Author avatar

Ble dekket av VG Sporten

    Hei, og velkommen til Lerkendal og oppgjøret mellom Rosenborg og Sogndal. Det er, som alltid, strålende vær i Trondheim. Matta er grønn og innbydende, publikum trekker inn på tribunen i shorts og kortermet. Det lover godt for en stålene fotballaften!
    0'
    Lagoppstillingene er inne. Det er noen endringer verdt å merke seg. Rosenborg (4-3-3): 1 Hansen – 2 Eggen Hedenstad, 14 Lædre Bjørdal, 4 Reginiussen, 16 Skjelvik – 7 Jensen, 25 Lundemo, 10 Vilhjalmsson – 23 Helland, 10 Bendtner, 26 Jevtovic
    0'
    Sogndal (5-4-1): 1 Dyngeland – 27 Birkelund, 2 Teniste, 31 Fredriksen, 15 Steiring, 22 Kjemhus – 18 Bye, 28 Hove, 4 Nwakali, 7 Schulze – 10 Koomson
    0'
    To endringer på Rosenborg, som tapte for Haugesund sist. Fredrik Midtsjø er satt på benken. Inn kommer Matthiás Vilhjálmsson. Inn for suspenderte Birger Meling kommer Jørgen Skjelvik.
    0'
    Rosenborgs benk: Benk: 24 Østbø, 11 de Lanlay, 15 Rashani, 21 Midtsjø, 27 Bakenga, 32 Dahl Reitan, 34 Botheim
    0'
    To endringer også for Sogndal. Spiller nummer 41, Kjetil Wæhler (41) er ikke i troppen. Inn kommer Johan Hove. Ute av laget er også Martin Ramsland. Inn som spiss kommer trønderen Bendik Bye.
    0'
    Sogndals benk: 13 Aase Omenås, 6 Furebotn, 8 Flo, 16 Atta, 24 Bergum Skaasheim, 30 Jönsson, 34 Brekkhus
    0'
    AC/DCs «Thunderstruck» tordner illsint over anlegget. Det kan bare bety én ting: at Rosenborg-spillerne er på vei ut for å strekke på beina, og varme opp.
    0'
    Dagens hoveddommmer er Tore Hansen. På linjene har han med seg Tom Harald Grønevik og Anders Olav Dale. Den alltid like viktige fjerdedommeren er i dag Thomas Solum Lystad.
    0'
    Sogndal spilte uavgjort 0-0 mot Odds BK i forrige runde. Rosenborg tapte 1-0 borte for Haugesund. Blir det feil å si at det er lavest odds på Rosenborg-seier i dag?
    0'
    Det ser ut som Eirik Bakke sender Sogndal ut i en 4-5-1-formasjon, på grunn av få gode stopperalternativer. Kjetil Wæhler sliter med et trøblete kne.
    0'
    «For oss så handler det om å gjøre det samme som mot Strømsgodset. Høyt tempo og mye energi. Vi må ut og ta tak i kampen. Tørre mye og lengre enn mot Godset,» sier Ingebrigtsen.
    0'
    «De fleste kampene på Lerkendal skal vi styre, og det tenker vi å gjøre i dag også. Jeg håper vi kan være den beste utgaven av oss selv i dag.»
    0'
    Det er meldt om 17 000 solgte forhåndssolgte billetter.
    0'
    Sogndal har aldri slått Rosenborg på Lerkendal. Dagens kamp er den 35. i toppdivisjonen mellom lagene, uavhengig av arena. Av disse har Rosenborg vunnet 24. Åtte har endt uavgjort. Sogndal har vunnet to.
    0'
    Sist gang Sogndal tok poeng på Lerkendal, var i 0-0-kampen tilbake i april 2012.
    0'
    Det er sju minutter til avspark. Det er aldersbestemte fra Fosen som er Rosenborgs gode hjelpere i dag. Ballgutter, maskoter, draktbærere m.m.
    0'
    Før dagens kamp ligger Rosenborg på 2. plass på tabellen, likt med Brann, men bak på dårligere målforskjell. Sogndal ligger på 12. plass, bare tre poeng over nedrykksstreken.
    0'
    Highasakites Eliteserie-sang begynner å feste seg. Det er litt «champions league-gåsehud» før avspark på Lerkendal i dag.
    0'
    Kampen er igang og det er Rosenborg som ruller kula rundt i bakre firer. Sogndal ser nesten ut til å ligge med 5 bak, men presser likevel relativt høyt, litt inne på Rosenborgs halvdel. Vi får se hvor lenge dét varer.
    2'
    Bendik Bye stjeler ballen fra Skjelvik, og elger oppover på høyresida. Nwakali får ballen på 12 meter. Han burde skutt i stedet for å slå blindt ut mot venstre.
    4'
    Det er GIlbert Koomson som spiller spiss for Sogndal, ikke Bendik Bye. Bye spiller høyre flanke.
    5'
    Skudd på mål
    Kampens første store sjanse til Rosenborg. Jevtovic blir taklet på sju meter, returen faller til Vilhjalmsson, men skuddet går utenfor lengste stang, akkurat utenfor Hellands rekkevidde.
    7'
    Skudd på mål
    Bendik Bye med diagonalløp helt over fra høyre til venstre. Én mot én mot Reginiussen. Kommer seg til skudd, men helt ufarlig.
    7'
    Hva så med Nicklas Bendtners første åtte minutter? Dansken har ikke vært involvert i det hele tatt, og har ikke et spesielt entusiastisk kroppsspråk.
    8'
    Sogndal-keeper Mathias Dyngeland har allerede begynt å hale ut tiden. Bruker over halvminuttet på å slå et frispark fra midtbanen.
    11'
    Dagens dommerfiro er flashy og trendy, iført knall lilla trøyer og strømper. Nydelig! Men svarte sko, så klart.
    12'
    Helland står bare og kikker på når Bendtner er involvert for første gang. Kjælen touch fra dansken. Perfekt for Helland, hvis Helland hadde vært der.
    13'
    Skudd på mål
    En shortskledt Eirik Bakke er ute og gir instrukser til Nwakali før et frispark fra 35 meter. Skyhøyt over. Tvilsomt om det var det Bakke ba om.
    14'
    Hvor langt kan Taijo Teniste kaste? I hvert fall helt frem til André Hansens fem-meter. En Rosenborg-spiller er høyest, og stanger ballen vekk.
    16'
    Hjørnespark
    Milan Jevtovic jobber frem kampens første corner. Den skal Vegard Eggen Hedenstad løpe hele veien fra høyre back til venstre kant for å slå. Merkelig opplegg. Backer skal ikke slå cornere.
    17'
    Hjørnespark
    Halvsjanse for Rosenborg. Lundemo får skutt fra sju meter, men tre saftkokere kaster seg imellom. Ny corner.
    17'
    Skudd på mål
    Stor Rosenborg-sjanse. Høyrebackens corner lander på hodet til VIlhjalmsson. Kjemperedning av Dyngeland, helt nede ed stolperota. Kampens tredje corner.
    18'
    Hellands corner er ikke på langt nær like god som Eggen Hedenstads. Over alt og alle. Håpløst.
    19'
    Hvem sin skyld er det at Nicklas Bendtner ikke er mer involvert? De lærde strides. Dansken har to touch så langt i kampen.
    20'
    Lekent driv av Gilbert Koomson. Det må to Rosenborg-spillere til for å stoppe Sogndal-spissen.
    21'
    Rosenborg-spillerne klumper seg veldig i midten. Hva med å bruke flankene? Overlapp, 2-mot-1. U name it!
    21'
    Det er ingen tvil om at Eirik Bakke har lagt en spesiell plan her. Sogndal ligger med fire midtbanespillere rett foran en fem backs linje. Det er ikke lett for Rosenborg å spille seg gjennom en dobbel mur. Tempo og presisjon må opp mange hakk.
    22'
    Lundemo og Hove smeller sammen i en duell. Begge ligger nede, men kommer seg på beina uten nærmere medisinsk tilsyn.
    23'
    Pål André Helland bytter sko. Det er noe av det mest underholdende som har skjedd i kampen, så langt.
    24'
    Skudd på mål
    Stor Rosenborg-sjanse. Skjelvik får lagt inn fra venstre. Klareringen faller rett på venstrefoten til Helland. Fra seks meter bør han score. Dyngeland redder faktisk enkelt.
    25'
    Det henger en Rosenborg-scoring i lufta nå.
    25'
    Gult kort til Sogndal
    Lars Christian Kjemhus
    Kampens første gule kort til Lars Christian Kjemhus. Han takler Mike Jensen litt i tøffeste laget. Jensen har forøvrig være lite involvert i spillet.
    26'
    Hjørnespark
    Helland forsøker seg med et nytt hjørnespark. Rosenborg leder 4-0 i akkurat den kampen.
    27'
    Skudd på mål
    Ny brukbar sjanse for Rosenborg der. Helland treffer Bendtner, som header en meter utenfor.
    28'
    Helland møter ute på høyre. Tverrvender, og slår blindt inn mot straffemerket. Legget er litt for høy for Bendtner, som lusket som gjedda i sivet.
    29'
    Der er Reginiussen helt ute av posisjon, høyt i banen. Sogndal forsøker å kontre, men Rosenborg vinner igjen ballen lenge før «fem sekunders regelen» slår inn.
    30'
    Skudd på mål
    Ny stor sjanse for Vilhjalmsson. Eggen Hedenstad kommer rundt Helland på en herlig overlapp. Innlegget er godt, headingen til islendingen går like over.
    30'
    Hjørnespark
    Sogndal får sin første corner. Koomson skal slå. Han skal bare bruke litt tid først. Begge hender i været. Hva nå det skal bety?
    31'
    Koomson får frispark helt ute ved sidelinja. God dødballsmulighet. Blir det begge hendene i været igjen?
    32'
    Nei. Det ble det ikke. Rosenborg header ut. En Sogndal-spiller i offside.
    33'
    Hjørnespark
    Helland fikser Rosenborgs femte corner. Den skal han slå selv.
    33'
    Skudd på mål
    Kort variant. Helland skyter. To Rosenborg-spillere får ikke stokket beina på to meter. Utrolig at det der ikke blir scoring!
    33'
    Skudd på mål
    Helland forsøker seg på nesten samme triks som for minuttet siden. Inn i banen og skudd. Denne gangen går skuddet i bane rundt jorda.
    35'
    Rosenborgs indreløpere har ikke kommet med i det oppbyggende spillet i det hele tatt. Sogndals plan fungerer. Det er ute på kantene at Rosenborg skaper noe.
    36'
    Bendtner, og hele Lerkendal, vil ha frispark. Det går ikke dommer Hansen med på.
    36'
    Midtsjø, Rashani og de Lanlay i oppvarming. Sistnevnte kan få sitt første innhopp etter lang tids skadefravær.
    37'
    Bendtner gir dommer Hansen en gammel dansk leksjon. De snakker nok om frisparksituasjonen for et øyeblikk siden.
    37'
    Godt spill av Sogndal. En lang fot fra Reginiussen stopper innlegget fra høyre.
    38'
    Teniste skal kaste langt igjen. Hvor langt blir det denne gangen? Teniste kaster lenger enn langt, men Hansen får frispark.
    38'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Fredrik Midtsjø
    Ut: Mike Jensen
    Kaptein Jensen må ut. Dette dreier seg nok om en skade. Jensen har ikke vært seg selv i dag.
    39'
    Rosenborg-spillerne virker seige. Ikke noe sprut i spurtene. Er de stinne av trening? I 1999 var Rosenborg det best trente fotballaget i verden.
    40'
    Rosenborg spiller Sogndal veldig dype nå. Sogndal-forsvaret er nesten innenfor egen sekstenmeter. Rosenborg vinner igjen ballen høyt.
    41'
    Vilhjalmsson får frispark rett utenfor hjørnet av sekstenmetern. Er det nå det skal skje?
    42'
    Hjørnespark
    Helland slår. Sogndal header. Corner. Er det nummer 6?
    43'
    Skudd på mål
    Ny god Rosenborg-sjanse. Ballen løftes inn. Vilhjalmsson tar ned ballen fint, men han tvinges til å skyte litt raskere enn han har tenkt. Og da går skuddet over.
    43'
    Skudd på mål
    Bra spill av Sogndal. Får til en halvløs avslutning fra tolv meter, som André Hansen ikke har noen problemer med å redde.
    44'
    Helland legger inn med høyra. Førstetouchen til Jevtovic ødelegger for en god avslutningsmuligheter fra straffemerket.
    45'
    Minimum ett minutt tillegg i tiden.
    45'
    Skudd på mål
    Eggen Hedenstad får lade kanonen fra tjue meter. Dessverre glemte han å stille inn siktet.
    45'+1
    Det flyr en enslig måke over stadion. Samtidig blåser Tore Hansen for pause.
    45'+1
    Pause
    45'+1
    2. omgang
    46'
    Rosenborg triller i gang andre omgang.
    46'
    Rosenborg vinner en corner tidlig.
    46'
    Hjørnespark
    Hedenstad svinger inn fra venstre. Sogndal får klarert.
    47'
    Lundemo lager et frispark i en duell med Koomson.
    48'
    Frisparket stusses ut til innkast av Lædre Bjørdal.
    49'
    Rosenborg vinner ballen tilbake.
    50'
    Skjelvik og Jevtovic kombinerer fint, men da førstnevnte skal legge inn skjærer det seg. Ballen ut til femmeter for Sogndal.
    50'
    Rosenborg triller inne på Sogndals halvdel.
    51'
    Sogndal ligger dypt. Rosenborg forsøker å spille seg gjennom, men de klarer det ikke helt.
    52'
    Hedenstad forsøker å skyte. Men backens skudd går langt over.
    54'
    Sogndal vinner en corner.
    55'
    Reginiussen får klarert.
    56'
    Vilhjalmsson blir felt utenfor 16-meteren, men får ikke frispark. Det er han ikke fornøyd med.
    56'
    Koomson leker seg forbi Reginiussen, men klarer ikke å få ballen videre til Schulze.
    57'
    Corner til Rosenborg.
    59'
    Helland skal slå inn fra høyre.
    59'
    Hjørnespark
    Den går over hele feltet og ut til femmeter.
    59'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Sogndal
    Mål: Matthias Vilhjalmsson
    Målgivende: Pål André Helland
    Rosenborg i ledelsen! Han scorer igjen, denne gangen som midtbanespiller. Rosenborg angriper ut til høyre. Helland drar seg fri, slår inn i feltet i retning Jevtovic. Han hopper over ballen, som går videre til islendingen. Han prikker inn 1-0 fra elleve meter.
    61'
    Da er Rosenborg tre poeng foran Brann på toppen av tabellen, slik det står nå. Sarpsborg er imidlertid kun poenget bak.
    63'
    Rosenborg nære igjen. Helland kommer seg fri på kant igjen. Han slår et fint innlegg langs bakken inn i feltet, og Nicklas Bendtner er centimetre unna å sette den i mål.
    64'
    Rosenborg vinner en corner.
    64'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 2 - 0 Sogndal
    Mål: Milan Jevtovic
    Målgivende: Pål André Helland
    Hedenstads corner går gjennom hele feltet, men det blir slått inn på ny fra høyre fra Helland. Innlegget finner veien til Jevtovic, som på første stolpe stiger til værs og header inn sitt femte mål for sesongen.
    65'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 3 - 0 Sogndal
    Mål: Milan Jevtovic
    Målgivende: Pål André Helland
    Helland svinger inn en corner fra høyre. Ballen treffer en nærmest uvitende Jevtovic. Ballen går via Jevtovics lår og i mål. Kantspilleren har nå scoret seks ganger i Eliteserien 2017.
    67'
    Det er Rosenborgs første dødballmål denne sesongen.
    68'
    Rosenborg har scoret tre mål i samme kamp tre ganger tidligere denne sesongen. Det var i de to første kampene, mot Odd og Sandefjord, og i 3-1-seieren over Godset den 4. juni.
    69'
    Ny corner til Rosenborg.
    69'
    Hjørnespark
    Hedenstad slår inn, men ballen blir klarert til en ny corner.
    69'
    Corner til Sogndal.
    71'
    Skudd på mål
    Midtsjø kommer seg til en avslutning fra 17 meter. Dyngeland holder.
    71'
    Skudd på mål
    Koomson skjærer inn fra venstre før han skyter fra 25 meter. Langt unna å skape trøbbel for RBK.
    72'
    Rosenborg strutter naturlig nok av selvtillit her nå.
    74'
    Brann har scoret i Sarpsborg. Dermed leder Rosenborg med to poeng ned Brann og tre poeng til Sarpsborg slik det står nå.
    75'
    Steiring feller Jevtovic nede ved cornerflagget. Soleklart frispark til trønderne.
    76'
    Sogndal får klarert unna innlegget fra Hedenstad.
    77'
    Skudd på mål
    Bye kommer seg til en avslutning, men Hansen holder forsøket enkelt.
    77'
    Rosenborg vinner nok en corner.
    78'
    Hjørnespark
    Dyngeland ute og plukker corneren fra Rashani.
    78'
    Der viser Bendtner klasse. Spilles opp feilvendt med en stopper i ryggen. Flikker aldeles nydelig videre til Vilhjalmsson på gjennomløp. Vinkelen blir noe skrå for mannen bak 1-0, som hamrer et forsøk rett i Dyngeland.
    79'
    Sogndal vinner en corner.
    80'
    Hjørnespark
    Rosenborg får klarert.
    80'
    Rosenborg med nytt angrep. Igjen ute til høyre. Rashani drar seg fri og forsøker å finne Bendtner i boks. Innlegget blir litt for upresist, og Sogndal får beinet ballen unna.
    81'
    Rosenborg presser voldsomt nå. Spillelysten gjeng på eget gress nå.
    84'
    Rashani forsøker å slå inn fra høyre. Innlegget er for høyt og går ut til femmeter.
    85'
    Sogndal har mer enn nok med å forsvare seg her.
    86'
    Skudd på mål
    Rashani tar ned ballen på brystet i boks før han fyrer med venstre på volley. Skuddet går via Steiring og ut til RBK-corner.
    88'
    Hjørnespark
    Dyngeland bokser unna corneren.
    89'
    Igjen er ettertrykket etter dødball bra. de Lanley plukker opp ballen og svinger inn i retning Lædre Bjørdal. Stopperen header like utenfor fra fem meter.
    89'
    Det legges til minimum to minutter på Lerkendal.
    90'+1
    Rosenborg legger seg dypt, og lar Sogndal trille litt inne på deres halvdel.
    90'+2
    Kampen er slutt
    90'+2
    Rosenborg vinner 3-0 etter en effektiv 2. omgang. De sprudlet offensivt, og to scoringer av Jevtovic og en av Vilhjalmsson, sikret en trygg 3-0-seier på hjemmebane.
    90'+4
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her