1-2
Næss70' (Str.)
Søderlund78' (Str.)
2-2

Hei og velkommen til Lerkendal Stadion i Trondheim hvor akt 2 av dramaserien om RBK og Stabæk skal fremføres. RBK kom best ut av akt 1 med sin seier i serien, mens det finnes få vinnere i intermessoet frem mot akt 2. Fremtredende personligheter i begge klubbene har kommet med utspill som har bommet på mål, og ingen av spillerne bør mangle motivasjon frem mot gjennomføringen av foreløpig siste akt.
    Vi kan ta en kronologisk gjennomgang av hendelsene frem mot denne kampen. RBK vant 1-0 for bare ti dager siden, da lagene møttes i serien. Anders Konradsen ble matchvinner godt inne på overtiden da han stanget inn en corner fra Pål André Helland. Deretter startet ordkrigen for alvor i media. Spesielt opphetet ble det da Stabæks Inge André Olsen uttalte seg om måten RBKs Kåre Ingebrigtsen påvirker dommerne gjennom sin oppførsel på sidelinjen under kamp. Ingebrigtsen svarte med å referere til Olsens innblanding i den såkalte 'Overgangssaken' som omhandlet Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga i 2011. Dermed er sceneteppet gått opp for det som har all mulig grunn til å bil en fantastisk fotballkamp, hvor førstepremier er cupfinale på Ullevål Stadion, mens andrepremien er knapper og glansbilder i forhold.
    Lagene er klare og vi ser at begge lag kommer med de største kanonene sine. Spesielt legger vi merke til at Anthony Annan er inne fra start for Stabæk. Ghaneseren har en fortid i begge disse klubbene, og har vært kontraktsløs en periode før han signerte for Stabæk for andre gang.
    For RBK ser vi at Johan Lædre Bjørdal er tilbake fra start etter å ha vært skadet i to kamper. Det er også gledelig for RBK at Tore Reginiussen nærmer seg friskmelding fra sin akillesskade. Reginiussen startet som spiss og scoret to mål for RBK 2 i 3. divisjon nylig. Uttrykket 'Torepåtopp' har gått som en liten farsott gjennom fotballnorge den siste tiden, og det kan virke som at det har båret frukter.
    RBK har tatt seg av Vuku (3-0), Fløya (6-0), Levanger (7-0), Tromsdalen (7-1) og Mjøndalen (4-0) på veien til semifinalen. Tomas Malec er toppscorer både for RBK og i NM med sine ni mål. Stabæk har ekspedert Runar (6-0), KFUM (3-1), Senja (3-1), Strømmen (5-1) og Sandefjord (1-0) på veien hit.
    Disse lagene møttes i cupfinalen i 1998. RBK var det beste laget, men Stabæks keeper Frode Olsen sto meget godt. 1-1 etter 90 minutter endte med 3-1 til bæringene etter at Thomas Finstad utnyttet en grov feil av RBKs daværende keeper og nåværende keepertrener Jørn Jamtfall. Helgi Sigurdsson scoret de to øvrige målene for Stabæk, mens Sigurd Rushfeldt scoret for trønderne.
    RBK spilte borte mot Molde på søndag. Det endte med tap 1-0. Stabæk på sin side hadde hjemmekamp mot Start på lørdag og vant 2-1. Luc Kassi og Mohamed Keita scoret for Stabæk i det som var comebacket til Anthony Annan.
    Dagens dommer er Tom Harald Hagen fra Grue IL. Han har med seg Dag Roger Nebben og Jan Erik Engan som assistentdommere. Trygve Kjensli er fjerdedommer.
    Stabæk med avspark i kampen.
    1'
    Kassi løfter mot Asante, men Skjelvik bryter pasningen. Han slår opp mot Helland, men Næss header kontrollert tilbake til keeper Mandé.
    2'
    Kassi ser at Granli starter på kanten, men Helland er disiplinert defensivt og følger backen før han bryter pasningen.
    3'
    Keita skyter fra langt hold, men det svake skuddet triller til side for mål.
    3'
    Søderlund er for tøff mot Jalasto og lager frispark såvidt inne på bortelagets halvdel.
    4'
    Selnæs løfter i bakrom mot Helland som ikke får med seg ballen i duell med tre motspillere. Han får likevel kontroll på den ute på kanten, men stikkeren mot Svensson når ikke frem.
    4'
    Ballen slås inn i feltet og frem til Asante på bakre stolpe. Han brenner til på hel volley, men Skjelvik blokkerer til corner.
    5'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Birger Meling
    Grossman møter på første stolpe og flikker bakover, men uten å finne medspillere.
    5'
    Så brenner Næss til fra langt hold. Skuddet farer som en kanonkule gjennom feltet og passerer Hansens lengste stolpe med liten margin.
    6'
    Ellevill redning fra Hansen! Meling får ballen tilbake etter en dårlig corner og slår inn. Ballen går via en RBK-legg før den når frem til Grossman som header fra kloss hold. Hansen får kastet opp armen og redder mesterlig.
    6'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Stabæk
    Mål: Pål André Helland
    Målgivende: Mike Jensen
    Ballen bankes i bakrom og Helland er på farten. Mandé kommer ut på halvdistanse og etterlater en enkel jobb for Helland som kontrollert lobber ballen over keeperen med innsiden av foten.
    7'
    Keita jager Hansen med ballen i beina, men når ikke frem. Hansen banker i bakrom mot Søderlund, men han avvinkes for både offside og frispark.
    9'
    Skjelvik løfter mot Midtsjø på kant, men Asante presser backen til en svak pasning. Innkast for Stabæk.
    10'
    RBK vinner ballen fra Keita og kan sette fart med Helland og Søderlund. Dessverre for RBK er Selnæs for tøff med Keita i etterkant av balltapet og gir bort et frispark.
    11'
    Annan løfter i bakrom til Asante, men skuddet hans sklir av foten og går til side for mål.
    12'
    Annan med ballen i beina, men ankeret bruker så lang tid at Midtsjø kaster seg over ham og stjeler ballen. Ser rusten ut, Annan.
    13'
    Meling får ballen på kanten, men settes under press av Svensson. Kommer til innlegg, men det blir av det enkle slaget for Hansen som plukker enkelt.
    14'
    Keita møter dypt og prøver å finne Kassi på kanten. Pasningen blir for hard og passerer dødlinja.
    15'
    Gult kort til Stabæk
    Selnæs får ballen på egen halvdel og skal til å vende opp i det Annan bestemmer seg for å se om Selnæs har drukket mye melk i oppveksten. Feier inn i beina på trønderen med full kraft og belønnes med gult kort. Selnæs må ha behandling på matta.
    15'
    Selnæs er oppe på beina igjen og trasker av banen i følge med fysioterapeuten til RBK. Ser ut til å kunne fortsette kampen.
    17'
    Spillet fortsetter og etter en liten stund kommer Selnæs innpå igjen.
    18'
    Jensen får mild jubel når han legger Annan i bakken. Pipekonsert på Annan når han har ballen nå, hjemmepublikum er langt fra fornøyd med ghaneserens takling på Selnæs.
    18'
    RBK angriper langs venstrekanten, men uten å bryte gjennom.
    20'
    Eyjólfsson setter fart fremover og blir hektet i bakken av Keita. Frispark i brukbar posisjon for et innlegg.
    20'
    Helland slår inn, men ballen kommer for nære keeper som fanger enkelt.
    20'
    Keita utfordrer Eyjólfsson inne i feltet, men kommer ikke rundt. Ballen ender etterhvert oppe hos Annan som skyter fra langt hold, men under press ender ballen opp til innkast.
    21'
    Kassi kaster seg over en feilvendt Jensen og lager frispark midt på banen.
    23'
    Helland kjemper seg forbi Granli og Næss, men når akkurat ikke ballen før den passerer dødlinja. Kun små centimetere unna å få servert den til Søderlund foran mål der.
    23'
    Keita finner Asante som skyter i steget. Skuddet er ikke godt plassert, men det er hardt og Hansen slipper ballen ut igjen. Meling jakter returen, men keeperen er selv først på den og holder. Farlig.
    24'
    RBK spiller seg godt ut av en trang situasjon på venstresiden. Jensen og Mikkelsen kombinerer fint, men sistnevnte holder for lenge på ballen når han setter fart i angrep. Stabæk avverger.
    26'
    Grossman slår en grusom feilpasning rett i beina på Midtsjø som setter fart fremover. Så velger indreløperen å gjengjelde tjenesten ved å slå en like håpløs feilpasning til Annan.
    26'
    Frispark til Stabæk i fin innleggsposisjon.
    27'
    Frisparket tas kort og ender opp hos Annan. Han skyter fra langt hold, men Hansen kontrollerer ballen til side for stolpen.
    27'
    Jensen prøver å vinkle ut mot Helland, men pasningen er for svak i tillegg til at vingen er avvinket for offside.
    28'
    Selnæs legger Annan i bakken. Kan bli hett rundt de to i dag.
    28'
    Midtsjø får ballen på egen halvdel og har enormt rom på motsatt halvdel. Prøver å slå i bakrommet på Søderlund eller Helland, men ballen går midt mellom de to og helt inn til keeper Mandé.
    30'
    Selnæs vinner ball og slår mot Helland, men Granli har god kontroll og vinner ballen.
    31'
    Ekstremt høy feilprosent på begge lags midtbaner nå.
    32'
    Keita finner Meling som kommer seg rundt Svensson før han slår inn. Ballen passerer mellom keeper og forsvar, men ingen blåkledde jakter ball.
    33'
    Helland kommer rundt på kant og slår inn, men Søderlund får ikke tak i ballen.
    33'
    Asante utfordrer Skjelvik og slår inn. Ballen får en merkelig ballbane, men faller ned på nettaket til Hansen.
    34'
    Kjempesjanse til Stabæk! Asante finter vekk Skjelvik og setter fart mot en ryggene Eyjólfsson før han drar seg nedover mot linja og skyter. Skuddet er hardt og går mot nærmeste hjørne, men Hansen redder godt.
    35'
    Elleville sjanser til Stabæk! Først er det Kassi som får ballen og skyter i blokka før Næss får returen og banker ballen i stolpen via en RBK-spiller. Flere gjester er nære ved å nå returen, men ingen lykkes. Utrolig at det ikke er 1-1.
    36'
    Kassi kommer med en ettersleng på Selnæs og får tilsnakk. Flere tøffe og sene dueller i en periode nå.
    38'
    Granli kombinerer med Meling og setter fart på kanten. Så setter han opp veggspill med Kassi, men pasningen tilbake til backen er for hard. RBK tar over.
    38'
    Næss klatrer på Søderlund. Frispark til RBK på gjestenes halvdel.
    39'
    Helland slår inn og Eyjólfsson stusser, men Mandé fanger enkelt ballen.
    39'
    RBK prøver å spille seg ut av forsvar, men Stabæk presser høyt og tvinger Hansen til å banke ballen ut over sidelinja.
    40'
    RBK prøver seg med Helland, Jensen og Mikkelsen, men ingen får avsluttet. Brukbare muligheter til å fyre der, men uten å lykkes. Til slutt er det Jensen som lager frispark.
    41'
    Stabæk kombinerer fint før Grossman prøver å chippe inn i feltet. Der er det ingen og RBK tar over.
    42'
    Søderlund henger seg på ryggen til Kassi og begge går i bakken. Det blir småampert, men dommer Hagen er raskt på plass og roer ned gemyttene.
    43'
    Selnæs jager Annan som like greit slår hælspark og tunnel på Selnæs. Lekkert.
    44'
    Jensen slår på tvers til Mikkelsen som demper ballen og legger den til rette for Midtsjø med én touch. Han prøver å slå vegg med Søderlund, men pasningen blir ikke presis nok. Helland fyller på og er nær ved å snappe ballen, men bruker for mye krefter og lager frispark.
    45'
    Tas kort til Keita som legger tilbake. Meling slår inn og Jalasto skyter fra bakre, men skuddet sklir av foten og går utenfor.
    45'
    Det legges til ett minutt i første omgang.
    45'+1
    Midtsjø løfter til Mikkelsen, men han vinkes av for offside.
    45'+1
    45'+2
    Lagene går til pause på 1-0 etter en tett og hardt utkjempet første omgang. RBK kom godt i gang da Helland lobbet ballen over en Mandé på halvdistanse, men Stabæk hang godt med gjennom omgangen. At ikke Stabæk har utlignet på én av sine gedigne sjanser er et lite mysterium. I tillegg ble det en del tøffe dueller på midten, og det spørs om ikke det lukter kortbonanza i andre omgang om dette skulle fortsette.
    45'
    RBK starter med ballen i andre omgang.
    46'
    Meling skal slå opp, men Helland blokkerer. Roper ut og holder seg til kneet etterpå, Helland, men er oppe etter en kort timeout.
    47'
    Kassi vender opp og legger inn, men ballen går inn til Hansen.
    48'
    Annan slår ut på kant til Meling, men ballen går over hodet hans og ut til innkast.
    49'
    Mikkelsen får ballen etter en fæl feilpasning fra Grossman. Han tar med seg Skjelvik som legger inn, men RBK får bare en corner ut av det.
    50'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Pål André Helland
    Havner hos Mikkelsen på 20 meter, men han får ikke skutt.
    50'
    Keita vinner igjen ballen etter sitt eget innlegg. Går ned mot dødlinja og slår inn, men Bjørdal klarerer til corner.
    51'
    Eyjólfsson klarerer i første omgang, før Svensson klarerer i neste.
    51'
    Mål for Stabæk!
    Rosenborg 1 - 1 Stabæk
    Mål: Muhamed Keita
    Målgivende: Birger Meling
    Meling vender vekk Selnæs med et glimrende mottak som sender Selnæs i feil retning og åpner et enormt rom. Meling går ned mot første stolpe og sender Hansen i bakken før han slår inn på fot til Keita som enkelt bredsider ballen i tomt bur. Intet mindre enn fantastisk forarbeid av Meling.
    52'
    Grossman prøver å slå inn til Jalasto som har tatt turen opp fra backen, men Bjørdal bryter.
    54'
    Keita slår inn, men Meling treffer ikke rent på headingen. Brukbar sjanse.
    56'
    Midtsjø tar ballen fra Kassi og går mot mål. Prøver å legge igjen til Helland, men finner ikke frem.
    57'
    Asante seter fart på høyrekanten og legger Skjelvik bak seg. Skjelvik er fremme med armen mot Asante som går i bakken. Det ropes på straffe, men uten uttelling.
    57'
    RBK har byttet side på Helland og Mikkelsen nå.
    58'
    Ville Jalasto
    Helland har som nevnt byttet side og får sendt Jalasto på etterskudd umiddelbart. Finter vekk backen og er på vei forbi i det Jalasto setter ut hofta. Frispark og gult kort.
    59'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Tobias Mikkelsen
    59'
    Jensen slår et frispark inn mot feltet, men ballen går forbi alt og alle og ut til utspill fra keeper Mandé.
    60'
    Asante får ballen på kant og slår inn, men Hansen kommer ut og fanger.
    61'
    Bjørdal løfter mot Søderlund, men Næss og Skjønsberg har kontroll og skjermer ballen inn til keeper.
    62'
    Stabæk styrer spillet på Lerkendal.
    62'
    Annan avblåses for armbruk før han kliner vekk ballen etter at dommeren har blåst. Publikum ønsker å se det andre gule kortet til Annan, men dommeren er ikke enig.
    64'
    De Lanlay legger inn via Jalasto. Skjønsberg plukker opp.
    64'
    Ballen slås gjennom til Asante, men Hansen er ute på 20 meter og klarerer.
    65'
    De Lanlay får stusset ballen bak seg til Jensen som har bare Skjønsberg mellom seg og målet. Dansken prøver en finte, men treffer ikke helt og Skjønsberg får kommet seg foran ballen. Jensen jager etter ballen igjen, men avblåses for forsøket.
    66'
    Helland utfordrer Granli og får slått inn langs bakken, men ballen når aldri Søderlund i feltet.
    68'
    Svensson kaster langt til Søderlund som bryster ned ballen til Helland. Han prøver seg på et skudd, men treffer ikke særlig godt og ballen går langt utenfor.
    69'
    Skjelvik havner på etterskudd mot Asante som er på vei på tvers og ut av feltet. Ser ut som at backen løper inn i beina på Asante som går i bakken. Straffe.
    69'
    Stabæk scorer på straffe!
    Rosenborg 1 - 2 Stabæk
    Mål: Nicolai Næss
    Næss hamrer ballen nede til sin venstre. Hansen går riktig vei, men når ikke ned i tide. Stabæk har snudd kampen!
    70'
    Inn: Anders Konradsen
    Ut: Mike Jensen
    71'
    RBK prøver seg til venstre, men de Lanlay og Konradsen kommer ikke rundt.
    72'
    Nesten kvittering for RBK. De Lanlay sender Jalasto i kiosken før han slår inn til Søderlund. Han stuper inn mot mål, men headingen går til side for den lengste stolpen.
    73'
    Svensson slår opp til Midtsjø som gir opp pasningen i bakrom. Merkelig, det ser ut til at Midtsjø skal kunne rekke den.
    74'
    Annan løfter til Asante, men Bjørdal er først fremme ved ballen.
    75'
    Konradsen finner Helland sentralt i banen, men vingen får ikke kranglet med seg ballen i feltet.
    76'
    Ballen vippes inn til Svensson som bredsides i bakken i feltet. Dommeren tar seg en tenkepause før han peker mot straffemerket.
    77'
    Rosenborg scorer på straffe!
    Rosenborg 2 - 2 Stabæk
    Mål: Alexander Søderlund
    RBK har slitt med å finne straffeskytter i år, men kanskje har Søderlund funnet teknikken? Spissen sklir på baken og setter ballen nesten midt i mål, mens Mandé satser på hjørnet. Griseflaks, det der.
    78'
    Gult kort til Rosenborg
    Ole Selnæs
    Selnæs er ute med armene mot Annan og får det gule kortet.
    79'
    Det oppstår tumulter i forbindelse med Selnæs' gule kort. Annan er oppe med armer og dytter og det blir ampert. Dommeren nøyer seg med å sende kamphanene hver til sitt.
    80'
    Næss tar med seg ballen og slår opp på Granli, men sender ballen ut over sidelinja.
    81'
    Meling kommer seg løs fra Midtsjø og slår inn, men Hansen fanger.
    82'
    De Lanlay setter fart og kommer seg vekk fra en takling fra Jalasto. Backen har gult kort, og skal være glad han ikke feller vingen der.
    83'
    Ellevill RBK-sjanse! Ballen ender opp hos Konradsen som stanger den over fra kloss hold!
    83'
    Inn: Matthias Vilhjalmsson
    Ut: Alexander Søderlund
    83'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Kamal Issah
    Ut: Daniel Granli
    84'
    Issah skyter fra langt hold, men ballen mister farten i en blokkerende RBK-spiller og spretter ufarlig inn til Hansen.
    85'
    Konradsen legger Annan i bakken. Frispark.
    86'
    Næss slår opp på Kassi på kanten, men han lykkes ikke med mottaket.
    86'
    Næss slår opp, men igjen mangler presisjonen. Hansen plukker opp.
    87'
    9 932 tilskuere på Lerkendal i kveld.
    88'
    Selnæs mister ballen og Stabæk setter fart med mange mann. Kassi får ballen på ventrekanten, skjærer inn og skyter mot nærmeste. Kun en meget god redning av Hansen hindrer scoring.
    89'
    Klareres. Annan tester skuddfoten fra langt hold, men sender ballen meget høyt over.
    89'
    Det legges til tre minutter i andre omgang.
    90'+1
    Muhamed Keita
    Keita har nettopp lagt Bjørdal i bakken og når han gjentar aksjonen ender det med gult kort.
    90'+1
    Selnæs slår mot Svensson på kanten, men Meling bryter pasningen.
    90'+3
    90'+4
    90 minutter er gått uten at vi har klart å kåre en vinner, dermed skal vi inn i ekstraomganger.
    Stabæk snudde kampen takket være mål fra Keita og Næss på straffe, men RBK svarte også på straffe. Søderlund skled ballen i mål og sikret ekstraomganger på Lerkendal. Begge lag hadde sjanser til å avgjøre i ordinær tid, men uten hell.
    1. ekstraomgang
    90'
    RBK med avspark.
    91'
    Keita vender vekk Konradsen før han skyter fra langt hold. Godt plassert mot stolpen, men Hansen redder.
    91'
    Keita prøver seg fra langt hold igjen, men denne gangen går skuddet utenfor lengste stolpe. Kunne blitt en styring fra Gorozia der, men han når ikke frem.
    93'
    Jalasto bryter en pasning mot de Lanlay og setter fart. Eyjólfsson støter i riktig øyeblikk og stanser fremdriften.
    93'
    Meling kommer rundt på kanten og slår inn, men ingen får avsluttet på innleggsforsøket.
    94'
    Rosenborg 3 - 2 Stabæk
    Mål: Matthias Vilhjalmsson
    Målgivende: Yann-Erik de Lanlay
    Og RBK går opp i ledelsen igjen! De Lanlay kommer seg rundt på kanten og slår inn foran mål. Vilhjálmsson river seg løs bak ryggen på Næss og bredsider ballen tilbake i hjørnet den kom fra.
    95'
    96'
    Kassi får ballen fra Jalasto. Utfordrer i feltet, men vinner kun en corner.
    98'
    Stor sjanse til Stabæk. Ballen går gjennom første forsvarsledd og inn foran mål, men utrolig nok får ingen avsluttet i blank kasse.
    98'
    RBK kan kontre etter en grov miss fra Issah. Konradsen prøver å tre de Lanlay på åpent mål, men Issah rydder opp med en glimrende sklitakling som avskjærer ballen.
    99'
    Asante slår opp til Keita, men han får ikke med seg ballen.
    99'
    Midtsjø krangler med seg ballen gjennom til Helland, men han kommer seg ikke forbi Næss som er siste hinder på veien mot Mandé.
    100'
    Nok en enorm sjanse til Stabæk! Ballen slås på tvers til Asante som legger frem til Jalasto på aldeles utsøkt vis. Jalasto kommer alene med keeper, men fra skrå vinkel snubler han ballen midt på Hansen. Det fremspillet fra Asante er uansett av topp klasse.
    102'
    Inn: Eirik Haugstad
    Ut: Luc Kassi
    102'
    Ballen slås i bakrom på Haugstad og Hansen kommer ut i full fart. Keeperen setter inn en voldsom takling, og skal prise seg lykkelig over at han treffer ballen der. Corner.
    103'
    Stanges unna.
    103'
    Meling legger igjen til Næss som drar seg fri med en finte før han skyter. Skuddet er tungt, men fyker over målet til keeper.
    104'
    Grossman slår langt, men ballen går inn til keeper Hansen.
    105'
    Det legges til ett minutt i første ekstraomgang.
    105'+1
    Haugstad slår inn og det oppstår et lite kaos i feltet. RBK sliter med å klarere, mens Stabæk ikke får avsluttet skikkelig.
    105'+1
    Tas kort ut til Gorozia som legger tilbake. Meling drar vekk Selnæs før han klemmer til. Ballen suser som et prosjektil like over hodet på Hansen, men også over tverrliggeren.
    105'+1
    105'+2
    RBK tok ledelsen i første ekstraomgang gjennom Vilhjálmsson. Skal Stabæk snu kampen nok en gang?
    2. ekstraomgang
    105'
    Stabæk med avspark i andre ekstraomgang.
    106'
    Helland snapper en svak pasning fra Grossman og trekker innover. Konradsen får ballen, men RBK klarer ikke å bryte gjennom.
    106'
    Selnæs slår ballen i bakrom på Helland, men Meling har god kontroll. Dytter vingen i bakken og vinner utspillet.
    107'
    Svensson stikker frem hodet når Gorozia setter opp foten. Frispark for farefullt spill.
    108'
    Helland skrur frisparket inn i boksen, men ingen RBK-spillere får satt hodet på ballen. Meget godt slått.
    108'
    Kamal Issah
    Issah feller Konradsen og pådrar seg frispark. Flyr opp i ansiktet på dommeren og får det gule kortet.
    109'
    Helland drar seg ned mot linja og slår inn, men Meling sklir og blokkerer til corner. Bra backspill.
    109'
    Ballen klareres ut til Midtsjø som skyter via Asante og til innkast på motsatt side.
    110'
    Nære på for RBK. Konradsen snapper ballen på midten og spiller frem til Svensson. Han er nær ved å finte seg fri og skyte, men finner ikke rommet til det. Trer så ballen inn i feltet, men ingen hvitkledde når frem til den.
    111'
    Konradsen feller Keita og Stabæk får frispark midt på banen.
    112'
    Jalasto slår opp, men Næss får ikke headet ballen inn i feltet. Utspill fra keeper.
    112'
    Haugstad slår inn fra høyre, men Næss får ikke avsluttet. Står igjen på topp nå, stopperen.
    114'
    Helland kan kontre, men vingen får krampe. Går på stumpene løs nå.
    115'
    Meling slår inn fra venstre, men Hansen får ingen konkurranse når han fanger ballen.
    115'
    Meling finner Gorozia som finner Keita, men Selnæs stanser den neste pasningen i retning Næss.
    116'
    Stabæk kjører kampen, men etterlater seg store rom å kontre i. Dette er ikke avgjort ennå.
    117'
    Asante slår inn, men sender ballen over alt og alle i feltet. Utspill fra mål.
    117'
    Grossman vipper inn i feltet og en krampebefengt Helland sparker ballen over hodet og ut.
    119'
    Asante får tatt ned ballen i feltet og slår inn, men Skjelvik blokkerer.
    119'
    Keeper kommer opp. Ballen spretter frem og tilbake før RBK til slutt får frispark.
    119'
    120'+1
    Rosenborg er i cupfinalen! Et forrykende oppgjør er over og det var til slutt trønderne som sto igjen som vinnere. Kampen vekslet både på måltavla og i kampbildet. RBK tok styringen fra start da Helland lobbet ballen i mål, men Stabæk tok over kampen og utlignet etterhvert fortjent ved Keita. Det var heller ikke noe å si på det da gjestene tok ledelsen på straffe fra Næss etter at Skjelvik noe klønete felte Asante på vei på tvers i feltet. RBK tok så over igjen og da Svensson ble lagt i bakken i feltet kunne Søderlund utligne på straffe. Til slutt måtte det ekstraomganger til for å skille lagene, og Vilhjálmsson sto igjen som den store helten. Vi ønsker RBK god tur til Ullevål og Stabæk god tur hjem til Nadderud. Mats Alstad takker for følget fra Trondheim og ønsker alle sammen en god kveld.