3 617
3 673

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til årets siste fotballkamp på Lerkendal, og møtet mellom Rosenborg og Strømsgodset i årets siste eliteserierunde.
    Dagens viktigste overskrifter som følger: 1) med seier sikrer Rosenborg 4. plass i årets Eliteserie, og fortsatt håp om deltagelse i Conference league i 2022, 2) dagens kamp er Åge Hareide siste som fotballtrener, før han pensjonerer seg, og 3) hvem overtar som Rosenborg-trener etter Hareide.
    Lagoppstillingene er inne, og Hareide stiller med følgende ellever: (4-3-3) Hansen - Dahl Reitan, Eyjólfsson, Hovland, Pereira - Skarsem, Henriksen (c), Tagseth - Holse - Islamovic, Vecchia.
    Motstander Strømsgodset, som kan ende på 9.-plass som best, og 12.-plass som verst, stiller som følger: (4-4-1-1) Myhra - Vilsvik, Gunnarsson, Valsvik (c), Grøgaard - Stenevik, Krasniqi, Stengel, Gulliksen - Hove - Friday.
    Kampen er det 72. lagene imellom i serie og cup. Rosenborg har vunnet 40, mot Godsets 16. 15 har endt uavgjort. Målforskjellen er 166-85, noe som gir et scoringssnitt per kamp på 3,53.
    Vi må helt tilbake til 2007 for å finne sist gang drammenserne vant på Lerkendal (seier 2-1). Siden den gang har fjorten kamper endt med ti RBK-seire, og fire uavgjorte.
    Med dagens kamp blir Åge Hareide den treneren i historien som har ledet Rosenborg i tredje flest kamper, med 97. Det er én kamp mer enn Per Joar Hansen. Nils Arne Eggen topper listen knepent foran resten, med 729 kamper. Kåre Ingebrigtsen ligger på 2. plass med 182 kamper.
    Kjetil Rekdal som ny trener for Rosenborg?
    Ja!
    50%
    Nei!
    50%
    661 stemmer
    Samtidig som Rosenborg jakter 4.-plassen i årets eliteserie, jakter Rosenborg, med styreleder Ivar Koteng og sportslig leder Mikael Dorsin i spissen, Åge Hareides etterfølger. Etter at Hammarby-trener Milos Milojevic takket nei til Rosenborg av familiære årsaker, ifølge TV2, dukket et nytt navn opp, nemlig Kjetil Rekdal. Rekdal skal allerede vært i flere møter med Koteng, og skal også ha møtt Nils Arne Eggen hjemme på Fannrem i Orkland.
    Tidligere har det versert rykter om at Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen har takket nei til Rosenborg, men dette skal visstnok ikke stemme. Knutsen har selv antydet at han kommer til å bestemme seg snart, noe som kan tyde på svaret kommer så fort Eliteserien 2021 er avgjort, der vinneren vil bli enten Bodø/Glimt (spiller borte mot Mjøndalen) eller Molde (borte mot Haugesund).
    Til Adresseavisen sier Åge Hareide følgende om Kjetil Rekdal, som kan bli Hareides arvtager som Rosenborg-trener: – En som vil vinne for en hver pris. Det er en god ting å ha med seg som trener. Så har jeg ikke fulgt trenerjobben hans på nært hold i hverdagen. Men jeg har jo sett lagene hans, og han har vunnet serien med Vålerenga og cupen med Aalesund.
    Årets siste eliteseriekamp på Lerkendal skal dømmes av hoveddommer Kai Erik Steen, og assistentdommerne Jan Erik Engan og Tom Harald Grønevik. Fjeredommer er Mathias Støfringshaug.
    Før avspark får Hareide heder fra Rosenborg, etter femti år i fotballen, 35 av dem som trener. Det er daglig leder Tove Moe Myrhaug som deler ut blomster og klem. Også Alexander Tettey, som sitter på benken i dag og garantert får et innhopp, har varslet at han legger opp etter sesongen, og får blomster i den anledning.
    Espen Viken varsler hvem som er stemt frem som årets Rosenborg-spiller blant supporterklubben Kjernen, og det er Erlend Dahl Reitan.
    Kjernen synger de siste strofene av «Bilde ta'n Ivers», og dommer Steen blåser igang kampen.
    1'
    Frispark til Rosenborg i god innleggsposisjon ute til venstre. Adrian Pereira, som er tilbake etter skulderskade, slår. Rett i Godset-blokka.
    3'
    Rosenborg slår kontra, og Vecchia får voldsomt med rom på venstre. Setter fart på mot dødlinja, og slår tidlig inn; treffer verken Islamovic eller Holse som stormer mot Godset-målet.
    4'
    Applaus på Lerkendal idet Bodø/Glimt tar ledelsen borte mot Mjøndalen, først 1-0, så 2-0. Er det den nye Rosenborg-treneren de klapper for?
    5'
    Det er utvilsomt Rosenborg som har gått ut hardest på Lerkendal. Det er på kantene hjemmelaget til nå har funnet rom, men den første store sjansen lar vente på seg.
    6'
    Titalls Godset-supportere har faktisk tatt turen til Trondheim og Lerkendal, men høres ikke veldig godt - til nå - i bortesvingen.
    6'
    Så knatrer det på Kjernen-tribunen idet det tennes flere røde bluss.
    8'
    Røyken blåser inn over matta på Lerkendal, men det er neppe det de 22 spillerne ute på matta kan skylde på for at kampen har vært et eneste langt gjest til nå.
    10'
    Det er ikke godt å si hvem av trenerne som har den lengste boblejakken, idet både Håkon Wibe-Lund og Åge Hareide er helt ute i hjørnet av trenerfirkanten for å gi sine instrukser. Tidligere Arsenal-manager Arsene Wenger hever neppe øyenbrynet av den slags...
    10'
    Ifølge Yr.no er det to grader varmt på Lerkendal i kveld.
    12'
    Godset kan kontre etter at hjemmelaget mister ballen på høyre. Stenevik skjærer inn fra høyre for å komme først på innlegget, men Even Hovland har noen stegs forsprang, og klarerer til corner, kampens første.
    12'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    12'
    Mål for Strømsgodset!
    Rosenborg 0 - 1 Strømsgodset
    Mål: Lars-Christopher Vilsvik
    Smart corner av hjemmelaget. Tar den kort, og da følger ikke hjemmelaget med. Stenevik mottar ballen upresset rett utenfor femmeteren, og legger inn. Returen havner hos Vilsvik, som banker ballen inn i nærmeste hjørne fra skrått hold via RBK-keeper André Hansen.
    13'
    Nytt frispark til Rosenborg i god innleggsposisjon, denne gang fra høyre. Ender med corner uten dramatikk i forkant.
    15'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    15'
    Godset-keeper Myhra mister ballen på klønete vis, men får hjelp av eget forsvar. Uansett ingen Rosenborg-spillere i nærheten.
    15'
    Pereira timer ballen feil 25 meter fra mål, og Hove plukker opp ballen. Fyrer av, men rett på keeper Hansen.
    18'
    Rosenborg-spillerne fremstår som veldig lite påskrudd. Det er faktisk bortelagets spillere som ser ut til å ha mest å spille for.
    19'
    Holse setter fart på ute på høyre, og skjærer innover. Der er det trangt, og ballen rikosjetterer i en Godset-spiller, og forsvinner borte fra farlig sone.
    20'
    Rosenborg scorer selvmål!
    Rosenborg 0 - 2 Strømsgodset
    Mål: Even Hovland
    Ny scoring av Godset etter et flott angrep på høyre. Stenevik drar seg ned mot dødlinja, og legger inn. Der har Johan Hove timet løpet sitt perfekt, men det er Even Hovland som styrer ballen inn i lengste hjørne.
    22'
    Før kampen trodde 65 prosent at Rosenborg ville vinne Hareides avskjedskamp. Hva tenker fotballfansen nå?
    25'
    Kan Rosenborg snu kampen, og sørge for seier i Åge Hareides siste fotballkamp?
    1856 stemmer
    Vecchia utfordrer Vilsvik, finter til venstre, men går mot høyre. Blir felt, og får frispark i god posisjon, et par meter utenfor 16-meteren.
    27'
    Det er en stor mulighet for Rosenborg. Frisparket er perfekt slått, men ingen rosenborgere makter å få en touch på ballen, til tross for at den suser gjennom hele femmeteren.
    28'
    Dahl Reitan legger inn fra høyre, men foran mål befinner kun Islamovic seg. Han skjermes enkelt vekk fra ballen av Gunnarsson.
    29'
    Skudd på mål, Rosenborg
    Markus Henriksen
    Henriksen får avsluttet skrått ute fra 18 meter. Det er hjemmelagets første skudd på mål i kampen. Helt ufarlig, for øvrig.
    29'
    Det er nå 190 minutter siden Rosenborg sist scoret på Lerkendal. Det var 30. oktober, mot Lillestrøm. Målscorer var Even Hovland, ironisk nok.
    30'
    Da har Lillestrøm scoret mot Sandefjord, og da er det Godset-supporterne som jubler. Uansett årsak til jubling, betyr det at Rosenborg er nede på 5.-plass på tabellen.
    32'
    Flott Godset-angrep, som spiller seg ut fra egen keeper på éntouch. Stenevik rundlurer Hovland, men får ikke frispark.
    32'
    Rosenborg kontrer, etter at Islamovic stjeler ballen etter godt arbeid. Hjemmelaget mister den like fort som de fikk tak i den.
    33'
    I stedet er det Godset som kontrer på kontringen, og nesten kommer til avslutning innenfor 16-meteren. Resulterer i corner fra høyre.
    34'
    Thomas Grøgaard
    34'
    Corneren blir det ingenting ut av, men Grøgaard får ballen tilbake. Slår inn, men ballen treffer en rosenborgspiller, og spretter inn til Hansen.
    35'
    Pereira slår tidlig inn fra venstre, men Gunnarsson er på riktig sted, og header unna. Godset presser hurtig ut med laget, og tvinger Rosenborg til å begynne på nytt, langt inne på egen halvdel.
    36'
    Tagseth greier nesten - helt alene - å tvinge frem en corner, men innlegget går via en Godset-spiller og rett til værs. Ender med innkast.
    36'
    Skarsem er feilvendt, men ser i øyekroken at Dahl Reitan starter i bakrom. Dessverre er angrepet altfor enkelt å forutse, og Godset-forsvaret har for lengst falt av, og stopper angrepet.
    37'
    Rosenborg lykkes ikke med noe som helst. Det er få spillere som løper, og det er få spillere som løper samtidig. Det er ellers veldig sjeldent at pasning stemmer overens med løp. Det har i det hele tatt vært førti usedvanlige triste og passive minutter for hjemmelaget. Strømsgodset har full kontroll, og leder fortjent.
    39'
    Som i hele sesongen, er det som regel Hovland som slår det som skal være forløsende pasninger fremover på banen, og ut på kantene. Hvor er de kreative pasningsleggerne på midtbanen?
    40'
    Ute på venstre kant er det nå Vecchia som drar seg innover i banen i håp om å finne god vinkel og rom. Det finner han ikke, for Vilsvik skjønner tegninga tidlig, og henger som en klegg på svensken som tvinges til å slå støttepasning.
    41'
    Vilsvik følger opp med å slå dagens dårligste innlegg. Helt bak mål.
    41'
    Det er antydninger til misnøye blant hjemmefansen. Det ropes «nei» idet enda en pasning slås bakover på banen. Samtidig kan det ikke være lett for pasningslegger heller, for det er ikke mye bevegelse fremover i banen fra Rosenborg-spillerne.
    42'
    Etter nok en pasningsbom, som ruller helt inn til Godset-keeper Myhra, er det ingen Rosenborg-spillere som gidder å løpe etter ballen. Spillerne står nærmest samlet i ro på egen halvdel og ser på at Godset kan starte et nytt angrep bakfra.
    43'
    Så er det Skarsem som er på farten ute på høyre, men Grøgaard gjør en god jobb defensivt, og hindrer innlegget. Henriksen får innkastet, vender opp, og slår ballen i fanget til Godset-keeper Myhra.
    44'
    Det bues voldsomt på tribunen idet dommer Steen blåser av første omgang, og Rosenborg-spillerne går i garderoben.
    Rosenborg forbederer et trippelbytte. Ceide, Holm og Andersson skal inn.
    Det betyr at Islamovic, Pereira og Skarsem blir igjen i garderoben i pausen.
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Noah Jean Holm
    Ut: Dino Islamovic
    46'
    Inn: Adam Andersson
    Ut: Adrian Nilsen Pereira
    46'
    Inn: Emil Konradsen Ceide
    Ut: Olaus Skarsem
    46'
    Ceide og Holm skaper aldri så lite kaos med en gang, men stoppes av Godset-forsvaret.
    46'
    Rosenborg tar innkastet hurtig, og angriper på nytt før bortelaget rekker å organisere de bakre rekker.
    46'
    Bare ut fra andre omgangs første minutt, ser høyere tempo i alle kampens ledd, ut til å være et stikkord for hjemmelaget.
    47'
    Ceide dribler seg forbi et par motspillere ute på høyre, men innlegget stopper i en motspiller, og klareres.
    47'
    Strålende Rosenborg-angrep. Holm rundlurer sin oppasser, og vender opp 35 meter fra mål. Slår på «Odd Iversen-farta» og stormer mot Godset-mål. Kan skyte selv, men spiller til Henriksen som er alene med keeper ute til høyre. Henriksen spiller tilbake til Holm, men da har bortelaget rukket å komme seg tilbake. Skuddet fra Holm blokkeres.
    48'
    Godsets Fred Friday er den spilleren ute på Lerkendal med trangest shorts, og korteste strømper. Det er vakkert.
    50'
    Rosenborg fortsetter å skape overtall ute på høyre. Igjen er det Ceide som er sentral, men det ender med at Dahl Reitan får frispark rett utenfor hjørnet av 16-meteren.
    51'
    Andersson skal slå utoverskrudd. Godset-kaptein Valsvik header unna. Det er nok viktig for Valsvik å sørge for et aldri så lite «takk for sist» til klubben han forlot i vår.
    52'
    Hovland avanserer sentralt, og spiller til Holse, som driver mot Godset-målet. Går i bakken, vil ha frispark, men viftes på beina av dommer Steen.
    53'
    Rosenborg stormet ut av startblokkene i andre omgang, men fikk ikke uttelling. Nå har offensiven roet seg, og tempoet i kampen har dalt. Det betyr at bortelaget igjen får hvilt seg noen øyeblikk med ballen i laget.
    56'
    Holm får seg en nesestyver, og vil ha frispark. Får ikke det, men får tilsyn av dommer Steen.
    57'
    Holm kriger godt, og får med seg ballen. Kommer nesten til skudd fra 16 meter, men følges tett av en motspiller.
    58'
    Rosenborg blir avblåst for offside
    Noah Jean Holm
    Holm spilles alene med keeper, men avvinkes for offside. Den må ha vært marginal.
    58'
    Vecchia kan spille Holse alene med keeper, men ser danskens løp for sent. Spiller i stedet ut til Ceide, før han blir felt av Valsvik. Får frispark i god innleggsposisjon.
    59'
    Andersson treffer Hovland, men Godset får klarert, og kan kontre. Hove snapper ballen, men Dahl Reitan gjør et utmerket defensiv jobb og stopper bortelagets kontring.
    60'
    Stefano Vecchia
    Igjen er Holm sentral i et godt Rosenborg-angrep. Bruker kreftene og kriger seg forbi oppasseren, og får vendt opp. Spiller ut til Vecchia, som skyter mot lengste hjørne etter noen dansesteg. Ender med corner.
    61'
    62'
    Nytt godt Rosenborg-angrep på høyre, der Tagseth slår inn med høyre fot etter å ha fått ballen fra Henriksen. Peker i forkant, men treffer neppe det han peker på.
    63'
    Ceide legges i bakken av Krasniqi, og får frispark 30 meter fra mål. Det går også Johan Hove, for protester.
    64'
    Gult kort til Strømsgodset
    Kreshnik Krasniqi
    65'
    Johan Hove
    65'
    Andersson og Holse står over ballen. Blir det svensken eller dansken?
    65'
    Friday forsøker seg på et søndagstriks, men sjonglerings- og brassesparkforsøket, ender med sleivspark.
    65'
    Ceide kan slå inn tidlig, men vil passere Godset-spilleren på utsiden. Da innlegget først kommer, går det via motspillere, og til corner.
    66'
    Corneren slås på lengste, men der er det ingen Rosenborg-spillere.
    66'
    STRAFFE. Så ser det endelig ut til at hjemmelaget skal få lønn for strevet. Noah Holm finter Valsvik ned på kne, og blir klart felt idet han er i ferd med å passere Godset-kapteinen.
    68'
    Det er Vecchia som gjør seg klar.
    69'
    Viljar Myhra
    70'
    Rosenborg scorer på straffe!
    Rosenborg 1 - 2 Strømsgodset
    Mål: Stefano Vecchia
    Vecchia lar seg ikke psyke ut, og banker ballen i mål, helt nede ved stolperota.
    70'
    Det er bare Rosenborg som gjelder på Lerkendal nå. Hjemmelaget angriper og angriper, og vinner igjen ballen høyt i banen gang på gang.
    72'
    Halldor Stenevik
    Stenevik får gult kort for en sen takling på Vecchia.
    73'
    Frispark til Rosenborg i god posisjon for skudd. 22 meter fra mål. Vecchia sikter, men skyter i muren. Så ut som god retning.
    73'
    Ceide og Dahl Reitan kombinerer fint på høyre. Dahl Reitan og Kjernen vil ha corner, men dommer og assistentdommer kikker avventende på hverandre, og velger det trygge; utspark fra keeper.
    74'
    76'
    79'
    Carlo Holse
    Holse tar corneren kort, og forsøker å curle ballen i mål fra kanten av 16-meteren. Sikter godt, men ikke godt nok.
    79'
    Dagens første målscorer blir liggende nede. Får tilsyn av Godsets medisinske personale.
    82'
    Inn: Rasmus Wiedesheim-Paul
    Ut: Edvard Tagseth
    82'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Ari Leifsson
    Ut: Lars-Christopher Vilsvik
    83'
    Hjemmelaget roper på ny straffe, etter hands i feltet, men dommer Steen rister på hodet.
    85'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 2 - 2 Strømsgodset
    Mål: Rasmus Wiedesheim-Paul
    Målgivende: Erlend Dahl Reitan
    Så lever likevel håpet om 4.-plass for hjemmelaget. Dahl Reitan drar seg ned til dødlinja, og legger inn. Det er innbytter Rasmus Wiedesheim-Paul som vurderes å være sist på ballen i duell med Leifsson. Wiedesheim-Paul feirer ikke nevneverdig, mens Leifsson synker sammen i fortvilelse.
    85'
    Speaker melder om 6 697 tilskuere på tribunen. Flere av publikummerne som er til stede, antyder at det ville vært mer riktig å si 697. Det er nok ikke alle sesongkortinnehaverne som har tatt turen til Lerkendal i dag.
    89'
    Det skal spilles minimum tre tilleggsminutter, ifølge fjerdedommer. Rosenborg har igjen ett bytte. Er det ikke Tettey som skal få sine siste minutter da?
    90'+1
    Rosenborg trenger scoring for å sikre 4.-plass, men sender likevel ikke alle man i angrep i jakten.
    90'+1
    Ceide dribler seg nesten forbi, men får bare en corner.
    90'+2
    Ceide tenker at han skal ta corneren selv, men kommer på bedre tanker-.
    90'+2
    Nær samtlige spillere er innenfor Godsets 16-meter nå.
    90'+2
    Men Godset ser ut til å ri det av.
    90'+3
    Idet dommer Steen blåser i fløyta, er det til buing fra hjemmefansen. Rosenborg-spillerne ligger på ryggen i fortvilelse ute på matta.