48'
1-0
2-0

Hei og velkommen til dagens eneste eliteseriekamp. Rosenborg tar imot Strømsgodset på Lerkendal.
    Vi spiller ikveld en utsatt-kamp fra Eliteserien. Dette er en kamp fra runde 11.
    Rade Prica er ikke helt fit og starter oppgjøret på benken. Daniel Fredheim Holm og Gjermund Åsen er fortsatt ute med skade. Det samme er Høiland, Goa og Jamtfall.
    Gjestene fra Drammen mangler en av deres beste menn. Lars Christopher Vilsvik pådro seg en skade i forrige kamp mot VIF og er ikke med Strømsgodset til Trondheim.
    Kim Ove Riksvold er skjøvet ut av benken siden Sarpsborgskampen. Janne Jönsson har idag funnet plass til midtbane-talentet Ole Kristian Selnæs på RBK-benken ikveld. Selnæs kom til Rosenborg før 2009-sesongen og har tidligere spilt for Skjetten og Sverresborg. Selnæs fylte 17 år på torsdag !!!
    Forrige gang Strømsgodset slo Rosenborg på Lerkendal skjedde i 2007. Steffen Iversen sendte trønderne i ledelsen etter tjue minutter, men Stian Ohr (nå Mjøndalen) utlignet i det 57´minutt. To minutter senere hadde Godset snudd kampen. Hvem satte inn seiersmålet for gjestene? Joda, det var dagens Strømsgodset-trener Ronny Deila.
    Hjemmelaget sparker kampen igang.
    1'
    Lustig spiller rett i beina på tidligere RBK-spiller Øyvind Storflor, men hans pasning ryddes unna av Jim Larsen. Storflor fikk forøvrig massiv applaus da hans navn ble lest opp over høyttaleranlegget.
    2'
    Bakenga skaffer trønderne en corner.
    2'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Fredrik Winsnes
    Sætra header unna.
    2'
    RBK slår inn på ny, men nok en gang header Sætra unna.
    2'
    Abu prøver et skuddforsøk. Örlund kaster seg og redder pent.
    3'
    Moldskred får frispark på venstrekanten.
    3'
    Gigantisk sjanse for Rosenborg. Moldskred slår inn på bakre stolpe. Lustig kommer umarkert inn og header tilbake i feltet. Adam Larsen får slått ballen ut i feltet. Hans medspillere klarerer ut til Jim Larsen som fyrer av fra ti meter. Rett i blokka. Der kunne det fort stått 1-0.
    3'
    Jonas Svensson drar lekent av en Godset-spiller. Felles. Frispark til RBK i god posisjon. 30 meter ut fra mål.
    5'
    Lustig skyter. I muren.
    5'
    Moldskred slår inn fra venstre. Godset må gi til corner.
    5'
    Morten Moldskred
    Adam Larsen slår unna.
    5'
    Henriksen får ballen på høyrekanten. Forserer godt, men innlegget blokkeres.
    7'
    Rosenborg har vært svært overlegne de første sju minuttene.
    7'
    Det blir spennende å se Per Ciljan Skjelbreds prestasjoner idag. Spilleren som er klar for Hamburg i tysk Bundesliga.
    8'
    Lang ball over til Moldskred som feilberegner litt. Må bruke armen for å stoppe ballen og det er som kjent ikke tillatt i denne sporten.
    9'
    Godset hadde nettop en gyllen sjanse, men ingen av de blå fikk foten på ballen.
    9'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Razak Nuhu
    10'
    Godset kommer på en overgang, men sliter med å finne alternativer. Det hele ender med at ballen triller inn til Örlund.
    14'
    Skjelbred kommer seg ned til dødlinja og slår perfekt 45 grader ut, men Bakenga er for hissig og er for lengst passert.
    15'
    Storflor i duell med Dorsin. Førstnevnte tar med seg ballen hjemover og spiller støtte. Hjemmelaget har vært særdeles aggressive idag.
    16'
    Godt slått, men Adam Larsen bokser unna. Henriksen header ballen inn igjen fra 18 meter. Ballen stusses mot mål, men Larsen er fint nede og plukker ballen.
    17'
    Bakenga vs. Aas. Førstnevnte får en elendig touch og ødelegger for seg selv.
    19'
    Godset prøver seg på en kontring, men stoppes av dansk dynamitt.
    20'
    Aunan slår en lang ball over til Keita. Sistnevnte slår inn, men over alle sammen.
    22'
    Gult kort til Rosenborg
    Tom Harald Hagen deler ut et korrekt gult kort til kaptein Dorsin som utfører en 'professional foul' på Fredrik Nordkvelle.
    24'
    Godset setter tidlig igang. Ender i et avslutningsforsøk fra Abu. Over mål.
    25'
    RBK kontrer. Henriksen spiller perfekt til Bakenga på høyresiden. Henriksen fortsetter løpet, mens Moldskred kommer susende. Pasningen fra Bakenga er imidlertid håpløs og går rett i en Godset-spiller. Den burde vært utnyttet bedre.
    27'
    Winsnes har grus i skoa når han prøver å finne Svensson på høyrekanten. Innkast til Godset.
    28'
    Lustig slår inn fra høyre. Adam Larsen stiger til værs og fanger ballen, men kræsjer med en motspiller, mister den før han selv får tak i den.
    30'
    Rosenborg kontrer. Skjelbred får tuppet ballen perfekt til Henriksen som har perfekt skuddhold, men unggutten velger en vending og Aunan får stoppet forsøket. Ballen triller imidlertid ut til Moldskred som skyter ballen retning Sam´s Grill i Elgeseter Gate.
    33'
    Bakenga får ballen på venstrekanten. Er veldig alene, prøver å finne Lustig men pasningsforsøket blokkeres.
    33'
    Tidligere Bodø/Glimt-spiller Anders Konradsen får en skuddmulighet, men forsøket går utenfor fra 18 meter.
    35'
    Bakenga har fått seg en trøkk og må en tur på sidelinjen for en sjekk.
    36'
    Spillerne benytter muligheten til å drikke litt i det deilige trønderske sommerværet. Nei, jeg tuller ikke, det er faktisk sol i Trondheim i skrivende stund.
    37'
    Keita prøver et skudd fra hjørnet inne i boksen, men ballen ender opp hos Storflor som tar en finte for mye. RBK-forsvaret får klarert.
    38'
    Jim Larsen lager frispark i duell med Jo Inge Berget. Nærmere 40 meter fra mål.
    39'
    Storflor slår inn. En Godset-spiller prøver å heade ut til en medspiller som står bedre plassert, men linjemannen står med flagget oppe.
    39'
    Winsnes finner Skjelbred på høyrekanten. Den fremtidige Hamburg-spilleren slår perfekt inn til Lustig som avslutter på merkelig vis. Adam Larsen Kwarasey har ingen problemer med å fange ballen.
    40'
    Tidligere RBK-soldat Øyvind Storflor kommer på skuddhold. Forsøket fra 20 meter går like utenfor. Godt forsøk.
    42'
    Janne Jönsson virker ikke å være helt fornøyd med Mushaga Bakengas innsats og har sendt sin landsmann, Rade Prica i oppvarming.
    42'
    RBK-forsvaret slår en lang ball opp mot Bakenga, men Godset-forsvaret header ballen unna. Svensson fanger den løse ballen og klinker til, men forsøket går langt utenfor.
    44'
    Wangberg stiger til værs, men får ikke noen retning på headingen. Godset får klarert til slutt.
    44'
    Jo Inge Berget vinner en corner for Godset.
    45'
    Det er lagt til minimum ett minutt i første omgang.
    45'+1
    Razak Nuhu
    Örlund roter litt inne i feltet, men Winsnes får avverget.
    45'+1
    RBK klarerer.
    45'+2
    45'+2
    Målløst til pause på Lerkendal. Hjemmelaget startet som en rakett på nyttårsaften uten å omsette noen av sjansene i mål. Kampen jevnet seg utover i omgangen og det ble etterhvert en lite underholdene omgang, men få sjanser foran målene. Kommer Rade Prica innpå i andre omgang? Han er iallfall i oppvarming.
    45'
    Berget og Storflor sparker igang andre omgang.
    46'
    Hvis jeg skal tippe så er det nok rundt 12000 tilskuere på Lerkendal idag.
    47'
    Lustig slår inn fra høyre. Godset header unna.
    47'
    Gult kort til Strømsgodset
    Øyvind Storflor
    Storflor lagde frisparket som førte til scoringen. Felte Jonas Svensson.
    47'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Strømsgodset
    Frisparket fra høyrekanten slås inn av Winsnes. Ballen havner på bakre stolpe og Dorsin kriger den inn i feltet til Larsen som hamrer ballen i nota med venstreslegga.
    48'
    En liten gutt sitter på tribunen på Lerkendal og spiller Nintendo DS. Kanskje far er litt mer fotballinteressert enn sønnen? Morro..
    51'
    Konradsen slår til Keita på venstrekanten, men sistnevnte slår et elendig innlegg. Utspill.
    53'
    Keita snurrer rundt med Lustig, men får ikke skutt.
    54'
    RBK får klarert.
    54'
    Moldskred chipper ballen gjennom til Bakenga som nærmest er alene med Larsen, men unggutten slår inn foran mål istedenfor å skyte selv. Ballen havner i en Godset-spiller før den triller inn til Adam Larsen. Der burde du nok skutt selv, Bakenga.
    57'
    Midtsjø, Lago og Olsen er i oppvarming. Rade Prica har satt seg igjen.
    57'
    Godset avslutter. Utenfor.
    57'
    Pent RBK-spill. Lustig får ballen på høyresiden og tar med seg ballen mesterlig, men innlegget går over alle sammen. Svakt av svensken der.
    59'
    Rosenborg skal foreta et bytte. Ser ut til at det er Lago som skal innpå.
    60'
    Svensson telegraferer pasningen til Bakenga som tar seg mesterlig forbi en Godset-spiller og kommer alene mot Adam Larsen på død vinkel. Chipper inn i feltet, men ingen RBK-spillere er der for å sette ballen i mål, isteden får gjestene klarert.
    62'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Alejandro Lago
    Ut: Mikael Lustig
    Mot Sarpsborg måtte Lago vikariere for Dorsin på venstreback. I dag er det en annen svenske som må gi seg.
    62'
    Det spørs om ikke Rosenborg mistet litt offensiv kraft når Lustig måtte ut.
    64'
    Hjemmelaget får frispark like utenfor 16-meteren. Fin innleggsposisjon.
    64'
    Winsnes slår hardt og lavt ut til Dorsin på ti meter, men svenskens forsøk blokkeres og ender tilbake til Winsnes som slår høyt inn. Hjemmelaget vinner et innkast.
    65'
    Rade Prica er i oppvarming igjen.
    66'
    Lago drar seg forbi en Godset-spiller, men stoppes kontant av Nuhu.
    67'
    Skjelbred spiller gjennom til Svensson som tar seg ned til dødlinjen. Slår så 45 grader ut, men ingen RBK-spillere er der de skal være.
    68'
    Winsnes slår ut til Henriksen som skyter et innlegg fra høyre, men ingen RBK-spillere får styrt ballen i mål.
    70'
    Moldskred finner Lago på høyrekanten. Mannen fra Uruguay slår inn foran mål, men gjestene får klarert.
    71'
    Moldskred felles på 25 meter. Frispark.
    71'
    Fredrik Winsnes vekker Lerkendal til livs. Smeller ballen knallhardt i tverrliggeren. Returen går i retning Dorsin, men svensken misser i mottaket og gjestene får klarert.
    72'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Ola Kamara
    Ut: Muhamed Keita
    74'
    Inn: Alfred Sankoh
    Ut: Fredrik Nordkvelle
    74'
    Trener Ronny Deila gjør et dobbeltbytte. Alt for å snu kampen nå.
    75'
    Wangberg og Berget i duell. Sistnevnte får frispark på 22 meter.
    75'
    Jo Inge Berget skyter. Over, langt over mål.
    76'
    Inn: Stefan Johansen
    Ut: Razak Nuhu
    Vardøværingen Johansen erstatter Nuhu. Johansen har tidligere spilt i Bodø/Glimt med Anders Konradsen.
    76'
    Trond Olsen skal innpå for trønderne.
    78'
    Rade Prica har satt seg, igjen. Nå er det Selnæs og Midtsjø som er i oppvarming. De to sistnevnte er ikke eldre enn Roar Strand, tilsammen engang.
    79'
    Inn: Trond Olsen
    Ut: Mushaga Bakenga
    Olsen får prøve seg drøye ti minutter på sin favorittplass, midtspiss.
    79'
    Ola Kamara
    Kamara er ufin med Wangberg og får et gult kort.
    80'
    Storflor slår inn fra høyre. Örlund plukker.
    82'
    Merkelig situasjon. Skjelbred stormer frem, gir til Svensson som roter litt med ballen, men plutselig får han fri bane til mål. Blir litt overrasket selv og avslutningen går utenfor. Der burde det stått 2-0.
    83'
    Skal Rade bidra de siste minuttene? Får instrukser av Trond Henriksen nå.
    84'
    Henriksen setter fart. Trond Olsen peker og vinker, men får ikke ballen. Henriksen slår isteden til Svensson som prøver å finne Olsen, men pasningen blir litt upresis. Olsen jobber den opp igjen, gir ut til Moldskred som skyter. Over mål.
    87'
    Inn: Fredrik Midtsjø
    Ut: Jonas Svensson
    Det blir ingen Rade idag. Midtsjø får de siste minuttene.
    87'
    RBK gir til ny corner.
    87'
    Godset handser. Frispark til RBK.
    87'
    Rosenborg 2 - 0 Strømsgodset
    Mål: Trond Olsen
    Hurtigtoget fra Lyngen, Trond Olsen setter inn Rosenborgs andre mål. Et langt utspill fra Örlund går over Godset-forsvaret og Olsen tupper ballen over Adam Larsen.
    88'
    14162 tilskuere er på Lerkendal ikveld.
    89'
    Sankoh viser seg frem. Dundrer ballen i tverrligger fra distanse. Farlig nære.
    90'
    Skjelbred header unna.
    90'
    Storflor slår inn på ny. Lago klarerer.
    90'+1
    Det er lagt til minimum fire minutter i andre omgang.
    90'+1
    Konradsen parkerer Dorsin og slår inn, men RBK får klarert.
    90'+2
    Strømsgodset presser på nå.
    90'+2
    Konradsen skyter. Utenfor.
    90'+3
    Skjelbred kommer på skuddhold, men forsøket går utenfor.
    90'+4
    90'+5
    Det er slutt på Lerkendal og hjemmelaget vinner fortjent 2-0. Rosenborg var spillemessig det beste laget selv om ikke alle sjansene ble satt i mål. Ronny Deilas menn må tusle i garderoben uten poeng, men de gjorde seg ikke bort utpå her idag, og kunne fort fått med seg ett poeng.