40'
2-0
2-1

Velkommen til Lerkendal for møtet mellom Rosenborg og Tromsø!
    Rosenborg rokker i dag litt om på formasjonen, og ser ut til å stille i en 4-2-1-3 formasjon. Chibuike kommer inn på offensiv midtbane, mens Svensson og Jensen står sammen sentralt. På kantene har de plassert Mikkelsen og Elyounoussi. Det betyr at «Mix» og Dockal er benken fra start.
    For Tromsø sin del er det ingen forandringer fra kampen borte mot Hønefoss søndag.
    I det tilsvarende oppgjør i fjor gikk Rosenborg seirende av banen med en tremålsseier, 3-0.
    Tromsø har hatt en ok start på sesongen. Laget fra nord står før dagens kamp med to seire, fire uavgjorte og ett tap. For dagens hjemmelag ser det et lite hakk bedre ut. De har tre seire, to uavgjorte og to tap. Vinner dog Tromsø her på Lerkendal i dag, så går de forbi trønderne på tabellen.
    Rosenborg er for tiden inne i den dårlig stim. Etter tre seire på de tre første, så har de nå ett poeng på de tre siste. Tapene var borte mot Haugesund og hjemme mot Sandnes Ulf, mens poenget tok de med seg hjem fra Aalesund på søndag.
    Tommy Skjerven er dagens hoveddommer.
    Da er vi noen få sekunder unna kampstart.
    Da er kampen sparket av!
    1'
    Rosenborg vinner ballen høyt, og kommer seg ned på høyresiden. Ballen slås inn til en umarkert Mikkelsen på bakerste, som kan styre ballen i mål, men en Tromsø-forsvarer er der å redder på strek! Nære ledelse for hjemmelaget!
    4'
    Klareres.
    4'
    Rosenborg har startet kampen best.
    4'
    Bendiksen kommer seg enkelt ned til dødlinjen. Han legger ut til Ondrasek som skyter. Heldigvis for hjemmelaget blokkerer de skuddet. Stor sjanse til bortelaget!
    5'
    Kampen har startet friskt i sommerværet!
    6'
    Ny stor RBK-mulighet! Nielsen slår hardt inn fra høyre til Mikkelsen som skyter på direkten. Ballen fyker rett over mål. Gigantmulighet!
    7'
    Klabb og babb i feltet. Ender nesten opp hos Dorsin, som eventuelt kunne ha puttet ballen i åpent mål. Tromsø får klarert.
    7'
    God overgangsmulighet for RBK. En dårlig pasning fra Tarik mot Nielsen ødelegger flyten.
    11'
    Slår kort til Mikkelsen. Dårlig innlegg, ender i ingenting.
    12'
    Godt RBK-spill. Mikkelsen får ballen til slutt på høyrekanten. Han slår inn, men Sahlman plukker ballen enkelt ned.
    14'
    Frispark fra Yttergård Jensen. Greit slått inn i feltet, men det dømmes frispark for hjemmelaget.
    15'
    Gamboa løper halve banen. Blir felt og får frispark.
    16'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Tromsø
    Mål: Stefan Strandberg
    Målgivende: Tobias Mikkelsen
    Det påfølgende frisparket slår Mikkelsen inn i feltet. Der finner han Strandberg som stikker foten frem og scorer! Stopperen som gjør comeback på Lerkendal sender hjemmelaget i ledelsen!
    18'
    Dette smakte nok utrolig godt for Strandberg som har vært borte fra Lerkendal-publikummet i lang tid.
    21'
    Tromsø får ballen inn i feltet fra høyresiden. Stopperne til Rosenborg er litt nølende, noe som gjør at Ondrasek får avsluttet. Forsøket er derimot ikke godt nok og ballen går over mål. God mulighet!
    23'
    Så var det Rosenborg sin tur! Mikkelsen kommer seg fri på høyrekanten, og legger inn. I feltet får Tarik ballen på ca ti meter. Stillestående prøver han å plassere et skudd nede til venstre for Sahlman, men keeperen er med på notene. Stor sjanse for Tarik og RBK!
    24'
    Godt kombinasjonsspill mellom Bendiksen og Ondrasek. Det er bare den siste pasningen til Bendiksen som gjør at Ondrasek ikke havner alene med Lund Hansen.
    26'
    Svensson klarerer.
    26'
    RBK får kontroll.
    29'
    Ganske jevnspilt affære hittil.
    30'
    Tromsø presser RBK høyt nå. Prøver å stresse hjemmelaget når de triller ball i forsvarsleddet.
    33'
    Tromsø er gode akkurat nå. Sliter dog litt på den siste tredjedelen.
    34'
    Gult kort til Tromsø
    Holder godt om ballen når RBK prøver å ta en frispark fort.
    36'
    Rosenborg 2 - 0 Tromsø
    Og der er går RBK opp i 2-0! Nydelig gjort av Elyounoussi! Dorsin gir ballen til venstrekanten rundt midtbanen. Derifra og inn gjør han alt selv. Passerer et par Tromsø-spillere før han setter ballen iskaldt i mål bak Sahlman!
    40'
    Om dette står til pause skal det bli tungt for Tromsø å komme tilbake.
    45'
    Nielsen kommer seg ned til dødlinjen for RBK. Han har med seg tre stykker i feltet, men innlegget er alt for dårlig.
    45'+1
    45'+2
    Dommeren blåser av til pause. Rosenborg går i garderoben med 2-0. Selv om Rosenborg har vært det beste laget totalt sett, så har bortelaget vært godt med i perioder, og har hatt sine muligheter. Det første målet kommer ved dødball, og det andre kommer etter en pen enkeltmannsprestasjon av Elyounoussi. Nå må Tromsø ut å angripe i den andre omganger her. Blir spennede å se hvordan de går ut. Vi sees om 15.
    Da løper spillerne ut på banen igjen, og vi er snart klare for de siste 45.
    45'
    Tromsø får klarert.
    47'
    Nielsen slår hardt inn mot Chibuike som prøver å styre ballen i mål, men blir blokkert. På returen står Tarik klar får å styre ballen i mål, men glir og faller! Stor sjanse!
    50'
    Svensson passerer én mann på sekstenmeteren, og får god tid til å skyte. Skuddet er godt og Sahlman må strekke seg maksimalt for å slå ballen til corner!
    51'
    Tromsø får kontroll.
    51'
    Ballen blir headet ut.
    52'
    Rosenborg har gått rett i strupen på Tromsø i starten av denne annenomgangen.
    52'
    Chibuike vender av fire mann. Han kan skyte, men velger en horribel pasning mot Mikkelsen som får publikum til å sukke høylytt!
    54'
    Mål for Tromsø!
    Rosenborg 2 - 1 Tromsø
    Mål: Zdenek Ondrasek
    Målgivende: Ruben Yttergård Jenssen
    Bortelaget reduserer! Yttergård Jensen finner Ondrasek inne i feltet. Tsjekkeren er ekstremt sterk i duellen med Gamboa, og setter ballen til side for Lund Hansen! Nå er det kamp igjen!
    55'
    Jensen prøver seg fra 25 meter, men ballen går midt på Sahlman.
    59'
    Kristiansen finner Moldeskred inne i feltet. Den tidligere Rosenborg-spilleren prøver å bryste ballen i mål. Spesielt valg.
    60'
    RBK får tildelt frispark.
    64'
    Sahlman presterer å skyte ut en ball som går til corner for RBK.
    67'
    Sahlman bokser den ut.
    68'
    Kampen er veldig åpen for øyeblikket. Dette kan tippe begge veier!
    68'
    Overgang for RBK. Tarik kommer seg helt frem til sekstenmeteren, og velger en pasning til Nielsen som skyter midt på Sahlman. Dårlig utnyttet.
    70'
    Tromsø er dyktige i pasningsspillet, men det stopper helt opp når de kommer frem til sekstenmeteren.
    72'
    Ender i absolutt ingenting.
    73'
    Jensen prøver seg på et skudd på frispark fra langt hold. Går himmelhøyt over.
    76'
    Har vært dårlig kvalitet over spillet på matta de siste ti minuttene. Mange feilpasninger fra begge lag.
    81'
    Reginiussen ligger ned med krampe ser det ut til, men er oppe på beina igjen og klar for videre spill.
    83'
    Bendiksen prøver seg fra 20 meter, men ballen går over mål. Helt upresset der.
    83'
    Elyounoussi flikker ballen videre til Dorsin som tar den med seg inn i feltet. Han spiller den så videre til Svensson som skyter innom en Tromsø-spiller og i tverrligger!
    86'
    Tromsø klarerer.
    86'
    Da er vi snart på overtid her. Kan Tromsø komme tilbake?
    90'
    Gamboa kommer i full fart mot Tromsøs sekstenmeter. Velger feil pasningsalternativ og Koppinen får ryddet opp.
    90'+1
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Per Verner Ronning
    Ut: Jonas Svensson
    90'+1
    Nå skal RBK få bort de lange ballene med ny stopper på banen.
    90'+2
    Tarik kommer seg ned til dødlinjen og legger ballen ut til en ledig Diskerud. Selv om han står helt alene klarer han få smelle ballen langt over mål. Der kunne han ha punktert kampen!
    90'+5
    90'+5
    Da er det over på Lerkendal. Rosenborg drar i land seieren med 2-1 over Tromsø. Hjemmelaget ledet 2-0 til pause. Tromsø reduserte én gang ved Ondrasek i den andre omgangen, men det ble bare med den ene. Rosenborg hadde også de største sjansene i annenomgangen, og burde nok ha avgjort dette tidligere. En helt grei Tippeliga-kamp ender da altså med en en helt grei seier til Rosenborg. Trønderne rykker med det opp på plass nummer to på tabellen.
    Jeg takker for meg, så sees vi senere. Ha en fin kveld.