1-0
2-1
Berg61'
Supporterfordeling på VG
3 983
4 669

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og god lørdag! Velkommen til livedekningen av Eliteserie-oppgjøret mellom Sandefjord og Bodø/Glimt.
    Noe særlig mer topp mot bunn er det ikke mulig å få det i Eliteserien per dags dato. Sandefjord ligger klink sist med sine 10 poeng mens Bodø/Glimt topper med 33 poeng etter at begge lag har spilt 14 kamper. Et annet bilde på forskjellene er at Sandefjord nettopp solgte sin beste spiller, Danilo Al-Saed, for rekordsummen 10 millioner kroner. Glimt på sin side forhandler om opp mot 170 millioner for Albert Grønbæk. Så gjenstår det å se om kontrastene viser seg på banen!
    Sandefjord tok omsider poeng igjen da de spilte 1-1 mot Strømsgodset, mandag. Det etter to meget svake prestasjoner der det røk 1-2 for både HamKam og Tromsø. Samtidig er ikke ett poeng nok når avstanden opp til sikker plass nå er fire poeng.
    Bodø/Glimt kommer fra meget sterke 5-1 over Brann, og dermed økte de ledelsen på toppen av tabellen til fem poeng. I den andre kampen etter ferien vant Glimt 2-1 over Sarpsborg, så Kjetil Knutsen og hans menn har kommet bra i gang med andre halvdel av sesongen.
    Da lagene møttes på Aspmyra i slutten av mai endte det, noe overraskende, 1-1. Sandefjord tok ledelsen gjennom Eman Markovic mens Albert Grønbæk utlignet for Glimt.
    Sandefjord stiller med samme lag som spilte 1-1 mot Strømsgodset. For Bodø/Glimt er det en endring fra kampen mot Brann. Odrin Bjørtuft kommet inn fora Brede Moe på stopperplass.
    Sandefjords ene trener, Andreas Tegström, vandrer for øvrig hvileløst rundt på tribuneplass. Det fordi han fikk rødt kort mot Strømsgodset og er utestengt i to kamper. Dermed må Hans Erik Ødegaard klare seg alene i dag. Et annet aspekt ved nettopp det er at Ødegaard står med tre gule så langt. Får han gult i dag må også han stå over neste kamp, og da vil Sandefjord plutselig være uten hovedtrener i kamp.
    Mest sannsynlig er dette den siste dansen i Eliteserien for en av ligaens største attraksjoner, Alberg Grønbæk. Dansken er som kjent på vei til franske Rennes for rundt 170 millioner kroner. Dermed var det usikkert om han ble med til Sandefjord eller ikke, men dansken stiller fra start.
    Værmessig kan det bli en meget spennende aften. Det har vært strålende sol og 25 grader i løpet av dagen, men et skifte er på vei og akkurat nå trommer regnet såpass på tribunetaket at jeg sliter med å høre meg selv tenke. Det skal også regne jevnt resten av kvelden med tilhørende lyn- og tordenbyger. Temperaturen er fortsatt på solide 21-22 gradet.
    Heldigvis for alle de unge flaggbærerne som ønsker spillerne velkommen sluttet det å regne akkurat nå i minuttene før kampstart. Så får vi se hva slags føre det blir på dette utskjelte kunstgresset her i Sandefjord! På grunn av gummigranulat-forbudet er det, stort sett, bare sand som er brukt her. Ikke fordelaktig for de som liker å skli. Underlaget har heller ikke "satt seg" siden det er såpass lite brukt.
    Kampen har startet
    1'
    Glimt tar avspark.
    1'
    Grønbæk svinger inn i boksen, men det blir verken fugl eller fisk.
    2'
    Risan Mørk mister midt på egen halvdel og Glimt kan kontre. Risan Mørk jobber iherdig hjem og får stoppet Sjøvold sitt innlegg. Corner.
    4'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Adam Sorensen
    Det blir farlig! Ballen sendes inn i feltet det Bjørtuft rager høyest. Får till en kurant heading, men det er et par knepp for høyt.
    4'
    Markovic tester luka på Wembangomo. Sistnevnte henger halvveis med, men må gi til corner.
    5'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Filip Ottosson
    Cheng fanger i returrommet og drar til. Langt, langt over.
    5'
    Sandefjord kommer til et par innlegg, men Glimt får klarert.
    7'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Filip Ottosson
    Kortpasning ved midtstreken.
    8'
    Dunsby gjør en strålende jobb mot Sørensen der han først vinner ballen og så rister av seg backen. I neste situasjon spiller imidlertid Mettler bort ballen og kontringsmuligheten forsvinner.
    10'
    Keto er ute og plukker når Glimt lemper i bakrom mot Sjøvold.
    10'
    For en gigantisk mulighet for Sandefjord og Ruud Tveter! Det svinges inn fra kant og Gundersen misser totalt. Da er plutselig Ruud Tveter helt alene på fem meter, men han er ikke i nærheten av å treffe med headingen. Ballen settes løst rett på Haikin. De der har man ikke råd til å brenne når man er sist på tabellen!
    12'
    Sandefjord roper på straffe! Haikin kaster ballen rett til Markovic på kanten av feltet og Sandefjord-vingen drar seg inn. Går så i bakken i duell med Wembangomo, men dommer vinker det hele videre. Wembangomo kommer inn bakfra og gir Markovic en hockeytakling i hodet.
    13'
    VAR-situasjon
    VAR kobler seg på for å sjekke straffesituasjonen med Markovic og Wembangomo. Den kvitterer de ut meget raskt.
    13'
    Sandefjord får frispark i meget god innleggsposisjon. Ute i høyre korridor.
    15'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Filip Ottosson
    Svinges inn i feltet det Moe klarerer, men ikke lenger enn til Markovic. Vingen rapper raskt til fra skrått hold. Ballen suser like over tverrligger! Nok en god sjanse for Sandefjord!
    15'
    Sandefjord fortsetter å skape! Igjen mister Glimt ball rett utenfor eget felt når de skal spille seg ut bakfra. Da har plustelig Ruud Tveter ballen på straffemerket, men han nøler med avtrekker. Får da en mann på seg og avslutningen blir ikke all verdens. Haikin holder.
    16'
    Glimt kontrer og er nære en stor sjanse. Saltnes treffer ikke med den siste pasningen mot Evjen i boksen.
    17'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Albert Grønbæk
    Stusses ut av feltet.
    17'
    Enorm blokk av Ruud Tveter! Glimt trykker på i kjølvannet av corneren og Evjen går langs kortlinjen. Slår lavt inn mot flere ledige lagkamerater, men Ruud Tveter får stoppet i siste sekund.
    18'
    Ny viktig blokk i Sandefjord sitt felt. Nok et lavt innlegg som kunne blitt farlig.
    20'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Albert Grønbæk
    Keto bokser unna.
    20'
    Et innlegg treffer pannebrasken til Moe. Han makter ikke å styre ballen på m¨ål.
    21'
    Kristiansen tar telling etter duellen med Moe. Må bare ha et par magadrag før han er oppe på bena igjen.
    21'
    Meget frisk start på kampen for Sandefjord som har skapt flere enorme muligheter. Spesielt et høyt press når Glimt skal spille seg ut har fungert. Men så var det dette med å sette sjansene også da.
    23'
    Haikin sliter med ballen i bena! Settes under press av Ruud Tveter og da slenger han bare en pasning rett i føttene på Dunsby. Sandefjord får dog ikke helt utnyttet det hele og det ender med et skudd i blokka fra distanse.
    25'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Albert Grønbæk
    Kort variant til Mikkelsen som ikke lykkes noe særlig. Mikkelsen får også kjeft av dommer for å prøve å snakke seg til et straffespark.
    26'
    Sandefjord prøver en kontring, men Gundersen har meget god kontroll på Risan Mørk ute ved krittet.
    28'
    Mål for Sandefjord!
    Sandefjord 1 - 0 Bodø/Glimt
    Mål: Alexander Ruud Tveter
    Målgivende: Eman Markovic
    Glimt måtte straffes til slutt og på det tredje skal det skje! Sandefjord bryter høyt i banen ute ved sidelinjnen og derfra går det fort. Ballen opp til Markovic ved hjørnet av feltet og han finner deretter Ruud Tveter sentralt i banen. Spissen trekker av og ballen går via en Gundersen, noe som gjør jobben nær umulig for Haikin.
    28'
    Glimt drar rett i angrep etter baklengsmålet. Kristiansen beiner unna innlegget fra Mikkelsen.
    30'
    Markovic skyter Gundersen i snek! Vingen skal slå inn fra kant, men ballen smeller rett i hodet til Gundersen. Stopperen går ned og dommer stopper spillet umiddelbart. Den så ikke god ut!
    30'
    Gundersen ser heldigvis ut til å riste av seg den smellen. Oppe på bena og klar for å fortsette.
    32'
    Bodø/Glimt blir avblåst for offside
    August Mikkelsen
    33'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Vetle Walle Egeli
    Tester ne langball mot Markovic. Det ender med utspill fra mål.
    33'
    Cheng herjer! Drar av både to og tre bann utenfor feltet før han rapper til. Har dog ikke dratt av nok mann og det blir i en siste blokk.
    34'
    Bodø/Glimt får tildelt et frispark
    Nikita Haikin
    Lemper opp. Sandefjord vinner duellen.
    34'
    Keto er langt utenfor eget felt og klarerer foran en jagende Mikkelsen. Var plutselig voldsomt med rom på Sandefjord sin halvdel der.
    36'
    Bodø/Glimt får tildelt et frispark
    Patrick Berg
    Kort og raskt ved midtsirkelen.
    37'
    Gyllen overgang for Sandefjord, men Dunsby skusler den bort.
    37'
    Keto kommer bare lenger og lenger ut! Denne gangen er han nesten ved midtstreken der han klarerer foran Mikkelsen!
    38'
    Evjen tester skudd fra egen halvdel. Det mens Keto står på strek. Det er noget optimistisk.
    38'
    Dunsby legger seg ned mens ballen er ute vav spill.
    38'
    Dunsby kommer seg på bena og støttes halvveis av banen før han bare bestemmer seg for at dette går greit allikevel. Løper fra fysioen og melder seg klar til mer tjeneste.
    40'
    Dunsby rett inn i duell med Sørensen. Den vinner Glimt-spilleren.
    40'
    Bodø/Glimt får tildelt et frispark
    Albert Grønbæk
    Slår ballen hjem til egen keeper.
    40'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Filip Ottosson
    Slår kort til Risan Mørk før han får tilbake.
    41'
    Walle Egeli henter fren en luke på Moe og kommer seg til kortlinjen. Søker så Mettler med femogførr, men Glimt får klartert. Det er Sandefjord som kjører kampen!
    43'
    Bodø/Glimt får tildelt et frispark
    Jostein Gundersen
    Slår sideveis til stopperkollega Moe.
    43'
    Grønbæk smeller til! Får en åpning på kanten av feltet og da er han rask på avtrekkeren. Får god den i kula og Keto kan bare slå unna med brystet. Returen havner hos Kristiansen som beiner unna for Sandefjord.
    45'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Albert Grønbæk
    Klareres ut til ny corner.
    45'+1
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Albert Grønbæk
    Kort variant som ikke er i nærheten av å lykkes. Ender i kast.
    45'+2
    Mikkelsen treffer med svært lite så langt. Nå er det et innlegg som går rett over kortlinjen. Kanskje tenkte han skudd? Elendig forsøk er det uansett.
    45'+3
    Bodø/Glimt får tildelt et frispark
    Patrick Berg
    Setter raskt i gang på egen halvdel.
    45'+4
    Pause
    45'+5
    Sandefjord leder 1-0 over Bodø/Glimt til pause, og det er på ingen måte ufortjent. Hjemmelaget har vært best i det meste her og lykkes spesielt godt med det høye presset. Det er også på den måten de skapte flere store muligheter før den omsider traff. Så blir det spennende å se om Glimt hever seg etter hvilen, for de er langt under forventet standart.
    2. omgang
    45'+1
    Sandefjord tar avspark.
    45'+1
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Nino Zugelj
    Ut: Brice Wembangomo
    45'+1
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Fredrik Bjørkan
    Ut: Adam Sorensen
    45'+1
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Jens Petter Hauge
    Ut: August Mikkelsen
    45'+1
    Bodø/Glimt gjør altså et trippelbytte i pausen. Det levner vel ingen tvil om at Kjetil Knutsen var relativt misfornøyd med første omgang.
    47'
    Bodø/Glimt får tildelt et frispark
    Patrick Berg
    Setter raskt i gang på egen halvdel.
    48'
    Berglie redder Sandefjord! Sjøvold vipper bak i feltet der Hauge møter med brystkassen. Han skal så bare dunke til, men Berglie er der akkurat i tide.
    49'
    Blir det et meget kort innhopp for Zuglej da? Henter opp en ball ved kortlinjen, men stopper så umiddlerbart opp. Her lukter det strekk!
    50'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Oscar Kapskarmo
    Ut: Nino Zugelj
    Zugelj får altså fem minutter på banen før han må gi seg med det som ligner en strekk.
    50'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Hugo Keto
    lemper langt opp, men Glimt tar duellene.
    51'
    Det er et helt annet Glimt som har kommet ut etter pause her. Nå er det powerplay i og rundt Sandefjord sitt felt.
    53'
    Walle Egeli er nede og sklir i eget felt! Tar ned Saltnes, men er også klokkerent på ball først. Det er en vågal øvelse!
    53'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Hugo Keto
    Slår langt opp mot Ruud Tveter. Han taper duellen med Moe.
    54'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Albert Grønbæk
    Markovic får klarert etter et par dueller.
    55'
    Hauge smeller ballen inn langs parketten. Berglie får unna med nød og neppe.
    56'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Jens Petter Hauge
    Kjapp variant som ender i innlegg. Sandefjord klarerer.
    56'
    Glimt-presset er enormt! Nå er det Grønbæk som får slått på tvers inn i femmteren, men ingen gulkledde lukter den. Dansken fortviler i det ballen ruller gjennom og til kast på motsatt side.
    56'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Albert Grønbæk
    Hauge på skudd! Corneren legges ut til Hauge som trekker av fra hjørnet av feltet. Keto kan ikke gjøre annet enn å bokse unna.
    57'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Patrick Berg
    Ballen er fri før Sandefjord får klarert på ny.
    58'
    Keto tar seg meget god tid når han skal ta utspill. Sandefjord trenger alle pusterom de kan få nå!
    58'
    Sandefjord får frispark midt på Glimt sin halvdel.
    59'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Filip Ottosson
    59'
    Mål for Sandefjord!
    Sandefjord 2 - 0 Bodø/Glimt
    Mål: Stian Kristiansen
    Målgivende: Filip Ottosson
    Kristiansen stanger ballen elegant i garnet mot gamle lagkamerater! Fra midten av halvdelen serverer Ottosson et fantastisk frispark på bakre stolpe. Der glipper markeringen totalt for Glimt og Kristiansen er helt fri på hjørnet av femmeteren. Han setter pannebrasken til og header ballen bort i motsatt!
    59'
    VAR-situasjon
    VAR skal sjekke om det er offside på Kristiansen i forkant av scoringen. Det er ikke i nærheten og scoringen blir følgelig stående.
    61'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Sandefjord 2 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Patrick Berg
    Målgivende: Håkon Evjen
    Glimt er heldige, men de svarer umiddelbart! Berg får ballen i returrommet etter et par innlegg når Evjen legger igjen. Skuddet fra kapteinen er ikke all verdens, men ballen går via et Sandefjord-ben før den humper rolig forbi en sprellende Keto.
    61'
    Grønbæk bøyer mot lengste! Ser ut til å få bra treff, men ballen tar via en forsvarer og sniker seg til side for mål.
    65'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Albert Grønbæk
    Klareres.
    65'
    Gundersen går ned etter en duell med Keto. Stopperen koliderer med keeperen som er ute og bokser.
    65'
    Gundersen stabler seg på bena etter litt behandling. Det er smell nummer to mot hodet for stopperen i dag. I første omgang fikk han ballen rett i topplokket.
    67'
    Kampen er i gang igjen.
    69'
    Gyllen kontringsmulighet for Sandefjord, men den vil ikke Risan Mørk da. Han snur og vender hjem, det til hjemmefansens store frustrasjon.
    71'
    Kjemperedning fra Keto! Glimt får kontre og Evjen settes opp ved hjørnet av femmetern. Han sender ballen mot lengste, men en Keto i full strekk avverger. I kjølvannet kommer det skudd fra kanten av feltet, men da sneier kula stolpen.
    71'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: Simon Amin
    Ut: Sander Risan Mørk
    72'
    Bjørtuft stopper Ruud Tveter! Spissen får trukket av fra hjørnet av femmeteren, men Moe kaster seg inn på hockeyvis!
    74'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Vetle Walle Egeli
    Klareres.
    74'
    Kristiansen river ned Grønbæk og Glimt får frispark i meget spennende posisjon. Rundt 25 meter fra mål, noe til venstre for midten.
    75'
    Gult kort til Sandefjord
    Stian Kristiansen
    Tar et solid tak i armen til Grønbæk og river dansken overende. Det skjer mens de står inntil dommer.
    75'
    Bodø/Glimt får tildelt et frispark
    Patrick Berg
    Brenner til mot mål, men det er noen knepp for høyt.
    75'
    Gult kort til Sandefjord
    Hugo Keto
    Dommer mener han somler for mye med et utspill.
    76'
    Nytt frispark i god posisjon for Glimt. Nå er det et par meter rett ut fra hjørnet av feltet. Det på høyre side.
    78'
    Bodø/Glimt får tildelt et frispark
    Patrick Berg
    Legger til Grønbæk som skyter i blokka.
    78'
    Sandefjord er i nærheten. Amin jakter et innlegg mot første stolpe, men Moe er på pletten og dunker unna.
    80'
    Kapskarmo forsøker å heade ned til Hauge i feltet, men ender med å sette ballen på Keto. Ingen utfordring for keeperen.
    81'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: Marcus Melchior
    Ut: Loris Mettler
    81'
    Bodø/Glimt får tildelt et frispark
    Patrick Berg
    Tas kort.
    83'
    Haikin berger unna corner med en solid manøver der han plukker ned et innlegg som går via blokka.
    84'
    Ny strålende redning fra Keto! Grønbæk tråkler seg inn i feltet og fyrer lavt ned mot hjørnet. Keto er dekket, men viser reaksjoner der han er nede og dytter unna med fingertuppene. Det er en kjempeprestasjon fra sisteskansen!
    84'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Albert Grønbæk
    Sandefjord får klarert.
    85'
    Utrolig blokk av Cheng! Nå er det Saltnes som møter med voldsom kraft på bakre. Han får kjempetreff, men Cheng setter frem brystkassen og står i mot! Det er heltemodig!
    85'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Sondre Brunstad Fet
    Ut: Jostein Gundersen
    87'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Stian Kristiansen
    Feier ballen ned mot hjørneflagget. Der får Ruud Tveter frispark mot seg.
    89'
    Bodø/Glimt får tildelt et frispark
    Odin Bjørtuft
    Setter raskt i gang.
    89'
    Kan Glimt finne en vei til mål da? Det er en voldsom beleiring som foregår i øyeblikket!
    90'
    Evjen går i bakken i feltet, men dommer slår ut med armene. Ser ut til å kaste seg der, Evjen.
    90'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Jens Petter Hauge
    Keto er der igjen! En kort variant ender med at Hauge kan dra til med en markkryper fra hjørnet av feltet. Den er knallhard, men Keto når bort!
    90'+1
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Albert Grønbæk
    Klareres.
    90'+2
    Sandefjord fortsetter å dunke unna det som kommer av baller inn i feltet. Glimt begynner å få dårlig tid!
    90'+4
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Albert Grønbæk
    Nok en gang kort til Hauge som fyrer fra kanten av feltet. Blokkeres. I kjølvannet kommer ballen inn igjen, men det heades over fra Bjørtuft.
    90'+6
    Hjemmefansen serverer stående applaus det siste minuttet.
    90'+6
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Håkon Evjen
    Klareres.
    90'+7
    Kampen er slutt
    90'+8
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her