Ble dekket av Sigurd Skjefstad

Hei, og velkommen til dagens kamp mellom Sandefjord og Haugesund. Vi skal følge de viktigste hendelsene, og starter med å oppdatere dere på lagoppstillingene som akkurat er kommet inn.
    Sandefjord (3-4-3): Eirik Holmen Johansen - Lars Grorud, Christer Reppesgård Hansen, Victor Demba Bindia - André Sødlund, Emil Palsson, Enric Valles, Joackim Olsen Solberg - Mohamed Ofkir, Flamur Kastrati, Pau Morer.
    Haugesund (4-4-2): Per Kristian Bråtveit - Kristoffer Haraldseid, Ben Karamoko, Vegard Skjerve, Alexander Stølås - Torbjørn Kallevåg, Sondre Tronstad, Joakim Våge Nilsen, Babajide Akintola - Christian Grindheim, Frederik Gytkjær.
    Sandefjords nye trener, spanske Martí Cifuentes, ser ut til å sende laget utpå i en 3-4-3-formasjon fra start. Han gjør også et par endringer i mannskapet fra forrige kamp mot Strømsgodset. Pontus Engblom er henvist til benken, mens André Sødlund er inne. El-Hadji Gana Kane er meldt skadet på fredagstreningen, Demba Bindia trekkes ned i forsvarstreeren og Emil Palsson kommer inn på midten. Gledelig for Sandefjord er også at Håvard Storbæk er tilbake på benken etter mange uker ute med skade, og at også Abdoulaye Seck nærmer seg klar.
    For Haugesund er Christian Grindheim tilbake og erstatter Bruno Leite i den offensive midtbaneposisjonen bak Gytkjær helt på topp. Ellers er laget uendret - og trener Eirik Horneland har heller ikke mange grunner til å gjøre de store endringene. Haugesund har bare ett tap på de siste sju kampene (mot Rosenborg), og sist ble det 1-0 hjemme mot Tromsø.
    Sandefjord i langt større problemer. Lagt ligger helt sist med bare 5 poeng etter 12 kamper, og har åtte strake tap i serie og cup. Laget har faktisk ikke scoret mål siden de tapte 4-1 i Tromsø 21. april - og setter ny rekord om de ikke scorer i løpet av de første 63 minuttene her. Per i dag er det Tromsø som ifølge Sandefjords Blad har rekorden med 677 spilte minutter i Eliteserien uten scoring i 2001-sesongen.
    Dagens dommer er Kristoffer Hagenes fra Hovding. Med som assistenter er Reidar Gundersen fra Frisk Asker og Morten Jensen fra Fjellhamar. 4. dommer er Anders Gjermshus.
    Publikum venter på at spillerne skal komme inn på banen.
    Der kommer de! Lett regn i lufta, en gressbane som endelig begynner å se jevnere ut og rundt 20 grader i lufta. Det er gode forhold for fotball!
    Cifuentes får applaus når han ropes velkommen av speaker! Får han det etter kampen også, tro?
    Der er vi i gang!
    0'
    Haugesund starter kampen med de ca 40 tilreisende i ryggen.
    1'
    Palsson får en smell i hodet. Dommeren stopper spillet, Palsson kommer seg på beinet og vi er i gang igjen.
    2'
    Kastrati river seg fri, får først fordel av ballen, men dommer Hagenes blåser frispark når pasningen ikke når frem.
    3'
    Morer med en smart stikker mot Kastrati, men Karamoko kommer akkurat på ballen i det Kastrati nesten er alene gjennom. Sandefjord står etter og vinner ballen, Sødlund slår inn mot Kastrati, men akkurat for høyt.
    4'
    Sandefjord styrer spillet her nå. Aggressive fra start, og vil tydelig gi dette et realt forsøk.
    5'
    Bråtveit tar seg god tid på utspill iført sin hel-rosa keeperdrakt.
    6'
    Sandefjord triller og triller, Haugesund ligger lavt og venter.
    7'
    Gytkjær vinkes for offside.
    8'
    Pent spill fra Sandefjord! Morer hælflikker til Olsen Solberg som slår hardt og lavt inn, der er Bråtveit ute og snapper ballen rett foran Kastrati.
    9'
    Olsen Solberg svinger inn igjen, hår i hånda på Sødlund og dommer blåser frispark for Haugesund.
    10'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Emil Pálsson
    Pálsson får det gule kortet i en duell med Kallevåg. Så ut som islendingen var på ball der, riktignok med en viss risiko.
    11'
    Mål for FK Haugesund!
    Sandefjord Fotball 0 - 1 FK Haugesund
    Mål: Vegard Skjerve
    Målgivende: Kristoffer Haraldseid
    Haraldseid svinger en corner inn fra venstre, Skjerve løper seg fri på første stolpe og stusser ballen i mål borte ved motsatt stolpe.
    13'
    Hva nå, Sandefjord?
    14'
    Mål for Haugesund på dødball der altså, etter at Sandefjord har vært best de første 10 minuttene. Det er ikke første gang Sandefjord glipper på defensiv dødball denne sesongen, og ifølge lokalavisa Sandefjords Blad brukte laget mye tid på fredagstreningen på å terpe på nettopp dette. Så går det skeis med en gang.
    16'
    Haugesund har tatt over spillet etter scoringen. Ser komfortable ut her, kan spille på lite risiko og lokke hjemmelaget frem.
    19'
    Full tenning mellom Kastrati og Tronstad. Starter med en duell i Haugesund-feltet, og det ser ut som Tronstad er oppe med en arm i ansiktet på Kastrati.
    19'
    Gult kort til FK Haugesund
    Sondre Tronstad
    Tronstad får det gule kortet.
    19'
    For en mulighet for Sandefjord! Holder trykket oppe, vinner dueller og til slutt er det Valles som løfter inn mot Sødlund som har løpt seg inn bak ryggen på Karamoko. Men Sødlund treffer ikke ballen på fem meter!
    23'
    Nå trykker hjemmelaget på her. Olsen Solberg er nær ved å få skutt fra 16 meter, Ofkir plukker og svinger inn, Haugesund header unna.
    24'
    Gytkjør prøver å stikke bak Grorud på et frispark fra Stølås, Grorud vinner duellen og får også frispark.
    26'
    Olsen Solberg svinger inn fra venstre, der inne har Sandefjord fem mann i boksen, men Skjerve kommer først på ballen og klarerer ut. Men så mange helhjertede løp inn i boks har hjemmelaget knapt hatt før i sesongen.
    28'
    Demba Bindia slår inn fra høyre, Skjerve header unna igjen. Dagens mann så langt, FKH-stopperen.
    29'
    Olsen Solberg slår inn, via Haraldseid til corner.
    31'
    Corneren klareres ut.
    32'
    Grindheim drar seg inn fra venstre, skyter fra rundt 20 meter, ballen triller utenfor.
    33'
    Ny corner for Sandefjord, denne gang fra høyre. Grorud som prøvde å finne Ofkir med et langt oppspill.
    34'
    Olsen Solberg svinger inn, Skjerve dueller med Grorud, og gjett hjem som går seirende ut?
    35'
    Holmen Johansen ute på 30 meter og header unna foran Gytkjær.
    36'
    Olsen Solberg med nok et innlegg. Bråtveit plukket greit.
    38'
    Valles skyter fra 20 meter, går rett i Tronstad som blir liggende.
    40'
    Tronstad kommer seg på beina igjen. Innkast for Sandefjord.
    41'
    Sødlund dribler seg utover sidelinjen. Mye fikst fra Sødlund, men blir litt lite ut av det.
    42'
    Fin detalj av Gytkjær rett utenfor Sandefjord-feltet, snurrer rundt med Reppesgård Hansen, men innlegget plukkes av Holmen Johansen.
    43'
    Grorud slår langt - altfor langt, og utspill fra Bråtveit.
    43'
    Corner for Haugesund.
    45'
    Stølås går ut for å ta det.
    45'
    Sandefjord Fotball 0 - 2 FK Haugesund
    Mål: Benjamin Karamoko
    Målgivende: Alexander Stølås
    Igjen glipper det på corner! Stølås' perfekte serve stanges kontant i nettet av Karamoko på bakre stolpe!
    45'
    45'+2
    Pause i Sandefjord. Hjemmelaget har hatt mest banespill, men hva hjelper det mot et langt mer effektivt Haugesund. To mål etter corner, det siste rett før pause. Det er tøft for et lag som ligger sist på tabellen og ikke har scoret mål på snart to måneder. Hva kan ny-trener Cifuentes si i pausen for å snu dette?
    Da spiller vi igjen!
    46'
    Lagene er uforandret.
    47'
    Sandefjord åpner med trille ball. Ligner på førsteomgang, med andre ord.
    47'
    Kastrati slår hardt inn fra venstre, beines unna.
    47'
    Valles skyter fra 17 meter, Bråtveit slår til corner!
    50'
    Olsen Solberg slår inn fra høyre, stusses til ny corner fra motsatt side.
    50'
    Morer sin corner blir for lav, men Sandefjord vinner et innkast og beholder initiativet.
    52'
    Oi oi, Kastrati! Valles svinger inn fra venstre, der står Kastrati helt alene på 12 meter, men treffer ikke med headingen. Der glapp det for Haugesund-stopperne.
    53'
    Skjer mye er nå. Olsen Solberg slår inn et frispark fra høyre, går over alle.
    54'
    Andre gule kort til Sandefjord Fotball
    Fra vondt til verre for Sandefjord. Pálsson som har gult kort fra før, holder igjen Gytkjær på en kontring. Blir vist sitt andre gule og løper i garderoben.
    54'
    Palsson "topper" dermed en svak kamp der han har hatt flere feilpasninger. Urutinert å ta den holdingen der med gult kort fra før, hadde Grorud bak seg i sikring der, islendingen.
    55'
    Det var vel game over, eller?
    56'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Pontus Engblom
    Ut: André Sødlund
    Satser i hvert fall, Cifuentes. Inn med Engblom på topp.
    57'
    Bindia slår inn fra høyre, Olsen Solberg rekker ikke frem og ballen går til utspill for Bråtveit.
    59'
    Olsen Solberg slår langt opp mot Engblom som vinner duellen, men stussen får inn til keeper.
    62'
    Haugesunds første sjanse utenom de to scoringene. Haraldseid slår inn til Grindheim som header over fra 12 meter. Veteranen har ikke akkurat preget denne kampen.
    63'
    Og der har vi vel rekord i Sandefjord? Har nå spilt 678 strake Eliteserie-minutter uten scoring.
    65'
    Inn: Håvard Storbæk
    Ut: Mohamed Ofkir
    Greit bytte. Ofkir har fått til lite i dag.
    65'
    Gytkjær går i gresset etter en duell med Reppesgård Hansen der Sandefjord-stopperen var høyt oppe med foten. Så noe teatralsk ut, selv om frisparket er greit nok.
    66'
    Speaker melder om 2.493 tilskuere.
    67'
    Torbjørn Kallevåg
    Altfor sent inn i Storbæk på 30 meter der, Kallevåg.
    69'
    Olsen Solberg tar frisparket, skyter høyt over.
    71'
    Engblom header fra 16 meter. Bråtveit står og plukker.
    74'
    Dødd litt ut, denne kampen. Trenger en Sandefjord-scoring for å tenne et håp om spenning.
    74'
    Eirik Holmen Johansen
    Keeperen får gult kort når han går ut på 35 meter og header ballen unna i duell med Gytkjær som går i bakken.
    74'
    Storbæk skyter fra 20 meter, går via et FKH-bein og skifter helt retning. Keeper Bråtveit kan bare bli stående og se ballen stryke stolpen på utsiden.
    78'
    Engblom stusser over en Bråtveit på halvdistanse, men ballen går meteren utenfor. Haugesund slipper Sandefjord litt til her nå.
    78'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Bruno Leite
    Ut: Christian Grindheim
    Grindheim er ferdigspilt. Kjefter litt i det han går av banen og får pipekonsert for å bruke lang tid.
    79'
    Reppesgård Hansen slår et oppspill langt over sidelinjen. Gir seg selv en skyllebøtte.
    80'
    Inn: Herman Solberg Nilsen
    Ut: Pau Morer
    81'
    Der, Engblom, der skulle du scoret! Snapper et løst tilbakespill foran en utrusende Bråtveit og spiller ballen forbi keeperen, men der er Karamoko rukket tilbake og avverger.
    83'
    Karamoko på ballen foran Engblom som lager frispark. Har vært solide i dag, FKH-stopperne Skjerve og Karamoko.
    84'
    Kastrati skyter fra 15 meter, halvmeteren over. Det var en ok mulighet!
    86'
    Victor Demba Bindia
    87'
    Ny Sandefjord-heading fra langt hold - Bindia treffer over mål.
    89'
    Gytkjær snurrer rundt og skyter fra 14 meter, stoppes ved et tigersprang fra Holmen Johansen.
    90'+5
    90'+5
    Slutt i Sandefjord! 0-2, og blytungt for Sandefjord som nå har spilt syv seriekamper uten scoring. Haugesund best, uten å imponere.