Kastrati67' (Str.)
1-0
2-0

Ble dekket av VG Sporten

Langt mer glissent på tribunen enn i forrige hjemmekamp mot Rosenborg. Det gjelder ikke minst bortesvingen der rundt 40 Kristiansund-supportere har tatt plass.
    0'
    Sandefjord er tilbake i sine blå drakter etter å ha spilt i gult i forrige hjemmekamp for å hedre Sandefjord Ballklubb som var én av to klubber som slo sammen A-laget til Sandefjord Fotball.
    0'
    Begge lag fikk en opptur i forrige runde, der Sandefjord slo Vålerenga 2-1 i Oslo mens KBK slo Brann 1-0 hjemme i Kristiansund. Dermed ståre begge med tre poeng før kveldens kamp i kjølige Sandefjord.
    0'
    Og der er vi i gang. Kai Erik Steen fra Gneist er kveldens dommer.
    1'
    Ingen Kamer Qaka for Kristiansund i dag. Lagets store stjerne både på banen og i intervjuer skal slite med en vond rygg.
    3'
    Rolig åpning på kampen der ingen av lagene har vært i nærheten av motstanderens mål.
    5'
    Men der kaster Kristiansund langt inn i feltet og er nær ved å skape en mulighet. Sandefjord får ikke klarert, og ballen faller ned i farlig område, men Sandefjord-keeper Ingvar Jonsson får til slutt kontroll på ballen.
    5'
    Jonas Kippersund Rønningen og Benjamin Stokke ligger på topp for KBK i dag. Stokke har en fortid i Sandefjord, i likhet med Lekaj og Mendy som begge må starte på benken.
    7'
    Kristiansund har festet et slags grep på dette. Sandefjord har ikke greid å etablere noe spill på bortelagets halvdel, men har god kontroll bak.
    8'
    Coly får frispark etter at Kastrati går litt hardt inn i en duell. Raskt på beina igjen.
    12'
    Kebbie slipper med tilsnakk etter en duell med Kalludra. Sistnevnte kommer seg på beina uten hjelp og sier hva han mener til dommer Steen.
    14'
    Ca 10 måneder siden lagene møttes her i OBOS-ligaen, Da endte det 0-0, og lite til nå som tyder på at dette skal bli så veldig målrikt heller.
    16'
    Andreas Hopmark prøver seg på en stikker mot Benjamin Stokke, men treffer en Sandefjord-spiller i ryggen.
    17'
    Sandefjord slår kontra og Håvard Storbæk får slått upresset inn fra høyre, men ballen går rett i armene på keeper Sean McDermott. Svak fra den tidligere Odd- og Haugesund-spilleren.
    18'
    Tegn til at Sandefjord har fått litt mer tak på kampen. Får også trille ball i fred på egen halvdel, og begynner å sette sammen litt mer spill som flytter hele laget høyere.
    21'
    Joackim Solberg Olsen slår et frispark inn fra høyre, McDermott slår til corner.
    23'
    Pau Morer løper ut for å ta corneren.
    23'
    Og der er Sandefjord nær en mulighet. Corneren er godt slått, faller ned på første stolpe og går til slutt vi et KBK-bein til ny corner.
    24'
    Ikke like heldig med neste innsvinger, spanjolen. Kristiansund tar over.
    24'
    Feilpasning på feilpasning her nå.
    26'
    Storbæk henger på skulderen til Kalludra og lager fristpark midt på KBs halvdel. Nå begynner hjemmepublikumet og bli misforøyde over det de blå presterer.
    28'
    Kane slår en lang ball opp som ender med utspill for Kristiansund-keeper McDermott. Betegnende for det som er vist de siste minuttene.
    29'
    Kastrati fører ballen inn i Kristiansund-feltet og blir kontant stoppet av Baranov. Kastrati slår ut med armene, men dommer Steen gjør helt rett. Bra spill av Baranov der.
    31'
    Sandefjord med frispark ute til høyre. Solberg Olsen slår inn, men McDermott er ute og får bokset ballen ut av farlig område.
    32'
    Solberg Olsen viser frem innleggsfoten igjen, treffer bra og ballen går like forbi Kastrati og videre til Kebbie på motsatt, men engelskmannen får et sleivtreff og er ikke i nærheten.
    33'
    Kebbie på farten igjen, denne gangen rekker han akkurat ikke frem på et godt pasningsforsøk fra Storbæk og ballen går til utspill. Men nå ha hjemmelaget løftet seg!
    34'
    En due flakser opp fra Sandefjord-feltet når en ball slås fra Coly i retning Stokke. Har vært der en stund, og det bør helst Kristiansund ta ansvar for å gjøre noe med. Hatt lite å by på offensivt gjestene i denne kampen.
    36'
    Kebbie spilles fint fri av Morer på høyre, kan spille Stobæk på direkten men holder igjen, og prøver heller på en pasning mot Kastrati i feltet uten å være i nærheten av å treffe. Hatt en svært dårlig kamp, Kebbie.
    37'
    Sandefjord kombinerer fint på venstre, men Solberg Olsen får ikke sving på innlegget. Kristiansund kontrer, og stoppes av Seck og får et innkast helt nede ved cornerflagget.
    40'
    Kristiansund holer trykket oppe og får en corner fra venstre. Får dårlig slått, og Sandefjord får klarert.
    41'
    Kristiansund løfter mye folk på et frispark fra venstre. Igjen upresist.
    42'
    Benjamin Stokke prøver seg på et skudd fra 20 meter. Er vel det første forsøket på mål, men ballen triller inn til keeper Jonsson. Så spesielt farlig er det ikke.
    42'
    Enric Valles ligger nede etter en duell på midtbanen. Reppesgård Hansen signaliserer mot benken at han må bytte.
    44'
    Viktor Demba Bindia ser ut til å gjøre seg klar.
    44'
    Ny dødballmulighet for Kristiansund, midt på Sandefjords halvdel ute til venstre.
    45'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Victor Demba Bindia
    Ut: Enric Vallès
    Mistenkt strekk på spanjolen.
    45'
    Der kom byttet. Og frisparket slås rett i armene på Ingvar Jonsson.
    45'
    Ser ut som at Bindia legger seg til høyre på midtbanen, mens Kebbie skyves frem og Storbæk går ned på Valles Prats plass sentralt.
    45'+1
    Solberg Olsen svinger inn en corner fra høyre, blir klarert til kast.
    45'+2
    Kastet ender med et avslutningsforsøk fra Abdoulaye Seck. Over målet til McDermott som har kontroll.
    45'+2
    45'+2
    Og der er det pause. 0-0, null målsjanser og ganske så blodfattig fra to lag som har litt å jobbe med.
    45'+2
    46'
    Der er vi i gang igjen. Spennende å se om noen av lagene trykker mer til i denne omgangen.
    46'
    Ingen av lagene har gjort noen bytter i pausen.
    48'
    Feilpasning fra Sondre Sørli mot Jonas Rønningen ender med at ballen triller over kortlinjen. Det så vi mye av i første omgang også.
    49'
    Morer spiller ut til Kebbie på høyre som legger tilbake til Storbæk, han prøver seg på direkten mot Kastrati men ballen blir for høy og McDermott er ute og fanger. Er nok en nøkkel for Sandefjord å få i gang Morer og litt tempo på ball.
    51'
    Aasbak slår en corner inn fra høyre etter en håpløs heading bakover av Solberg Olsen. Forlenges ut til kast fra motsatt side.
    52'
    Midtstopper Henrik Gjesdal er høyest på kastet, men stusser over mål.
    53'
    Kampens første sjanse! Sandefjord tar Kristiansund i ubalanse, og spiller frem Morer like på utsiden av 16-meterstreken. Han drar seg inn og skrur ballen mot lengste hjørne, men en halvmeter utenfor.
    56'
    Kebbie som har vært særdeles svak erstattes av Markus Naglestad.
    58'
    Naglestad markerer seg umiddelbart. Bruker mer vilje enn teknikk på å dra seg inn i midten, og får prøvd en avslutning som blir blokkert til corner.
    59'
    Kurtovic får stå helt alene bak i feltet på corneren, men må bruke høyrefoten som ikke er hans beste. Treffer ikke rent og ballen blir klarert.
    60'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    William Kurtovic
    Kurtovic får det gule kortet etter en duell med Coly. Dermed karantene i neste runde.
    60'
    Sandefjord vinner det meste av dueller nå og holder trykket oppe. Litt bedre presisjon på siste nå, så kan det bli flere farligheter.
    62'
    Straffe til Sandefjord!
    66'
    Sandefjord Fotball scorer på straffe!
    Sandefjord Fotball 1 - 0 Kristiansund
    Mål: Flamur Kastrati
    Og der tar Sandefjord ledelsen! Flamur Kastrati er sikker, sender ballen til høyre mens keeper McDermott går motsatt vei. Hans fjerde mål på fire kamper, og andre scoring på straffespark.
    67'
    Straffesparket kom etter en duell der Kastrati ble dyttet over ende i en duell med Baranov.
    68'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Jean Allasane Mendy
    Ut: Sondre Sørli
    Eks-Sandefjord-spiss Mendy kommer inn.
    69'
    Kristiansund-trener Christian Michelsen gjør grep umiddelbart, og sender tidligere Sandefjord-spill Mendy inn for Sørli. Er nødt til å flytte laget høyere opp nå Kristiansund.
    69'
    Kristiansund slår et frispark inn i feltet der Gjesdal går i bakken etter en liten brytekamp. Dommeren blåser ikke, og spørs om ikke begge var like aktive der.
    70'
    Inn: André Sødlund
    Ut: Flamur Kastrati
    Kastrati har gjort sitt for kvelden, og klappes av banen. Sandefjords klart farligste mann de fire første rundene.
    72'
    Sandefjord spiller med 10 mann for øyeblikket da Reppesgård Hansen bandasjeres på linja.
    74'
    Inn: Rocky Lekaj
    Ut: Benjamin Stokke
    Nok et bytte for Kristiansund. Ut med Stokke, og inn med enda en tidligere SF-spiller: Rocky Lekaj.
    75'
    Sandejord nær 2-0! Morer drar seg til venstre denne gang og avslutter fra sju meter og skrå vinkel, men McDermott parerer til corner.
    77'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Sandefjord Fotball 2 - 0 Kristiansund
    Mål: André Sødlund
    Og der kommer 2-0! Corneren slås inn. Seck er i en duell uten å treffe rent, ballen faller ned på seks meter der innbytter Sødlund er på rett plass og løfter ballen opp i nettaket.
    78'
    Corneren kom etter en kontring der Sandefjord fikk mer plass fordi Kristiansund har løftet opp laget. Men nå blir det tøft for gjestene som ikke har skapt en eneste målsjanse så langt i kampen.
    79'
    Et innlegg fra Coly tvinger frem corner til Kristiansund.
    80'
    Inn: Tor Erik Torske
    Ut: Aliou Coly
    Kristiansund med sitt siste bytte.
    81'
    3356 tilskuere her i kveld. Kan glede seg over tre poeng, men spillet har ikke varmet noen. For de 40 tilreisende har nok dette vært en tung aften.
    87'
    En lokal jury har kåret Kastrati til hjemmelagets beste.
    90'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    90'+1
    Slutt i Sandefjord! Fortjent seier til hjemmelaget som vant sjansestatistikken 4-0.