Ble dekket av Andreas Hellenes

Velkommen skal du være til liveoppdatering fra matchen mellom Sandefjord og Sarpsborg 08 - direkte fra Release Arena!
    Sandefjord (4-3-3): Storevik (k) - Wembangomo, Kreutzriegler, Foss, Haakenstad - Mørk, Ze Eduardo, Kurtovic - Hansen, Ruud Tveter, Jónsson.
    Sarpsborg 08 (3-4-3): Kristiansen - Ødegård, Utvik, Karamoko - Wichne, Pálsson, Næss, Thomassen (k) - Halvorsen, Koné, Lindseth.
    Hjemmelagets benk: Albertsen, Granlund, Gonzalez, Gussiås, Ordagic, Nyenetue, Johansen, Fjeldskår, Egeli.
    Bortelagets benk: Nilsen, Bojang, Muhammed, Soltvedt, Jarl, Mendy, Opseth, Dyrestam, Skålevik.
    En av snakkisene i dag er tidligere Sandefjord-trener, og nåværende Sarpsborg 08-trener, Lars Bohinen. Han var trener for dagens verter mellom 2014 og 2017, og har siden den tid vært innom trenerbenken i Aalesund før han i juni i år tok over dagens gjester.
    Før dagens kamp ligger Sandefjord på 10.-plass og Sarpsborg 08 på 11.-plass. Hjemmelaget har én kamp til gode på bortelaget, men Bohinens menn kan altså passere Sandefjord på tabellen om de får med seg alle tre poengene her.
    Det er to lag som tidvis har vist særdeles gode takter den siste tiden. Sandefjord står med tre seiere på sine siste fire oppgjør, mens Sarpsborg 08 har beseiret både Rosenborg på bortebane og Molde på hjemmebane siden Bohinen ankom.
    Det tilsvarende oppgjøret i fjor fant sted i 6. serierunde. Etter scoringer fra Ismaila Coulibaly, Jørgen Strand Larsen og Joachim Soltvedt vant bortelaget hele 0-3 den gang. Det omvendte oppgjøret endte i en målløs poengdeling.
    Antall stemmer: 432
    Rundt 18 varmegrader og litt regn er hva som venter spillerne her i Sandefjord i dag. Christian Moen er dagens kampleder. Avspark 18.00!
    Lagene entrer matten idet Eliteseriens hymne runger over stadionanlegget. Sandefjord i blått og Sarpsborg 08 i rødgult for anledningen. Straks avspark!
    Kurtovic tar avspark, og vi er i gang!
    1'
    Bortelaget kombinerer fint ned til dødlinjen, men innleggsforsøket til Lindseth sendes rett bak mål.
    2'
    Fire minutter unnagjort. Jevnspilt åpning.
    4'
    Dagens første frispark tildeles Ze Eduardo langt inne på egen banehalvdel.
    4'
    Mørk løper seg fri i bakrom og vinner et hjørnespark for hjemmelaget.
    5'
    Mørks corner klareres på første stolpe.
    5'
    Foss med en susende sklitakling ute på den våte gressmatta.
    7'
    Litt våt gressmatte utgjør nydelige spilleforhold til dagens kamp.
    8'
    Wichne legger inn fra høyre og vinner en corner.
    8'
    Corneren fra Thomassen er god og lander i farlig område, men hjemmelaget får klarert.
    9'
    Haakenstad ligger nede og holder seg til ansiktet etter en duell med Halvorsen.
    10'
    Venstrebacken kommer seg til slutt på beina igjen og spiller videre.
    10'
    Storevik må i aksjon! Thomassen får skyte med spiss vinkel fra åtte meters hold, men Storevik har ikke store problemene med å redde ut til corner. Likevel en god mulighet for bortelaget.
    12'
    Hjørnesparket finner pannebrasken til Koné som header over!
    13'
    Jevnspilt åpningskvarter på Release Arena. Sandefjord har hatt mest ball, men det er Sarpsborg 08 som har stått bak den eneste målsjansen.
    16'
    Wembangomo legger inn fra høyre, men et Karamoko header lett unna.
    17'
    Sandefjord vinner en corner.
    18'
    Heades unna på første. Bortelaget kontrer!
    19'
    Sandefjord-spillerne jobber disiplinert hjemover og får alle kjapt på riktig side.
    19'
    Litt stillingskrig ute på matta nå.
    21'
    Antall stemmer: 321
    Wembangomo med et innelgg fra 35 meters hold. Rett i klypene på Kristiansen.
    24'
    Sandefjords supportere, Blåhvalane, har vært på jobb den første snaue halvtimen. Selv om det som skjer på matten ikke har vært terningkast 6, så holder de koken.
    27'
    Sandefjord med frispark i innleggsposisjon. Flytter opp luftskyts fra bakre rekker.
    27'
    Men før frisparket tas, så setter Mørk seg ned på gresset. Ser ut til å være en skade. Det medisinske apparatet entrer banen.
    27'
    Mørk rusler av gresset. Ordagic gjør seg klar.
    28'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Amer Ordagic
    Ut: Sander Risan Mørk
    28'
    Frisparket klarers på første stolpe.
    29'
    Ze Eduardo skaffer hjemmelaget en corner.
    29'
    Får ingenting ut av hjørnesparket, Sandefjord.
    30'
    Antall stemmer: 257
    Hansen slår et innlegg fra venstre. Rett i nevene til Kristiansen.
    32'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Sandefjord Fotball 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Vidar Ari Jónsson
    Målgivende: Brice Wembangomo
    Det er Sandefjord som scorer først! Wembangomos innlegg stusses følsomt videre av Jónsson og bort i lengte hjørne. Vakkert av Sandefjord-angriperen!
    32'
    Med seier i dag vil Sandefjord stå med tre strake seiere i Eliteserien. De to foregående tre-poengerene har vært mot Stabæk og Bodø/Glimt.
    37'
    Hansen med et glimt av genialitet da han feilvendt klinker ballen i bakrom og frispiller Jónsson. Sistnevnte blir derimot vinket av for offside.
    40'
    Kreuzriegler fryktelig seint inne i en duell med Wichne. Hoveddommer mener frispark er nok.
    41'
    Næss svinger frisparket inn mot lagkamerater som har fylt opp i boks, men innlegget går rett i Storeviks never.
    41'
    Sandefjord kommer helhjertet på en kontring, men i steden for å bruke Wembangomo på overlapp, så forsøker Jónsson å skyte. Skuddforsøket går langt over mål.
    43'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Emil Pálsson
    Pálsson smeller inn i en duell med Wembangomo. Førstnevnte får kort og sistnevnte får frispark.
    43'
    Kurtovic vinkes av for offside.
    44'
    Lang ball dunkes opp av Kristiansen. Det er til slutt Halvorsen som header ballen lett inn i nevene til Storevik.
    45'
    Det legges til minimum to minutter.
    45'+1
    Sarpsborg 08 klarerer til corner i siste liten! I forkant svinger Wembangomo inn et innlegg til Kurtovic som går i bakken i avslutningsøyeblikket. Sistnevnte kiker på dommer etter straffe, mens bortelaget klarerer til corner.
    45'+1
    Koné header unna.
    45'+2
    Wembangomo vært innvolvert i nærmest alt hjemmelaget har skapt denne omgangen.
    45'+3
    Det står 1-0 halvveis på Release Arena! En scoring av Jónsson er det eneste som skiller de to lagene foreløpig. Vi har en spennende andreomgang i vente!
    - Vi er overhodet ikke fornøyd. Vi starter bra, men deretter detter vi etter hvert for lavt ned, oppsummerer Sarpsborg 08-kaptein Thomassen i pauseintervjuet på Discovery+. Han sier også at bortelaget "må begynne å spille fotball" i andreomgang.
    Hvilket terningkast gir du førsteomgang?
    Antall stemmer: 423
    Sandefjord med første angrep i andre omgang, men Sarpsborg får panisk klarert.
    47'
    En Sarp-spiller ligger nede. Kurtovic virker å være synderen her, men det går bra med offeret.
    48'
    Sandefjord spiller med selvtillit og har overraskende god kontroll så langt.
    51'
    Jonsson klarer på mystisk vis å løpe i offside til tross for at han har fullstendig overblikk.
    52'
    - Ikke for å være kritisk, men om jeg hadde vært Lars Bohinen, hadde jeg byttet bort hele midtbanen, sier en ikke kritisk Joacim Jonsson i Fotball Direkte.
    55'
    Frispark til hjemmelaget på midtbanen.
    56'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Laurent Mendy
    Ut: Emil Pálsson
    56'
    Inn: Joachim Soltvedt
    Ut: Jonathan Lindseth
    56'
    Inn: Kristian Fardal Opseth
    Ut: Ibrahima Koné
    57'
    Spennende å se om Bohinens trippelbytte vil få fart på sakene.
    59'
    Pálsson skjærer inn fra høyre og avslutter mot lengste! Skuddet sniker seg utenfor.
    60'
    Ordagic skjærer inn fra høyre og avslutter mot lengste! Skuddet sniker seg utenfor.
    60'
    Ole Jørgen Halvorsen
    Kommer seint og stygt inn i duellen ute med dødlinjen! Fortjent kort.
    61'
    Like etter felles Wemnbangomo. Temperaturen på stadion stiger.
    62'
    Sandefjord med frispark i god innleggsposisjon.
    62'
    Nesten 2-0! Kun offsideflagget står i veien for at hjemmelaget dobler ledelsen. Det er for øvrig en riktig avgjørelse.
    63'
    Kurtovic ligger nede med smerter. Bortelaget nytter muligheten til å få i seg litt drikke.
    65'
    Drikke takker også blåtrøyene ja til etter hvert.
    66'
    Vi er i gang igjen.
    66'
    Inn: Steffen Lie Skålevik
    Ut: Ole Jørgen Halvorsen
    Forrige kamps matchvinner for Sarpsborg 08 entrer banen.
    67'
    Corner til bortelaget.
    67'
    Corneren heades ut til utspark.
    67'
    Sandefjord Fotball 2 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Kristoffer Hansen
    Storevik setter kjapt i gang! Sisteskansen måker ballen opp mot kantspilleren som etter en heading fra en midtstopper snapper opp ballen, dribler Sarpsborg 08-spilleren og plasserer inn 2-0!
    67'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Sander Moen Foss
    Får gult kort etter å ha laget frispark i duell med Skålevik.
    71'
    Frispark til bortelaget i perfekt innleggsposisjon. Flytter opp luftskyts fra bakre rekker.
    72'
    Foss header unna på første stolpe.
    72'
    Kristoffer Hansen
    Ber om gult kort når han skubber motspiller over ende.
    73'
    74'
    Heades unna.
    74'
    Stopp i spillet for øyeblikket, mens Hansen får hjelp av medisinsk apparat.
    78'
    Kampen er i gang igjen.
    79'
    Inn: Franklin Nyenetue
    Ut: Kristoffer Hansen
    81'
    Inn: Marc Vales
    Ut: Ze Eduardo
    81'
    Inn: Sivert Gussiås
    Ut: Alexander Ruud Tveter
    84'
    Mesterlig redning av Kristiansen! Skuddet fra 18 meters hold går mot krysset, men Kristiansen redder vakkert.