1 544

Ble dekket av Sindre Øgar

Sandefjords lag i kveld (4-3-3): Storevik - Wembangomo, Vales, Smeulers, Kreuzriegler - Sødlund, Kurtovic, Brenden - Jonsson, Ruud Tveter, Vega
    Strømsgodset (4-3-3): Myhra - Vilsvik, Valsvik, Leifsson, Grøgaard - Stengel, Hove, Krasniqi - Stenevik, Friday, Gulliksen
    Sandefjord står med 26 poeng før kveldens match, mens Strømsgodset har 30 poeng. Hjemmelaget bør ta poeng for å ikke blande seg inn i nedrykksstriden.
    – Godset på hjemmebane blir en veldig viktig kamp, sier Alexander Ruud Tveter til klubbens eget nettsted.
    Sandefjord har fem kamper på rad uten seier i Eliteserien, etter den imponerende 3-0-seieren over Vålerenga 12. september.
    Strømsgodset setter press på hjemmelaget fra start.
    2'
    Wembangomo med et veldig godt raid inn i Godset-boksen, men stoppes til slutt.
    5'
    Vega skyter fra distanse. Utenfor. Kampens første forsøk.
    5'
    Godset har så langt angrepet på sin høyresiden. Stenevik kommet til et par innlegg, men for dårlig kvalitet i innleggene.
    7'
    Gulliksen skyter fra nærmere 20 meter. For slapt.
    8'
    Fin Vilsvik-Stenevik-vegg, men igjen er innlegget for svakt fra sistnevnte. Venter litt lenge og presses ut over dødlinjen.
    9'
    Sandefjords venstreback Kreuzriegler har hatt nok å gjøre i starten. Godset kjører hardt på sin høyreside.
    11'
    Vales ligger på gresset og vrir seg. Han får bakhodet til Fred Friday i ansiktet/hodet, og den ser ikke god ut. Får behandling av medisinsk apparat.
    17'
    Vales er klar igjen.
    18'
    Sandefjord ypper seg, og det er Wembangomo igjen. Backen stikker i bakrom og slå et ok innlegg, som blir klarert av Godset-forsvaret.
    19'
    Hjørnespark til Sandefjord Fotball
    21'
    Forsiktig første halvdel av første omgang. Ingen klare målsjanser så langt.
    24'
    Grøgaard med altfor enkelt balltap på midten, og det gir Jónsson muligheten til å fyre av et langskudd, som er helt ufarlig.
    26'
    Tendenser på Sandefjords høyrefløy med Jónsson og Wembangomo, men det stopper opp lenge før det blir farlig.
    30'
    Kurtovic roter bort kula på midten, og Fred Friday stormer mot mål. Skaffer bortelaget et hjørnespark.
    32'
    Kampens første målsjanse, og det er midtstopper Valsvik som er nære på å heade Godset i ledelsen etter en corner. Headingen kommer fra bare noen meter, men går over.
    33'
    Fred Friday sterk i kroppen i dag også. Sandefjord-spillerne preller av i duellene. Mange gode involveringer fra spissen så langt, men ikke særlig målfarlig, da.
    34'
    To lag som forsøker å spille ball i hvert fall, men lykkes vel bare "såder" så langt.
    36'
    Krasniqi, som så langt har vært anonym, varter opp med en frekk luke på en Sandefjord-spiller.
    38'
    Fred Friday chipper ballen over keeper og i mål, men det er, dessverre for Strømsgodset, offside.
    43'
    Ett skudd på mål i hele første omgang, og æren av det har Strømsgodsets Tobias Gulliksen, som har levert et helt ufarlig skudd.
    45'+1
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Kristoffer Hansen
    Ut: Deyver Vega
    46'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Sandefjord Fotball 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Alexander Ruud Tveter
    Målgivende: Erik Brenden
    Sandefjord er i hvert fall effektive. På lagets første sjanse sitter den. Södlund kommer seg rundt på høyresiden og innlegget havner etter hvert hos Ruud Tveter, som skrur den opp i hjørnet.
    50'
    Sandefjord Fotball 2 - 0 Strømsgodset
    Mål: Vidar Ari Jónsson
    Målgivende: Kristoffer Hansen
    Det er svakt keeperspill av Viljar Myhra. Jónsson får skyte upresset fra rundt 20 meter. Han skyter ikke spesielt hardt, men plasserer den ned i hjørnet. Men den skal Godset-keeperen ta relativt enkelt.
    52'
    Ruud Tveter er nære på igjen etter et langt oppspill, men Myhra er kjapt ute og snapper den rett foran bena på Sandefjord-spissen.
    55'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    André Sødlund
    57'
    Sandefjord meget heldige som leder 2-0 her. Har bare skapt to og en halv målsjanse så langt. Godset heller ikke skapt stort riktignok.
    61'
    Fred Friday få ballen hardt i ansiktet.
    62'
    Sandefjords Vidar Ari Jónsson jubler for sin scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Strømsgodset på Release Arena. Foto: Trond R. Teigen / NTB
    63'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Ipalibo Jack
    Ut: Kreshnik Krasniqi
    63'
    Inn: Kristoffer Tokstad
    Ut: Tobias Fjeld Gulliksen
    63'
    To bytter fra Godset-sjefene. Klarer de å snu dette da?
    64'
    Strømsgodset har bosatt seg på Sandefjords banehalvdel. Foreløpig uten at det har blitt særlig farlig. Men skummelt for Sandefjord om de synker så lavt.
    67'
    Tokstad skyter fra ok posisjon utenfor 16-meteren. Det blir corner til bortelaget.
    68'
    Inn: Sander Moen Foss
    Ut: Brice Wembangomo
    69'
    Sandefjord lykkes nesten med en overgang. Ligger bare bakpå og håper på sånne kontringer. Men det ble for upresist.
    71'
    Inn: Amer Ordagic
    Ut: Erik Brenden
    74'
    Inn: Ze Eduardo
    Ut: André Sødlund
    75'
    Godset finner ikke ut av det. Har ballen hele tiden nå, men Sandefjord stykker det opp med et par bytter. Strømsgodset blir trillende for mye ball uten å finne åpninger.
    75'
    Tendenser for Godset. Kommer seg rundt på høyresiden, og Friday møter den på nærmeste. Det blir corner.
    76'
    Gult kort til Strømsgodset
    Ari Leifsson
    77'
    Kristoffer Hansen
    81'
    Inn: Valdimar Thor Ingimundarson
    Ut: Johan Hove
    82'
    Strømsgodsets trener Håkon Wibe-Lund under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Strømsgodset på Release Arena. Foto: Trond R. Teigen / NTB
    84'
    Kadiri får en brukbar mulighet, men header ballen langt utenfor. Fint innlegg.
    85'
    Godset presser fram en corner.
    87'
    Ingen kommer til avslutning på Godset-corneren.
    87'
    Ruud Tveter blir kåret til Sandefjords beste av den lokale juryen.
    88'
    Ruud Tveter og Jonsson på kontring - det ender med en corner, som det ikke blir noe ut av.
    89'
    Godset slår lange baller inn i midten - som kommer like kjapt tilbake fra Sandefjord-stoppere som klarerer med hodet.
    90'
    Minimum fire minutter er lagt til.
    90'+2
    Stengel skyter - i blokka! Grøgaard skyter også, og det ender med corner igjen.
    90'+3
    Storevik er ute og snapper corneren.
    90'+3
    Lang ball mot Grøgaard. En Sandefjord-spiller sørger for at den ruller pent og pyntelig ut til utspark fra keeper.