Supporterfordeling på VG
1 261
1 418

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og god søndag! Velkommen skal du være til livedekningen av kampen mellom Sandefjord og Haugesund.
    Etter en rekke på tre ubeseirede kamper på rad var det stopp for Sandefjord da de møtte Tromsø borte forrige helg. De holdt stand lenge, men tapte til slutt 0-1. Dermed er det bare så vidt de holder hodet over vannet på 13. plass. Ett poeng foran Vålerenga og Stabæk. Men ser de oppover så kan de passere nettopp Haugesund med seier i dag.
    Det går på ingen måte knirkefritt for Haugesund heller. Fire kamper på rad uten seier nå og da må alarmklokkene begynne å ringe. Kun to poeng foran Sandefjord foran dagens kamp, og bakdelen for Haugesund er at de har spilt en kamp mer enn Sandefjord, Vålerenga og Stabæk. Enda litt tyngre blir det når man ser at laget kun har scoret fattige 19 mål på 18 kamper.
    Da lagene møtte hverandre i juni var oppgjøret så godt som over før første omgang var halvspilt. Haugesund kom ut i et vanvittig tempo og ledet 2-0 allerede etter 13 minutter. Med 3-0 etter 20 var det bare å få på cruisekontrollen og selv om Sandefjord fikk inn to reduseringer var seieren aldri truet. Sandefjord har faktisk hatt en god del matcher der de har sluppet både inn ett og to mål før kvarteret denne sesongen.
    Sandefjord gjør en endring på laget som tapte for Tromsø forrige helg. Toppscorer Danilo Al-Saed er tilbake og dermed må Jakob Dunsby trekke ut på benk. Ellers noterer vi at nysigneringene Jeppe Kjær og Fredrik Pedersen er med i troppen.
    Hos Haugesund kan det se ut til at Jostein Grindhaug rører skikkelig om i gryten, og det kan se ut til at det er en formasjonsendring på gang. Har i hvert fall funnet plass til Alexander Søderlund sammen med Bilal Njie og Sory Diarra. I tillegg til Søderlund kommer Bruno Leite og Vegard Solheim inn i laget. Ut med Oscar Krusnell og Mads Sande.
    Værmessig er det en ganske fin søndag for fotball her i Sandefjord. Solen skinner og det er nærmere 20 grader, dog med litt vind. Mulig det er den som setter Bilal Njie ut for han varmer atså opp med lue her!
    Kampen har startet
    1'
    Haugesund og Diarra triller det hele i gang.
    1'
    Leite prøver seg ute til høyre. Fin denfesiv jobb av Walle Egeli.
    2'
    Al-Saed trekker inn fra kant før det slås lavt inn i boks. Litt bak Nyenetue og Haugesund kan klarere.
    3'
    Nyenetue legger på sprang med Niyukuri i ryggen. Sandefjord-spissen kommer seg aldri løs.
    4'
    Sandefjord blir avblåst for offside
    Franklin Nyenetue
    4'
    Haugesund får tildelt et frispark
    Anders Bærtelsen
    Spille hjem til egen keeper.
    4'
    Taaje stopper Søderlund! En lav variant inn i boksen finner veien til Søderlund ved straffemerket. Han lapper til, og får god treff, men Taaje får kastet seg inn i en blokk.
    5'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Kevin Krygård
    Moen Foss stanger unna ved første stolpe.
    6'
    Taaje tar med seg ballen fremover. Ikke særlig elegant, men han vinner i hvert fall et kast på høyde med Haugesund sitt felt.
    7'
    Selvik er trygg i klypene når ballen lempes inn fra høyre.
    7'
    Lett jubel på tribuneplass når speaker opplyser om at Vålerenga ligger under mot Odd. Er nok mange blåkledde som holder med fylkesrivalen i dag.
    8'
    Selvik nære et klassisk selvmål! Får et tilbakespill som bare skal måkes unna, men han sleiver og ballen går bakover. Heldigvis for sisteskansen kan han snu seg og se at ballen går over eget nett.
    10'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Filip Ottosson
    Elendig slått rett i nettveggen.
    10'
    Leite dunker til fra kanten av boksen! Vaker i returrommet og lar seg ikke be to ganger når ballen kommer rullende. Går for en hard bredside ned i lengste, men der er Keto med på notene.
    11'
    Fin sjanse for Koomson! Et langt innkast ender hos vingen bak i feltet. Han må kjøre en liten piruett før han trekker inn i banen og avslutter. Via blokka og til corner.
    13'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Vetle Walle Egeli
    Damnjanovic Nilsson varter opp med en av sesongens misser! Corneren stusses mot bakre av Taaje og der er Damnjanovic Nilsson helt fri. Svensken er ca. 20 centimeter fra mål der han får ballen, men presterer på et vis å heade over. Det er faktisk mer vrient enn å score og det vet han meget godt selv der han ligger med ansiktet begravd i gresset.
    14'
    Gult kort til Haugesund
    Alexander Søderlund
    Havner i en duell med Moen Foss og veteranen ender med en fot opp i ansiktet på Sandefjord-spilleren. Lite å klage på der.
    15'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Sander Moen Foss
    Kortpasning ved midtstreken.
    16'
    Nyenetue tror han jobber frem en corner i duell med Niyukuri. Den gang ei og utspill fra mål.
    17'
    Taaje henger fint på når Njie stikker i bakrom. Ender med corner for gjestene.
    18'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Kevin Krygård
    Keto bokser unna.
    18'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Hugo Keto
    Lemper langt.
    19'
    Njie er rasende på dommer Saggi når han ikke får corner i duell med Pålerud. Mannen i oransje lar seg ikke affisere.
    20'
    Både Diarra og Njie jakter ball i bakrom, men Sandefjord holder stand og Keto kommer ut.
    21'
    Taaje setter seg ned etter en løpsduell. Kan se ut til at han fått en smell i nesen. Medisinks personell vinkes inn.
    22'
    Taaje er oppe på bena igjen. Skal kunne riste av seg den der ganske så greit.
    22'
    Haugesund lemper i bakrom på ny og Njie starter. Keto står helt på kanten av feltet og skal plukke, men feilberegner totalt og ballen spretter over keeperen. Finnen rekker imidlertid å hente seg inn, tverrvende og hente kula for en gigatabbe er et faktum.
    25'
    Sandefjord kan kontre, men det blir for mye kløning. Først rotete av Nyenetue før Risan Mørk følger opp med en elendig pasning. Hadde potensiale til å komme 4 mot 2 der.
    28'
    Walle Egeli tester skuddfoten. Kan mildt sagt si at han må stille inn litt bedre. Ballen nærmere flagget enn mål og det er så vidt den ruller over kortlinjen.
    28'
    Så tar Sandefjord en kontring og da kan Damnjanovic Nilsson slå inn fra venstre. Det er imidlertid halvhjertet fra både Koomson og Nyenetue i boks. Om en av de stormer inn kan ballen bare settes fra fem meter. Ødegaard er rasende på sidelinjen.
    30'
    Sandefjord blir avblåst for offside
    Gilbert Koomson
    31'
    Haugesund får tildelt et frispark
    Vegard Solheim
    Slår hjem til Selvik.
    32'
    Søderlund rapper til på volley! Nije forsøker å chippe inn i feltet, men ballen tar i en Sandefjord-spiller. Da kommer kula ned i løpebanen til Søderlund og han feier til på direkten. Fint treff, men det er et par knepp for høyt.
    32'
    Tydelig at det er mye nerver i spill her. Begge lag med usedvanlig mye rot og pasningsfeil.
    33'
    Therkildsen finner Christensen med et langt kast inn i boks, men sistnevnte får ikke helt kontroll.
    35'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Filip Ottosson
    Kortpasning ved midstreken.
    35'
    Nære på for Sandefjord når ballen slås lavt inn fra høyre. Nyenetue mangler den berømte skostørrelsen der han kaster seg inn i femmeteren. På bakre lader Al-Saed så slegga, det bare for å se at Therkildsen kommer inn med en fantastisk sklitakling.
    36'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Vetle Walle Egeli
    Støttepasning ved midstreken.
    38'
    Diarra kommer fra dypet og rekker egentlig en ball i boksen. Problemet så er at han treffer kula med stamfoten i det han skal legge inn. Deretter snubler han over en stakkars ballgutt. Haugesund-spilleren er kjapt oppe og sjekker at alt står bra til med den yngre garder. God stemning i etterkant.
    40'
    Taaje blokkerer alt! Haugesund bryter og kommer seg inn i feltet. Først er det Solheim som prøver seg, men da er Taaje der. Så er midtstopperen meget raskt oppe for å kaste seg inn i en ny blokk når Søderlund får trukket av. Enormt oppofrende forsvarsspill.
    40'
    Keto må gi retur når Christensen tester skuddfoten. Fyrer fra ca. 20 meter og ballen får en småekkel stuss rett foran keeperen. Ser samtidig klønete ut der han på et slags vis bryster ballen unna.
    42'
    Haugesund får tildelt et frispark
    Peter Therkildsen
    Slår langt mot Diarras som stusser videre. Det gjør at Njie kan jobbe frem en corner.
    42'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Kevin Krygård
    Klareres ved første stolpe.
    42'
    Søderlund er skuddsugen i dag! Får lagt til rette og skutt på halvvolley fra kanten av boksen. Igjen er det et par meter for høyt.
    44'
    Haugesund med et lite kjør inn mot pause, men det mangler litt på de siste finishen.
    45'
    Moen Foss er tett opp i og blokkerer når Diarra får vendt opp i boks.
    45'
    Krygård søker Søderlund i boksen. Nok en gang kommer et Sandefjord-ben i veien.
    45'+2
    Pause
    45'+3
    Første akt er over og vi er like langt i Sandefjord. Kampen er preget av mye feil, rare valg, mengder av feilpasninger og usedvanlig mye rot. Innimellom har det imidleritd vært noen tendenser og da er det stort sett Haugesund som har vist seg frem offensivt, men forsøkene har blitt parert. Først og fremst av en oppofrende Jesper Taaje hos Sandefjord. Skal også sies at hjemmelaget sin ene sjanse, kansje også er kampens største, da Aleksander Damnjanovic Nillson headet over fra kloss hold.
    2. omgang
    45'+1
    Sandefjord tar avspark.
    45'+1
    Therkildsen svinger inn på bakre der Njie kommer, men vinkelen blir for spiss. I nettveggen.
    46'
    Taaje er kjølig der han drar av Søderlund i midtsirkelen. Lykkes ekstra godt når Haugesund-spissen mister fotfestet.
    49'
    Al-Saed med Sandefjord sitt første skudd på mål. Drømmeposisjon for svensken der han trekker inn langs kanten av feltet. Får dog ikke noe skikkelig treff og redningen er grei å gjøre for Selvik.
    50'
    Al-Saed kaster bort en enorm sjanse! Stikkes gjennom til venstre i feltet og har med seg Nyenetue foran mål. To mot keeper altså, men svensken går for egne muligheter der han venter inn og dundrer til fra nærmest død vinkel. Blåser ballen rett i ansiktet på Selvik og keeperen tar telling. Foran mål er Nyenetue rasende fordi pasningen ikke kommer.
    51'
    Dommer er rask med å vinke mot benken i det Selvik skytes i senk. Keeperen ligger nede og får behandling.
    52'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Amund Wichne
    Ut: Egil Selvik
    Keeperbytte for Haugesund etter at Selvik stopper skuddet med ansiktet. En fortumlet sisteskanse støttes av gresset.
    54'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Vetle Walle Egeli
    Heades unna ved første stolpe.
    55'
    Nyenetue er noen centimeter for kort! Pålerud med et fint innlegg fra høyre og i boksen stuper Nyenetue frem. Han når akkurat ikke frem til kula som Therkildsen da kan beine ut til corner.
    56'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Vetle Walle Egeli
    Therkildsen er på jobb på ny. Klarerer.
    56'
    Gult kort til Sandefjord
    Sander Risan Mørk
    Stopper en overgang med en kynisk takling. Feier ned Søderlund ved midtsirkelen.
    57'
    Haugesund får tildelt et frispark
    Kevin Krygård
    Legger ut på kant til en Solheim som roter kula over sidelinjen.
    57'
    Gult kort til Haugesund
    Vegard Solheim
    Tunge sekunder for backen. Først roter han ballen over linja på klønete vis. Deretter sparker han bort når Sandefjord skal ta kast.
    57'
    Al-Saed prøver seg på ny. Inn i banen og en markkryper i nærmeste. Den leser imidlertid innbytter Wichne greit.
    60'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Vetle Walle Egeli
    Mølje inne i femmeteren før ballen spretter ut til ny corner.
    61'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Filip Ottosson
    Klarers før det kommer et nytt innlegg. Også ball nummer to dunkes unna.
    61'
    Sandefjord blir avblåst for offside
    Franklin Nyenetue
    63'
    Haugesund får tildelt et frispark
    Amund Wichne
    Slår langt mot en Søderlund som stusser. Ballen kommer ikke videre frem til Njie.
    63'
    Njie river ned Pålerud i sitt forsøk på å vinne ball offensivt.
    64'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Hugo Keto
    Langt på Nyenteue som stusser. Krygård snapper andreballen for Haugesund.
    64'
    Søderlund er stadig skuddvillig! Plutselig feier han avgårde en markkryper fra distanse og den er ikke veldig langt utenfor stolpen til Keto. Keeperen er definitivit ikke med på den.
    66'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Kevin Krygård
    En presset Keto får bokset unna.
    67'
    Nyenetue jobber seg frem til en enorm mulighet! Setter fart ute langs sidelinjen og har egentlig mistet ballen, men så snubler Niyukuri. Da kan Nyenetue igjen setter fart og han trekker inn i feltet, drar seg fri fra Bærtelsen og er plutselig alene på seks meter. Hamrer løs, men Wichne varter opp med en strålende redning! Får også kastet seg over returen.
    68'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: Keanin Ayer
    Ut: Sander Risan Mørk
    69'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: Alexander Ruud Tveter
    Ut: Franklin Nyenetue
    69'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Ulrik Fredriksen
    Ut: Claus Niyukuri
    71'
    Keto slår ballen rett i en jagende Diarra. Heldigvis for keeperen skjer det langt til side for mål.
    72'
    Dobbeltsjanse for Sandefjord! Bryter ved midstreken og Ruud Tveter får gå uforstyrret frem til kanten av feltet. Vel fremme hamrer han til og Wichne har sin fulle hyre med å slå unna kanonen. Returen rett i bena til Al-Saed, men han reagerer ikke raskt nok. Blir en lompe til avslutning.
    72'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Filip Ottosson
    Kort og raskt på egen halvdel.
    73'
    Sandefjord kjører kampen i øyeblikket. Walle Egeli jobber frem en corner.
    74'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Filip Ottosson
    Haugesund klarerer og får frispark i neste sekvens.
    74'
    Haugesund får tildelt et frispark
    Amund Wichne
    Langt opp der Sandefjord vinner duellene.
    75'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Aleksander Damnjanovic Nilsson
    Slår helt hjem til egen keeper fra midstreken.
    76'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Fredrik Pålerud
    Nok en kjapp støttepasning.
    77'
    Haugesund blir avblåst for offside
    Sory Diarra
    78'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Filip Ottosson
    Kjapt og kort.
    78'
    Stor sjanse for Ruud Tveter! Svinges inn fra venstre og innbytteren ruver i boksen. Kommer imidlertid ikke nok over ballen og dermed heades det over fra fem meter.
    78'
    Taaje med en meget solid inngripen der han stopper en fremadstormende Krygård.
    80'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Mads Sande
    Ut: Sory Diarra
    80'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Julius Eskesen
    Ut: Bruno Leite
    80'
    Ottosson bryter og takler ballen frem til en Al-Saed som er alene gjennom. Saggi mener imidlertid den taklingen er over grensen. Den ser noe billig ut!
    82'
    Haugesund får tildelt et frispark
    Amund Wichne
    Opp mot Søderlund som vinner at kast i duell med Taaje.
    82'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: Jeppe Kjær
    Ut: Aleksander Damnjanovic Nilsson
    84'
    Haugesund får tildelt et frispark
    Kevin Krygård
    Redning på strek! Ballen svinges inn på bakre der Søderlund får til en avslutning. Forbi en utspilt keeper, men på streken er Taaje på plass med en meget viktig klarering.
    84'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Kevin Krygård
    Klarering og skudd fra returrommet før det blir ny corner.
    85'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Julius Eskesen
    Kjempesjanse for Therkildsen! Perfekt corner som Therkildsen møter på kanten av femmeteren. Den avslutningen går ikke mange centimetrene over mål!
    86'
    Walle Egeli søker Ruud Tveter i boksen. Spissen når aldri frem.
    88'
    Andre gule kort til Haugesund
    Alexander Søderlund
    Det er over og ut for Søderlund! Havner i duell med Moen Foss og dommer mener det er en albue oppe der. Gult nummer to og Haugesund må avslutte med ti mann.
    89'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: Youssef Chaib
    Ut: Danilo Al-Saed
    89'
    Ayer leverer en vanvittig miss! Koomson drar seg ned til kortlinja og vipper mot bakre. Der er Chaib lur når han slår inn igjen mot en helt naken Ayer. Fra to meter kan han bare bredside ballen i garnet, men på et eller annet vis presteter han å sende kula over.
    90'+1
    Det koker rimelig bra her nå! Sandefjord styrer mye med en mann mer, kommer også til store sjanser.
    90'+5
    Ayer skuffer ballen over fra kanten av feltet. Er ganske upresset, men avslutningen er rett og slett elendig.
    90'+5
    Sandefjord pumper på. Haugesund forsvarer seg heroisk.
    90'+6
    Christensen dunker unna et innlegg fra Koomson. En siste sjanse på corner for hjemmelaget.
    90'+7
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Filip Ottosson
    Dårlig slått og det klareres ved første stolpe.
    90'+7
    Gult kort til Sandefjord
    Vetle Walle Egeli
    Hindrer en overgang.
    90'+7
    Haugesund får tildelt et frispark
    Kevin Krygård
    Spiller ballen hjem til egen keeper.
    90'+8
    Kampen er slutt
    90'+8
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her