1-0
1-1

God ettermiddag og velkommen skal du være til livedekning av kampen mellom Sandefjord og Tromsø. Komplett Arena er duket til en real bunnstrid-match!
    Etter en grusom mai-måned har bunnlaget Sandefjord funnet seg litt mer til rette i Eliteserien med to uavgjort og ett tap i juni. Att på til har laget fra hvalfangerbyen slått ut både Kongsvinger og Hønefoss i cupen. Lars Bohinen venter derimot på den første trepoengeren i ligaen siden slutten av april. 1-0-seieren over Sarpsborg 08 i tredje serierunde er foreløpig siste gang dette skjedde. Prestasjonsmessig kan man se en gradvis stigning og sist serierunde var 'guttane' utrolig nærme å vinne da de gjestet Mjøndalen. Eks-brun Pål Kirkevold sørget for at SF ledet 2-0 til det 84. minutt, men deretter fulgte to effektive dødballer og kampen endte med uavgjort. I etterkant kom dommer-teamet i fokus etter at en tydelig frustrert Bohinen sa det han mente om en tydelig hjemmefavorisering, men den tidligere utenlandsproffen har altså ikke fått noe karantene av NFF.
    Til tross for en ok form ligger Tromsø på kvalik-plassen etter fjorten spilte kamper. De siste seks matchene gir tallene 2-2-2, men på de to siste hjemmekampene har både Haugesund og Molde måttet gå slukøret hjem med 2-0 i sekken. Trener Steinar Nielsen har på en annen side en jobb å gjøre på bortebane. Der har det nemlig kun blitt en seier da Aalesund ble beseiret i den fjerde serierunden. Sist helg endte det som sagt med en sterk seier over Haugesund på eget kunstgress. Zden
    Lagene er klare og vertene gjør kun èn endring på elleveren som startet mot Mjøndalen. Yaw Amankwah røk korsbåndet og måtte bytte ut etter 24 minutter på Isachsen Stadion. Inn for han kommer dermed danske Thomas Juel-Nielsen og danner stopper-trio med Victor Demba Bindia og Christer Reppesgård Hansen.
    Tromsø gjør også kun ett bytte siden sist helg. Målscorer mot FKH, Remi Johansen, viker til fordel for Lasse Nilsen på midtbanen. Den 24 år gamle hessfjordingen ble pappa til ei lita jente på lørdag og får dermed en vel fortjent hvil. Vi gratulerer! Ellers er det verdt å notere seg at Thomas Drage ikke er på benken i dag, noe han var mot Haugesund.
    På skadefronten har hjemmelaget som vanlig et par spillere ute. For øyeblikket er det i forsvaret det skorter som mest for Bohinen. Nevnte Amankwah, Alexander Gabrielsen og Kevin Larsen ville kanskje vært den naturlige starter-trioen, men er alle ute. Førstnevnte mister att på til resten av sesongen som følge av skaden han pådro seg mot MIF sist søndag.
    Tromsø har stadig Gudmund Kongshavn ute med skadeplager, mens William Frantzen og Hans Julius Norbye også er utilgjengelige til dagens kamp.
    I Sandefjord har det skjedd et par endringer på spillertroppen allerede før overgangsvinduet i Norge har åpnet. Både Mats Haakenstad og Lars Herlofsen har meldt i fra om at de begge vil satse på studier. Dermed er henholdsvis vingbacken og keeperen løst fra sine kontrakter med klubben. Bohinen har meldt om at det må handles i sommer på flere plasser. Michael Tørnes, som ble hentet til klubben som cover for en skadd Jakob Busk i april, har meldt at han vil forlate SF i det kommende vinduet. Dermed må det nok først og fremst handles inn en ny reservekeeper, men også en vikar for langtidsskadde Amankwah.
    Sist gang disse lagene møttes var i fjorårets sesong. Sandefjord vant som kjent 1. divisjon suverent med 69 poeng, mens Tromsø hadde 59 poeng på andreplassen. Oppgjøret på Komplett Arena endte 3-1 til vestfoldingene, mens på Alfheim ble det 0-0 og poengdeling.
    Dagens kampleder heter Tore Hansen og kommer fra Feda IL. Han har blant annet flere kamper for Mandalskameratene i 1. divisjon. Med seg på linjene har han Jon-Michael Knutsen fra Løvenstad og Øystein Simon Ytterland fra Valder IL. Mannen som skal holde kontroll på de to lagenes trenere er Mohammad Usman Aslam fra Lier IL.
    Da har lagene entret banen og vi er straks klare for avspark på et solfylt Komplett Arena.
    Mendy og Kirkevold sparker i gang kampen!
    1'
    Fevang vinner ball i farlig posisjon, men etter en overlevering til Mendy stopper det litt opp da den sistnevnte spissen skal krongle seg gjennom tre TIL-spillere.
    2'
    Mjelde tar tidlig på seg servitør-rollen med en utsøkt pasning mot Normann Hansen på bakre stolpe, men det påfølgende innlegget fra vingbacken sklir av foten til driblefanten.
    4'
    Åsen prøver å spille på Ondrasek i bakrom, men Reppesgård Hansen har delvis kontroll. Problemet er bare at midtstopperen header tilbake mot Busk uten å ha sett seg om. Den danske sisteskansen er nemlig på full fart ut mot 16-meterstreken. Heldigvis virker ballens høye bane som en redning for SF-keeperen.
    6'
    Dieng prøver et innlegg mot Normann Hansen, men heller ikke denne gangen fungerer det helt for Sandefjord. Antonsen kommer seg først på ballen og dundrer den oppover banen.
    7'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Morten Moldskred
    Corneren fra Moldskred havner midt på Busk i feltet. Dansken får slått ballen til værs før det blir litt flipperspill i SF-feltet. Til slutt er det Normann Hansen som får måket kula unna all fare.
    7'
    Etter et utspill fra Busk blir Mjelde dyttet over ende av Andersen. Frispark til vertene like ved midtbanestreken.
    10'
    Åsen kommer nesten på en løs ball på vei mot Busk, men keeperen er årvåkent ute og avklarerer før den tidligere Ranheim-spilleren får fyrt løs.
    11'
    Reppesgård Hansen tar med seg Busk etter et litt uheldig touch som bakerste mann. Deretter spiller den danske U21-spilleren videre mot Dieng på kanten, men senegaleseren makter ikke å få ballen under kontroll.
    12'
    Kirkevold snapper nesten ballen i fra Wangberg etter en lang ball fra Juel-Nielsen. Midtstopperen får derimot akkurat spilt tilbake til Vestly Heigre i buret.
    13'
    Risholt vinner ballen i forsvar med en herlig sittende takling. Prøver å sette i gang umiddelbart, men blir hindret av mannen med det klingende navnet, Landu-Landu. Frispark til SF.
    14'
    Dieng finter flere ganger på venstresiden før han prøver å legge inn mot Kirkevold i feltet. Den pasningen blir derimot for lang og går over alle i feltet.
    15'
    Lite som har skjedd innledningsvis. To lag som ser ut til å føle litt på hverandre hittil.
    16'
    Kirkevold blir spilt alene i gjennom mot Vestly Heigre, men vinkelen blir litt for spiss. Att på til fyrer spissen med høyrefoten. Dermed blir resultatet en slapp lompe som TIL-keeperen har grei kontroll. Meget god sjanse for vertene!
    18'
    Andersen mottar ballen på høyrevingen og skal til å finte seg innover i banen, men Mjelde er på pletten med en god takling på ball.
    19'
    Kirkevold river ned Landu-Landu i hans tokt etter ballen. Dermed gir dommer Hansen et korrekt frispark til Tromsø på egen banehalvdel.
    20'
    Risholt leter etter Normann Hansen på høyresiden, men pasningen blir alt for upresis fra SF-generalen. Dermed utspill for Vestly Heigre i Tromsø-målet.
    20'
    Mjelde er for sent inne i og feier ned Nilsen på vei framover. Nok et frispark til bortelaget.
    22'
    Åsen prøver seg på frisparket fra 25 meter, men resultatet blir en hard markkryper som Busk har kontroll på.
    22'
    Mjelde svinger inn et frispark mot Kirkevold på syv meter, men spissen kommer akkurat ikke på ballen. Der hadde det stått 1-0 om den tidligere Mjøndalen-spilleren hadde fått pannebrasken fram!
    24'
    De første 25 minuttene har blitt preget av en del frispark til begge lag. Ødelegger nok litt av rytmen i kampen, men det har dagens motstandere kun seg selv å skylde på.
    25'
    Tromsø triller opp i angrep, mens Sandefjord-spillerne gjentatte ganger feiler på taklingsforsøkene. Til slutt er det Andersen som mottar ballen på høyresiden, men han leverer en blanding av et skudd og et innlegg som Busk plukker opp med letthet.
    27'
    Åsen prikker et frispark på pannen til Moldskred, men headingen til den omskolerte backen står ikke i stil med innlegget.
    29'
    Reppesgård Hansen prøver på en høyst optimistisk langpasning mot Normann Hansen, men det skorter en del på presisjonen i den crosseren der.
    30'
    Sandefjord ruller opp med flere mann i angrep, og det hele ender med at Kirkevold får et skudd blokkert til corner.
    31'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Erik Mjelde
    Mjelde skrur nesten corneren rett i mål, men Vestly Heigre er framme med en reddende labb. Dermed blir det nytt hjørnespark til hjemmelaget.
    31'
    Erik Mjelde
    Corner-forsøk nummer to blir bokset unna av Vestly Heigre til tross for en saftig duell med Kirkevold i lufta.
    32'
    Moldskred løfter et frispark fra like over midtbanestreken til Ondrasek i feltet, men kobraen biter ikke noe særlig fra seg denne gangen.
    34'
    Normann Hansen forsøker seg fra nærmere 40 meter, men det eneste positive man kan si om det det forsøket var at det i hvert fall regnes som et skudd.
    35'
    Åsen slår over mot Antonsen på tur opp venstresiden, men backen får ikke lagt ned den høye ballen. Innkast til Bohinens gutter.
    36'
    Åsen er nok en gang mannen bak innleggene for Tromsø. Denne gang er det Ondrasek som serveres, men spissen header over fra seks-syv meter. Der burde du kanskje puttet, godeste Zdenek, men ballen ble på en annen side en smule for høy.
    38'
    Risholt snapper ballen foran Åsen i forsvaret før han presser fram et frispark i duell med en møtende Andersen. Rutinert av klubb-nomaden.
    39'
    Gult kort til Sandefjord
    Roger Risholt
    Andersen setter opp farten på vei mot dødlinja til høyre for mål. Risholt holder igjen vingen og mottar et soleklart gult kort. Ikke fullt så rutinert den der.
    40'
    Mendy er litt for tøff i duell med Hansson. Frispark til sistnevnte etter at dommer Hansen har sett an situasjonen.
    41'
    Normann Hansen mottar ballen på venstresiden og prøver å finne Kirkevold i feltet med et raskt innlegg. Spissen pakkes derimot godt inn av to TIL-stoppere og ballen ender ut dødlinja.
    43'
    Mendy plukker opp en ball som spretter over både Wangberg og Ødegaard. Tromsø-kapteinen tvinges deretter til å felle den fremadstormende spissen. Frispark til SF på 25 meter.
    45'
    På det påfølgende frisparket klemmer Kirkevold til og Vestly Heigre må ut i fullt strekk for å få slått forsøket unna. Normann Hansen er framme på returen, men innlegget til vingbacken treffer kun en hælflikkende Juel-Nielsen som blir stoppet momentant av Wangberg. Kirkevold nærmer seg stadig et mål i denne kampen!
    45'+2
    45'+2
    Da går lagene til pause på stillingen 0-0. Det har vært en jevn 1. omgang hvor ingen av de to motstanderne har utpreget seg noe særlig. Den første store sjansen kom etter atten minutter da Pål Kirkevold ble spilt alene i gjennom mot Pål Vestly Heigre, men skuddet med den svake foten endte slapt rett på TIL-sisteskansen. Kraftspissen fra Re har i grunn vært involvert i alt det vertene har skapt, men det står altså målløst etter halvspilt kamp. I motsatt ende av banen finner vi Zdenek Ondrasek, men serberen har ikke maktet å utpeke seg noe særlig i dag. Vi håper dermed på mer av både spenning og mål etter at de 22 spillerne har fått sine respektive pep-talker gjennomført.
    45'
    Landu-Landu og Andersen sparker 2. omgangen i gang!
    46'
    Andersen ligger nede etter et sammenstøt med Bindia. Fysioterapeut er bokstavelig talt på banen.
    47'
    Mjelde leter etter Mendy på vei i rom, men Ødegaard får headet ut til innkast.
    48'
    Corneren fra Risholt stoppes av dommer Hansen i det ballen er i lufta på grunn av dytt i ryggen på Vestly Heigre.
    48'
    Kirkevold kommer først på ballen i duell med Ødegaard på venstresiden av TIL-feltet. Spissen stopper opp, finter litt og spiller videre til Dieng. Da senegaleseren har fått sin porsjon med sjanser velger han å spille kula tilbake til Kirkevold igjen. Angriperen har denne gang plassert seg på 16-meterstreken, men pasningen kommer litt uforventet på SF-spilleren. Dermed får Tromsø rensket unna.
    52'
    Speaker melder om 3555 tilskuerer på Komplett Arena i dag.
    52'
    Kirkevold kommer ned og møter ball, men headingen mot Mjelde på venstresiden er i hvert fall ikke merket med 'kompis'.
    54'
    Fevang er framme med en ørliten dytt på Nilsen ved midten av banen, og dommer Hansen lar ballen gå noen sekunder før han henter opp situasjonen igjen. Frispark til Tromsø, men det så billig ut.
    58'
    Tromsø med to frispark-forsøk på omtrent samme sted etter hverandre. Begge mislykkes, men på det siste er svært nærme på at en TIL-spiller får hode på ballen. Busk er uansett først på kula med begge hender.
    59'
    Fevang mottar ballen på midten av banen av Kirkevold og avanserer umiddelbart framover. Pasningen ut mot Normann Hansen er i utgangspunktet alt for hard, men vingbacken jobber opp kula og får akkurat lagt inn mot Mendy i feltet. Spissen vinner duellen mot Ødegaard, men avslutningen ender en meter til side for mål. Nok en god sjanse for hjemmelaget!
    61'
    Normann Hansen tar ned ballen på flott vis på høyresiden, men etter at han har dratt seg innover i banen stopper det opp. Da en Zidane-dragning forsøkes benytter Wangberg seg av anledningen til å vinne ballen. I etterkant pådrar SF-spilleren seg att på til et frispark i sitt forsøk på å gjenvinne ball.
    64'
    Juel-Nielsen er alt for sent inn i taklingen på Ondrasek. Dansken ser det gule og Tromsø-spillerne gjør seg klare fra 30 meter.
    64'
    Åsen lader skuddfoten, men det påfølgende prosjektilet ender en meter til høyre for mål. Nesten for mannen med den gylne dødball-fot!
    66'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Remi Johansen
    Ut: Lasse Nilsen
    Nilsen har ikke gjort vikarjobben noe særlig imporende. Inn kommer den nybakte pappaen Remi Johansen til sin vante indreløper-rolle.
    68'
    Etter et misbrukt SF-angrep møter Reppesgård Hansen for tidlig da ballen nærmer seg Ondrasek. Dermed spretter lærkula over rødtoppen og til angriperen. Serberen detter deretter om i duellen, men dommer Hansen lar situasjonen gå. I etterkant detter Dieng etter at han prøver å spurte i fra Moldskred, men også denne gangen velger pipeblåseren å la være å dømme. Så nok greit ut begge to, men den førstnevnte situasjonen kunne det fort blitt blåst frispark på av andre dommere.
    70'
    Gult kort til Tromsø
    Zdenek Ondrasek
    Ondrasek kommer med en knusende takling på Risholt. Der viste nok spissen allerede i tilløpet at det ville bli gult kort.
    70'
    Etter mye klabb og babb foran Sandefjords 16-meter får Ondrasek løsnet et meget hardt skudd. Busk må gi retur, men en offside-plassert Johansen må se målet sitt bli annullert for offside. Så grei ut den der.
    73'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: Martin Torp
    Ut: Geir Ludvig Fevang
    Bohinen spiller ut sitt første trekk for dagen. Martin Torp kommer inn for en helt ok Fevang.
    73'
    Inn: Kjell Rune Sellin
    Ut: Jean Allasane Mendy
    Det andre trekket blir Kjell Rune Sellin inn for en svak Mendy. Kan noen av innbytterne som har kommet inn på nå bli match-vinnende, tro?
    74'
    Andersen legger nydelig inn til Ondrasek foran mål, men fra ti meter setter kobraen ballen midt på Busk i buret. Der burde det stått 1-0 til gjestene!
    76'
    Dieng felles på vei inn feltet, men Hansen holder fløyta nede. Publikum roper på det ene og det andre, men dommeren skifter nok ikke mening med det første.
    77'
    Så er det Dieng som går hardt til verks på Åsen, og Hansen blir nok ikke mer populær blant hjemmefansen ved å gi Tromsø frispark på 30 meter. Det så derimot mer riktig ut enn den forrige situasjonen.
    78'
    Johansen prøver seg på frisparket, men ballen havner over mål og legger seg i nettmaskene over mål.
    79'
    Mål for Sandefjord!
    Sandefjord 1 - 0 Tromsø
    Mål: Erik Mjelde
    Så sitter den for Sandefjord! På et frispark fra 20 meter bøyer Mjelde ballen vakkert over muren og i det lengste hjørnet. Vestly Heigre strekker seg etter skuddet, men forgjeves!
    79'
    Etter en slurvete TIL-klarering header Mjelde ballen rett i foten på Sellin, men innbytteren er i offside.
    82'
    Inn: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Ut: Magnus Andersen
    Andersen har et par bra innlegg denne kampen, men går av banen uten assist. Inn kommer unge og lovende Mikae Ingebrigtsen.
    82'
    Corneren fra Moldskred havner på motsatt side. Deretter får Juel-Nielsen headet innbytter Johansens innlegg til ny corner.
    84'
    Gjermund Åsen
    Åsens corner blir bokset til værs av Busk før Juel-Nielsen får headet ut til Normann Hansen på siden. Vingbacken slår deretter videre til Kirkevold, men spissens tversover-pasning mot Sellin blir avblåst for offside.
    85'
    Antonsen slår tilbake til Vestly Heigre etter press fra Dieng, og keeperen leverer umiddelbart opp til Wangberg på stopperplass. Ingen tvil om at sisteskansen vil ha ballen framover i banen.
    88'
    Dieng skjærer fint innover fra vingen, men ballen ut i skudd-rommet blir plukket opp av Ødegaard før Sellin kommer seg på ballen. I neste sekvens prøver senegaleseren selv, men avslutningen fra vingbacken ender to meter over mål. Involvert i mye nå, Dieng!
    90'
    Christian Landu Landu
    Kontroversiell situasjon på Komplett Arena! Kirkevold hoolder i trøya til Landu-Landu, og bortelaget for frispark. I etterkant dytter Landu-Landu Juel-Nielsen over ende og får gult av dommer Hansen. Der kan det diskuteres om det burde vært gitt rødt kort!
    90'
    Mål for Tromsø!
    Sandefjord 1 - 1 Tromsø
    Mål: Jonas Johansen
    Ut av ingenting kommer Tromsø tilbake i kampen! Etter et innlegg havner ballen først hos Ingebrigtsen. Innbytteren header rett på Busk, men keeperen må gi retur. Deretter dukker en annen innbytter opp i form av Johansen. Han bringer balanse i regnskapet med et enkelt touch på kula.
    90'+1
    90'+4
    Da ender det 1-1 på Komplett Arena etter en dramatisk slutt på kampen! En jevn 1. omgang hvor ingen av lagene hadde utpreget seg noe særlig ble fulgt av en 2. omgang med mer av både sjanser og spenning. Etter flere muligheter til begge lag skulle det bli Erik Mjelde som først fikk hull på byllen med sitt strålende frispark i det 79. minutt. Den tidligere Brann- og Lillestrøm-spilleren skrudde ballen over muren og opp i det lengste hjørnet, men ledelsen skulle ikke stå lenger enn seks minutter. På overtid dukket nemlig to innbyttere opp etter et Tromsø-innlegg. Mikael Ingebrigsten satte først ballen rett på Jakob Busk før Jonas Johansen satte returen i kassa. Samlet sett er kanskje uavgjort med tanke på sjanser og spill. Sandefjord hadde dog overtaket mot slutten av kampen, og man kan si at Tromsø sitt mål kom litt i mot spillets gang. Uansett fordeles poengene i dag selv om ingen av lagene nødvendigvis er fornøyde med det.
    Skudd: 10-12. Skudd på mål: 5-6.