0-1
0-2
0-3
Holm88' (Str.)

Hei og hjertelig velkommen skal du være til Eliteserie-oppgjøret mellom Sandefjord og Vålerenga! Pinsehelga nærmer seg brått slutten, men hva er vel bedre enn å runde av med et slag fotball? Det er klart for match på Komplett Arena innen en time.
    Hvalfangerne byr inn til kamp vel vitende om at de har tapt seks seriekamper på rad. Sist seier kom da Sarpsborg 08 ble slått 1-0 på hjemmebane 19. april. Den labre formen plasserer dermed Sandefjord på 14. plass med seks poeng, og det er kun lagene fra nord, Tromsø og Bodø/Glimt, som er under de blå på tabellen. 11-22 i målforskjell vitner også om et lag som sliter begge veier. Kun Haugesund har scoret mindre enn SF med sine ni nettkjenninger. Roagelendingene har derimot skaffet seg tolv poeng og ligger på 11. plass til sammenligning.
    Gjestene fra hovedstaden har maktet å snu den dårlige trenden, hvor det blant annet ble tap mot Aalesund hjemme og Stabæk borte, ved å stå med seks poeng på sine siste to kamper. På de seks siste lyder dermed statistikken 3-1-2. Kjetil Rekdals menn har uten tvil planer om å fortsette i samme spor i dag for med tre poeng klatrer de opp til 3. plass. For øyeblikket innehaver 'Enga' 5. plassen med søtten poeng. 20-15 i målforskjell viser at det lekker litt i forsvaret hos Vålerenga også. Kun fem pluss-mål må bedres om serievinnerne fra 2005 skal kjempe i toppen i år.
    Lars Bohinens menn røk hele 5-1 mot Rosenborg sist kamp, men det var nok ikke her vestfoldingene regnet med å ta poeng. Erik Mjelde scoret Sandefjords eneste mål, mens Alexander Søderlund, Tobias Mikkelsen x2, Fredrik Midtsjø og Mikael Dorsin puttet for trønderne. De blå og rød hadde dog en periode i 1. omgang hvor de var fullt på høyde med RBK, men det holdt ikke lenge.
    Vålerenga brukte 16. mai på å slå Mjøndalen 4-2 da bruntrøyene gjestet Ullevaal. En bra prestasjon ettersom laget fra Nedre Eiker hadde vunnet to på rad. Rasmus Lindkvist scorte to ganger, mens Christian Grindheim og Morten Berre nettet hvert sitt. Da hjalp det lite at Mads Gundersen og Magnus Sylling Olsen puttet hvert sitt for MIF, som rett og slett ikke var gode nok.
    Det mest kjente oppgjøret mellom disse to lagene er muligens kvalik-kampen i 2003 da den første kampen endte 0-0, før Vålerenga som kjent vant 5-3 i en mildt sagt dramatisk kamp i Vallhall hvor dommer Jonny Ditlefsen kom i fokus. Sist gang samme oppgjør foregikk var derimot i 2012 da Sandefjord vant 3-1 i cupen etter ekstraomganger. Om man tenker på kamper i ligaen har Oslo-laget derimot ikke tapt en kamp i hvalfanger-byen. Fem seire til 'Enga' er resultatet etter fem seriekamper i Sandefjord.
    SF-trener Lars Bohinen har et nært forhold til dagens bortelag ettersom han var i klubben som spiller i to perioder og figurerte i tillegg som sportslig leder. Den tidligere Nottingham Forest-, Blackburn- og Derby-proffen fikk til sammen 39 kamper og seks mål for Vålerenga.
    Etter kampen mot Rosenborg fikk SF hele tre spillere skadet i Kevin Larsen, Alexander Gabrielsen og Geir Ludvig Fevang. Heldigvis er Gabrielsen blitt spilleklar til dagens kamp, mens Larsen tar plass på benken. Ellers er det kun Eirik André Lamøy og André Sødlund som er utilgjengelig for Vestfold-klubben.
    Rekdal kan glede seg over at hans mannskap møter skadefritt til dyst. Det er i hvert fall ikke meldt om noen skader hos Bohemene.
    Hjemmelaget gjør et par endringer som følge av skadene som oppstod i Trondheim. Førstekeeper Jakob Busk er tilbake og dytter sin danske landsmann Michael Tørnes på benken, mens Yaw Amnakwah erstatter Thomas Juel-Nielsen i midtforsvaret i bergenserens første kamp for sesongen. På midtbanen går både Roger Risholt og Geir Ludvig Fevang av til fordel for Kristoffer Normann Hansen og Mads Pedersen.
    Gjestene fra Oslo gjør kun to endringer på laget som slo Mjøndalen i sist kamp. Niklas Gunnarson og Sivert Heltne Nilsen erstattes av henholdsvis Alexander Mathisen og Herman Stengel. Sistnevnte er dermed tilbake i laget etter å ha sittet på benken mot MIF.
    Dagens dommer er 37 år gamle Tore Hansen fra Feda IL som blant annet har prøvespilt for Sheffield Wednesday. Han har med seg Jon-Michael Knutsen fra Løvenstad og Øystein Simon Ytterland fra Valder IL på sidelinjene, mens Christian Moen fra Løvenstad har blitt satt opp som 4. dommer for dagen.
    Da har lagene entret banen, og vi er straks klare for avspark på Komplett Arena! Ingen grå skyer i sikte er alltid et godt tegn på at det blir en bra kamp.
    Sandefjors angrepsduo Sellin-Kirkevold sparker kampen i gang!
    1'
    Normann Hansen prøver en lang pasning mot Bindia på løp, men stikkeren går for langt inn mot Langer i buret.
    2'
    Lindkvist er framme med strake hender i ryggen på en brytende Bindia. Dagens første frispark går til hjemmelaget like over midtbanen.
    3'
    Amankwah prøver en pasning opp mot Normann Hansen, men forsøket blir for hardt. Sistnevnte strekker seg etter kula i håp om en forlengning, men det blir med det.
    4'
    Sandefjord har vært aggressive fra starten, mens Vålerenga virker avventende i spillestilen. Blir trillende en del i bakre ledd, Oslo-laget.
    5'
    Braaten tar ned ballen flott ved midten før han tar med seg Grindheim sentralt. Kapteinen strør deretter ut mot Fredheim Holm på høyrekanten, og det ender med et frispark til gjestene.
    7'
    Dødballen fra Lindkvist går rett på Busk i målet, før Zahid sender returen flere meter over mål.
    7'
    Kirkevold krangler med seg kula mot 16-meterstreken før han smeller til, men det er kun løskrutt i denne runden. Resultatet triller nemlig inn til Langer i Vålerenga-buret.
    8'
    Pedersen har tatt på seg servitør-rollen i det han crosser herlig mot Bindia. Kristiansen tvinges til å heade til corner for å stoppe pasningen.
    9'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Corneren fra Pedersen klareres av Fredheim Holm på første stolpe, men vertene vinner et innkast i neste sekvens.
    9'
    SF presser Enga hardt ut mot høyresiden for øyeblikket. Har blitt et par farligheter av ballene som har kommet over hodet på Kristiansen.
    11'
    Det slås brått inn mot Kirkevold i feltet, men spissen er vinket for offside i det han tar ned ballen.
    11'
    Det virker som crossere er slagvåpenet til hjemmelaget i åpningsminuttene. Lempes i hvert fall flere ballen opp mot Kirkevold med Sellin på løp inn bakrom. Vi venter fortsatt på det første vellykkede forsøket.
    13'
    Dieng finter vekk Mathisen på venstrekanten før han får slått mot bakre stolpe. Der står Bindia helt alene, men volleyen til vingbacken ender ut sidelinjen til venstre. Sandefjord nærmer seg noe her!
    14'
    Mål for Vålerenga!
    Sandefjord 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Daniel Braaten
    Så sitter den ut av det blå for Vålerenga! Tollås Nation slår en strålende langpasning mot Braaten i feltet, og ballen treffer Bindia på låret. Deretter snapper spissen ballen, sender den i brystet på en utrusende Busk før han vipper den påfølgende returen over sisteskansen. Herlig utnyttet av Braaten når han først får sjansen!
    14'
    Kan Sandefjord svare umiddelbart etter dette, mon tro? Var det førende laget helt til det smalt etter et snaut kvarter.
    17'
    Normann Hansen tvinges til å slå helt tilbake til Busk etter å ha mottatt ballen av Amankwah på kant. Dermed rekker Enga å flytte opp flere mann.
    19'
    Normann Hansen sender avgårde en fin stikker mot Bindia etter å ha fått igjen ballen av en møtende Kirkevold. Senegaleseren har dessverre startet for sent, og Kristiansen får taklet til kast.
    20'
    Ballen spilles opp mot Kirkevold i hullet nede ved høyre hjørneflagg, men spissen fomler lærkula ut sidelinjen etter et par dårlige touch. Ikke helt fokusert, fjorårets toppscorer i 1. divisjon.
    21'
    Gult kort til Sandefjord
    Kjell Rune Sellin
    Sellin drar i en Stengel på vei framover. Dommer Hansen velger dermed å gi Namsos-gutten kampens første gule kort.
    22'
    Grindheim slår det følgende frisparket mot Braaten. Spissen header en meter til side for mål, men det blåses av for offside.
    24'
    Så er det meget nære for Sandefjord! En lang ball spilles inn mot Mjelde som smeller til mot Langer fra skrå vinkel. Keeperen må gi retur, og Sellin kaster seg fram. Ballen sniker seg nesten over streken, men Kristiansen får derimot banket ballen unna i siste sekund! Der burde det nesten stått 1-1!
    25'
    Mathisen får behandling av medisinsk personell og det blir en liten stopp i spillet.
    26'
    Fredheim Holm prøver seg på en langpasning ut mot høyrekanten, men der er ingen Vålerenga-spillere. Merkelig valg av den rutinerte kantspilleren.
    27'
    Gabrielsen med en crosser mot Kirkevold på vei inn feltet, men Langer er med på notene.
    28'
    Pedersen prøver nok en gang langt mot Dieng på venstresiden, men det påfølgende nedtaket til senegaleseren blir akkurat litt for hardt. Ender ut sidelinjen til vingbackens store frustrasjon.
    30'
    Dieng tar med seg Gunnarson på løpetur på venstresiden, og den tidligere Odd-spilleren blir til slutt svimmel etter dragningene til vingbacken. Får lagt inn foran feltet også, Dieng, men Sellin får kun et lite touch på ballen. Det hele ender ut på høyresiden før et mislykket innlegg fra Amankwah blir headet unna av Wæhler. Nok en gang er vertene meget
    32'
    Sandefjord 0 - 2 Vålerenga
    Mål: Kjetil Wæhler
    Målgivende: Niklas Gunnarsson
    De er dødelig effekive, Vålerenga! Gunnarson får lagt inn fra høyresiden etter et innkast, og i feltet er Wæhler best. Veteranen slår Gabrielsen i en duell og stanger inn 2-0!
    33'
    Pedersen vinner et frispark like over midtbanen, men forsøket fra dansken på dødballen blir bokset ut av Langer i boksen.
    34'
    Dieng kommer nok en gang til innlegg fra sin venstrekant-posisjon. Bindia dukker opp på bakre stolpe, men skuddet ender ut dødlinja etter realt sleivtreff. Stemmer ikke for hjemmelaget i dag.
    36'
    Vålerenga presser Sandefjord ned på egen banehalvdel. Svinger litt av denne 1. omgangen, men den store forskjellen er at gjestene fra hovedstaden har vært utrolige effektive foran kassa.
    37'
    Lindkvist kommer seg nesten fri på venstresiden, men Gabrielsen får klarert til innkast.
    38'
    Kirkevold og Normann Hansen presser Vålerenga-forsvarerne fint på topp, men Wæhler bruker mye rutine da han vinner ballen to ganger på rad fra sistnevnte.
    40'
    Kirkevold setter opp Bindia på høyresiden, men vingbackens innsvinger blir headet unna av Kristiansen på første stolpe.
    40'
    Pedersen skal spille opp Kirkevold på topp med en langpasning på halvspretten. Resultatet ender derimot ut dødlinja til bortelaget. Det skorter litt på presisjonen for hjemmelaget. Gjestene har på sin side operert med et meget høyt konsentrasjons-nivå når de angriper.
    42'
    Mjelde tar med seg ballen framover før han fyrer av, men forsøket fra den tidligere Brann- og Lillestrøm-spilleren blir en markkryper som ender flere meter til side for mål.
    43'
    Dieng utfordrer Gunnarson på venstresiden igjen, men denne gangen har backen gjort hjemmeleksa si. Ser på ball og takler ut til innkast.
    44'
    Kristoffer Hansen
    Corneren fra Normann Hansen treffer først Gabrielsen før Grindheim får klarert ballen til værs. Dermed tar Zahid med seg kula ut av farlig sone før gjestene får et frispark.
    44'
    Stengel slår langt mot Braaten på venstrekanten, men Amankwah bruker høyden sin til å støte ballen enkelt ut til innkast.
    45'+1
    Det er lagt til ett minutt på Komplett Arena i det Dieng stormer oppover venstresiden. Til slutt blir det derimot for vanskelig å fortsette alene, og vingbacken stopper opp og spiller tilbake til forsvaret.
    45'+2
    Mjelde vil ha straffe da han detter i feltet, men Tollås Nation gjør nok ikke noe ulovlig der.
    45'+2
    45'+2
    Da går lagene til pause på stillingen 2-0 til Vålerenga. Gjestene har vært dødelig effektive og scoret på det de har av skudd på mål. Sandefjord åpnet kampen med en aggressiv innstilling, men Oslo-laget lå tålmodig og avventende i forsvar. Etter fjorten minutter satt den første scoringen da Daniel Braaten brukte litt flaks og litt ferdighet da ballen datt ned foran føttene hans. Etter en retur fra Busk vippet han lærkula lekent over dansken og sendte dermed Kjetil Rekdals menn foran. SF kom mer med etter dette, men det ville seg ikke foran mål for de blå og rød. I stedet for at det ble 1-1 gikk Enga hen og puttet 2-0 etter en Wæhler-heading. Alt i alt er det nok ikke ufortjent at bortelaget leder med tanke på at Vestfoldingene ikke har maktet å gjøre det man skal i fotball; nemlig å score. Spillet kan man derimot si at laget fra hvalfanger-byen har hatt mest av.
    45'
    Der sparker Vålerenga i gang den siste omgangen i Sandefjord!
    46'
    Bindia klarer nesten å vippe Sellin i gjennom, men Wæhler får akkurat headet fram til Grindheim på midten.
    47'
    Kirkevold tar i mot ballen til venstre fot 16-meteren, men i det han skal dra seg inn i feltet spiller han ballen over dødlinja. Har vært direkte svak i dag, spissen.
    48'
    Gabrielsen spiller en pasning rett til Zahid i oppbyggingen av Sandefjords spill, men midtstopperen reddes av en upresis gjennombruddspasning fra Grindheim mot Fredheim Holm på høyresiden. Innkast til SF på egen banehalvdel.
    49'
    Lindkvist kommer til innlegg på venstresiden, men Amankwah får klarert til corner med en real blokk.
    50'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: Martin Torp
    Ut: Victor Demba Bindia
    Har ikke vært Bindias dag i dag, og senegaleseren erstattes av Martin Torp. Da går nok Normann Hansen ut på den høyre vingbacken og Torp inn som indreløper.
    50'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Christian Grindheim
    Gabrielsen får headet Grindheims corner unna, før Zahid banker ballen i ansiktet på Pedersen. Dansken går ned for telling og det blir en stopp i spillet.
    51'
    Pedersen er oppe og går igjen, og Sandefjord prøver å spille seg ut av forsvar. Amankwah tvinges til slutt til å gi ballen til kast etter godt press fra Lindkvist.
    53'
    Kirkevold tar med seg ballen flere meter oppover banen før han fyrer, men skuddet skrur to meter til høyre for mål.
    53'
    Stengel er alt for sen i taklingen på Sellin, men dommer Hagen nøyer seg med kun frispark for denne gang.
    54'
    Braaten kakker Torp på hælen og det blir nok et frispark på kort tid til vertene.
    55'
    Normann Hansen slår opp mot Kirkevold på topp, men i duell mot Tollås Nation lager Sandefjord-spissen frispark til Vålerenga.
    55'
    Mye stillingskrig i starten av denne 2. omgangen. Ingen av lagene har klart å ta grep om kampen enda.
    56'
    Stengel mottar ballen foran mål, men det påfølgende skuddet til den tidligere Stabæk-spilleren går et stykke til side for mål.
    57'
    Gult kort til Vålerenga
    Kjetil Wæhler
    Wæhler er for sent ute i en duell med Kirkevold like utenfor 16-meteren, og VIF-stopperen får Vålerengas første gule for kvelden.
    57'
    Både Mjelde og Gabrielsen står klare fra 30 meter.
    58'
    Det blir Mjelde som prøver seg, men skuddet hans går rett i muren. Sandefjord beholder derimot momentumet oppe.
    59'
    Nesten er ordet for vertene i kveld. Dieng setter opp Sellin innenfor 16-meteren, men spissens skudd går via en Vålerenga-spiller og til Kirkevold. Heller ikke kraftspissen kommer seg til avslutning, og gjestene fra Oslo får klarert.
    60'
    Lindkvist slår et strålende innlegg bak SF-forsvaret mot Braaten, men skuddet fra den tidligere Skeid-, Rosenborg-, København- og Rennes-spilleren ender over mål etter et leit touch. Stor sjanse for Enga!
    61'
    Normann Hansen slår flott inn mot Mjelde, som header i tverrliggeren på bakerste stolpe! Det bølger til de grader på Komplett Arena for øyeblikket!
    62'
    Fredheim Holm skjærer innover i bane mellom to Sandefjord-spillere før han detter om. Frispark til gjestene utenfor det høyre hjørnet av 16-meteren.
    64'
    Lindkvist slår frisparket mot nærmeste hjørne, men Busk får bokset til corner med en fin redning.
    65'
    Rasmus Lindkvist
    Corneren fra Lindkvist ender på hodet til en rungende Wæhler på bakre stolpe. Målscoreren header derimot like utenfor fra fire meter!
    65'
    Vålerenga roer ned spillet i det de gjenvinner ball fra et famlende Sandefjor-lag. Kristiansen tar seg god tid før han involverer Langer.
    66'
    En feilvendt Dieng prøver å vippe ballen over Grindheim for så å løpe gjennom han. Et greit frispark til bortelaget det.
    68'
    Braaten kommer til skudd fra venstresiden, men Busk er nok en gang med på notene. Nytt hjørnespark til Vålerenga.
    68'
    Denne gangen får Amankwah headet forsøket til Lindkvist unna fare.
    68'
    Normann Hansen setter opp Torp like utenfor 16-meteren, men skuddet fra larviksgutten går rett i Wæhler.
    69'
    Rir fint på ledelsen enn så lenge, gjestene. Ballen spretter riktig nok de hvitkleddes vei ved flere anledninger.
    70'
    Nå er det de blå og røde som presser sin motstander dypt nede på egen banehalvdel. Rekdals menn er derimot meget flinke til å komme raskt opp i ballfører. De fleste skuddene utenfor boksen blir att på til blokkert.
    72'
    Kirkevold bruker for lang tid med ballen på venstresiden da Sandefjord vinner ball. Det ender med at Stengel vinner tilbake kula ved hjelp av Lindkvist.
    73'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Sivert Heltne Nilsen
    Ut: Herman Stengel
    Stengel har gjort en meget god jobb i dag, og erstattes av Sivert Heltne Nilsen.
    73'
    Inn: Jean Allasane Mendy
    Ut: Kristoffer Hansen
    Bohinen gjør sitt andre trekk for kvelden ved å putte på Jean Alassane Mendy mot Normann Hansen. Spiller dermed med tre spisser, Sandefjord.
    74'
    Lindkvist slår et frispark fra høyresiden rett i klypene på Busk. Er nok forberedt på fiksfakseri på svenskens dødballer, sisteskansen.
    75'
    Sandefjord nok en gang oppe ved Engas banehalvdel, men forsvarsfireren til gjestene er standhaftig og ugjennomtrengelig i dag.
    77'
    Mendy nede ved midtbanen og henter ball. Flink til å rykke i fra motstanderen, innbytteren, men det stopper litt opp da ballen spilles videre.
    78'
    Mjelde spiller ballen inn mot feltet, men en tilrusende Mendy prøver på et litt for avansert hælspark mot Sellin. Dermed ender ballen langt opp banen etter en klarering fra en VIF-spiller.
    79'
    Fredheim Holm utfordrer Gabrielsen på høyresiden og lykkes med å komme seg forbi kapteinen. Det påfølgende skuddet fra spilleren med nummer syv går noen få centimeter til venstre for mål!
    80'
    Inn: Simon Larsen
    Ut: Ghayas Zahid
    Zahid har vært litt usynlig i dag, og erstattes av midtstopper Simon Larsen.
    80'
    Så er det Pedersen som skal prøve seg fra distanse, og Langer slår ballen i stolpen og ut i feltet! Returen sender Gunnarson til corner.
    81'
    Corneren fra Pedersen treffer Juel-Nielsen i feltet, men headingen fra dansken blir reddet av Langer! Returen får dansken nok en gang på pannebrasken, men Vålerenga får klarert.
    83'
    Corneren fra Lindkvist blir headet unna av Gabrielsen før SF får banket ballen unna.
    84'
    Mjelde drar Fredheim Holm over ende, og Vålerenga får frispark ved midten av banen. Tar seg god tid, gjestene.
    85'
    Lindkvist mottar en tversover-ball fra Heltne Nilsen, og svensken går litt med ball før han skyter. Resultatet ender en meter til side for SF-buret.
    86'
    Busk slår en feilpasning til Fredheim Holm, og vingen finner Lindkvist motsatt. Juel-Nielsen går på den påfølgende finten til svensken og lager straffe!
    87'
    Innbytteren får gult kort for taklingen som førte til straffe.
    87'
    Vålerenga scorer på straffe!
    Sandefjord 0 - 3 Vålerenga
    Mål: Daniel Fredheim Holm
    Fredheim Holm setter straffen til høyre for Busk. Dermed står det 3-0 til gjestene fra Oslo! Hvis det noen gang var noe tvil er det nå ingen vei tilbake for Sandefjord som ser ut til å gå på sitt syvende strake tap.
    88'
    Pedersen vipper ballen inn mot Kirkevold i feltet, men kraftspissen får ikke tatt ned ballen ordentlig. Dermed ender det med utspark for Langer i Enga-målet.
    90'
    Pedersen blir satt opp fint av Mjelde på venstresiden og det påfølgende innlegget fra dansken blir klarert til corner foran mål.
    90'+1
    Corneren fra Pedersen ender til slutt ute hos Mjelde, men midtbanespilleren får ikke presset halvvolleyen ned. Utspark for Langer.
    90'+1
    Rødt kort til Sandefjord
    Alexander Gabrielsen
    Vondt blir til verre for hjemmelaget da kaptein Gabrielsen river ned Braaten, som er alene i gjennom mot Busk. Urutinert av 29-åringen.
    90'+2
    På det følgende frisparket bankes først ballen i muren før Sandefjord delvis får klarert. Ender med innkast til hjemmelaget.
    90'+4
    90'+4
    Da er det over på Komplett Arena, og Vålerenga vinner fortjent 3-0 over Sandefjord. Vertene åpnet kampen bra med en aggressiv tilnærming, men ble straffet hardt da gjestene fikk sitt første skudd på mål. Ballen datt litt heldig ned hos Daniel Braaten, som vippet ballen over Jakob Busk etter å ha fått returen i fanget. SF prøvde seg ved flere anledninger uten å få det riktig til før hovedstadslaget nok en gang var effektiviteten selv. Niklas Gunnarson fant Kjetil Wæhler i feltet med et strålende innlegg, og ringreven stanget bortelaget opp i 2-0-ledelse da halvtimen var spilt. Etter hvilen var vestfoldingene det ledende laget spillemessig, men Lars Bohinens menn maktet aldri å spille ut sin motstander. To stangskudd sier også litt om at dette ikke var dagen for de blå og røde. På tampen sørger et ukonsentrert hjemme-forsvar for at det blir straffe, før Alexander Gabrielsen mister besinnelsen og lager et rødt kort. Samlet sett kan ikke Sandefjord klage svært mye ettersom de ikke makter å putte eller holde tett bak. Enga på sin side gjør begge deler, selv om de ikke spiller på sitt beste.
    Skudd: 13-14. Skudd på mål: 4-6.