0-1
52'

Hjertelig velkommen til denne kampen mellom Sandnes Ulf og Aalesund.
    Jan Jönsson tar med seg et Aalesund som kostet kunstgresset sitt med Haugesund forrige runde. En overbevisende 3-0 seier bør helt klart gi dem selvtillit foran dette møtet med Sandnes Ulf.
    Sandnes Ulf på sin side tapte fullt fortjent for Strømsgodset i Drammen den første tippeligarunden.
    Det var lenge knyttet stor skepsis til baneforholdene her i Sandnes. Etter det vi vel kan kalle press fra lokalpressen, ble det i siste liten besluttet å bruke samme metode som Viking har gjort på deres bane. Store duker og store vifteovner har klart å få banen spilleklar til dette oppgjøret.
    Aalesunds nyinnkjøpte Abderrazak Hamdallah sitter på benken fra start i dette oppgjøret, men det vil ikke overraske noen om han stifter bekjentskap med norsk fotball her i dag.
    Fredrik Torsteinbø starter sin første seriekamp for året, det på bekostning av Marius Helle.
    Tore Hansen dømmer dagens oppgjør.
    Lagene går i garderoben for de siste forberedelsene før kampstart.
    Lagene, anført av Tore Hansen, entrer banen for de første 90 minuttene med eliteseriefotball fra Sandnes.
    Vertene setter i gang kampen.
    1'
    Thorsteinsson skal kaste langt.
    1'
    Islendingen kaster helt til Grytebust som fanger uproblematisk.
    1'
    Høiland faller i duell med Skagestad, publikum roper på frispark. Hansen lar den gå, helt greit.
    2'
    Fredrik Ulvestad er i overkant tøff med Steinthor Thorsteinsson, frispark Sandnes Ulf.
    3'
    Nytt saltoinnkast fra Thorsteinsson, ender resultatløst ut over sidelinjen.
    4'
    Ny duell mellom Skagestad og Høiland, denne gangen er det Høiland som river ned Skagestad.
    5'
    Barrantes får frispark på rundt 35 meter.
    5'
    Stewart og Matland står klar.
    5'
    Det blir ingen av de nevnte, Barrantes tar det selv. Blåser den over.
    6'
    Stewart kommer til avslutning, men Holmvik kaster seg foran og får blokkert.
    8'
    Frejd med et fryktelig sleivspark, det gir Aalesund muligheten. Men den misbrukes.
    9'
    Gult kort til Aalesund
    Leke James
    River ned Steinthor Thorsteinsson helt unødvendig.
    10'
    Tas kort til Holmvik, han roter den bort og pådrar seg frispark.
    11'
    Stewart dytter ned Holmvik nede ved Sandnes Ulfs dødlinje, totalt unødvendig på en feilvendt spiller.
    13'
    Frejd slår langt mot Thorsteinsson, han vinner den, men ballen triller over dødlinjen for utspark fra Sten Grytebust.
    14'
    Høiland har vist til nå i kampen at han er raskere enn både Nation og Skagestad, men har ikke klart å utnytte det helt til nå.
    16'
    Vanskelig å si hvem som har initiativet i denne kampen, til nå har det vært veldig rotete.
    17'
    Thorsteinsson får frispark, det er omtrent 17 meter fra mål.
    19'
    Holmvik og Raskaj står klar.
    20'
    Svært nære! Ballen trilles til Thorsteinsson som drar til, Grytebust flikker den over.
    20'
    Etter mye klabb og babb ender den hos Aalesund som går i angrep.
    20'
    Aanestad kommer seg til linja og får slått inn, men den er for høy og for enkel for Grytebust. Aalesund overtar.
    24'
    Sandnes Ulf har tilrevet seg initiativet i denne kampen nå, det er ene og alene på innsats. Det er ikke mye som vitner om fotball på det øverste nivået i Norge utpå her nå.
    26'
    Stewart løsner et skudd, men McDermott har kontroll.
    26'
    Høiland får tilsnakk for litt tøff behandling av Wembangomo.
    28'
    Innkast Sandnes Ulf høyt i banen.
    29'
    Aalesund får klarert etter at Skjølsvik får avgårde et skudd.
    30'
    Frispark til Sandnes Ulf. 40 meter fra mål.
    31'
    Det svinges inn foran mål, i andre enden er Grytebust sikker og fanger enkelt.
    31'
    Et nytt langt kast fra vertene holder på å føre til noe, men Aalesund får igjen klarert.
    33'
    Michael Barrantes har ikke fått fred så langt i dag, og har ikke klart å sette sitt preg på denne kampen.
    34'
    Ballen er i gang igjen etter et lite opphold i spillet da Høiland lå nede for telling.
    36'
    Har vært stor i munnen mot dommer Hansen hele omgangen. Nå var Hansen lei.
    39'
    Høiland er igjen i horisontalen, også denne gang blir det utspark fra mål.
    41'
    Tas kort til Nymo Matland, han gir tilbake til Stewart som slår inn foran mål. Peter Orry Larsen får hodet på den, men til side for mål.
    42'
    Frejd får inn en takling på Leke James, ballen går i James og ut til utspark.
    45'
    Høiland får ballen i fanget og drar til. Midt på Grytebust.
    45'+1
    45'+2
    Der var denne første omgangen over.
    Ingen velspilt affære så langt. Sandnes Ulf har vært det førende laget og skapt klart mest. Aalesund har ikke kommet med på innsatsen som hjemmelaget har lagt for dagen, og har dermed blitt kjempet ut av stilen.
    Begge lag må opp i presisjon om det skal bli mål utpå her i den neste omgangen.
    Da gjør vi oss klar for å sette i gang andre omgang. Sten Grytebust får solnedgangen i ansiktet denne omgangen.
    45'
    Leke James leker med Edier Frejd og legger inn foran mål, der er det ingen oransje og Sandnes Ulf klarerer.
    48'
    Ender hos McDermott.
    48'
    Helle legger til Furebotn, han fyrer av rundt 16 meter fra mål. Den byr ikke på veldige problemer for Grytebust.
    50'
    Aalesund har frispark høyt i banen og flytter opp skytset.
    50'
    Phillips legger inn foran mål, men den går helt inn til McDermott i Sandnesmålet.
    51'
    Mål for Aalesund!
    Sandnes Ulf 0 - 1 Aalesund
    Der sitter den for gjestene! Furebotn dribler på egen 16 meter og mister ballen utilgivelig til Stewart, han gjør ingen feil alene med McDermott og banker ballen i motsatt.
    52'
    Thorsteinsson finter langt kast og kaster kort til Helle, de to kommer seg nesten helt fram til Grytebust, men blir stoppet.
    56'
    Sandnes Ulf forsøker seg opp langs høyresiden, men innlegget er for svakt.
    56'
    Høiland kommer på den, men headingen blir for svak og går inn til Grytebust.
    57'
    Sandnes Ulf forsøker og forsøker, men Aalesund har små problemer med å avverge det som kommer.
    60'
    Steinthor Thorsteinsson ser ut til å bli snytt for et straffespark. Går forbi Aalesundstopperen og blir felt, men dommeren dømmer død ball.
    62'
    Gult kort til Sandnes Ulf
    Bjørnar Holmvik
    Holmvik får det gule.
    63'
    Spillerbytte - Sandnes Ulf
    Inn: Tosaint Ricketts
    Ut: Tommy Høiland
    Rent spissbytte.
    63'
    Ender i et kast for Sandnes Ulf.
    66'
    Sandnes Ulf styrer kampen i øyeblikket, men sliter med å skape det helt store.
    68'
    I nettveggen! Marius Helle er plutselig helt fri bak Aalesunds forsvar, rapper til ballen, men desverre for ham til side for mål. Det er en stor sjanse for vertene!
    69'
    Ricketts løsner sitt første skudd, men til side for mål.
    70'
    Sandnes Ulf står fortsatt høyt, men det siste lille mangler. Aalesund har knapt ballen.
    74'
    Thorsteinsson får frispark på 18 meter, tas kjapt. Går til hjørnespark.
    76'
    Nytt hjørnespark.
    76'
    Ender i et nytt inkast for hjemmelaget.
    76'
    Sandnes Ulfs forsøk stopper nok en gang på Aalesunds 16 meter.
    79'
    Hugues Wembangomo
    Får kort for å klippe ned Helle.
    80'
    Thorsteinsson får løsnet et skudd med venstrefoten, langt utenfor.
    81'
    Wembangomo ligger nede og må ha litt assistanse fra benken sin.
    84'
    Det signaliseres at han må ut.
    84'
    Jonatan Tollås Nation
    84'
    Redning på strek! Nærmere kommer ikke vertene. Ricketts er i et innlegg og Grytebust er utspilt og ballen triller mot mål. Matland får avverget like foran Henrik Furebotn.
    85'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Andreas Nordvik
    Ut: Hugues Wembangomo
    86'
    Stewart skyter via Frejd og til hjørnespark.
    88'
    Tas kort og blir brukt for å drøye tid. Ender i et innkast for Sandnes Ulf.
    88'
    Stewart får en nok en mulighet, men misbruker denne.
    90'+1
    Leke James ligger nede. Det er Sandnes Ulf misfornøyde med.
    90'+1
    Det er lagt til minimum tre minutter.
    90'+2
    Ulvestad får et frispark i duell med Skjølsvik.
    90'+3
    Feller Thorsteinsson på vei fremover.
    90'+4
    Hjørnespark til Sandnes Ulf
    90'+4
    90'+5
    Da var dette oppgjøret over. Et resultat Aalesund skal være veldig fornøyd med.
    En personlig feil fra Furebotn gjør at Stewart får fritt spillerom og den sjansen han trenger for å avgjøre kampen til sin og Aalesunds favør. Sandnes Ulf prøvde det de kunne etter scoringen, men det manglet sting og presisjon på de avgjørende meterene.
    En relativt kjedelig kamp er over. Aalesund tar med seg alle poengene. Jeg ønsker med det alle en god kveld videre.