1-0
90'+4
2-0

Hei og velkommen til livedekning av Tippeliga-oppgjøret mellom Sandnes Ulf og Sarpsborg 08.
    Vertene, Sandnes Ulf, ligger i skrivende stund på 12. plass med 25 poeng. 5 poeng mer en gjestene som innehar jumboplassen på tabellen.
    Det er med andre ord en nervepirrende kamp for begge lag. Med seier vil ”ulvene” forstørre luken til direkte nedrykk, mens tap vil innebære et skikkelig rotterace mellom 5-6 lag for å overleve i divisjonen.
    Det er fortsatt mange poeng som skal deles ut, men dersom bortelagets håp om fornyet tippeligakontrakt ikke skal renne aldeles ut i sanden, bør de plukke med seg poeng fra dette oppgjøret.
    La oss krysse fingrene for at disse omstendighetene resulterer i to angrepsvillige lag, der lysten til å vinne er større en frykten for å tape.
    Ingen av dagens duellanter kan vise til kjempeform de seneste matcher. På de 5 siste har Sandnes Ulf vunnet 2 og tapt 3, mens Sarpsborg 08 har vunnet 1 og tapt 4. Gjestenes seier kom imidlertid forrige serierunde, da sarpingene vant 2-1 over Haugesund i egen lekestue. Vertene kommer fra et fryktelig 7-0 tap borte mot Start.
    Asle Andersen rår over en skadefri tropp til denne kampen, mens Brian Deane må unnvære Magnus Sylling Olsen og Jeremy Berthod.
    Da disse lagene møttes på Sarpsborg stadion 8. Serierunde vant sarpingene 3-2. Thorarinsson, Sylling Olsen og Berthod, samt Høiland (2) scoret målene den gang.
    Jeg vil komme tilbake med lagoppstillinger så fort disse foreligger.
    Skikkelig surt på Sandnes ikveld. Regn og sterk vind. Gressmatten ser dog flott ut.
    Verdt å nevne at 'folkets spiller' (overgangssummen finansiert av supporterne) Erik Tønne spiller sin første kamp fra start for de lyseblå.
    Det nærmer seg avspark, fortsatt forholdsvis glissent på tribunen. Været må trolig ta sin del av skylden for akkurat det.
    Sarpsborg 08 sparker i gang dette oppgjøret.
    1'
    Rolig åpning på oppgjøret. Begge lag går forsiktig til verks.
    4'
    Det slås mye langt. Oppspillene har utelukkende vært av laber kvalitet, noe som har resultert i en rekke 5-metere.
    7'
    Aaron Samuel er ute på sidelinjen å bytter sko. 'Ulvene' spiller i øyeblikket 11 mot 10.
    11'
    Det har ikke skjedd noen verdens ting så langt. Samuel er forøvrig inne på banen igjen.
    11'
    Thorsteinsson med et raid langs venstresiden. Det ropes på corner, men pipeblåseren signaliserer for dødball.
    13'
    Hjemmelaget har mest ball, men makter ikke å skape noe på et bortelag som forsvarer seg fornuftig.
    15'
    Det har fortsatt ikke vært en avslutning i dette oppgjøret.
    19'
    Litt galgenhumor på tribunen her. En tilskuer spekulerer i hvorvidt matchen har startet.
    19'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Kjetil Berge
    Takler Thorsteinsson hardt.
    20'
    Frispark til Sandnes Ulf midt på Sarpsborg 08 sin banehalvdel.
    21'
    Dårlig slått. Sarpingene rydder unna.
    21'
    Sola kommer seg fri på venstresiden og legger ut 45 grader til Skjølsvik som bommer på ballen. Her kunne vi faktiskt fått en avslutning, men nei.
    24'
    Skuddforsøk fra Skjølsvik. I blokka.
    26'
    Gjesp. Verken været eller spillet varmer i øyeblikket.
    28'
    Stygg hodeskade. Elyounossi og Aanestad skaller sammen i en duell. Begge blir liggende.
    30'
    Aanestad er oppe på beina, det ser verre ut for unggutten Elyounossi.
    30'
    Også Elyounossi er oppe igjen. Aanestad har fått et kutt og må inn i garderoben for å sy.
    31'
    Det spilles 10 mot 10.
    32'
    Elyounossi er inne på banen igjen.
    32'
    Dagens første corner. Olanare vinner i luften, men får ikke kraft i headingen. McDermott plukker enkelt.
    33'
    Aanestad er inne på banen igjen, med bandasje rundt hodet.
    37'
    Skuddforsøk fra Thorarinsson. Det er langt hold, og McDermott har ikke nevneverdige problemer med å holde kula.
    37'
    Havner omsider i klypene til McDermott.
    42'
    Vertene får muligheten til en overgang, men er ikke presise nok og muligheten renner ut i sanden.
    45'
    Skuddforsøk fra Elyounossi. I blokka og ut til corner.
    45'+1
    Heades ut. En sarping plukker opp klareringen. Thorarinsson får en ny mulighet til å slå inn. Innlegget er godt og en sarping får kommet til avslutning, men Mcdermott avverger. Halvsjanse.
    45'+1
    45'+3
    Da er det pause her på Sandnes stadion. Kampen har sålangt vært alt annet enn et fyrverkeri. Det har ikke skjedd noen verdens ting. 0-0 er stillingen, og 0 - 1/2 i målsjanser er fasiten enn så lenge. Det positive er at det umulig kan være like trist i 2. omgang.
    Omgangens høydepunkt var Olanares skobytte etter 11 min.
    Lagene er på veg inn på banen. Det nærmer seg 2. omgang.
    45'
    Ingen endringer hos noen av lagene.
    46'
    Forhåpentligvis vil spillet løfte seg de siste 45.
    47'
    Stor mulighet til bortelaget. Skjølsvik bommer på ballen, slik at Kronberg kommer helt alene med McDermott. En fin beinparade av sisteskansen forhindrer scoring. Returen havner imidlertid hos Elyounossi som avslutter i blokka. Hjemmelaget får omsider ryddet unna.
    51'
    Ny corner.
    52'
    Slås på første stolpe. I møljen av spillere er en Sarpsborg 08 spiller først på ballen. Hodestøtet går imidlertid midt på McDermott og hjemmelaget får dermed avverget. Brukbar mulighet for gjestene.
    52'
    Bortelaget har virkelig hevet spillet etter pausen. Hjemmelaget henger ikke helt med i skrivende stund.
    54'
    Helle gjør seg klar til å komme inn for vertene.
    55'
    Mål for Sandnes Ulf!
    Sandnes Ulf 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Kenneth Sola
    Så scorer hjemmelaget. Thorsteinsson passerer to mann nede ved dødlinjen og slår flatt inn. En Sarpsborg 08-forsvarer får en tå på ballen, men ikke nok til å fjerne ballen fra farlig sone. Ballen blir derfor liggende fri på rundt 10 meter. Sola er først på ballen og scorer sikkert. 1-0 til hjemmelaget.
    56'
    Dobbelbytte hos hjemmelaget.
    60'
    Venstrebacken Kenneth Sola er nå toppscorer for Sandnes Ulf. 5 nettkjenninger har lysluggen laget i årets Tippeliga.
    63'
    Frispark til Sandnes Ulf i god innleggsposisjon. Svinges inn. Over alle og inn til keeper Kerr.
    66'
    Sarpsborg 08 ruller fint opp fra venstre mot høyre. Ballen havner til slutt hos høyreback Berge som fra skrått hold forsøker seg med en hard avslutning i nærmeste. Dessverre for gjestene går skuddet i nettveggen.
    71'
    Sarpsborg 08 flyttet spillet noe høyere opp i banen i et forsøk på å få med seg poeng fra dette oppgjøret.
    76'
    Halvsjanse til hjemmelaget. Det rotes i gjestenes bakre firer, noe som resulterer i at Helle kommer til avslutning fra rundt 16-meteren. Forsøket blir for løst og Kerr redder forholdsvis enkelt.
    77'
    Martin Wiig mottar ballen inne i ulvene sin 16-meter. Med venstrefoten avslutter nevnte Wiig noen meter til side for McDermott i sandnesmålet.
    79'
    Det meldes om 2718 tilskuere på stadion i aften.
    81'
    Sandnes Ulf med en god overgangsmulighet, men det avvinkes korrekt for offside.
    81'
    Tiden er i ferd med å renne ut, makter gjestene å komme med en sluttspurt her?
    82'
    Stor mulighet! Svinges inn av Thorarirsson, midt i feltet står Decamps helt alene, men headingen går rett på McDermott. Den muligheten burde blitt utnyttet bedre.
    82'
    Gjestene har bitt seg fast på Sandnes Ulf sin banehalvdel. Står høyt.
    86'
    88'
    Gult kort til Sandnes Ulf
    Helle må sone neste match.
    89'
    God mulighet for gjestene. Et frispark svinges inn i feltet. Hjemmelaget får bare halveis klarert. I returrom lurer Breive, men skuddforsøket går himmelhøyt over.
    90'
    Det legges til 4 minutter.
    90'
    Ny stor mulighet til gjestene. Olanare får ballen litt skrått på høyresiden. Skuddet blir blokkert i siste liten av Sola.
    90'+2
    Ufarlig.
    90'+2
    Dødball.
    90'+2
    Nok en mulighet til Olanare og Sarpsborg 08 i forkant av den ufarlige corneren.
    90'+3
    Sandnes Ulf 2 - 0 Sarpsborg 08
    Der er det avgjort. Sandnes Ulf kommer på en overgang. Vertene er hele 4 mot 1. Uselvisk chipper Helle ballen til Lennon som får en enkel jobb med å sette pannebrasken på ballen. Kerr i Sarpsborg 08-målet kan intet gjøre.
    90'+4
    90'+5
    Hjemmelaget vinner 2-0 i en forholdsvis lite vellspilt fotballkamp. Ut i fra spill og sjanser er resultatet noe flatterende, men Sandnes Ulf er i motsetning til Sarpsborg 08, dødelig effektive i dette oppgjøret. Med dagens hjemmeseier har ulvene skaffe seg et pusterom til nedrykksstriden, mens det ser virkelig mørkt ut for sarpingene.