9'
1-0
1-1

Hjertelig velkommen til dette oppgjøret mellom Sandnes Ulf og Tromsø!
    Forrige gang disse lagene møttes i Sandnes, måtte det to forsøk til før kampen kunne spilles. Et fryktelig regnvær sørget for en utsettelse dengang. I dag skinner solen og baneforholdene er upåklagelige.
    Hjemmelaget starter med nykommeren fra Fram Reykjavik, Steven Lennon på topp i dag. Det er hans første kamp fra start, og første gang han viser seg frem for hjemmepublikummet. Ellers er Henrik Furebotn utestengt for det røde kortet han pådro seg mot Haugesund.
    For Tromsø er den sterke tsjekkeren Zden?k Ondrá?ek er utestengt for tre gule kort i dag. Steffen Nystrøm tar hans plass som midtspiss i kveld.
    Gjestende Tromsø kommer fra en tung bortekamp i Luxembourg på torsdag, der de måtte ut i ekstraomganger og straffekonkurranse før de kunne innkassere avansement i Europa League. I neste runde møter de Besiktas over to kamper.
    Sandnes Ulf har hatt en innsamlingsaksjon som de kalte 'Folkets spiller'. Der oppfordret klubben bedrifter og privatpersoner til å bidra økonomisk til et spillerkjøp. Innsamlingsaksjonen samlet rundt 400 000 kr, og valget av spiller falt på Erik Tønne. Han kommer fra Sheffield United, men har vært den siste tiden på utlån i Ham-Kam. Tønne starter på benken i kveld.
    Dagens dommer Per Ivar Staberg tar med seg de to lagene ut på banen.
    Hjemmelaget sparker det i gang.
    1'
    Lang ball fra Sola triller ut til innkast for Tromsø.
    1'
    Hjemmelaget får frispark midt på Tromsøs halvdel.
    2'
    Tromsø klarerer enkelt.
    2'
    Klareres av Johansen.
    3'
    Torsteinbø kommer til linja og legger inn, men Fojut får klarert.
    4'
    Stor sjanse for Sola! Innkastet fra Thorsteinsson blir stusset videre, der er Sola plutselig helt alene. Han blir noe overrasket og ballen triller rolig inn til keeper.
    5'
    Frejd klarerer.
    5'
    Nære igjen for Sandnes Ulf! Thorsteinsson stjeler ballen fra Ciss, og kommer helt alene med Sahlman, men vinkelen er for spiss opg han prøver å legge inn foran mål. Der er en Tromsøforsvarer og får gitt til corner. Nære!
    7'
    Ny corner.
    7'
    Tas kort, men Tromsø klarerer til innkast.
    8'
    Mål for Sandnes Ulf!
    Sandnes Ulf 1 - 0 Tromsø
    Målgivende: Anel Rashkaj
    Hvilken pasning av Raskaj! Anel Raskaj finner Thorsteinsson mellom Ciss og Fojut med en perfekt pasning. Islendingen gjør ingen feil alene med Sahlman, og gir hjemmelaget fortjent ledelsen.
    9'
    Lennon finner Helle på 16 meter med en genial pasning, venstrefoten til Helle er ikke med på notene og ballen flyr utenfor.
    12'
    Mål for Tromsø!
    Sandnes Ulf 1 - 1 Tromsø
    Mål: Morten Moldskred
    Målgivende: Ruben Kristiansen
    Hvilken scoring av Moldskred! Frejd er i alvorlig trøbbel nede ved linja, Kristiansen blokkerer klareringen hans. Ballen triller til Moldskred, som vrir den opp i motsatt vinkel. Flott scoring og vi er like langt!
    13'
    Klareres av Mihajlov.
    15'
    Da har begge lag scoret på brudd høyt i banen.
    17'
    Thorsteinsson er på fart fremover, prøver seg på et skudd. Men det er svakt utført og triller utenfor.
    18'
    Helle er nære ved å stjele ballen fra Sahlman, men Sahlmann klarerer i Helle og til utspark fra mål.
    19'
    Tromsø er mer med nå.
    20'
    Noe roligere periode. En del lange baller går frem og tilbake mellom lagene.
    22'
    Magnus Andersen prøver seg med venstrefoten. Treffer langt i fra rent og ballen triller ufarlig utenfor.
    23'
    Frejd med innlegg som Thorsteinsson header tilbake inn i feltet, der er Torsteinbø for tøff i duellen og Tromsø får frispark.
    25'
    Farlig innlegg fra Sola som Causevic med nød og neppe får klarert. Tromsø slipper med skrekken.
    27'
    Lang ball fra Frejd finner veien til Helle, men han får ikke stokket bena og Sahlman får legge ballen på fem-meteren.
    30'
    Begge lag sliter noe med presisjonen nå.
    31'
    Stor sjanse for nykommer Lennon! Innlegg fra Thorsteinsson blir stusset videre av Torsteinbø. Lennon lunter inn bak duellen og har perfekt skuddhold. Men han blir for ivrig og skyter til side for mål med venstrefoten. Det kunne han gjort bedre!
    32'
    Raskaj finner Sola med nok en flott pasning, han legger ut 45 grader. Men der er det kun Tromsøbein. Klareres enkelt.
    35'
    Lennon drar seg fint fri og avslutter. Sahlman er med på notene og fanger uproblematisk.
    36'
    Sandnes Ulf får innkast høyt i banen.
    38'
    Thorsteinsson kaster kort til Skjølsvik som legger igjen. Thorsteinsson finner igjen Skjølsvik, men han er i offside.
    39'
    Sahlman bokser, Tromsø forsøker en kontring, men Sandnes Ulf avklarer.
    40'
    Torsteinbø finner Helle, han må avslutte fra en vanskelig posisjon. Der er Causevic og blir truffet. Tromsø avklarer.
    42'
    Gult kort til Sandnes Ulf
    Milos Mihajlov
    River ned Moldskred. Klart kort.
    42'
    Remi Johansen skyter rett i muren.
    43'
    Thorsteinsson avslutter etter et massivt press fra hjemmelaget. Avslutningen går rett på Sahlman som fanger enkelt.
    45'
    Torsteinbø blir spilt gjennom av Raskaj, førstnevnte er i offside. Tromsø overtar.
    45'+1
    Minimum ett minutt lagt til her.
    45'+1
    45'+1
    Det er pause i Sandnes.
    Vi har vært vitne til en omgang med høyt tempo, mange sjanser og to mål. Tromsø ble satt under et enormt press i starten av omgangen og får også mål i mot. Gjestene slo tilbake ikke lenge etterpå og tok da over inititivet i kampen. Men Sandnes Ulf jobbet seg inn i kampen igjen og avsluttet omgangen best. Vertene har totaltsett kjørt denne kampen og Tromsø må heve seg noen hakk om de skal ha håp om tre poeng i dag.
    Lagene entrer banen for den andre omgangen i Sandnes.
    45'
    Tromsø setter i gang.
    46'
    Skjølsvik med stygg feilpasning rett på Kristiansen, men Tromsø klarer ikke utnytte muligheten.
    47'
    Sandnes Ulf biter seg fast oppe i banen, men Tromsø kontrer.
    49'
    Hans Norbye prøver seg fra distanse. Ender langt over mål.
    49'
    Tas kort. Tromsø overtar.
    50'
    Thorsteinsson får innkast.
    52'
    Tromsø klarerer rett til Pritchard. Han legger ut på et 80 meters løp og prøver å legge ballen over McDermott fra distanse. Den går over.
    54'
    Ny corner.
    54'
    Sandnes Ulf får klarert på andre forsøket.
    54'
    Edier Frejd med dagens dårligste innlegg. Fyker over mål når han prøver å treffe Helle inne foran.
    57'
    Sola prøver å nå Lennon, men har småstein i skoen og ballen går ut over linja.
    60'
    Like utenfor fra panneluggen til Pepa! Går opp i duell med Sahlman og vinner. Men ballen går på feil side av stolpen.
    61'
    Norbye rykker til linja og legger ut i feltet, men der er det ingen lagkamerater og hjemmelaget overtar.
    63'
    Lennon får ballen på 16 meter og prøver å vri den opp i motsatt, men den går midt på Sahlman som får en enkel jobb.
    63'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Thomas Kind Bendiksen
    Ut: Steffen Nystrøm
    64'
    Tempoet har dalt veldig i kampen nå.
    66'
    Nære fra Pritchard! Legger til skudd fra langt hold. Han treffer perfekt, men ballen går noen centimeter utenfor stolpen til McDermott!
    67'
    Nesten for Thorsteinsson! Torsteinbø bryter høyt i banen og legger til Thorsteinsson på full fart gjennom, han bommer litt og ballen går via Sahlman og over.
    69'
    Klareres.
    69'
    Frejd har fått en kjenning bak på låret. Og skal byttes ut.
    72'
    Inn: Thomas Drage
    Ut: Ruben Kristiansen
    74'
    Begge lags spillere virker slitne. Mye rart utpå her nå.
    77'
    Aanestad til innlegg, det går over alt og alle og Tromsø får klarert.
    79'
    Bendiksen fører og fører før han skyter. Avslutningen blir for svak og Sandnes Ulf overtar.
    80'
    Klareres.
    83'
    Nesten for Torsteinbø! Blir spilt gjennom av Thorsteinsson og forsøker å lobbe. Der er Fojut patent og avverger.
    85'
    Fojut klarerer i Staberg og får ballen igjen. Slår langt uten noen å sikte på.
    86'
    Der blir hjemmelaget snytt for straffespark!
    89'
    Sandnes Ulf 2 - 1 Tromsø
    Mål: Fredrik Torsteinbø
    På det påfølgende innkastet får Raskaj ballen, han legger knallhardt inn foran mål. Der er Fredrik Torsteinbø med pannebrasken, han videreformidler innlegget forbi Sahlman. Hjemmelaget er i ledelsen!
    89'
    Tas kort. Sandnes Ulf forsøker å drøye tid.
    90'+1
    Cirka ett minutt igjen å spille inkludert tilleggstid nå.
    90'+1
    90'+3
    Da er det over i Sandnes. Hjemmelaget vinner 2-1, fortjent sådan. Tromsø virket slitne etter torsdagens oppgjør. Spesielt bortelagets bakre firer hadde store problemer i dagens kamp. Spilte seg opp i trøbbel gjentatte ganger, og det ble skjebnesvangert tilslutt. Tromsø reiser hjem med 0 poeng, mens hjemmelaget tar en sterk seier.
    Sandnes Ulf passerer med dette Tromsø på tabellen. De ligger nå på 12. plass, mens laget fra Nordens Paris ligger plassert på en 13.plass.
    Jeg ønsker en fortsatt god kveld og på gjensyn!