1-2

Hjertelig velkommen til denne dekningen av oppgjøret mellom Sandnes Ulf og Vålerenga!
    Kjetil Rekdal tar med seg et lag med statistikken 0-0-3 på bortebane i år. En statistikk et lag som Vålerenga ikke kan være bekjent av.
    De møter et Sandnes Ulf som ikke enda har vunnet på hjemmebane i år. 0-2-1 er deres statistikk på eget gress.
    Et lag som enda ikke har vunnet hjemme mot et lag som ikke har vunnet borte, lukter det uavgjort?
    Begge lag spilte 2.runde i NM i midtuka. Sandnes Ulf ble feid av gresset av 2. divisjonslaget Fløy i Kristiansand. Vålerenga på sin side vant betryggende 8-1 borte mot Ullern.
    Sandnes Ulf klarte å komme seg ett hakk lenger i cupen i år, i fjor røk de allerede i første runde mot Staal Jørpeland. Igjen har Asle Andersens menn tidlig bare serien å konsentrere seg om.
    Sandnes Ulf stiller i dag uforandret i forhold til det laget som slo Rosenborg på Lerkendal forrige søndag. Men det er verdt å merke seg at unge Zymer Bytyqi er spilleklar og sitter på benken for vertene.
    Vålerenga må klare seg uten Daniel Fredheim Holm, Bojan Zajic, Joachim Solli, Jan Gunnar Solli og Sidoine Ossou i dag. Ossou er langtidsskadet.
    Diego Calvo tar Fredheim Holms plass i dag. Ellers er startelleveren uforandret fra laget som slo Aalesund 2-1 forrige runde.
    Det er et godt norsk høstvær ute her i dag. 5 grader, frisk bris og regn møter lagene når oppvarmingen settes i gang.
    Lagene entrer banen anført av grønnkledde Tommy Skjerven.
    Mos og Grindheim tar avspark.
    1'
    Frejd får et frispark på egen 16 meter.
    1'
    Frisparket går i retning Høiland, men han er i offside.
    2'
    Ogude får en tøff skulder av Høiland og får korrekt frispark.
    2'
    Ogude er altfor sen på Thorsteinsson og får tilsnakk av dommer Skjerven.
    4'
    Sandnes Ulf forsøker den lange på Ricketts, men Muri får kontroll etter hvert.
    4'
    Kaos i Vålerengas 16 meter! Ogude med en stygg feil og ballen havner hos Ricketts, han får lagt inn foran mål, men Vålerenga får til slutt klarert.
    5'
    Fellah kommer til en avslutning, men Mihajlov får blokkert.
    6'
    Wawrzynkiewicz er for tøff i ryggen på Ricketts, frispark til Sandnes Ulf.
    7'
    Mål for Vålerenga!
    Sandnes Ulf 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Diego Calvo
    Der sitter den for bortelaget! Christian Grindheim slår en lekker tunell på Mihajlov, han spiller videre til Mos som skyter, McDermott redder forsøket, men ballen havner hos Calvo som setter den sikkert i mål!
    8'
    Da har Vålerenga fått åpningen de ønsket seg!
    10'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Diego Calvo
    Klareres rett i dommer Skjerven, det gir Vålerenga en ny mulighet til å legge inn. Men Sandnes Ulf får gitt til innkast.
    11'
    Sandnes Ulf 0 - 2 Vålerenga
    Mål: Simon Larsen
    Målgivende: Mustafa Abdellaoue
    Vålerenga øker til 2-0! Et langt kast fra Wawrzynkiewicz triller gjennom feltet til Sandnes Ulf, ballen havner plutselig hos Simon Larsen som får en enkel jobb med å bredside inn 2-0 for gjestene.
    12'
    Vålerenga har virkelig klart å sette trykk på et noe for dagen svimmelt Sandnes Ulf forsvar.
    15'
    Sandnes Ulf får tildelt et hjørnespark
    Tas kort, og Vålerenga kontrer.
    16'
    Gjennomspillet kommer litt for sent og Mos løper i offside.
    17'
    Sandnes Ulf er mer med nå, men forsøkene på siste tredjedel er for svake.
    19'
    Kongshavn må ut å bokse etter et frispark fra Holmvik. Frejd er i nærheten, så det kunne blitt noe for vertene.
    19'
    Fellah har hatt en veldig god start på kampen. Han skaper til stadighet trøppel for Sandnes Ulf forsvaret.
    21'
    Nære på for Grindheim! Muri stusser et innkast fra Lecjaks, ballen lander på vrista til Grindheim som smeller den utenfor.
    22'
    Sandnes Ulf forsvaret er veldig ubesluttsomme i eget felt, det blir farlig hver gang Vålerenga angriper. Det er de også villige til, så her har vi nok ikke sett det siste målet.
    25'
    Furebotn med en avslutning! Han blir spilt gjennom av Thorsteinsson og smeller til. Han er for skrått på mål, og skyter den langt til side for Kongshavn.
    26'
    Fegor Ogude har gjort en god jobb med å samle opp de ballene som daler ned fra Ricketts hode. Det gjør at Sandnes Ulf får en vanskeligere jobb med å holde ballen i laget høyt i banen.
    30'
    Bjørnar Holmvik
    Klareres til kast for Sandnes Ulf.
    31'
    Tommy Høiland forsøker en slags avslutning. Han prøver å vri den opp i motsatt hjørne, desverre for hjemmelaget, langt til side for mål.
    32'
    Diego Calvo
    33'
    I stolpen og ut fra Simon Larsen! Corneren blir stusset videre til høyrefoten til Larsen, han brenner til og treffer utsiden på stolpen. Svært nære 3-0!
    34'
    Høiland er svært nære gult kort, er altfor sent inne på Jan Lecjaks. Men Skjerven holder foreløpig kortene i lomma.
    38'
    Thorsteinsson får avsluttet! Men rett i blokka. Sandnes Ulf er mer med nå.
    40'
    Der blir nok Sandnes Ulf snytt for et straffespark. Thorsteinsson blir felt på vei mot dødlinja. Men Tommy Skjerven dømmer utspark fra mål. Skjølsvik og Pepa var mindre fornøyd med den avgjørelsen.
    41'
    Mos får et frispark i duell med Raskaj og Skjølsvik. Vålerenga flytter ikke opp midtstopperene denne gangen, de blir igjen bak.
    42'
    Mihajlov prøver å nå Ricketts, men han er i offside. Frispark til Vålerenga.
    45'
    Minimum ett ekstra spilleminutt her.
    45'+1
    45'+2
    Da tar lagene pause på stillingen 0-2 i favør Vålerenga.
    Forøvrig et fullstendig rettferdig resultat, Vålerenga var farlige omtrent på hver visitt inn i Sandnes Ulfs 16 meter. Vålerenga gikk ut i hundre og straffet Sandnes Ulfs sløve inngang på kampen to ganger. Sandnes Ulf kom mer med mot slutten av omgangen og skapte noen farligheter uten resultat. Vi gleder oss til andre omgang.
    Sandnes Ulf skal nok bytte allerede fra pause. Tipper Zymer Bytyqi kommer inn for vertene.
    Helle og Bytyqi starter andre omgang.
    45'
    Spillerbytte - Sandnes Ulf
    Inn: Zymer Bytyqi
    Ut: Tosaint Ricketts
    46'
    Sandnes Ulf gjør endringer, så gjenstår det å se om de kan true Vålerenga mer enn i første omgang. Simon Larsen og Andre Muri har ikke hatt store problemer.
    47'
    Grindheim prøver å nå Calvo, over ham og ut over dødlinjen.
    48'
    Helle når Høiland foran mål, men den sklir av foten og går videre.
    48'
    Nære! Fellah drar til på halvspretten, den spretter i bakken foran McDermott, men han får avklart og til hjørnespark.
    51'
    Diego Calvo
    Klareres til innkast.
    51'
    For en bom av Helle! Bytyqi drar seg nydelig fri på høyresiden og legger inn foran mål, der er Helle og klarer på mystisk vis å sette den utenfor fra 3 meters hold. Stor sjanse for vertene!
    53'
    Mål for Sandnes Ulf!
    Sandnes Ulf 1 - 2 Vålerenga
    Mål: Tommy Høiland
    Helle gjør det godt igjen med en pasning til Høiland som bredsider inn reduseringen! Høiland skyter, Kongshavn redder, men Helle samler opp og får lagt inn. Da er det kamp igjen!
    53'
    Gult kort til Vålerenga
    Mohammed Fellah
    River ned Steinthor Thorsteinsson, fullstendig unødvendig!
    55'
    Vålerenga har knapt fått låne ballen denne omgangen, er de for trygge på ledelsen sin?
    57'
    Ogude er altfor tøff i ryggen på Helle og Sandnes Ulf får et frispark.
    58'
    I neste duell feller Ogude Steinthor Thorsteinsson, klart kort.
    58'
    Holmvik står med frisparket.
    59'
    Holmvik legger den på hodet til Frejd, men han har vandret inn i offside. Kongshavn overtar ballen.
    60'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Morten Berre
    Ut: Diego Calvo
    Evigunge Berre kommer inn for Vålerenga.
    63'
    Det har bare vært Sandnes Ulf i denne omgangen, Vålerenga har knapt ballen.
    64'
    Bytyqi legger inn, denne gang fra venstre. Den stusses videre til Pepa som legger til Skjølsvik. Han står for dagens høyeste, langt over fra 16 meter.
    66'
    Frispark for Berre midt på Sandnes Ulfs halvdel.
    66'
    Frisparket ender til utspark fra målet til McDermott.
    67'
    Det ligger definitivt en utlikning i lufta her nå. Vålerenga har nok med å forsvare seg.
    68'
    For en sjanse Thorsteinsson! Innlegget til Høiland sklir helt over til Thorsteinsson som skyter på direkten, like utenfor den høyre stolpen til Kongshavn!
    69'
    Grindheim løsner et skudd, midt på McDermott.
    70'
    Lecjaks bruker ulovlige midler på å stoppe Bytyqi, frispark for hjemmelaget.
    72'
    Grindheim med et fint initiativ på høyresiden, men innlegget havner langt bak mål.
    73'
    Fellah er igjen tøff med Thorsteinsson, Skjerven holder det andre gule i lommen. Er nok riktig vurdert det.
    74'
    Sandnes Ulf forsøker seg ved Skjølsvik, men pasningen hans går helt inn til Kongshavn.
    75'
    Klareres i første omgang, andre innlegget når nesten en offsideplassert Vålerengaspiller. Sandnes Ulf overtar.
    77'
    Spillet har roet seg litt her nå. Banen har tappet spillerene for en del krefter. Men det er fortsatt hjemmelaget som vil mest.
    81'
    Inn: Torgeir Børven
    Ut: Mustafa Abdellaoue
    Rent spissbytte fra Rekdal.
    82'
    Frispark fra Fellah.
    83'
    Stusses ufarlig over mål.
    83'
    Inn: Fredrik Torsteinbø
    Ut: Avni Pepa
    83'
    Høiland blir felt på rundt 20 meter. God frisparkmulighet for hjemmelaget.
    84'
    Holmvik står klar.
    84'
    Han treffer Skjølsvik som har stilt seg opp i muren. Sandnes Ulf beholder ballen.
    85'
    Frejd får hodet på den, men den går til side for mål og til utspark.
    85'
    Stor sjanse for Helle! Høiland spiller Helle gjennom, han blir forstyrret nok av Simon Larsen til at han er ute av balanse alene med Kongshavn. Kongshavn får på merkelig vis tak i ballen med høyrehånda.
    86'
    Fellah har frispark på Sandnes Ulfs halvdel.
    87'
    Frisparket når panneluggen til Børven! Svært nære punktering, men den går utenfor.
    88'
    Skal dette holde inn for Vålerenga?
    88'
    Lecjaks sliter virkelig med kjappe Sandnes Ulf vinger. Feller Thorsteinsson.
    90'
    90'+1
    Det er lagt til minimum fire minutter i Sandnes.
    90'+1
    Holmvik har et frispark på rundt 25 meter.
    90'+1
    Vålerenga klarerer til kast.
    90'+2
    Dette ebber nok ut med en 2-1 seier til Vålerenga.
    90'+3
    Høiland når nesten stussen til Helle, men Gonzalez er med på notene og klarerer via Høiland og til utspill fra mål.
    90'+4
    90'+5
    Da er denne kampen over! Vålerenga tar med seg 3 poeng fra Sandnes i dag. Et resultat de skal være fornøyd med etter en noe svak andre omgang fra deres side. Sandnes Ulf på sin side var ikke klar til kampstart og Vålerenga ledet plutselig 2-0.
    Sandnes Ulf hadde nok av sjanser i andre omgang til å ta med seg poeng her i fra, men det ville seg ikke for dem i dag.
    Vålerengas første borteseier for året er et faktum. Takk for i dag og fortsatt god helg!