2-0
3-0
3-1

Hjertelig velkommen til Sarpsborg Stadion, og livedekningen av oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Aalesund!
    Sarpsborg 08 har vist seg å være meget solide på eget gress, og laget fra Olavs by er ubeseiret siden oppgjøret mot Rosenborg i fjor høst. Statistikken på eget gress viser 4-3-0, og med en svak bortestatistikk har Sarpsborg 08 18 poeng, og befinner seg dermed på plass nummer 12 på tabellen.
    Aalesund har på sin side hatt en meget svak sesong. Etter fjerdeplassen i fjor, har ikke laget klart å innfri til forventingene. Tangotrøyene sto med kun 8 poeng etter de 12 første kampene, men to seiere på de tre siste kampene har ført laget vekk fra nedrykk og kvalifisering. Aalesund befinner seg på plassen bak Sarpsborg 08, på en 13.-plass med 14 poeng.
    Når det kommer til skader har begge lag noe å vise frem. Jérémy Berthod er ute for vertene, mens gjestene fra Aalesund har en hel rekke med spillere som ikke er klare. Hugues Wembangomo, Jonatan Tollås Nation, Tor Hogne Aarøy, Leke James, Fredik Carlsen, Thomas Martinussen og Christian Myklebust er alle ute med skade for tangotrøyene.
    Da lagene møtte hverandre tidligere i sesongen endte det 0-0 på Color Line Stadion. Sarpsborg 08 og Aalesund har møtt hverandre totalt seks ganger tidligere, og statistikken viser 1-1-4 i favør Aalesund.
    Tygve Kjensli fra Nesodden IF er kveldens hoveddommer. Med seg på hver sin langside, har han Tom Harald Grønevik og Ole Jøhan Løvberg Lillebuen. Omar Rafiq er kveldens fjerdedommer.
    Det er en meget viktig kamp for begge lag, dette. Med seier her, vil Sarpsborg 08 klatre opp til en 9.-plass på tabellen, og har dermed en luke på hele syv poeng ned til Aalesund. Dersom Aalesund skulle vinne, er luken opp til Sarpsborg 08 kun ett poeng, og tangotrøyene har fått et pusterom med tanke på nedrykk. Det er altså en real sekspoengskamp som skal avgjøres i kveld.
    Da er lagene klare! Sarpsborg 08 går ut i en 4-2-3-1-formasjon, mens Aalesund starter i en 4-4-1-1.
    Begge lag varmer for øyeblikket opp, og det kan virke som om den ekstreme sommervarmen gjør at ikke så mange møter opp i aften.
    I motsetning til resten av Sarpsborg Stadion, så er bortefeltet tilnærmet fullt. Bortefansen har møtt opp i hopetall, og det er ikke støtten det skal stå på i dag.
    Lagene er i ferd med å avslutte sine oppvarminger, og vi er straks klare for innmarsj!
    Lagene entrer banen. Sarpsborg 08 stiller i sine blå og hvite hjemmedrakter, mens Aalesund stiller i oransjt og blått!
    Kampen er i gang! Sarpsborg 08 med avspark.
    1'
    Sarpsborg 08 triller ball i innledningen.
    2'
    Ernemann vinner et frispark på midten.
    3'
    Ernemann slår en fin crosser mot Kronberg. Dansken tar ned ballen før han prøver å finne Wiig inne i feltet, men Grytebust er med på notene.
    4'
    Thomassen finner Wiig, men spissen slurver med nedtaket. Innkast til gjestene.
    5'
    Etter fine kombinasjoner fra hjemmelaget, ender ballen opp ute hos Berge på høyre. Han prøver seg på et innlegg, men det blir altfor svakt.
    7'
    Wiig er nære på å tre igjennom Dja Djédjé, men forsvaret har kontroll.
    8'
    Så kontrer gjestene. Latifu slår et hardt og lavt innlegg foran mål, og på bakerste venter Phillips, som skyter over fra ti meters hold.
    9'
    Ernemann slår en lekker crosser mot Thomassen. Innlegget fra sistnevnte er ikke av samme kvalitet, men vertene snapper opp klareringen.
    11'
    Tas kort mot Barrantes.
    11'
    Deretter prøver Lie seg på et innlegg, men Ernemann klarerer.
    12'
    Ernemann prøver seg på en chip i bakrom, men det blir upresist. Det hele ender med en femmeter til Grytebust.
    14'
    Dja Djédjé klarerer.
    15'
    Stusses videre i feltet før det hele ender i et nytt hjørnespark!
    17'
    Stor mulighet for Heieren Hansen! Hjørnesparket fra Zajic er perfekt slått, og midt inne i feltet får kaptein Heieren Hansen stige til værs. Han setter pannebrasken til, og tvinger Grytebust til å levere en fin reaksjonsredning.
    17'
    Nok en gang blir ballen headet mot mål, men denne gangen får gjestene kontroll.
    18'
    Så er gjestene nære på! Barrantes slår en fin stikker igjennom til Mos, men han skyter rett på Kerr fra skrått hold.
    19'
    Ulvestad finner Mattila, som fyrer av fra langt hold. Skuddet er hardt, men går langt over målet til Kerr.
    21'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Aalesund
    Mål: Martin Jensen
    Målgivende: Joachim Thomassen
    For et mål! Thomassen slår en fin stikker til Thømt Jensen som er på kanten. Den offensive midtstopperen trer seg innover i banen før han curler ballen lekkert i det lengste krysset fra seksten meters hold.
    22'
    Dommer pauser kampen, lagene skal ta en vannpause!
    25'
    Kampen er i gang igjen.
    26'
    Spillet bølger frem og tilbake for øyeblikket.
    28'
    Barrantes slår en fin pasning i bakrom mot Phillips, mens kanten klarer ikke å ta ned ballen. Femmeter til Kerr.
    30'
    Karnass feller Dja Djédjé. Begge blir liggende nede, men det ser ut til å gå bra med begge to.
    31'
    Sarpsborg 08 2 - 0 Aalesund
    Mål: Claes Kronberg
    Så er det 2-0, og det er Kronberg som gjør det! Dja Djédjé blir spilt fint igjennom, men han velger en kort pasning ut til Thomassen. Sistnevnte slår et løst innlegg inn i feltet, ballen spretter forbi begge Aalesunds midtstoppere før den ender opp hos Kronberg på bakerste stolpe. Dansken gjør ingen feil, og smeller ballen opp i nettaket bak en sjanseløs Grytebust!
    34'
    Berge slår et fint innlegg inn i feltet. På bakerste venter Dja Djédjé, som header over fra ti meters hold.
    37'
    Plutselig står Abdellaoue helt alene! Latifu lobber gjennom hele 08s forsvar, og dermed er Abdellaoue på blank kasse. Han klarer ikke å få nok trykk i avslutninen, dermed kan Kerr holde kula i fast grep.
    38'
    Thorarinsson sklir, og gjestene kan kontre! Ulvestad fører ballen fremover før han fyrer av. Skuddet er ikke så godt, men treffer leggen til Thømt Jensen. Dermed endrer ballen retning, og den er på vei mot det lengste hjørnet. Kerr er imidlertidig raskt nede og holder kula i fast grep.
    41'
    Gjestene triller ball nå.
    44'
    Latifu slår et høyt innlegg inn i feltet. Der inne venter Kerr som enkelt kan plukke ned kula.
    45'
    Det er lagt til minimum to minutter.
    45'+1
    Ernemann slår en lang ball mot Wiig, men Grytebust plukker ned ballen.
    45'+2
    45'+3
    Det er pause på Sarpsborg Stadion, og lagene går i garderoben på stillingen 2-0 til Sarpsborg 08. Begge lag hadde én sjanse hver, før Thømt Jensen plasserte ballen lekkert inn i det lengste krysset fra seksten meters hold. Etter dette tok vertene over, og de doblet sin ledelse da Kronberg hamret ballen opp i nettaket fra kloss hold. Mot slutten av omgangen hadde Aalesund to store sjanser, men Kerr stoppet begge forsøkene.
    Dermed må Jan Jönsson sitt mannskap opp og frem, og da vil det mest sannsynelig åpne seg store rom for vertene.
    45'
    Grytten sparker igang den andre omgangen.
    46'
    Sarpsborg 08 3 - 0 Aalesund
    Så sitter 3-0! Sarpsborg 08 kontrer ved Zajic. Han finner Kronberg som spiller en fin stikker igjennom til Wiig, spissen kan skyte selv, men slår heller en helfrekk pasning tilbake til Kronberg som har startet i feltet. Dansken gjør ingen feil alene med Grytebust, og setter ballen kontrollert ned i sitt venstre hjørne!
    47'
    Kan Aalesund komme tilbake?
    49'
    En klarering ender i føttene til Zajic. Han tar noen steg innover i banen før han fyrer av, men skuddet går langt over mål.
    51'
    Zajic fyrer av fra distanse! Skuddet er knallhardt, men det går et par meter over målet til Grytebust.
    53'
    Lite som skjer for øyeblikket.
    55'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Peter Orry Larsen
    Ut: Mikael Dyrestam
    Dyrestam går ut, inn kommer Orry Larsen.
    56'
    Aalesund legger om til en treer bak nå.
    57'
    Fin mulighet for Mattila. Barrantes slår en enkel pasning til Mattila, som kan fyre av fra 20 meters hold. Skuddet er knallhardt, men går meteren over mål.
    58'
    Klareres.
    58'
    Grytten slår et hardt og lavt innlegg foran mål, men Berge klarer enkelt.
    59'
    Stor mulighet for Ulvestad! Phillips slår et fint innlegg mot Ulvestad som får gå opp helt alene. Fra fem meters hold header han centimetere til side for mål.
    59'
    Mål for Aalesund!
    Sarpsborg 08 3 - 1 Aalesund
    Mål: Peter Orry Larsen
    Målgivende: Fredrik Ulvestad
    Aalesund reduserer! Ulvestad blir spilt fint gjennom ned mot dødlinja, han løfter blikket og slår en fin pasning mot Orry Larsen. Sistnevnte får stå helt alene, og hamrer ballen høyt i mål bak Kerr. Kan det bli spenning her?
    62'
    Dagens tilskuertall lyder 3679.
    64'
    Kronberg blir liggende nede, helt utenfor spillets gang. Det kan se ut som om han blir dyttet overende helt unødvendig.
    67'
    Gult kort til Aalesund
    Michael Barrantes
    Barrantes får det gule kortet etter en rekke advarsler. Alle ved munnbruk.
    67'
    Frispark til Sarpsborg 08 i god innleggsposisjon.
    68'
    Frisparket tas kort mot Thomassen som prøver seg på et innlegg, men gjestene klarerer.
    68'
    Frispark til Aalesund i god posisjon, kun linjedommer skjønner avgjørelsen. Dommer blåser frispark motsatt vei, men assistenten er sikker i sin sak.
    69'
    Frisparket fra Barrantes treffer Ernemann som klarer. Så ender skuddet hos Grytten som sender en prosjektil avgårde mot mål, men nok en gang får vertene klarert. Nesten for gjestene!
    69'
    Dommer blåser nok en gang, denne gangen er det drikkepause nummer to.
    71'
    Inn: Jo Nymo Matland
    Ut: Akeem Latifu
    Latifu går ut for Aalesund, inn kommer Matland.
    71'
    Kerr plukker.
    73'
    Nesten for Zajic! Sarpsborg 08 kontrer med Tokstad, og hurtigtoget finner Zajic i midten. Han fyrer nok en gang av fra distanse, og han nærmer seg mål. Denne gangen sniker ballen seg over tverrliggeren.
    75'
    Matilla stopper Zajic som er på vei fremover, frispark til vertene.
    76'
    Zajic nærmer seg nå! Dja Djédjé tar ned ett innlegg før han finner Zajic. Sistnevnte går innover i banen, før han skyter hardt og lavt mot mål. Skuddet er hardt, men Grytebust er med på notene.
    77'
    Thømt Jensen blir liggende nede etter en duell, men han kommer seg opp på beina igjen. Barrantes kaster bort ballen i den samme duellen, han lever farlig nå.
    78'
    Aalesund triller ball nå.
    80'
    Grytten slår lavt inn foran mål, men Berge får klarert.
    81'
    Gjestene jakter som desperate etter nok en redusering, men Sarpsborg-forsvaret holder unna.
    83'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Andreas Nordvik
    Ut: Franck Dja Djédjé
    Dja Djédjé går ut til fordel for Nordvik, hans debut for Sarpsborg 08 i eliteserien.
    83'
    Ernemann feller Ulvestad, og Aalesund får et frispark midt på 08s banehalvdel.
    85'
    Frisparket fra Matland heades ut av Ernemann.
    85'
    En ball blir slått i bakrom mot Zajic, men han blir vinket av for offside.
    87'
    Inn: Olav Øby
    Ut: Bojan Zajic
    Sarpsborg 08s siste bytte. Zajic går ut, inn kommer Øby.
    88'
    Sarpsborg 08 3 - 2 Aalesund
    Mål: Mustafa Abdellaoue
    Nå er det spenning! Ulvestad fører ballen fremover. Han får gå nesten hele veien, men han får pirket ballen til Abdellaoue via et 08-bein. Spissen får levert et godt plassert skudd, og ballen triller inn i det lengste hjørnet.
    90'
    Kan Sarpsborg 08 stå i mot?
    90'+1
    Frispark til Aalesund i god innleggsposisjon.
    90'+1
    Matland står klar.
    90'+1
    Klareres.
    90'+2
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Claes Kronberg
    River ned en AAFK-spiller, og får det gule kortet.
    90'+2
    Et lang ball fra Grytebust heades inn i feltet, men Kerr kommer ut og holder kula.
    90'+3
    To og et halvt minutt igjen!
    90'+3
    Barrantes skyter ballen inn i feltet, men Ernemann klarerer.
    90'+3
    Thorarinsson vinner et frispark ved hjørnegflagget.
    90'+4
    Det er lagt til minimum fem minutter.
    90'+4
    Enorm mulighet for Øby! Thorarinsson slår et perfekt innlegg mot Øby som kan fyre av fra god posisisjon. Han treffer mål, men Grytebust har kontroll.
    90'+5
    90'+6
    Kampen er over, og Sarpsborg 08 har slått Aalesund 3-2! Vertene gikk til pause på stillingen 2-0, og det så lenge ut til å være avgjort da Kronberg satte inn 3-0, og sitt andre for kvelden etter 47 minutters spill. Orry Larsen skulle imidlertidig redusere til 3-1, og etter et stort Aalesund-press klarte Abdellaoue å redusere ytterligere kun få minutter før slutt. Spenningen var til å ta og føle på, men Sarpsborg 08 holdt unna for presset, og tok dermed en meget viktig trepoenger.
    Jeg takker for følget, og ønsker dere en flott kveld videre!