2-1
3-1
1 406
1 765

Endelig er det mandag og ny Eliteserie-runde, hjertelig velkommen skal du være til livedekningen av dette oppgjøret med Sarpsborg 08 og Aalesund.
    Hjemmelaget Sarpsborg 08 flyr høyt om dagen, og har etter litt stang ut i starten av sesongen omsider fått fart på sakene. Etter tre uavgjort-kamper på rad løsnet det til slutt mot Brann, da de blå og hvite slo norgesmesterne 2-1 i Sarpsborg. På fotballens nasjonaldag leverte Stefan Billborn men nok en meget solid kamp, da de slo Lillestrøm 1-2 på Åråsen. Dermed har Sarpsborg 08 samlet 12 poeng etter syv kamper, noe som holder til fjerde plass på tabellen, a poeng med nevnte Lillestrøm.
    Aalesund på sin side hadde en forferdelig start på sesonger under Lars Arne Nilsen, og tok ikke ett eneste poeng under hans ledelse. Fem strake tap førte til et trenerskifte på Color Stadion, noe som har hatt en effekt. Med fire på poeng på tre kamper under ledelse av Marius Bøe ser det plutselig ikke like bekmørkt ut for AAFK, som sist runde tok tre kruttsterke poeng hjemme mot Molde. Men fire poeng betyr fortsatt sisteplass på tabellen, dog kun to bak Ham/Kam, Haugesund og Sandefjord.
    Da disse to lagene møtte hverandre sist sesong endte det med borteseier i begge oppgjørene. Her på Sarpsborg Stadion endte kampen 1-2 til Aalesund etter en spennende kamp. Hjemmelaget tok ledelsen tidlig i første omgang ved Molins, men en utligning før pause så vel som en dramatisk overtidsscoring av Sigurd Haugen sikret alle de tre poengene til bortelaget.
    Jeg er tilbake med lagoppstillinger når det er én time igjen til avspark, heng på!
    Sarpsborg 08 gjør én endring på laget som slo LSK 2-1 på bortebane sist runde. Victor Torp har slitt med en liten skade og er ikke klar til å starte for hjemmelaget i kveld, men har tatt plass på benken. Dermed kommer Junior inn på midten ved siden av Jeppe Andersen.
    Aalesund gjør også kun én endring etter den sterke seieren mot Molde. Unggutten Nikolai Hopland er ikke med i dagens tropp, det betyr at Ole Kolskogen kommer inn på venstre stopperplass.
    0'
    Tibbling sparker i gang kampen for hjemmelaget!
    0'
    Baah mottar ballen ute på høyre før han drar seg kort inn og slår det tidlige innlegget, AaFK-forsvaret header unna.
    1'
    Like etter kommer Soltvedt fri på motsatt side og løfter ballen inn på bakerste, nok en gang får gjestene headet unna.
    1'
    Moses stoppes av Baah langt inne på S08 sin halvdel.
    2'
    Gjestene legger seg veldig lavt med en gang og lar hjemmelaget bruke mye ball her i starten.
    2'
    Stor mulighet for Lundqvist etter nydelig Sarpsborg-spill! Baah dunker ballen over mot en helt ledig Soltvedt på den andre siden av banen, og sistnevnte finner Lundqvist på seks meter med et presist innlegg. Dessverre for alle med Soltvedt på fantasy kommer innlegget et par centimeter for langt bak spissen, dermed går headingen så vidt over målet til Grytebust.
    3'
    Heades ut av Lundqvist, Kolskogen banker returen ut av stadion.
    4'
    Tibbling mister ballen på vei frem etter en god jobb av hjemmover av Lunding.
    7'
    Diop prøver seg fra distansen etter en kort pasning sideveis fra Lunding. Skuddet går ut til corner via en S08-spiller.
    7'
    Slås inn i farlig område på første stolpe, gjennom hele feltet. Hjemmelaget kan kontre med Baah.
    7'
    Overgangsmuligheten dør ut etter en svak pasning av Tibbling, men hjemmelaget har ballen høyt i banen.
    9'
    Baah skaffer corner til hjemmelaget.
    9'
    Kort variant til Baah, som utfordrer og skaffer ny corner.
    9'
    Corneren slås med mye skru inn mot bakerste og er ikke alt for langt unna å skru rett i nettet, ca 50 cm unna.
    10'
    Junior med stygg feil på midten, bra lest av Segberg.
    11'
    Hjemmelaget vinner ballen tilbake raskt og kommer til innlegget mot Lundqvist, forsøket går rett i fanget på keeper.
    11'
    Nok en gang har hjemmelaget ballen høyt i banen når gjestene faller dypt.
    12'
    Lundqvist fyrer fra distanse etter en kort pasning fra Baah, treffer ryggen til Segberg og ut til corner.
    13'
    Corneren kommer inn i feltet, der inne er Grytebust og fanger sikkert. Bra keeperspill.
    13'
    Utvik forsøker å nå Soltvedt på motsatt med en lang ball på tvers, men forsøket blir veldig upresist og sklir ut over dødlinja.
    14'
    Tibbling litt tøff i duellen på Munksgaard. Tas kort.
    14'
    Inn mot Skipper på bakerste, Grytebust bokser unna under sterkt press.
    15'
    Andersen forsøker seg fra 25 meters hold, rett i blokka.
    17'
    Baah ikke langt unna fra skrått hold! Skuddet til Andersen havner i beina til Baah som utfordrer ned mot dødlinja før han banker til mot lengste kryss.
    17'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Aalesund
    Mål: Christopher Bonsu Baah
    Målgivende: Serge-Junior Ngouali
    Bonsu Baah hamrer inn 1-0 for hjemmelaget en herlig scoring! Endelig satt den for den mye omtalte kantspilleren til Sarpsborg som scorer sitt første mål for klubben! Baah mottar ballen ute til høyre før han skjærer seg innover i banen og banker til med venstre. Forsøket sniker seg forbi et par AaFK-spillere som muligens blokkerer sikten til Grytebust noe. Uansett fyker forsøket også forbi Grytebust og inn i garnet og hjemmelaget tar fortjent ledelsen.
    18'
    Utvik får frisparket, tas kort bak i banen.
    21'
    Baah ligger nede etter en hard takling ute til høyre, men kommer seg etterhvert opp på beina.
    23'
    Nok en gang slås frisparket langt inn i feltet, Grytebust holder.
    23'
    Grytebust finner Lunding med et langt kast og sistnevnte kan utfordre. I duell med Skipper stoppes gjestenes angriper.
    24'
    Baah prøver å tre gjennom Maigaard med en direkte pasning, men forøket er ikke presist nok.
    25'
    Tibbling utfordrer til venstre og slår et alt for langt innlegg, Bonsu Baah plukker opp på motsatt. Det ender med utspill etter en god takling av Kolskogen på Wichne.
    26'
    Atanga går i bakken i duell med Utvik! Angriperen forsøker å ta seg forbi 08-kapteinen litt ute til venstre, og går i bakken i duell med forsvareren. Det er der er litt klønete forsvarsspill spør du meg, men dommer som står like ved vinker spillet videre. VAR går heller ikke inn og sjekker den.
    27'
    Tas veldig hurtig før den svinges inn. Gjestene får klarert.
    28'
    Gjestene får en fin overgangsmulighet etter 08-corneren, men den sløses bort etter en håpløs involvering av Atanga. Han får ballen av Segberg etter et langt løp og bommer veldig med innleggsforsøket, dermed blir det enkelt for Utvik å klare-
    29'
    Gjestene prøver å stå litt høyere her, men da spiller Sarpsborg seg gjennom med en gang.
    31'
    Tibbling går i offside inne i AAFK-boksen, helt riktig den.
    31'
    Gjestene prøver seg på det lange kastet her ved Munksgaard, og det blir nesten farlig før den klareres av Utvik.
    33'
    Soltvedt tar skuddet fra tuppen av sekstenmeteren med venstre, men skuddet går rett i Juel.
    35'
    Gjestene ligger veldig dypt nå, men fremste man på rundt 45 meter.
    35'
    Sarpsborg 08 2 - 0 Aalesund
    Mål: Joachim Soltvedt
    Målgivende: Simon Tibbling
    Joachim Soltvedt lever nok et målpoeng! Hjemmelaget beleirer AAFK-boksen med mange spillere og ballen slås inn av Lundqvist fra ute til høyre. Innlegget blir litt for langt og faller til slutt ned hos Tibbling på bakerste som header ballen elegant tilbake til venstreback Soltvedt. Soltvedt legger seg litt over på siden og limer ballen i garnet med et nydelig skudd.
    35'
    Andersen ut til ny corner.
    37'
    Hjørnespark til Aalesund
    37'
    Mål for Aalesund!
    Sarpsborg 08 2 - 1 Aalesund
    Mål: Isaac Atanga
    Målgivende: Erlend Segberg
    Atanga setter ballen i nettet for gjestene etter et flott corner-trekk! Corneren slås kort før den svinges inn mot bakerste stolpe og heades tilbake igjen inn mot mål. Der inne er Utvik og får headet ballen unna på streken, men Erlend Segberg plukker opp returen og legger den ut til Atanga som banker til. Kantspilleren får et nydelig i treff idet kula suser utagbart i nettet bak anders Kristiansen. Gjestene har ikke tenkt til å gi seg med det første!
    38'
    Lav variant denne gangen, gjestene banker unna.
    42'
    Maigaard prøver innlegget fra bred posisjon, med treffer bare hofta til Kitolano.
    43'
    Aalesund prøver å spille fri Kitolano med lang ball i bakrom, forsøket blir for langt og kan enkelt stoppes av Kristiansen.
    44'
    Juel slår et bra innlegg fra ute til høyre mot Moses som prøver seg på er frekt nedtak med utsiden av foten. Han lykkes ikke helt med det forsøket, dermed sklir ballen inn til Kristiansen.
    45'
    45'+1
    Der blåser dommeren av til pause og det står 2-1 til hjemmelaget etter en dominant omgang. Bonsu Baah åpnet ballet da han banket inn 1-0 med en nydelig scoring, før Joachim Soltvedt økte ledelsen etter powerplay fra hjemmelaget. Aalesund har ligget mye lavt denne omgangen og forsøkt seg litt på overganger, ute å lykkes særlig med det. Men et veldig godt utført corner-trekk ga uttelling for gjestene som kun skapte den ene muligheten. Med Atanga sin redusering står det dermed 2-1 på Sarpsborg Stadion, hvor det er hjemmelaget som helt klart har vært det beste laget så langt. Jeg straks tilbake med den andre omgangen, så får vi se om Aalesund kan finne på noe lurt.
    45'
    Moses setter i gang de siste 45.
    45'
    Baah prøver å legge den bredt over mot Tibbling, men forsøket blir upresist og plukkes opp av Grytebust.
    45'
    Gjestene med det lange kastet ute til venstre. Vinnes av Moses og heades videre inn i feltet, rett i klypene på Anders Kristiansen.
    46'
    Soltvedt nære på hjemmelaget! Backen mottar ballen på 20 meter før han tar seg forbi første presspiller med nydelig skuddfinte og banker til. Skuddet treffer en AAFK-spiller og går ut til corner.
    47'
    Godt slått inn i midten av feltet, gjestene får banket unna.
    47'
    Baah felles av Kitolano. Kort til Baah som legger tilbake til Soltvedt før det svinges inn. Forsøket ender i klypene på Grytebyst.
    49'
    Atanga felles av Baah etter to tuneller, først på Wichne og så på Baah. Herlig spiller, Atanga.
    50'
    Junior felles av Moses, tas raskt på midten.
    52'
    Soltvedt prøver å finne Lundqvist inne i midten, men Fällman bryter pasningen.
    53'
    Lunding prøver å ta luka på Soltvedt ute på høyre, greier ikke det.
    53'
    Maigaard vinner frisparket på midten, tas hurtig.
    53'
    Tas kort bak i banen.
    54'
    Kitolano slår et farlig innlegg fra ute til høyre, hvor Moses ikke er kjempelangt unna. Han pakkes godt inn av Skipper og Utvik der, Moses.
    55'
    Segberg vinner på første stolpe.
    55'
    Kristiansen stopper Atanga på 30 meter! I etterkant av corneren spilles Atanga fri ute til venstre, men pasningen blir så vidt for lang. Dermed kommer Anders Kristiansen stormende ut, og det ser ut som Atanga kommer til å rekke den først, men keeper setter inn en skikkelig takling takling og får beinet den unna. Ballen klareres rett til en Aalesund-spiller på midten, men de greier ikke utnytte av keeperen langt ut av buret.
    56'
    Gult kort til Aalesund
    David Fällman
    Stopperen får det gule kortet idet han dytter Maigaard over ende, selv om ballen er et helt annet sted.
    57'
    Frisparket tas fra rundt 25 meter, litt til venstre. Lundqvist forsøker å skyte med høyre, men får alt for mye fot under ballen som suser langt over mål.
    57'
    Atanga feller Junior på midten.
    60'
    Baah legges i bakken av Segberg idet han drar seg innover, Segberg er ikke enig i den. Her skal det vel svinges inn fra Soltvedt. Backen går for det spektakulære og banker til fra spiss vinkel, men forsøket går utenfor.
    62'
    Baah feller Kitolano som tar det selv.
    63'
    Gjestene er mer med nå enn de var i den første omgangen, selv om de så langt ikke har greid å skape den helt store muligheten. Hjemmelaget har heller ikke sett like skarpe ut her som de gjorde før pause.
    64'
    Stor mulighet for Tibbling, hindret av en nydelig Juel-takling. Grytebust gjør en forferdelig feil og spiller ballen rett i beina på Lundqvist som tar den med seg. Sarpsborg finner til slutt Tibbling som skyter fra nært hold på direkten, men Juel hiver seg inn i siste sekund og blokkerer.
    65'
    Kort til Baah som fyrer fra meget spiss vinkel, og det er et veldig frekt forsøk. Backen limer til mot det borterste hjørne, men kula går så vidt utenfor.
    65'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Markus Seehusen Karlsbakk
    Ut: Kasper Lunding
    66'
    Inn: Bjørn Martin Kristensen
    Ut: Ebiye Moses
    66'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    67'
    Sarpsborg 08 3 - 1 Aalesund
    Mål: Bjørn Inge Utvik
    Målgivende: Joachim Soltvedt
    Sarpsborgs dødball-duo slår til igjen! Corneren fra Joachim Soltvedt er nydelig slått på bakerste stolpe hvor kaptein Bjørn Inge Utvik er råsterk. I duell med tre AAFK-spillere er det 08-mannen som kommer sterkest ut, idet han header ballen i nettet fra nært hold på bakerste stolpe. Dette er vel tredje gang at Soltvedt serverer Utvik på corner denne sesongen.
    67'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Kristian Fardal Opseth
    Ut: Simon Tibbling
    69'
    Inn: Victor Torp
    Ut: Jeppe Andersen
    69'
    Atanga nære på fra seksten meter! Kantspilleren skjærer seg innover før han banker til med venstre fot ned i det nærmeste hjørnet. Forsøket blir litt for svakt til å true Kristiansen nevneverdig, som holder i fast i grep.
    72'
    Wichne nære på! Nok en gang er det Soltvedt som er servitør, denne gang til sin back-kollega. Innlegget svinges inn fra venstre side mot en Wichne som kommer stupende inn. Fra rundt 10 meter setter han hodet til, men styrer ballen like til side for stanga til Grytebust.
    73'
    Diop fyrer i blokka fra rundt 16 meter idet Aalesund klamrer seg fast på 08 sin halvdel. Forsvaret klarer, men gjestene beholder ballen i laget.
    76'
    Karslbakk fyrer like utenfor fra 17 meter! Innbytter tar en liten dragning før han dunker til mot det nærmeste hjørnet. Anders Kristiansen blir bare stående å se på at den ballen så vidt triller utenfor den høyre stolpen sin. Det var nære på for gjestene.
    77'
    Inn: Kristoffer Ødemarksbakken
    Ut: Isaac Atanga
    77'
    Svinges inn og beines unna.
    79'
    Inn: Steffen Lie Skålevik
    Ut: Christopher Bonsu Baah
    Han har vært god i dag, Bonsu Baah.
    79'
    Inn: Martin Høyland
    Ut: Ramon Pascal Lundqvist
    79'
    Skålevik prøver å finne Opseth med pasning på tvers etter et bra oppspill av Utvik. Forsøket på tvers blir så vidt for langt.
    81'
    Godt slått corner på første stolpe som treffer panna til Diop, men sistnevte får ikke styrt den på mål.
    82'
    Torp nære på etter et fint forsøk fra rundt 21 meter. Skuddet med høyre kommer et innspill fra Maigaard, og stryker den høyre stolpen til Grytebust.
    84'
    Inn: Trace Akino Murray
    Ut: John Kitolano
    85'
    Opseth i tverrligger fra nært hold! Junior gjør en kjempejobb idet han vinner ballen på midten og driver fremover før han finner Opseth i boksen. Spissen skyter fra rundt seks meter, men blir hindret av en kjempetakling fra Juel som kaster inn foran innbytteren. Skuddet går dermed i tverrligger via Juel før gjestene får klarert.
    87'
    Inn: Martin Andersen
    Ut: Mikkel Maigaard
    88'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Steffen Lie Skålevik
    Får det gule for en stempling på Segberg. Han er alt for sent inne der, Skålevik.
    90'
    Tas kort på midten.
    90'
    Junior felles på midten.
    90'+1
    Kristensen header i tverrligger! Gjestene angriper ute til høyre og det svinges inn et nydelig innlegg på hodet til innbytter Kristensen som har plassert seg mellom stopper og back. Ingen av Sarpsborg-forsvarerne kommer seg oppi innbytteren som får headet fra rundt åtte meters hold. Forsøket er hardt og bra plassert, men smeller i metallet bak Kristiansen.
    90'+2
    Ut til ny corner.
    90'+2
    Kjempemulighet for Segberg! Etter corneren faller ballen ned til Segberg som står på fem meters hold, men skyter ballen like over tverrliggeren! Han er i ubalanse idet han avslutter der, Segeberg, men der er hjemmelaget veldig heldige som ikke slipper inn like før kampslutt!
    90'+2
    90'+3
    Der er kampen over og det ender 3-1 til hjemmelaget som tar sin tredje strake seier og rykker opp til tredjeplass på tabellen. Etter en førsteomgang hvor Sarpsborg 08 var dominante gjorde Aalesund en mye bedre figur i den andre. Selv om de ikke får målet i denne andre omgangen spiller de seg til mange gode muligheter, særlig mot slutten av kampen hvor de er utrolig nære ved flere anledninger. På den andre siden av banen var hjemmelaget mer kliniske, ved Utvik som stanget inn nok en corner. Dermed blir det en fortjent hjemmeseier for Sarpsborg 08. Takk for denne gang, ha en god kveld videre.