Når det kommer til overganger før årets sesong, har begge lag vært aktive. Sarpsborg 08 har mistet Jusufi, Baigorri, Sylling Olsen, Decamps, Henanger, Engebretsen og Elyounoussi. Inn har Zajic og Thomassen kommet fra Vålerenga, Tokstad har kommet fra Strømmen, mens Dja Djédjé kommer fra ukrainsk toppfotball.
    Brann har mistet Finne, Ashia, Mohus, Pusic, Wangberg, Kalve og Gjesdal. De velkjente profilene Hanstveit og Demidov har begge signert for bergenserne, men også Drame, Vindheim, Hansson og Orlov har kontrakt med rødtrøyene.
    Begge lag har hatt en meget lang oppkjøring der de har spilt ni kamper hver. Sarpsborg 08 står med sterke 7-1-1 der nederlaget kom i generalprøven mot Bodø/Glimt. Brann sin statistikk etter ni kamper viser 2-2-5, men de er nok ute etter å forsterke dette under årets eliteserie.
    Det er en fantastisk kveld for fotball i Sarpsborg. Gradestokken viser 13 grader celcius og det er ikke en eneste sky på himmelen.
    Dag Vidar Hafsås er dagens hoveddommer. Med seg som assistenter har han Leif Erik Opland og Harald Strand, mens det er Trygve Kjensli som får æren av å dirigere lystavlen.
    Da er begge lag i gang med sin oppvarming. Tribunene fyller seg sakte, men sikkert opp, og de aller ivrigste bergenserne er allerede på plass på bortefeltet.
    Forrige gang disse lagene møtte hverandre var i sesonginnspurten i fjor. Den gang vant Sarpsborg 08 3-2. I den samme kampen ble 2-1-målet til Ernemann også kåret til årets mål i eliteserien.
    Når det kommer til skader er det veldig lite å melde om. Kjetil Berge er den eneste som må stå over for hjemmelaget. For bortelaget Brann er det også en forsvarsspiller som sliter med skade, nemlig Markus Jonsson. Amin Askar er å finne på benken, men det er litt usikkert rundt hans skadesituasjon.
    Det er ti minutter igjen til kampstart på Sarpsborg Stadion og begge lag er i ferd med å avslutte sin oppvarming. Tribunene fyller seg opp for alvor, og man merker at det er noe spesielt som er i ferd med å skje.
    Lagene entrer banen.
    Da er vi i gang! Sarpsborg 08 med avspark.
    1'
    Kronberg får en dytt i ryggen og vinner et frispark.
    2'
    Zajic vinner ballen høyt i banen, men Demidov oppfatter situasjonen og sparker ballen til innkast.
    2'
    Ballen blir klarert.
    3'
    Dja Djédjé og Zajic kombinerer fint. Sistnevnte ender opp med ballen, men innlegget blir for svakt.
    4'
    Orlov snapper opp ballen på midten og spiller fri Skaanes på venstrekanten. Han går litt før han prøver seg på et innlegg, men det går gjennom alt og alle.
    4'
    Samuel er god og vinner et innkast høyt i banen.
    5'
    Innkastet ender hos Thorarinsson som slår inn mot Wiig. Han får hodet på ballen, men det blir for svakt og Leciejewski kan enkelt plukke ned ballen.
    6'
    Zajic får ballen i god posisjon før han prøver å finne Samuel. Pasningen blir vellykket, men Samuel får et dårlig touch og Brann kan ta over.
    9'
    Knutsen Larsen drar seg forbi tre mann på høyrekanten får han legger et svakt innlegg inn i feltet.
    9'
    Brann triller ball i de bakre rekker for øyeblikket.
    11'
    Wiig får både tid og rom til å slå et godt innlegg fra høyre, men det går over alle og ut til Berthod på motsatt kant. Denne gangen er det han som prøver seg, men Brann har full kontroll.
    13'
    Etter at Sarpsborg 08 har styrt ballen på Brann sin banehalvdel i drøye to minutter, er det Thømt Jensen som slurver og gir bort ballen. Brann kan starte opp fra scratch.
    15'
    Thorarinsson blir liggende nede med store smerter. Han kommer seg opp på beina igjen.
    16'
    Knutsen Larsen slår inn i farlig område, men Heieren Hansen klarerer.
    17'
    Sævarsson slår en enkel pasning til Haugen. Sistnevnte prøver seg på et skudd fra 30 meter, men det går langt over målet til Kerr.
    18'
    Kerr mister ballen, men Berthod får bienet ballen ut.
    18'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Brann
    Mål: Bojan Zajic
    Målgivende: Aaron Samuel
    Der sitter den for Sarpsborg 08! Samuel får ballen på 20 meter før han finner Zajic i midten. Nysigneringen drar av to mann før han kommer i god skuddposisjon. Zajic gjør ingen feil fra utsiden av sekstenmeteren og plasserer ballen ned i det venstre hjørnet bak Leciejewski.
    20'
    Da har kampen fått det målet den trengte. Nå må Brann fremover, dermed vil det åpne seg opp.
    23'
    Sarpsborg-forsvaret er i ferd med å slurve det til for seg selv. Et skudd fra Orlov ender foran Kerr som er uoppmerksom i det ballen spretter over han, dermed er Kronberg en reddende engel på streken og hamrer ballen vekk.
    24'
    Zajic er frempå nok en gang! Mannen som nettop satt ballen i mål får ballen på hjørnet av sekstenmeteren. Han vender om og fyrer av, skuddet har god retning, men Leciejewski redder ballen og den går til hjørnespark.
    25'
    Heades til nytt hjørnespark.
    25'
    Hanstveit header den til innkast.
    26'
    Thorarinsson slår et frispark i bakrom mot Zajic, men det blir litt for langt. Femmeter for Leciejewski.
    28'
    Orlov blir felt og skaffer Brann et frispark i meget god posisjon.
    29'
    Frisparket fra Knutsen Larsen går rett i muren.
    29'
    Zajic og Samuel viser kjemi fra Vålerenga-tiden. Førstnevnte finner Samuel på kanten, han prøver å trekke seg inn i banen, men han mister til slutt ballen.
    30'
    Haugen finner Orlov som header ballen rett til Ernemann.
    32'
    Ernemann slår en fin ball i bakrom mot Wiig. Sistnevnte tar ned ballen og kommer alene med Leciejewski, men han blir avblåst for offside.
    33'
    Wiig header den ut.
    34'
    Enorm mulighet for vertene! Thorarinsson slår en ball mellom backrekke og Leciejewski. Først er Dja Djédjé millimetere fra å få pannebrasken på ballen, så kommer Leciejewski ut og avverger i siste sekund for en målsulten Samuel.
    34'
    Samuel blir felt alene med Leciejewski, soleklar straffe.
    36'
    Gult kort til Brann
    Får det gule kortet da han feller Samuel alene med sisteskansen.
    37'
    Blir tildelt det gule kortet da han viser knotter i en tidligere situasjon mot Thorarinsson.
    37'
    Sarpsborg 08 scorer på straffe!
    Sarpsborg 08 2 - 0 Brann
    Mål: Aaron Samuel
    Han gjør det så enkelt. Triller ballen til venstre for seg selv, mens Leciejewski går motsatt. 2-0 til Sarpsborg 08!
    37'
    Tas kort.
    39'
    Wiig får en dytt i ryggen av Haugen og får tildelt et frispark.
    42'
    Skaanes drar seg forbi Kronberg før han legger inn, etter mye klabb og babb ender ballen opp hos Haugen som skyter rett i en 08-spiller.
    43'
    Demidov feller Samuel, frispark til vertene. Det tas raskt.
    44'
    Badji fyrer av fra distanse, langt over og til side for målet til Kerr.
    45'+1
    Det er lagt til to minutter.
    45'+1
    Zajic viser seg frem! Thorarinsson vipper ballen over en Brann-spiller og til Zajic. Han vender bort Demidov før han fyrer av fra meget godt holdt. Skuddet er hardt, men går en meter over tverrliggeren til Leciejewski.
    45'+2
    45'+2
    Det er pause på Sarpsborg Stadion og lagene går til pause på stillingen 2-0 til Sarpsborg 08. Kampen startet så som så, og ingen av lagene klarte å skape det helt store i starten. Så skulle det eksplodere. Samuel fikk ballen på 20 meter, han spilte raskt til Zajic som dro av to mann før han plasserte ballen ned i det venstre hjørnet bak Leciejewski. Brann skulle få sin eneste målsjanse da ballen spratt over Kerr, men på streken hamret Kronberg ballen vekk. Etter dette var det vertene som skulle skape det store, og de fikk til slutt uttelling for andre gang da Samuel kom alene med Branns sisteskanse. Leciejewski felte kraftspissen, dermed straffe til Sarpsborg 08. Samuel Olanare gjorde ingen feil fra ellevemeteren og doblet Sarpsborg 08s ledelse. På overtid var Zajic nære på nok en gang, da han skjøt over fra meget god posisjon. Med dette står det 2-0 i Sarpsborg, dermed må Brann opp og frem i siste halvdel av kampen.
    Lagene entrer banen igjen.
    45'
    Vi er i gang igjen!
    46'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Amin Askar
    Ut: Kristoffer Larsen
    46'
    Norling gjør to bytter i pausen. Ut går Badji og Larsen, inn kommer Barmen og Askar.
    46'
    Frispark til Brann i god innleggsposisjon.
    46'
    Det blir slått rett i Dja Djédjé.
    47'
    Askar prøver seg, men Heieren Hansen ofrer alt han har og blokkerer skuddet med ryggen.
    48'
    Brann er farlig frempå! Askar drar seg forbi Kronberg og slår inn. Innlegget er godt, og går i en ekkel bue og inn til Kerr som sparker ballen vekk.
    49'
    Dja Djédjé finner Berthod som får ballen ved dødlinjen. Han slår inn, men det er upresist og Brann klarerer.
    51'
    Nok en gang er det straffe til Sarpsborg 08! Samuel går selv og blir felt nok en gang, denne gang av Demidov.
    53'
    Vadim Demidov
    Feller Samuel som er på vei alene med Leciejewski.
    53'
    Sarpsborg 08 3 - 0 Brann
    Han gjør det samme som sist! Triller ballen hardt ned i sitt venstre hjørne og i mål. Leciejewski går riktig vei, men ballen har for mye kraft. 3-0 til Sarpsborg 08!
    54'
    Nå blir det hardt for Brann!
    55'
    Dja Djédjé er nære på å få hodet på ballen, men innlegget blir litt for høyt.
    56'
    Huseklepp er på vei gjennom, men Sarpsborg-kaptein Heieren Hansen får en tå på ballen og får stoppet det hele.
    57'
    Askar finner Barmen som skyter fra seksten meter. Skuddet er svakt og Kerr har full kontroll.
    59'
    Huseklepp feller Ernemann. Dermed frispark til Sarpsborg 08 fra drøyt 25 meter.
    60'
    For en mulighet! Frisparket fra Ernemann går via en Brann-spiller og er i ferd med å gå i mål. Men Leciejewski viser enorm kroppsbeherskelse og får en hånd på ballen som blir fistet i stolpen.
    61'
    Et innlegg blir klarert fra Ernemann og ender i returrom hos Haugen. Han skyter på direkten, men det går over målet til Kerr.
    63'
    Dagens tilskuertall lyder 4722.
    64'
    Haugen finner Skaanes på kanten som slår inn. Det er svakt og Kerr plukker ned ballen.
    66'
    Nesten for Huseklepp! Han skyter fra seksten meter, via en 08-spiller og rett til side for mål.
    70'
    Heieren Hansen klarerer.
    70'
    Nære på igjen! Hjørnesparket er godt slått, og ballen blir headet hardt på Kerr som glipper ballen. Dermed ligger ballen fri og Breive sparker den til nytt hjørnespark.
    70'
    Klareres.
    70'
    Sarpsborg 08 kjører contra og Samuel kommer seg løs på kanten. Han løper fremover og spiller fri Thorarinsson foran mål. Alene med Leciejewski lobber han ballen tilbake til Samuel som setter kula i mål, men han blir avblåst for offside.
    72'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Feller Orlov på midten.
    75'
    Frispark til Brann midt på vertenes banehalvdel.
    75'
    Frisparket fra Haugen treffer pannebrasken til Dramé som header ballen mot mål. Men Kerr er med på notene og holder ballen.
    76'
    Thorarinsson drar av to mann og er på vei fremover, han blir til slutt stoppet og skaffer Sarpsborg 08 frispark i god posisjon. Det tas kort.
    77'
    Heades ut på første stolpe.
    78'
    Samuel bryter og kjører fremover. Han slår et langt touch foran seg selv før han går i bakken i en duell med Sævarsson. Dommer vinker spillet videre.
    80'
    Samuel er farlig gang på gang. Også denne gangen får han ballen på høyrekanten og kjører fremover, han kommer seg helt inn i feltet og spiller til Thorarinsson som får et dårlig touch. Dermed ebber det ut i ingenting.
    82'
    Orlov skyter langt til side for mål.
    82'
    Brann triller mye ball for øyeblikket.
    84'
    Dramé drar seg forbi to 08-spillere før han skyter hardt mot mål. Men Kerr ser utgangen og har full kontroll.
    85'
    Askar slår inn, men i feltet er Heieren Hansen og klarerer ballen ut.
    87'
    Haugen finner Huseklepp med et fint touch. Han drar av seg Heieren Hansen og spiller ut i returrom til Barmen som fyrer av. Skuddet er hardt, men går rett på Kerr som holder ballen i fast grep.
    90'
    Det er lagt til minimum to minutter i denne andre omgangen.
    90'+1
    Barmen header den rett på Kerr.
    90'+2
    90'+2
    Kampen er over og Sarpsborg 08 har slått Brann med sifrene 3-0. Kampen startet meget rolig, men vertene skulle sette kampens første sjanse i mål etter drøyt 20 minutter. Samuel fant Zajic i returrommet. Nysigneringen dro av to mann før han satt ballen iskaldt ned i sitt venstre hjørne bak Leciejewski. Rett etter målet kom Brann sin største sjanse i kampen. En avslutning spratt over Kerr, og en rask og god Kronberg avverget på streken. Men Sarpsborg 08 skulle midlertidig doble sin ledelse etter 37 minutters spill. Samuel kom alene med Leciejewski, og sisteskansen hadde ingen annen mulighet enn å felle spissen. Dermed fikk vertene straffe. Denne satte Samuel enkelt ned i sitt venstre hjørne. Lagene gikk til pause på stillingen 2-0. Sarpsborg 08 stormet ut av startblokkene i den andre omgangen og Samuel skaffet vertene nok et straffespark da Demidov felte spissen som var på vei alene gjennom. Straffe nummer to gikk ned i samme hjørne, og dermed sto det 3-0 til Sarpsborg 08. Etter dette roet kampen seg litt, men sarpingene skulle få et annullert mål da Thorarinsson vippet ballen over Leciejewski og til en offsideplassert Samuel. Etter dette var det Brann som trillet mye ball, men de klarte ikke å skape det helt store. Dermed ender det 3-0 til Sarpsborg 08 over Brann denne søndagskvelden.
    Jeg takker for meg og ønsker dere en fin kveld videre!