God dag, og velkommen til eliteseriens tiende runde for liveoppdatering av kampen mellom Sarpsborg 08 og Lillestrøm.
    Etter et lite avbrekk med streik, er altså eliteserien i full gang igjen denne helgen. Streiken betyr ikke nødvendigvis fotballfri, for både dagens hjemme- og bortelag var i aksjon i midtuka, da det var duket for cupens tredje runde.
    Begge lag måtte jobbe hardt for å avansere til runde fire, for det skulle vise seg å ikke bli noen dans på roser på vei til åttedelsfinalen. Sarpsborg 08 reddet skinnet sitt mot det store overraskelseslaget Kjelsås, etter at Wiig og Breive ga sarpingene en sen seier i hovedstaden. Lillestrøm måtte på sin side ut i straffesparkkonkurranse for å danke ut 1.-divisjonslaget Sandefjord. Kaptein Frode Kippe satt, med krampe, inn den avgjørende straffen for kanarifuglene.
    Det er to lag i forskjellig form som stiller til dyst på Sarpsborg stadion i dag. Sarpsborg 08 vant sin forrige eliteseriekamp 2-0 hjemme mot Aalesund, og tok før den tid med seg et sterkt poeng i Nord-Norge, da de spilte uavgjort mot Tromsø. Sarpingene har fortsatt til gode å slippe inn mål, og avgi poeng på eget kunstgress i eliteserien. De blåhvite østfoldingene skrev seg etter forrige hjemmeseier inn i norsk fotballhistorie, som laget med flest seire på egen hjemmebane på rad, uten å slippe inn mål i de to øverste divisjonene. Dagens verter har ikke avgitt poeng, eller plukket en eneste ball ut av nettet på hele åtte hjemmekamper.
    Lillestrøm har hatt det tøft de siste kampene, og står med to strake tap i serien. Forrige eliteseriekamp måtte Skedsmo-laget dra hjem fra Fosshaugane Campus uten verken poeng eller scoring. Før den tid tapte de 16. mai-kampen mot Molde 0-3 på Åråsen. Allikevel er Lillestrøm en meget sterk, om ikke den sterkeste kandidaten til å bryte Sarpsborg 08s gode hjemmestatistikk. Med 19 scorede mål er Lillestrøm eliteseriens mestscorende lag, og 8 av de har toppscorer Anthony Ujah stått for.
    Sarpsborg 08 befinner seg før denne kampen på en sjetteplass i serien, og er eieren av en målforskjell på 14-12. De tretten kaprede poengene, fordelt på 4 seire, en uavgjort, og tre tap har overrasket de fleste oddssettere. Noe å legge merke til er at kun et av de tretten poengene er innkassert på bortebane.
    Lillestrøm åpnet eliteserien med et brak, men det går som nevnt tråere for storscorerne nå. Etter åtte spilte kamper har laget ni poeng, fordelt på to seire, tre uavgjort, og tre tap. Med en målforskjell på 19-15, befinner laget seg foreløpig på en tiendeplass.
    For hjemmelagets del ser det svært lyst ut når det kommer til skader. Både toppscorer Øyvind Hoås, kaptein Kjetil Berge, og høyreback Berat Jusufi er tilbake etter sine respektive skader. Unggutten Tobias Henanger er fortsatt ikke friskmeldt fra sin langtidsskade.
    Hos gjestene fra Akershus er det opptil flere navn på skadelisten. Stefan Gislason, Erling Knudtson, Edwin Eziodawe, Youssef Sekour og Mathis Bolly er alle utilgjengelige til dagens oppgjør. I Knudtsons skadefravær ventes 1994-modellen Omoijuanfo å tre inn på midtbanen.
    Det ligger på utallige måter an til å bli en meget underholdene fotballkamp i Østfold. Det mestscorende laget i eliteserien, Lillestrøm, står ansikt til ansikt med Sarpsborg 08, et lag som ikke har hentet baller ut av nettet på hjemmebane siden førstedivisjonskampen mot Strømmen september 2010.
    Kraftig regnvær og vind preger Sarpsborg for øyeblikket, det er allikevel ventet mange tilreisende supportere fra Lillestrøm.
    Lagene er ferdig med oppvarmingen, det nærmer seg med stormskritt kampstart i Sarpsborg.
    Lagene entrer banen, det gjøres klart for eliteseriens tiende runde.
    Kampen er i gang!
    1'
    Wiig blir spilt igjennom av Berge, og drar med seg ballen langs høyresiden. Spissen sender ballen videre til Røn, men men sistnevnte får aldri kontroll, og ballen går til utspark.
    2'
    Breive forserer innover banen fra venstre mot høyre, og avslutter mot mål. Skuddet går rett på Magnusson.
    3'
    Matland spiller flott videre til Wiig på venstre. Spissen prøver et innlegg, men det går via en LSK-spiller og ut til corner.
    4'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Berge når nesten frem, men får bare stusset ballen videre.
    4'
    Mål for Lillestrøm!
    Sarpsborg 08 0 - 1 Lillestrøm
    Der ryker den gode hjemmestatistikken til Sarpsborg! Essediri forserer fint fremover på høyresiden, og slår et lavt og velplassert innlegg inn i boksen. På første stolpe møter Igiebor, som bredsider ballen kontrollert forbi Heier. 0-1!
    5'
    Giæver blir lagt i bakken innenfor sekstenmeteren, og hjemmepublikummet roper på straffe. Sælen vinker spillet videre.
    7'
    Lite finspill, og mye kriging på midtbanen for øyeblikket.
    8'
    Jørgensen forsøker å tre igjennom Wiig, men pasningen blir for upresis.
    9'
    Matland vinner ballen fint, og forsøker et innlegg fra venstre. Pasningen er svak, og LSK overtar.
    9'
    Massive protester på Sarpsborg stadion! Wiig spilles igjennom, og er plutselig helt alene med Magnusson. Spissen runder keeperen, og blir deretter lagt i bakken. Dommeren mener noe annet, og spillet fortsetter.
    10'
    Pedersen bryter fint, og takler ballen vekk fra Ødegaard på høyresiden.
    12'
    Ødegaard forsøker et innlegg fra høyre, men ungguttens crosser havner i klypene til Magnusson.
    12'
    En pasning fra Wiig blir stoppet av Kippe, og på returen forsøker Breive et skudd på volley. Nordlendingen misser totalt i avslutningsøyeblikket, og Magnusson plukker.
    13'
    Essediri og Lillestrøm triller ballen i forsvar, og forsøker å roe ned spillet.
    14'
    Eriksen jobber seg fremover på venstresiden, og backen banker et innlegg inn i feltet. Berge prøver å klarere, men bommer på ballen, og kula havner i beina på Ujah. Spissen får aldri skutt, og det ender med corner. God sjanse for gjestene.
    15'
    Lillestrøm får tildelt et hjørnespark
    Stian Ringstad
    Avverges.
    15'
    Sarpsborg 08 0 - 2 Lillestrøm
    Mål: Bjorn Sigurdarson
    Målgivende: Anthony Ujah
    Ringstad dribler seg rundt 08-forsvaret på høyresiden, og sender et lavt innlegg inn i feltet. Kula havner hos Ujah, dempingen hans blir løpt i mål av Sigurdarson. Et merkelig mål, men ballen sniker seg inn forbi Heier via stolpen. Lillestrøm er utrolig effektive!
    16'
    Essediri forsøker en stikker til Gabrielsen, men pasningen bli blokkert til corner.
    18'
    Går utenfor.
    18'
    Stor sjanse for vertene! Røn får slått et innlegg inn i feltet fra venstre, og en umarkert Wiig forsøker å brassesparke ballen inn i nettet. Spissen bommer, men på returen dukker Magnar Ødegaard opp. Unggutten forsøker å bredside ballen i mål, men skuddet går via et LSK-bein og i tverrleggeren.
    21'
    Kippe avverger det som kunne blitt en stor 08-sjanse med en flott sklitakling. Godt spill av veteranen.
    21'
    Giæver og Røn misforstår hverandre, og førstnevnte slår en pasning helt inn til Magnusson.
    22'
    Ingen av lagene har fått etablert et ordentlig overtak så langt. Hjemmelaget har hatt ballen mye, men Lillestrøm har vært svært skarpe i avslutningsfasen.
    24'
    Heieren Hansen og Giæver spiller et-touch-fotball oppover banen. Flott, men lite effektivt, midtstopperen sender en pasning rett i beina på Essediri. LSK overtar.
    24'
    Ujah vinkes av for offside.
    25'
    Ujah rager høyest i feltet, men blir forstyrret såppas at han bare får stusset ballen bakover.
    25'
    Flott fotball av vertene. Hoås slår en førtimeterspasning over til Wiig, og nordlendingen spiller veggspill med Røn på sekstenmeteren. Spissen får avsluttet, men Pedersen blokkerer skuddforsøket.
    27'
    Kippe er knallhard i en duell med Wiig, og hjemmelaget mener Lillestrøm-kapteinen bruker armene. Dommeren vinker spillet videre.
    28'
    Berge slår langt, men ballen flakser helt inn til Magnusson.
    28'
    Nosa og Ujah kombinerer sentralt i banen, og skaffer gjestene en corner.
    29'
    Heier fanger ballen kontrollert.
    29'
    Jørgensen vrir flott til Hoås, men Gabrielsen stanser spissen.
    30'
    Stor LSK-sjanse! Sigurdarson plukker ut Ujah i feltet, og spissen drar seg forbi Heieren Hansen. Etter driblingen forsøker spissen å chippe ballen i mål, men Heier blokkerer. På returen er keeperen på beina igjen, og blokkerer til corner.
    31'
    Tas kort. Avverges.
    31'
    Lillestrøm triller ballen i de bakre rekkene.
    33'
    Hoås legges i bakken av Sigurdarson, frispark til hjemmelaget.
    34'
    I det Hoås skal chippe ballen igjennom til Breive, blåser dommeren av fordi Søgård ligger nede med hodeskade. Synd for hjemmelaget, korrekt av dommeren.
    35'
    Hvis hjemmelaget har planer om å opprettholde sin gode hjemmestatistikk, må noe drastisk skje. Det er lite som stemmer for de blåhvite for øyeblikket.
    36'
    Hoås mister ballen ved Lillestrøms sekstenmeter, og bortelaget kontrer med Sigurdarson. Spissen drar seg forbi Berge, men vinkelen blir til slutt for spiss. Avslutningen reddes av Heier.
    37'
    Matland legges i bakken av Essediri på egen banehalvdel, og blir tildelt et frispark.
    39'
    Lite som skjer på Sarpsborg stadion for øyeblikket. Lillestrøm har hatt god kontroll etter de to scoringene.
    40'
    Jørgensen slår en vakker pasning over til en fremadstormende Ødegaard. Høyrebacken slår et lavt innlegg inn i feltet, og Wiig møter på første stolpe. Spissen forsøker å hælsparke ballen mot mål, men avslutningen går til ut til utspark.
    41'
    Hoås får headet mot mål, etter et høyt innlegg fra Røn. Innlegget blir litt for høyt selv for Hoås, og spissen får ikke noe kraft i headingen. Magnusson redder.
    43'
    Giæver brenner til fra distanse, og et lavt skudd fyker mot Magnusson. Keeperen får så vidt det er en hånd på ballen, og får reddet til corner. Det skal allikevel sies at det var et skudd han burde tatt, og ved en scoring der, ville det nok blitt betegnet som en keepertabbe.
    44'
    Avverges.
    44'
    Hoås slår et lavt og presist innlegg inn i feltet fra høyresiden. Tre 08-spillere venter i feltet, men alle er noen centimetere for korte til å styre inn en redusering. God sjanse.
    45'+1
    45'+1
    Det er pause i Sarpsborg, og gjestene går i garderoben med 0-2-ledelse. Ingen av lagene har hatt det store overtaket, men hjemmelaget har hatt ballen mest, og skapt noen gode sjanser for seg selv. Lillestrøm har på sin side vært effektive, og har scoret på de sjansene de har skapt. Det har vært jevnt i Sarpsborg, men Lillestrøm leder 0-2.
    45'
    Andre omgang er i gang i Sarpsborg.
    46'
    Sigurdarson forserer fremover i banen, men blir til slutt stoppet av Jørgensen.
    47'
    Wiig jakter et gjennomspill, men Magnusson kommer ut og bryter. Godt lest av keeperen.
    47'
    Ujah og Igiebor kombinerer fint. Nosa forsøker et skudd fra høyresiden, men avslutningen går over målet til Heier.
    48'
    Jo Nymo Matland
    Godt slått av Matland, Magnusson bokser unna.
    48'
    Magnusson slår et skudd ut til corner. Vertene med et lite press nå.
    50'
    Bokses unna. Ny corner.
    50'
    50'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 2 Lillestrøm
    Mål: Joackim Jørgensen
    Hjemmelaget reduserer! Breives corner blir halvveis reddet unna av Lillestrøm, og etter mye klabb og babb i feltet spretter ballen ut til Jørgensen. På hel volley sender midtbanespilleren avgårde et godt skudd. Ballen går forbi mange spillere, og Magnusson er utspilt.
    51'
    Essediri slår et godt frispark inn i feltet. Målscorer Jørgensen sparker ballen unna.
    52'
    Etter litt frem og tilbake i feltet sparkes ballen unna.
    52'
    Dommeren kaller til seg Jørgensen og Kippe. Spillerne tar hverandre i hånda, og spillet kan fortsette.
    54'
    Matland feller Gabrielsen på kant. Frispark til LSK.
    55'
    Essediri tar frisparket fort, men Lillestrøm mister ballen.
    55'
    Wiig med et godt returløp. Spissen feier ballen vekk fra Essediri. På det påfølgende innkastet kommer Essediri seg til innlegg, men denne gangen går ballen utover sidelinjen.
    57'
    Ødegaard forsøker et gjennomspill til Breive, men pasningen bli for hard.
    57'
    Hoås dribler strålende på høyresiden, og jobber seg forbi flere Lillestrøm-spillere. Spissen blir dratt kraftig i trøya av Eriksen, men Sælen vinker spillet videre.
    58'
    Ødegaard takler ballen vekk fra Eriksen, og ballen går til corner.
    59'
    Fanges av Heier.
    59'
    Heier klinker ballen mot Breive, men pasnignen blir akkurat for hard for midtbaneeleganten.
    60'
    Ujah mottar ballen, og bruker fart for å komme seg forbi Berge. Storscoreren avslutter, men skuddet går langt til side for mål.
    61'
    Wiig blir dratt kraftig i armen, og hjemmelaget tildeles frispark. Breive og Matland stiller opp.
    62'
    Dagens tilskuertall lyder 3552.
    62'
    Matland skyter, og skuddet treffer Heieren Hansen på vei mot mål. Ballen skifter retning, men Magnusson er våken. Keeperen redder kontrollert.
    62'
    Jørgensen forsøker seg fra langt hold, og sender avgårde et lavt, velplassert skudd. Magnusson redder enkelt.
    63'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Erik Jonvik
    Ut: Joackim Jørgensen
    64'
    Ujah mottar ballen utenfor sekstenmeteren, og fyrer av. Skuddet går via Berge og til corner.
    65'
    Hoås header unna.
    65'
    Nosa dribler seg forbi Breive på venstresiden, og setter far innover i banen. Han forsøker deretter en avslutning, i retning lengste kryss, men skuddet går over.
    66'
    Lillestrøm fører kampen i øyeblikket.
    66'
    Breive viser frem skuddfoten! Hjemmelaget spiller klikk-klakk-fotball oppover banen, og Breive vender opp på ca. 30 meter. Nordlendingen sender avgårde en torpedo mot krysset, men ballen sniker seg akkurat utenfor.
    67'
    Vertene er mer med nå. Kombinerer på utsiden av sekstenmeteren, men Kippe får sparket ballen unna.
    68'
    En slurvete LSK-klarering havner hos Breive. Midtbanespilleren vender opp, og skal bare trille ballen videre til en godt plassert Michael Røn til venstre. Pasningen fra Breive er alt for svak, og Lillestrøm får ryddet opp.
    70'
    Ringstad slår et godt innlegg mot Ujah, men Heieren Hansen header kula unna.
    71'
    Pedersen banker ballen utover sidelinjen. Vertene med innkast høyt i banen.
    71'
    Straffe til hjemmelaget! Hoås legges i bakken inne i feltet, og Sælen er sikker i sin sak. Hjemmelaget får muligheten fra krittmerket.
    71'
    Sarpsborg 08 2 - 2 Lillestrøm
    Mål: Morten Giæver
    Iskaldt av Giæver! I tilløpet stopper han opp, og står helt stille like foran ballen. Nordlendingen ser opp, og triller ballen nede i hjørnet til venstre. 2-2!
    72'
    Gult kort til Lillestrøm
    Frode Kippe
    Får gult kort for protester mot dommeren.
    73'
    Røn legges i bakken av Søgård. Frispark til hjemmelaget i god posisjon. Matland stiller opp.
    74'
    Frisparkspesialisten skrur ballen mot mål, Magnusson plukker.
    75'
    Ujah er oppe med albuen i en duell med Matland, sistnevnte får frispark.
    75'
    Jonvik vender opp sentralt i banen, og forsøker å finne Hoås i boksen. Innlegget er for upresist, og det ender med utspark til Lillestrøm.
    76'
    Ujah kombinerer fint med Sigurdarson, men Heieren Hansen takler ballen unna.
    77'
    Straffe til Lillestrøm! Ujah header ballen med seg inn i feltet, og skyter ballen inn i Heier. Spissen mister balansen, og går deretter over ende. Sælen peker på straffemerket, men det er en merkelig avgjørelse hoveddommeren tar der.
    77'
    Sarpsborg 08 2 - 3 Lillestrøm
    Mål: Anthony Ujah
    Ujah tar straffen selv, og er sikker som banken. Eliteseriens topscorer sender ballen godt ut til venstre for Heier, og keeperen er sjanseløs.
    78'
    Ingen av lagene hadde blitt tildelt straffespark før denne kampen, nå har de altså et hver.
    79'
    Giæver med skuddforsøk, blokkeres av Pedersen.
    80'
    Røn felles på sekstenmeterstreken. Fantastisk frisparkposisjon for hjemmelaget.
    81'
    Breive og Matland stiller opp.
    81'
    Breive forsøker å skru ballen mot lengste kryss, men avslutningen går over.
    82'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Michael Røn
    Får gult for en sklitakling på Essediri. Sistnevnte ligger nede med smerter.
    82'
    Det ser ikke bra ut for Essediri, halter ut over sidelinjen.
    83'
    Det påfølgende frisparket heades unna av Matland.
    84'
    Ødegaard slår et praktfullt innlegg mot bakerste stolpe. Pasningen skrur inn i feltet, mellom Pedersen og Magnusson. Michael Røn er halvsekundet for sen, og ballen går ut til utspark.
    85'
    Eriksen er utrolig høyt oppe med beinet mot Breive, og sistnevnte ligger nede.
    86'
    Etter litt betenkningstid tildeles Eriksen det gule kortet.
    86'
    Ringstad ser også det gule. Får kortet etter at han kommer for sent inn i Wiig i situasjonen før der Eriksen fikk det gule.
    86'
    Sarpsborg 08 2 - 4 Lillestrøm
    Lillestrøm punkterer kampen! Hjemmelaget mener de skal ha et frispark i situasjonen før, men dommeren vinker spillet videre. Ujah setter fart mot mål, og alene med Heier triller han ballen uegoistisk videre til Sigurdarson. Sistnevnte triller ballen enkelt inn i det åpne målet.
    87'
    Sigurdarson blir spilt igjennom til venstre, og nå er det han som prøver å servere Ujah. Pasningen er upresis, og hjemmelaget klarerer.
    90'
    Essediri skyter fra langt hold, og Heier glipper avslutningen klønete. På returen er Gabrielsen frempå, men er upresis i skuddøyebliket. 08 rydder opp.
    90'+1
    Lillestrøm har full kontroll på kampen. Det er ca. to minutter igjen av fire tilleggsminutter.
    90'+3
    Nosa og Matland går begge i bakken etter en duell, men de 'shaker hands' og fortsetter.
    90'+3
    Roberts jakter et innlegg fra høyre, Essediri banker ballen unna.
    90'+4
    Giæver forsøker å chippe ballen igjennom til Roberts, Essediri skjermer kula inn til Magnusson.
    90'+4
    90'+5
    Det er tilnærmet halvfullt på Sarpsborg stadion når dommeren blåser i fløyta for siste gang. En 1.-omgang uten allverden å skryte av endte med 0-2 til et effektivt Lillestrøm-lag, men kampen tok seg virkelig opp i den andre. Begge lag skapte flere gode sjanser, og det var høyst fortjent at Sarpsborg 08 utliknet til 2-2 etter 72 minutter. Bortelaget ble tildelt en tvilsom straffe i det 77. minutt, og derfra og inn var det aldri tvil. Gjestene økte ytterligere til 2-4, og med det er Sarpsborg 08s gode hjemmestatistikk brutt. Lillestrøm drar hjem til Akershus med alle de tre poengene.