1-3
1-4
Kamara90'+2

Hei, og velkommen til Sarpsborg stadion, der vi i dag starter den 15. serierunden i Tippeligaen med oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Molde FK.
    Hjemmelaget Sarpsborg 08 har gjort det som forventet etter 14 serierunder. Til tross for store skadeproblemer denne sesongen, har Geir Bakkes mannskap plassert seg på en 9.-plass på tabellen med 17 poeng. Disse sytten poengene har kommet etter fire seire, fem uavgjorte og fem tap. Totalt målforskjell lyder 17-18.
    Gjestene Molde har gjort det under forventning denne sesongen. Etter 14 seriekamper har fjorårets dobbeltmester plassert seg på 5.-plass med 22 poeng. Disse 22 poengene har kommet etter 7 seire, 3 uavgjorte og 4 tap. Totalt målforskjell for Tor Ole Skulleruds mannskap er 31-16.
    Hjemmelaget står uten seire på de fire siste kampene i Norges øverste divisjon. Etter 1-2-seieren borte mot IK Start 25. mai har det blitt tap mot Stabæk (0-1), uavgjort mot Mjøndalen (1-1), tap mot Rosenborg (0-2) og tap mot Viking (3-1). Sarpsborg 08 har tapt de tre siste hjemmekampene, og er definitivt sugne på å stoppe blødningen i kveld.
    Molde er også i ganske dårlig form i Tippeligaen. Etter at laget fra rosenes by knuste tabelljumbo Sandefjord 6-1 på hjemmebane, har de gått tre seriekamper uten en trepoenger. De tre siste seriekampene har endt med tap mot Tromsø (2-0), uavgjort mot Vålerenga (0-0) og uavgjort mot Rosenborg (1-1).
    Innbyrdes har lagene møttes seks ganger tidligere, og aldri delt poengene mellom seg. To ganger har Sarpsborg 08 sittet igjen med alle tre poengene, fire ganger har Molde gjort det samme. I fjor endte begge Tippeliga-kampene med Molde seier: 5-1 i Molde og 0-2 på Sarpsborg stadion.
    På skadefronten ser det bedre ut for Sarpsborg 08, som enda har til gode å stille samme førsteellever i to kamper på rad. Til denne kampen er det kun backene Joachim Thomassen og Claes Kronberg, samt midtstopper Sigurd Rosted og midtbanespiller Tom Erik Breive som er skadet. Amin Askar, som er på lån fra Brann ut sesongen, soner karantene etter gult kort mot Viking.
    For bortelaget er det en del flere som er ikke er tilgjengelig. Kantspillerne Mattias Moström, Pape Pate Diouf og Joshua Gatt er ute med skade, det samme er spissene Fredrik Gulbrandsen og Mushaga Bakenga. Midtstopper Vegard Forren og angriper Tommy Høiland soner karantene etter gult kort i forrige seriekamp mot Rosenborg.
    I tillegg til dette, er heller ikke Ørjan Håskjold Nyland i Molde lengre. Landslagsmålvakten, som har vært førstemålvakt for romsdalingene de siste sesongene, ble tidligere denne uken solgt til tyske Ingolstadt 04. Dette betyr at Ethan Horvath, i hvert fall midlertidig, rykker frem i køen og blir førstemålvakt.
    Vi kommer tilbake med lagoppstillinger når det nærmer seg kampstart.
    Da er lagoppstillingene ute, og vi kan se et par overraskelser hos hjemmelaget. Duwayne Kerr, som startet sist mot Viking, er benket til fordel for Quentin Westberg. I forsvar tar Andreas Nordvik plass til venstre, der Martin Thømt Jensen har figurert i Thomassens skadefravær. Simen Brenne på venstrekant er også en liten overraskelse. Bortelaget stiller som de gjorde borte mot Rosenborg, bortsett fra at Fredrik Semb Berge går inn for Vegard Forren, som soner karantene.
    Det er fint vær her i Sarpsborg, med sol og en gradestokk som viser rundt 20 grader. Perfekt spillevær i solbyen Sarpsborg i dag.
    Lagene er ferdig med oppvarmingen, og går inn i garderoben for sine siste forberedelser før kampstart.
    Lagene entrer kunstgressmatta.
    Molde sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Ola Kamara jobber frem et innkast høyt i banen for gjestene.
    2'
    Martin Linnes med innlegg fra høyresiden, som Ola Kamara header en meter utenfor stengene til Westberg.
    2'
    Anders Trondsen avanserer et par meter fremover i banen før han blir felt av Etzaz Hussain. Frispark midt inne på Moldes banehalvdel for vertene.
    4'
    Steffen Ernemann svinger frisparket perfekt mellom forsvar og målvakt, og en Sarpsborg 08-spiller header ballen i nettet, men blir avvinket for offside.
    5'
    Mohamed Elyounoussi kjemper seg inn i hjemmelagets sekstenmeter, men blir dyttet overende av Ernemann og fratatt ballen.
    7'
    Mål for Molde!
    Sarpsborg 08 0 - 1 Molde
    Mål: Ola Kamara
    Målgivende: Sander Svendsen
    Mål for bortelaget! Sander Svendsen blir spilt fint igjennom innen sekstenmeteren. Unggutten er kald og rolig, ser opp og slår hardt mot spissmakker Ola Kamara. Fra fritt leide tre meter fra mål gjør angriperen ingen feil og bresider ballen i det åpne buret. Bortelaget i ledelsen på Sarpsborg stadion.
    7'
    Anders Trondsen prøver å finne Simen Brenne i bakrom med en utsidepasning, men forsøket går helt inn til Ethan Horvath.
    10'
    Martin Linnes spiller opp i mellomrommet, men når han vender opp finner han en sklitaklende Habib Bellaid, som smeller skikkelig til kantspilleren etter å ha tatt ball. Linnes kommer seg på beine etter et lite avbrekk i spillet.
    11'
    Molde kjemper seg fremover i banen, og får til slutt spilt opp til Sander Svendsen rett utenfor sekstenmeteren. Unggutten lar seg ikke be to ganger, legger ballen til rette og skyter, litt ute av balanse - et stykke utenfor målet til Westberg.
    13'
    Sarpsborg 08 med frispark inne på Moldes banehalvdel.
    14'
    Etter et par dueller ender ballen i beina på Kamer Qaka. Fra 17 meter velger unggutten å spille igjennom Simen Brenne, som er i offside.
    15'
    Andreas Nordvik spiller igjennom Martin Wiig fra dypt i banen, men angriperen rekker kun å få en tå på ballen før han møter Horvath. Touchet er ikke nok til å komme seg forbi, og dermed klarer Moldes sisteskanse å avverge.
    17'
    Andreas Nordvik med et innlegg fra venstre som Fredrik Semb Berge header unna. Bak midtstopper lå Martin Wiig og luret, så en særdeles viktig innvolvering av den tidligere Odd-spilleren.
    20'
    Sarpsborg 08 0 - 2 Molde
    Mål: Sander Svendsen
    Målgivende: Knut Olav Rindarøy
    Molde går opp til 0-2! Mohamed Elyounoussi spiller fint til Rindarøy som kommer trampende ned langs venstresiden. Venstrebacken slår et hardt og presist innlegg til Sander Svendsen, som fra ni meter enkelt legger ballen nede i hjørne. Er kampen allerede avgjort?
    21'
    Molde etablerer seg inne på hjemmelagets banehalvdel, men midtstopper Semb Berge sitt innlegg går bak dødlinja til femmeter for Sarpsborg 08.
    25'
    Ernemann spiller opp til Bojan Zajic på 17 meter. Serberen vender opp og skyter i steget, med venstrebeinet, et godt stykke utenfor stengene til Horvath.
    26'
    Sarpsborg 08 med et langt, etablert angrep, som ender med at Martin Wiig legger igjen til spissmakker Zajic, som skyter fra 18 meter. Utenfor mål.
    28'
    Lite som skjer på Sarpsborg stadion i øyeblikket. Sarpsborg 08 med et lite overtak i ballinnhav for øyeblikket, men evner ikke å skape de helt store sjansene på et Molde-lag som naturligvis er godt fornøyd med sin 0-2-ledelse.
    32'
    Harmeet Singh med en lur stikker i bakrom til Sander Svendsen, men Westberg i målet er oppmerksom, spurter ut og kommer på ballen rett før unggutten.
    33'
    Klareres fra kaptein Heieren Hansen.
    34'
    Ola Kamara er nære på å spille igjennom Sander Svendsen på blankt mål, men pasninger er litt for hard, og Westberg er oppmerksom nok til at han går ut og plukker den.
    37'
    38'
    Kamara header ut til hjørnespark.
    38'
    Tas kort, og det hele ender med at Qaka skyter over fra 20 meter.
    38'
    Kjetil Berge feller Kamara på gjestenes banehalvdel. Frispark.
    40'
    Martin Linnes spiller igjennom på høyresiden, men innlegget ender i fanget til Quentin Westberg.
    41'
    Simen Brenne legger inn fra venstre, og en 50/50-duell mellom Wiig og Semb Berge ender ute hos Qaka. Fra 13 meter skyter han via en motspiller og til hjørnespark.
    45'
    Klareres.
    45'
    Bojan med innlegg til Nordvik, som skyter fra syv meter - via en motspiller og til hjørnespark.
    45'
    Går ut til femmeter.
    45'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    45'+2
    Og der blåser hoveddommer av for pause. Molde går til pausen med en 2-0-ledelse.
    Spillemessig har det vært en jevn førsteomgang på Sarpsborg stadion, men gjestene Molde har skapt flere sjanser, og vært bedre innenfor begge sekstenmeterne. Det første målet kom etter bare syv minutters spill, når Sander Svendsen er kald innenfor sekstenmeteren, ser opp og finner Ola Kamara med en hard og presis pasning. Alene tre meter foran stengene gjorde ikke angriperen noen feil, og sendte gjestene opp i ledelsen. 14 minutter senere er det servitøren på første scoring, Sander Svendsen, som skal doble Moldes ledelse. Knut Olav Rindarøy trampet ned langs venstresiden, legger hardt inn og i enden i innlegget står unggutten helt alene. Svendsen avsluttet perfekt nede i Westbergs venstre hjørne, utagbart for hjemmelagets sisteskanse. Hjemmelaget hadde sine sjanser de også, og fikk således et mål annullert etter bare fem minutters spill, men hverken Qaka, Zajic eller Nordvik klarte å få ballen mellom stengene.
    45'
    Hjemmelaget sparker i gang de siste 45 minuttene.
    46'
    Andreas Nordvik med et innlegg fra venstresiden, som går via Hussain og inn i klypene til Horvath.
    47'
    Sander Svendsen mottar frispark midt inne på hjemmelagets banehalvdel etter en duell med Bellaid.
    48'
    Gigantmulighet for gjestene! Linnes slår et smart innlegg mellom forsvar og målvakt, som Ola Kamara slenger frem en fot på. Uheldigvis for angriperen klarer han bare å styre avslutning fra fire meter rett i fanget på Westberg.
    48'
    Bojan Zajic drar i gang en kontring, som ender med at Simen Brenne får frispark, rundt 30 meter fra Horvaths stenger.
    50'
    Steffen Ernemann vipper ballen inn, men kula er akkurat litt for høyt over bakken til at Heieren Hansen får berørt den.
    51'
    Harmeet Singh med et overraskende skuddforsøk fra 25 meter - rett utenfor mål.
    52'
    Dagens tilskuertall lyder 3588.
    54'
    Sarpsborg 08 med frispark i god innleggsposisjon.
    54'
    Molde har usedvanlig god kontroll på frisparket, der fire Molde-spillere står på rekke og rad for å klarere uten en eneste 08-spiller til stede.
    55'
    Sarpsborg 08 0 - 3 Molde
    Målgivende: Martin Linnes
    Gjestene opp i 0-3 på Sarpsborg stadion! Martin Linnes spiller igjennom Ola Kamara, som lurer alt av offsidefelle hos hjemmelaget. Med en hel banehalvdel for seg selv, venter Kamara inn Bellaid, som han finter vekk, før han dundrer ballen opp i nettaket.
    57'
    Molde kommer på en kontring, som blir stoppet i siste liten av en sklitaklende Simen Brenne.
    60'
    Andreas Nordvik blir spilt nydelig fri på venstresiden av Anders Trondsen, men innlegget treffer ingen medspillere.
    61'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Olav Øby
    Ut: Andreas Nordvik
    Hjemmelaget gjør sitt første spillerbytte. Det innebærer at Anders Trondsen går ned på venstreback og Olav Øby kommer inn sentralt på midtbanen.
    61'
    Etzaz Hussain med et 30-metersløp før han trer igjennom Svendsen, men pasningen er for hard, og Westberg er oppmersom, så forsøket ender i fanget på sisteskansen.
    63'
    Et langt, etablert angrep fra hjemmelaget ender med at Qaka spiller en stikker i et lite bakrom, men ingen medspillere er med på forsøket, så Horvath får ingen kamp om ballen.
    66'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Habib Bellaïd
    Habib Bellaid med kampens første gult kort, når han henger etter Linnes som ungjenter henger etter Justin Bieber.
    67'
    Lite som skjer for øyeblikket. Sarpsborg 08 har mye ball, men klarer ikke å finne åpningene i et kompakt Molde-forsvar.
    70'
    Mohamed Elyounoussi drar seg forbi på sin venstrekant, inn i sekstenmeteren, men et presset innlegg havner i klypene til Westberg.
    71'
    Frispark til Fredrik Semb Berge, når han blir dyttet overende av Oliver Feldballe.
    73'
    Inn: Martin Jensen
    Ut: Anders Trondsen
    Siste spillerbytte hos hjemmelaget, når Anders Trondsen går ut og Thømt Jensen kommer inn. Thømt Jensen legger seg på venstreback.
    73'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Eirik Hestad
    Ut: Etzaz Hussain
    Bortelaget med sitt første spillerbytte for kvelden. Hussain går ut, og unggutten Eirik Hestad kommer inn.
    73'
    Harmeet Singh med et langt raid langs venstrekanten, som blir belønnet med et innkast nede ved hjørneflagget.
    75'
    Joona Toivio kommer ned langs høyresiden, og skyter via Thømt Jensen og ut til hjørnespark.
    77'
    Westberg plukker.
    77'
    Agnaldo viser seg frem med en gang. Han drar først av Kjetil Berge, før han drar seg forbi Heieren Hansen. Raider ender dog i fanget på Westberg.
    80'
    Inn: Daniel Berg Hestad
    Ut: Harmeet Singh
    Molde med sitt siste spillerbytte for kvelden. Harmeet Singh går ut og inn kommer veteran Daniel Berg Hestad, som umiddelbart får kapteinsbindet av Linnes.
    83'
    Ernemann med en pasning i bakrom mot Bojan Zajic, men Horvath er oppmerksom, sprinter ut og header ballen ut av farlig område.
    85'
    Mohamed Elyounoussi drar av både én og to mann på vei fremover, før han blir stoppet rett før gjennombruddet av Simen Brenne.
    87'
    Martin Linnes spiller vegg med Agnaldo, før han på enden av sekstenmeteren slår ballen via Heieren Hansen ut til hjørnespark.
    87'
    Heades unna.
    87'
    Over hele feltet og ut til femmeter.
    88'
    To tilleggsminutter i andreomgang.
    90'+1
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 3 Molde
    Mål: Bojan Zajic
    Redusering for hjemmelaget! Bojan Zajic blir spilt igjennom alene på kanten av sekstenmeteren. Serberen drar seg inn til målvakt Horvath, og får pirket ballen forbi sisteskansen og i mål.
    90'+1
    Sarpsborg 08 1 - 4 Molde
    Og jaggu ble det ikke 1-4! Ole Heieren Hansen misser på en lang klarering fra Molde-forsvaret, og da er Ola Kamara alene igjennom med Westberg. Kamara gjør ingen feil, og scorer sitt tredje for kvelden!
    90'+2
    90'+3
    Og da blåses det av her på Sarpsborg stadion. Det ender med Molde-seier, 1-4!
    Molde vinner fullt fortjent etter sjanser i kveld. I banespillet var det jevnt, men Molde skapte flest sjanser, og var klart best innenfor begge sekstenmeterne. I andreomgang tar det kun tolv minutter før Ola Kamara punkterer kampen med sin 0-3-scoring. Rett før dette hadde angriperen en gigantmulighet som endte i fanget til Westberg. Senere dør kampen ut, med få, om noen, sjanser, og mye spill på midtbanen, før det eksploderer på overtid. Først reduserer Bojan Zajic for hjemmelaget, før Ola Kamara sekunder senere gjør sitt tredje mål for kvelden når han alene med målvakt Westberg er kald, og gjør alt riktig. Dermed endte det 1-4, og en sterk Molde-seier.
    Og med det takker jeg for følget og ønsker en god helg videre!