Sarpsborg går med disse 11 mot Molde: Aslak Falch - Magnar Ødegaard, Mikael Dyrestam, Nicolai Næss - Ole Jørgen Halvorsen, Jonathan Lindseth, Ismaila Coulibaly, Ole Jørgen Thomassen - Jørgen Strand Larsen, Mos Abdellaoue, Joachim Soltvedt.
    Moldes 11 i 4-2-3-1: Andreas Linde - Marcus Holmgren Pedersen, Sheriff Sinyan, Martin Ellingsen, Kristoffer Haugen - Fredrik Aursnes, Etzaz Hussain - Ola Brynhildsen, Magnus Wolff Eikrem, Eirik Ulland Andersen - Leke James.
    Da har avspark gått. Molde i grønt for anledningen!
    1'
    Fin crosser fra Aursnes til Haugen. Backen kommer til dødlinjen, men innlegget klareres.
    2'
    Sarpsborg kommer på venstre. Joachim Thomassen i innleggsposisjon to ganger. Andre gangen får Sarpekapteinen corner, kampens første!
    2'
    Soltvedt slår. Et Molde-hode header den ut til ny corner.
    3'
    To gode cornere fra Soltvedt! Litt babb og klabb på den andre, som ender i keepers ball. Litt mer trøkk og besluttsomhet og djevelskap i Sarpsborg der, så kunne det blitt sjanse.
    4'
    Molde-frispark godt inne på Sarpsborg halvdel. Langt hold for skudd - men mange gode føtter på Molde-laget...
    5'
    Eirik Ulland Andersen skritter opp på en måte som tilsier at han skal ta det.
    6'
    Og det blir det! Godt forsøk! Keeper Falch nede og skyver den unna! Der noterer vi kampens første målsjanse. Reprisen viser at den mest sannsynlig går inn om ikke Falch når frem nede i hjørnet.
    6'
    Ny Molde-forsøk, nå med Ulland Andersen på hodet(!). Hussain dytter ballen til Haugen på venstrekanten. Backen slår inn og litt overraskende er det Ulland som kriger i luften der inne mot Thomassen. Han blir forstyrret i gjerningsøyeblikket og styrer den bare utenfor. Vil ha corner som trøst, men avfeies av dommer Hobber Nilsen. På tv-bildene så det heller ikke ut som at en Sarpsborg-spiller var sist borti.
    8'
    Ulland mye involvert her nå. Får et dårlig mottak når han ellers er i en fin offensiv posisjon. Sarpsborg overtar ballen.
    12'
    Soltvedt fører fremover og prøver seg med ålreit skuddforsøk. Rett på Linde.
    13'
    Coulibaly bryter på midten for Sarpsborg og setter i gang Thomassen. Etter litt bearbeidelsesspill på tvers, der også Coulibaly tar nye initiatitv, ender det med et innlegg på bakre. Thomassen header på Linde.
    16'
    Nytt Sarpsborg-innlegg får frem publikumslyden fra de 200 til stede. Ingen avslutning å juble for.
    17'
    Molde-kontring! Brynhildsen spiller til Eikrem som slår flatt inn foran mål, men assistentdommer har vinket for offside på Molde-spilleren.
    18'
    Thomassen rekker et gjennomspill og slår inn fra dødlinjen - skrått utover. Over samtlige og ut. Halvskummelt. Mye av det fra Sarpsborg 20 minutter ut i kampen.
    20'
    Coulibaly prøver seg på skudd med venstre nå. Godt over.
    20'
    Holmgren Pedersen får ballen av Hussain og setter på den såkalte storfarten. Kan stikke Leke James, men er våken og triller på tvers til Eikrem. Molde-kapteinen skyter, men relativt ufarlig over.
    22'
    Nicolai Næss bryter foran Leke James og tar med seg ballen. Går i bakken rett utenfor 16-meteren og får frispark av dommer Ola Hobber Nilsen.
    22'
    Næss kan finne på å skyte selv her. Litt skrått på målet...
    23'
    Han finner på nettopp det, Næss skyter. Men får ikke til det han prøver på i det hele tatt - ballen fyker opp, høyt opp, og er en større trussel for å lage bulk i tribunetaket enn for Molde-keeper Linde.
    24'
    Halvveis i 1. omgang - og spillerne tar en kjapp vannpause.
    24'
    Vanvittig Molde-sjanse! Eikrem spiller lekkert gjennom Haugen, som fosser inn i 16-meteren. Han passer inn på tvers, rett på foten til Ulland Andersen på motsatt. Men Falch redder forsøket! Kampens største mulighet så langt.
    28'
    Straffe til Sarpsborg! Jørgen Strand Larsen drar seg gjennom og kommer mellom Ellingsen og Hussain på en kjapp kontring og blir lagt i bakken. Hobber blåser kjapt og peker på merket.
    29'
    Gult kort til Molde
    Etzaz Hussain
    Etzaz får gult som følge av trøyeholdingen som er med og skaper straffen.
    30'
    Fredrik Aursnes
    Også Hussains midtbanekamerat Aursnes pådrar seg gult i forbindelse med straffen. Må være for protester.
    30'
    Sarpsborg 08 scorer på straffe!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Molde
    Mål: Mustafa Abdellaoue
    Mustafa Abdellaoue er sikkerheten selv! Hans femte mål denne sesongen. Linde går motsatt, Mos plasserer den til venstre for seg selv.
    31'
    Molde forsøker å spille seg ut bakfra, og Sarpsborg presser høyt. Jubel fra hjemmefansen når det forhindres.
    33'
    Molde bryter gjennom på venstre igjen. Falch på pletten. Blir corner.
    36'
    Den blir det ingen farligheter ut av.
    36'
    Molde prøver å spille seg gjennom. Sarpsborg forsvarer seg fint nå.
    41'
    Ny stor Molde-sjanse! Nicolai Næss gir fra seg ballen. Holmgren Pedersen overtar og setter full fart inn i 16-meteren. Han spiller ballen på den ene siden av en motstander og løper på den andre, rekker ballen før Falch og avslutter. Dessverre for Molde på feil side av stolpen!
    42'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Jørgen Strand Larsen
    Lager frispark ute på Moldes venstreside.
    44'
    Frisparket slås inn i feltet. Falch er ute i feltet og slår ballen vekk.
    44'
    Ny Molde-sjanse, ny Falch-redning! Magnar Ødegaard rører i eget forsvar og lar feil mann, Molde-toppscorer Leke James, få en gratismulighet. Nigerianeren prøver å runde Falch, men keeperen kaster seg ned og fanger ballen!
    45'
    FALCH ER OVERALT! Frisparkforsøk denne gangen, fra Ulland Andersen. Tigeren fra Stavanger vipper den over!
    45'+3
    Eikrem prøver seg på den påfølgende corneren. Heades unna av Strand Larsen.
    45'+4
    Pause!
    45'+4
    Der er andre omgang i gang!
    46'
    Brynhildsen spiller vegg og kommer seg nesten fri mot Sarpsborg-målet. Blir stoppet.
    47'
    Hjemmelaget holder lenge i ballen og angriper langs venstrekanten. Får slått inn, men rett til Linde.
    49'
    Eikrem forsøker å stikke gjennom til Ulland Andersen, men Falck er ute og bryter.
    49'
    Wolff Eikrems pasning til Brynhildsen blir for lang. Angriperen rekker den akkurat før den går over linjen, men innlegget går i nettveggen.
    50'
    Molde hadde et voldsomt press på slutten av første omgang. Har hatt variable resultater den siste tiden - sist med tap mot Brann på hjemmebane. Har ikke råd til å rote bort mange poeng om de ikke skal hektes fullstendig av i gullkampen.
    51'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    51'
    Molde får tak i ballen etter corneren. Forsøker å kontre, men ender opp med innkast på egen halvdel.
    52'
    Ulland Andersen angriper langs kanten. Dyrestam takler og treffer ballen, som går via Molde-spilleren og til utspark for hjemmelaget.
    55'
    Et hardt innlegg finner Mos i feltet. Spissen, som står helt alene, forsøker å dempe ballen med brystkassen. Burde headet på mål der?
    55'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 2 - 0 Molde
    Mål: Ole Jørgen Halvorsen
    Målgivende: Ismaila Coulibaly
    DOBLING! Coulibaly finner Halvorsen på kanten. Han finter innlegg, drar seg inn i 16-meteren og plasserer ballen lekkert i det lengste hjørnet.
    56'
    Snakkes om at Coulibaly handset før han slo ballen ut til Halvorsen. Mulig dommeren kunne blåst i forkant av målet. Men spillet gikk uansett videre og det står 2-0 til hjemmelaget.
    59'
    Mål for Molde!
    Sarpsborg 08 2 - 1 Molde
    Mål: Eirik Ulland Andersen
    Målgivende: Fredrik Aursnes
    SLÅR TILBAKE! Fredrik Aursnes crosser inn og Ulland Andersen er sterkest i luften. Vingen med den gode skuddfoten bruker hodet denne gangen, og Molde har redusert.
    59'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Eirik Hestad
    Ut: Etzaz Hussain
    61'
    Inn: Erling Knudtzon
    Ut: Magnus Wolff Eikrem
    62'
    Inn: Ohi Omoijuanfo
    Ut: Eirik Ulland Andersen
    62'
    Trippelbytte fra Erling Moe. Molde har en solid benk, så får vi se om innbytterne kan snu kampen for serietoeren.
    63'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Sulayman Bojang
    Ut: Mustafa Abdellaoue
    63'
    Sarpsborg slår inn fra høyre og Strand Larsen rager høyest på bakerste. Får headet, men Linde har kontroll.
    66'
    Coulibaly snapper ballen fra Molde og spiller fri Strand Larsen. Får avsluttet, men Linde slår skuddet utenfor.
    66'
    66'
    Sinyan header corneren unna.
    67'
    Lindseth forsøker å komme seg gjennom, men ender opp med å lage frispark.
    69'
    James spiller ballen ut til Aursnes utenfor 16-meteren. Klemmer til, men høyt over fra midtbanespilleren.
    70'
    Hjørnespark til Molde
    71'
    Corneren klareres unna.
    72'
    Pedersen svinger inn i feltet, hvor Brynhildsen kaster seg frem i luften. Forsøker å styre den i lengste hjørne med hodet, men høyt over.
    73'
    Haugen roper på straffe. Dyttes litt i ryggen, men dommeren lar den gå. Molde-backen er forbannet.
    74'
    Sarpsborg får frispark ute på venstrekanten. Kan slå inn i feltet her. Strand Larsen et naturlig punkt å sikte mot.
    75'
    Næss får skutt fra like innenfor 16-meteren. Forsøker å plassere med bredsiden av foten, men skuddet går nokså midt på keeper og Linde får parert.
    76'
    Inn: Jordan Adeoti
    Ut: Joachim Soltvedt
    76'
    Dette er Adeotis debut i Eliteserien. Har erfaring fra toppdivisjonen i Frankrike blant annet.
    77'
    Knudtzon rykker inn i feltet og får slått inn, men ballen går over dødlinjen. Utspark for Sarpsborg.
    79'
    Inn: Tobias Christensen
    Ut: Marcus Holmgren Pedersen
    82'
    Mye trøkk mot Sarpsborg-boksen, men hjemmelaget forsvarer seg godt.
    83'
    Inn: Mathis Bolly
    Ut: Ola Brynhildsen
    83'
    Halvorsen ligger nede med en skade.
    84'
    Halvorsen hinker til slutt av banen. Blir et bytte her.
    85'
    Inn: Alexander Ruud Tveter
    Ut: Ole Jørgen Halvorsen
    86'
    Inn: Sebastian Jarl
    Ut: Jørgen Strand Larsen
    86'
    Kan Molde skape noe mot slutten her? Forsetter å angripe.
    87'
    I skrivende stund ligger Molde fire poeng bak Bodø/Glimt med to kamper mer spilt.
    87'
    Sarpsborg får rensket unna gang på gang.
    89'
    Christensen blir felt midtveis inne på hjemmelagets halvdel og får frispark. Hestad skal ta det.
    90'
    Dårlig av Hestad. Frisparket går langt og over dødlinjen.
    90'
    Det blir sju minutter tillagt tid i Sarpsborg.
    90'+1
    Molde slår langt, men ballen har ingen adresse. Mange svake forsøk på å angripe mot slutten her.
    90'+3
    Et hektisk minutt i Sarpsborg. Falch glipper et frispark og Sinyan får nesten til en skikkelig avsluttet. Ballen blir svinget inn i nytt og igjen er det mange tøffe dueller i feltet. Hjemmelaget får til slutt kontroll.
    90'+5
    Haugen får banket til på volley inne i 16-meteren. Skuddet går utenfor. God sjanse for gjestene.