75'
3-0

Hei og velkommen til denne liveoppdateringen av eliteseriekampen mellom Sarpsborg 08 og Molde.
    Kraftig snøfall preget Østlandet tidligere i dag, men det er ikke synlig på Sarpsborg stadion. Selv om gradestokken nærmer seg nullpunktet, strømmer folk stadig på.
    Sarpsborg 08 kan ikke vise til en eneste seier fra oppkjøringskampene, men stiller med en nesten skadefri tropp til kveldens oppgjør. Tobias Henanger er ute for de blåhvite.
    Molde stiller uten Sean Cunningham og Børre Stenslid, henholdsvis på grunn av manglende arbeids- og oppholdstillatelse, og skade.
    Nærmere 5000 tilskuere er til stede for å følge det som er Sarpsborg 08s første eliteseriekamp på 36 år.
    Spillerne får en massiv velkomst når de går ut på banen.
    Det skal holdes 60 sekunders stillhet for de pårørende i Japan.
    Martin Wiig og Michael Røn får æren av å sparke i gang årets eliteserie.
    Kampen er i gang.
    1'
    Sarpsborg kommer nesten forbi på høyresiden, men Forren klarerer for Molde.
    1'
    Kjempesjanse for Sarpsborg! Røn og Jusufi kombinerer i feltet, og Røn er plutselig helt alene med keeper. Skuddet fra ca. 5 meter går rett på Pettersen, returen setter Røn i Simonsen som får et bein på ballen før den fyker i tverrleggeren og ut. Stor sjanse for hjemmelaget!
    2'
    Hoseth chipper gjennom Chima som slår en fin ball inn i feltet. Dessverre for Molde er ingen der til å styre inn det som ville vært en tidlig ledelse for bortelaget.
    5'
    Sarpsborg 08 kombinerer fint langs høyresiden. Gjennomspillet fra Hoås blir litt for langt for Røn.
    6'
    Johansson slår inn fra venstre. Matland klarerer.
    6'
    Hoseth slår et glimrende innlegg mot Thioune. Den tidligere Sarpsborg-spilleren er kun en god redning fra Hjulstad unna å sende Molde i føringen. Returen skyter Angan høyt over.
    7'
    Giæver dribler fint langs venstrekanten, men innlegget blir for svakt.
    8'
    Hoås forsøker å chippe igjennom Røn, men Forren får headet tilbake til keeper.
    9'
    Heieren Hansen klarerer ballen ut i farlig rom, og den havner hos Angan. Jørgensen gjør en god jobb i det han sklitakler ballen vekk fra Molde-spissen.
    11'
    Chima kombinerer med Diouf på høyresiden. Sistnevnte slår et herlig innlegg mot en fremadstormende Johansson på bakre stolpe. Backen skyter like utenfor.
    12'
    Frispark til Molde på venstre. Går over alt og alle.
    12'
    Heades utenfor.
    13'
    Begge backene til Molde har vært svært bidragsgivende offensivt så langt denne kampen.
    15'
    Spillet bølger litt frem og tilbake. Men Molde begynner å få et lite overtak på kampen nå.
    16'
    Angan får plutselig masse rom å boltre seg i sentralt i banen, men slår en svak pasning rett til Matland.
    18'
    Molde biter seg fast rundt hjemmelagets sekstenmeter, og Chima fyrer av et skudd. Det blokkeres fint av Berge.
    19'
    Breive forsøker et skudd fra distanse. Rett på Pettersen.
    20'
    Angan jager en lang ball fra Forren, men Berge gjør det bra når han kommer forran og spiller ballen til Hjulstad.
    21'
    Hoås med strålende driblinger på venstresiden. Etter noen kombinasjoner fra siden kommer Røn til et skudd; over.
    22'
    Thioune forsøker et skudd fra 20 meter, utenfor fra senegaleseren.
    23'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Michael Røn
    Til enorme protester fra spillerne blir Røn tildelt gult kort for en takling bakfra.
    23'
    Molde triller opp langs høyresiden, og Diouf får ballen i feltet. Kanten sleiver i det han skal avslutte, og det blir ingenting ut av det.
    25'
    Hoås forsøker å finne Røn i mellomrommet. Pasningen fra tometersmannen blir for upresis.
    26'
    Hoås blir lagt i bakken i det han skal skal motta ballen. Edvardsen vinker spillet videre.
    27'
    Thioune og Chima kombinerer langs høyresiden, men Jusufi og Breive får i samarbeid klarert ballen.
    27'
    08 roer ned spillet ved å trille ballen i forsvar.
    28'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Erik Jonvik
    Ut: Michael Røn
    Røn må ut med det som ser ut til å være en skade.
    28'
    Etter god Molde-fotball forsøker Thioune å slå inn fra høyre, det finner ingen og Hjulstad har full kontroll.
    30'
    Forren ligger nede med skade, men kommer seg fort på beina.
    30'
    08 kombinerer fint, og Hoås flikker ballen til Jonvik. Touchen til unggutten blir litt for hard.
    31'
    Chima forsøker å trikse med seg ballen, men Heieren Hansen stopper det som kunne blitt en god sjanse for Molde.
    32'
    Tas kort.
    32'
    Giæver feller Thioune på høyresiden. Frispark til Molde.
    33'
    Eikrem slår frisparket lavt inn i feltet. Diouf kommer stormende, og får til en god avslutning. En glitrende redning fra Hjulstad avverger for 08.
    34'
    08 spiller seg risikabelt, men fint ut av forsvar.
    34'
    Magne Simonsen bryter fint forran Hoås. Godt spill av høyrebacken.
    35'
    Thioune vipper ballen igjennom til Chima som forsøker et innlegg. Klareres av Heieren Hansen.
    36'
    Molde har holdt ballen svært lenge i laget nå.
    37'
    Hjørnespark til Molde
    37'
    Hjulstad snubler og glipper ballen i det han skal ut å plukke. Får et frispark for dytt i ryggen.
    38'
    Klareres av Diouf.
    38'
    Innkast til hjemmelaget høyt på Moldes banehalvdel.
    39'
    Molde forsøker å kontre ved Hoseth, men stoppes glimrende av Giæver.
    40'
    Hoås stusser til Wiig, fra ufarlig posisjon fører spissen med seg ballen ut til 5-meter for Molde.
    40'
    Angan dribler seg på flott vis forbi fire 08-spillere. Skyter fra 25 meter, men skuddet går rett på Hjulstad.
    41'
    Angan er igjennom, men blir korrekt avblåst for offside.
    42'
    Matland feller Chima på høyresiden. Frispark for Molde.
    42'
    Jonvik og 08 kan sette i gang det som kunne blitt en farlig kontring, men Jonvik slår ballen tilbake til Breive, og spillet stopper litt opp for hjemmelaget.
    43'
    Frispark til Molde fra venstre, Hoseth stiller opp.
    43'
    Eikrem slår frisparket, men en Molde-spiller blir avblåst for offside.
    44'
    Matland slår et godt innlegg inn i boksen, men Bugge Pettersen bokser unna.
    45'
    Det legges til 1 minutt på Sarpsborg stadion.
    45'
    Hoseth driver fint fremover på banen, og finner Angan. Spissen blir igjen avblåst for offside.
    45'+1
    45'+1
    Pause i Sarpsborg etter det som har vært en forrykende første omgang. Etter 20 minutter burde begge lag ha tegnet seg på scoringslisten, Sarpsborg ved Michael Røn og Molde ved Makhtar Thioune. En spennende og innholdsrik første omgang er over i Østfold.
    45'
    Thioune slår et fint innlegg fra høyre. Angan ruver høyest i lufta, men header ballen utenfor.
    47'
    Moldes forsvar har vært flinke til å bryte foran spissene til Sarpsborg. Denne gangen er det Forren som bryter foran Hoås.
    47'
    Matland med innlegg mot Hoås. Bugge Pettersen kommer ut og plukker.
    48'
    Frispark til Sarpsborg ved midtbanen. Forran drar i trøya til Hoås.
    49'
    Nytt frispark til Sarpsborg. Denne gangen er det Johansson som feller Hoås på eksakt samme sted som Forren.
    49'
    Jusufi blir stemplet av Johansson. Enda et frispark, denne gang på Moldes venstreside.
    50'
    Breive drar seg innover banen og fyrer av et skudd fra drøye 20 meter. Høyt over.
    51'
    Wiig har muligheten til å spille igjennom Jonvik sentralt, men slår en svak pasning ut mot venstre, med det forsvinner også sjansen.
    52'
    Thioune med langskudd, utenfor.
    52'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Molde
    Sarpsborg 08 i føringen, og det er spydspissen Wiig som gjør det for hjemmelaget. Jonvik får ballen i rom sentralt, og fyrer av et nydelig skudd mot lengste kryss. Skuddet går i tverrleggeren, men på returen er Martin Wiig frempå og header ballen enkelt i mål. 1-0!
    53'
    Scoringen satt virkelig fyr på hjemmesupporterne.
    55'
    Jonvik blir felt på Moldes venstreside. Frispark til de blåhvite, som presser Molde høyt nå.
    55'
    Gult kort til Molde
    Pape Pate Diouf
    Gult kort til Diouf for et høyt spark mot Giæver. Frispark i god posisjon for hjemmelaget.
    55'
    Sarpsborg 08 2 - 0 Molde
    Mål: Jo Nymo Matland
    For et mål! Matlands frispark fra drøye 20 meter går rett i vinkelen. Bugge Pettersen så litt reservert ut der og burde nok prøvd litt hardere på å nå den ballen.
    56'
    Molde holder ballen veldig lenge i laget, og spiller god fotball. Gatt slår inn fra høyre, men Heieren Hansen klarerer.
    60'
    Sarpsborg kombinerer godt. Hoås vrir ballen til Jusufi som tar med seg Jonvik. Han triller ballen til Breive som skyter fra spiss vinkel, rett på Bugge Pettersen.
    62'
    Eikrem feller Wiig. Frispark til hjemmelaget like over midtbanen.
    63'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Daniel Berg Hestad
    Ut: Daniel Chima Chukwu
    63'
    Johansson forserer fremover langs venstresiden, og prøver å spille igjennom Diouf. Berge gjør en god jobb, og hindrer scoringsmulighet.
    64'
    Molde spiller seg fint fremover, men det stopper opp for bortelaget den siste tredjedelen av banen.
    66'
    Gatt tar med seg Simonsen på høyre, og backen slår et brukbart innlegg inn i feltet. Berg Hestad er først på ballen, men den ender til slutt opp i klypene til keeper Hjulstad.
    67'
    Det som kunne blitt en god Molde-sjanse stanses flott av Berge og Jusufi.
    68'
    Speaker melder om 4542 tilskuere på Sarpsborg stadion.
    69'
    Det har roet seg litt ned etter 2-0-scoringen. Mye spill på midtbanen.
    70'
    Jørgensen gjør det strålende da han stjeler ballen fra Angan. Godt spill av den sentrale midtbanespilleren.
    70'
    Johansson får slått inn fra venstre, men igjen klarer Heieren Hansen.
    71'
    Molde triller ballen i forsvaret. De refleksgule gjestene sliter med å finne huller i forsvaret til Sarpsborg.
    73'
    Breive slår et godt frispark inn fra venstre. Bugge Pettersen kommer fint ut og bokser.
    74'
    Sarpsborg 08 3 - 0 Molde
    Målgivende: Glenn Roberts
    Hoås punkterer kampen. Glenn Roberts bruker farten sin, og finner rom på venstresiden. Nyervervelsen slår et nydelig innlegg mot bakerste stolpe. Der er Hoås dødelig, og sender hjemmelaget opp i en tremålsledelse. Godt innlegg, og en fin heading.
    75'
    Christian Steen
    Får det gule kortet etter å ha dratt ned Hoås.
    77'
    Breive og Matland stiller opp. Frispark fra ca. 20 meter.
    78'
    Et nytt godt frispark fra de blåhvite. Breive curler ballen over muren, men skuddet går like utenfor.
    78'
    Johansson og Breive kriger om ballen nede ved Sarpsborgs høyre cornerflagg. Det stemmer ikke helt for Molde nå, og en uheldig Johansson slår ballen ut til femmeter for hjemmelaget.
    80'
    Det har skjedd lite etter 3-0-scoringen, som virker å ha tatt lufta ut av bortelaget.
    81'
    Gatt med et fint initiativ langs høyresiden. Innlegget blir klarert, men Molde får frispark i god posisjon.
    82'
    Inn: Mattias Moström
    Ut: Emil Johansson
    82'
    Eikrem forsøker et skudd mot keeperhjørnet. Ballen curler utenfor.
    83'
    Molde slår langt mot Angan, men Heieren Hansen kommer foran og header tilbake til Hjulstad.
    83'
    Hoås klarerer.
    85'
    Stor sjanse for Molde. Gatt slår et glimrende innlegg mot bakerste stolpe. Forren header mot mål, men ballen går like over.
    85'
    Det slås mye langt nå, ingen av lagene med spesielt god fotball for øyeblikket.
    87'
    Roberts spille igjennom, men blåses av for offside.
    88'
    Molde fyller på med spillere i feltet til 08, og ballen slås nettopp dit. Hjulstad kommer ut og fanger innlegget.
    89'
    Eikrem skyter fra sekstenmeteren, utenfor.
    89'
    Breive felles av Hoseth, frispark til Sarpsborg ved midtbanen.
    90'
    Det legges til 3 minutter.
    90'
    Begge lagene står langt nede på Sarpsborg 08s banehalvdel. Hjemmelagets forsvar fortsetter å klarere unna.
    90'+2
    Lite som skjer nå.
    90'+3
    Hjulstad bokser unna.
    90'+3
    90'+3
    Kampen er over, og hvilken kamp! Etter en spennende første omgang, fortsatte spenningen i den andre. Begge lag hadde flere sjanser til å score tidlig i kampen, men hjemmelagets tre scoringer på drøye 20 minutter tok alt håpet fra Solkskjærs Molde, noe som var veldig synlig det siste kvarteret. En jevn og spennende fotballkamp ender 3-0 i hjemmelagets favør.