1-0
2-0

Hjertelig velkommen til Sarpsborg stadion, og livedekningen av eliteserieoppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Odd.
    Sarpsborg 08 har fått en helt grei start på årets sesong, og de blåhvite kan vise til 1-2-1 på de fire første kampene. Seieren kom borte mot Tromsø på Alfheim i serieåpningen, før kveldens verter spilte uavgjort hjemme mot Vålerenga i den påfølgende runden. I serierunde nummer tre gikk turen til Sandefjord, og Sarpsborg 08 måtte seg seg slått 0-1 etter at Ojamaa pådro seg et rødt kort i den andre omgangen. Forrige serierunde ble spilt i helgen, og Sarpsborg 08 spilte 2-2 mot Bodø/Glimt etter å ha ledet ved to anledninger. Dermed er fasiten fem poeng etter fire kamper.
    Odd har på sin side fått en kjempestart på årets sesong. I første runde beseiret de fjorårets seriemester, Molde, på Aker stadion, før de fulgte opp to nye trepoengere mot henholdsvis Stabæk og Bodø/Glimt. Med ni poeng etter tre serierunder, samt en 2-0-ledelse mot Mjøndalen i den fjerde runden, var det mange som så på Odd som lokomotiv som skulle dundre gjennom alt av motstand i årets eliteserie. Slik gikk det ikke, og lokomotivet sklei av skinnene da Mjøndalen reduserte til 2-1, før de utlignet til 2-2 på overtid i Skien. Odd står dermed med ti poeng og 3-1-0 etter fire runder, men kveldens gjester viste at også de er mennesker etter forrige serierunde hjemme på Skagerak.
    I skrivende stund befinner Sarpsborg 08 seg på en 9.-plass på tabellen med fem poeng, mens Odd ligger på 2.-plass med sine ti.
    På skadelisten til Sarpsborg 08 finner vi Berge og Rosted. Ojamaa må også stå over denne kampen, da han soner sin siste kamp etter det røde kortet mot Sandefjord.
    Odd kan melde om en skadefri topp, men Oldrup Jensen er ikke klare for fulle 90 minutter.
    Lagene har møtt hverandre ved ni anledninger tidligere, og statistikken viser 2-2-5 i favør gjestene fra Skien. I fjor møttes lagene tre ganger i henholdsvis to seriekamper, pluss en semifinale i cupen. Kampen her på Sarpsborg stadion endte 2-2.
    Ola Hobber Nilsen er kveldens hoveddommer, meg seg på sidelinjene har han Svein Inge Wiken og Harald Strand. Henrik Andreas Grenå Pettersen er fjerdedommer.
    Da er lagene klare! Sarpsborg 08 starter i en 4-4-1-1-formasjon, mens Odd går ut i en 4-3-3.
    Vertene gjør én endring på laget som spilte 2-2 mot Bodø/Glimt. Thømt Jensen ersatter Nordvik i midtforsvaret.
    Gjestene fra Skien gjør tre endringer fra laget som spilte 2-2 mot Mjøndalen i forrige serierunde. Ut går Eriksen, Berg og Johnsen. Inn kommer Bergan, Gashi og Occéan.
    Lagene er i ferd med å avslutte sine oppvarminger, og vi er straks klare for innmarsj på Sarpsborg stadion.
    Eliteseriehymnen spilles av, og kveldens motstandere er på vei ut på kunstgressmatta her i Sarpsborg.
    Vi er i gang! Gjestene med avspark.
    1'
    Ernemann og Samuelsen smeller sammen midt på gjestenes banehalvdel, og førstnevnte blir liggende nede med smerter.
    3'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Steffen Ernemann
    Ernemann får det gule kortet, etter å ha vært i en knallhard takling med Samuelsen.
    3'
    Kjempesjanse for Odd! Bentley slår et fantastisk innlegg inn i feltet, og der inne skal bare Halvorsen sette pannebrasken til. Den gamle Sarpsborg 08-spilleren blir for passiv, og rekker dermed ikke frem på kula. Der skal det stå 1-0!
    5'
    Trondsen er meget høyt oppe med knottene, og treffer Grøgaard i ansiktet. Dommer blåser bare frispark, og Trondsen slipper billig unna.
    7'
    Frisparket løftes inn i feltet, men vertene får klarert.
    7'
    To kjempemuligheter for Sarpsborg 08! Zajic finner Tokstad som brenner til fra distanse. Markkryperen overrasker Rossbach, og sisteskansen må gi retur. Der kommer Zajic stormende, men han setter returen over mål fra kloss hold.
    10'
    Askar jobber bra på topp, og skaffer Sarpsborg 08 et frispark i en situasjon mot Hagen.
    11'
    Frisparket fra Trondsen er svakt, og gjestene har ingen problemer.
    12'
    Ernemann prøver seg! Trondsen finner Ernemann som klemmer til fra langt hold. Skuddet er hardt, men nede i hjørnet venter Rossbach som må gi til hjørnespark.
    13'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Slås kort mot Ernemann som leter etter Trondsen, men pasningen er svak.
    13'
    Gult kort til Odd
    Espen Ruud
    Ruud feller Askar som er på vei fremover, og dermed får han det gule kortet.
    16'
    Frispark til Sarpsborg 08 i god innleggsposisjon.
    16'
    Frisparket fra Breive er godt slått, og inn i feltet må Bergan sparke den til hjørnespark.
    17'
    Anders Trondsen
    Rossbach holder.
    17'
    Fin mulighet for Occéan! Halvorsen kommer til innlegg fra høyrekanten, og inne i feltet kan Occéan stige til værs. Han får headet kula på mål, men Kerr er med på notene.
    18'
    Zajic kommer til avslutning - via en spiller og til hjørnespark.
    20'
    20'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Odd
    Mål: Martin Jensen
    Målgivende: Anders Trondsen
    Der sitter den for hjemmelaget! Hjørnesparket fra Trondsen er perfekt slått, og inne i feltet har Thømt Jensen løpt seg fri. Han får gå opp helt alene, og styrer kula ned i det hjørnet den kom fra. 1-0 til Sarpsborg 08!
    20'
    Tokstad feller Samuelsen som er på vei fremover. Frispark til gjestene midt på Sarpsborg 08s banehalvdel.
    21'
    Frisparket fra Ruud er godt slått, men inne i feltet venter Tokstad som header kula til innkast.
    22'
    Halvorsen kommer til innlegg fra sin høyrekant nok en gang, men denne gangen header Ernemann kula rett opp i været, og den daler ned i armene til Kerr.
    25'
    God mulighet for Occéan nok en gang! Halvorsen slår inn fra kanten nok en gang, og denne gangen kommer Occéan først på ballen. Han er under press, men får levert en god avslutning. Heldigvis for vertene sniker den seg utenfor stolpen til Kerr.
    26'
    Trondsen bryter på egen banehalvdel før han setter opp Askar. Han tar med seg ballen fremover før han finner Zajic som venter i returrommet. Han prøver seg på et skudd - langt over.
    28'
    Kronberg kommer til innlegg, men det går gjennom hele feltet.
    31'
    Halvorsen finner Ruud som slår inn i feltet. Det er godt slått, men denne gangen makter ikke Occéan å styre headingen på mål.
    32'
    Halvorsen kommer til innlegg for ente gang i aften, og denne gangen finner han Nordkvelle inne i sekstenmeteren. Han brenner til på hel volley, men avslutningen ender himmelhøyt over mål.
    33'
    Sarpsborg 08 2 - 0 Odd
    Mål: Amin Askar
    Målgivende: Bojan Zajic
    Askar dobler for Sarpsborg 08! Trondsen spiller ballen blindt mot Zajic som vender opp før han ser at Askar suser i bakrom. Han slår en perfekt pasning mellom Hagen og Bergan, og plutselig er Askar alene med Rossbach. Han er iskald alene med sisteskansen, og triller ballen kaldt ned i hjørnet.
    34'
    Thomassen henger ikke med når Halvorsen kommer seg rundt på kanten nok en gang. Denne gangen blir det heldigvis for venstrebacken ufarlig.
    38'
    Hagen bommer grovt, og spiller ballen rett til Breive. Han setter opp Zajic som kan prøve seg fra seksten meters hold, men avslutningen går meteren til side for mål.
    39'
    Ruud kommer på overlap på høyrekanten før han slår inn mot Occéan. Han vinner i lufta nok en gang, men headingen går langt til side for mål.
    41'
    Samuelsen mottar ballen på midten før han finter seg nedover mot hjørnet av sekstenmeteren. Han curler kula mot det lengste hjørnet, men der er Kerr som må gi retur. Den er Kronberg først på, og dansken sparker kula til innkast.
    43'
    Gjestene triller ball nå.
    45'
    Det er lagt til minimum ett minutt i denne førsteomgangen.
    45'+1
    45'+2
    Det er pause på Sarpsborg stadion, og lagene går i garderoben på stillingen 2-0. Det er vertene som har kontrollert denne omgangen, men man ser at gjestene fra Skien vet hvordan de skal angripe når anledningen byr seg. Sarpsborg 08 gikk opp i ledelsen etter at Thømt Jensen headet et hjørnespark fra Trondsen ned i hjørnet som ballen kom fra. Kampen fortsatte i det samme sporet, og vertene doblet sin ledelse etter 34 minutters spill. Zajic slo en fantastisk pasnig mot Askar som var iskald alene med Rossbach. Sarpsborg 08 har vært det beste laget, men en god Halvorsen han skapt ekstremt mye uro for Thomassen på høyrekanten. Ingen av disse innleggene har endt i mål, men det kommer de fort til å gjøre i den andre omgangen, dersom han får fortsette slik. Det er også verdt å nevne at gjestene har en 41 år gammel ringrev på benken.
    45'
    Vertene sparker i gang den andre omgangen.
    46'
    Odd får tildelt et hjørnespark
    Thomas Grøgaard
    Går over alt og alle.
    46'
    Bentley leter etter Nordkvelle, men de misforstår hverandre, og pasningen triller over dødlinja.
    48'
    Gashi slår inn i feltet mot Bentley, men Kerr er ute og bokser.
    49'
    Odd har starten denne omgangen i et høyt tempo.
    50'
    Dagens tilskuertall lyder 3151.
    51'
    Jone Samuelsen
    Samuelsen snakker på seg et utrolig unødvendig kort.
    51'
    Gjestene triller mye ball, men sliter med å finne vei gjennom et kompakt 08-forsvar.
    54'
    Bergan slurver, og Askar snapper opp kula. Han spiller i bakrom mot en offside-plassert Tokstad, men han lar ballen fortsette mot Thomassen som kan slå inn. Innlegget er svakt, og Odd har ingen problemer.
    55'
    Halvorsen kommer nok et gang til innlegg, men denne gangen ender det hele opp som innkast.
    58'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Frode Johnsen
    Ut: Olivier Occean
    Occéan går ut for Odd, inn kommer Johnsen.
    58'
    Bentley finter bort Kronberg før han kommer til innlegg fra dødlinja. Det er det alt for mye luft i, og Kerr holder enkelt.
    60'
    Kerr plukker.
    61'
    Ernemann, som har det gule kortet fra før av, er alt for sen inne i Samuelsen. Dommeren er nede i lomma, men ombestemmer seg da han oppfatter at det hadde blitt rødt. Ernemann lever farlig.
    63'
    Det er gjestene som har styrt denne omgangen så langt.
    65'
    Inn: Fredrik Oldrup Jensen
    Ut: Ardian Gashi
    Oldrup Jensen erstatter Gashi for gjestene.
    66'
    Nesten for Samuelsen! Et innlegg blir klarert ut i farlig rom, og der venter Samuelsen som lader slegga. Fra 20 meter får han avslutte helt upresset, men skuddet går meteren til side for mål.
    67'
    Ruud kommer til innlegg fra høyresiden, men det er svakt og ender over dødlinja.
    69'
    Ernemann dytter Samuelsen i ryggen. Dansken lever ekstremt farlig med tanke på rødt kort for øyeblikket.
    70'
    Halvorsen rundlurer Thomassen før han kommer til innlegg fra dødlinja, heldigvis for vertene er det svakt slått.
    71'
    Etter litt klabb og babb, kommer Bergan til avslutning. Kerr redder før ballen spretter tilbake i Bergan og ut.
    71'
    Breive feller Bentley midt på egen banehalvdel. Frispark til gjestene.
    74'
    Kronberg klarerer frisparket fra Ruud.
    74'
    Ruud feller Tokstad som er på vei fremover. Frispark til Sarpsborg 08 på venstresiden. Slås kort før Thømt Jensen leter etter Zajic, men han blir vinket av for offside.
    75'
    Nesten for Johnsen! Etter mye klabb og babb kommer Bentley til innlegg, og inne i feltet rager Johnsen høyest. Han styrer headingen på mål, men Kerr er god da han bokser avslutningen til hjørnespark.
    76'
    Espen Ruud
    Hjørnesparket er godt slått, og ballen blir headet inn i feltet. Den går over de fleste, før Heieren Hansen klarerer.
    76'
    Inn: Håvard Storbæk
    Ut: Fredrik Nordkvelle
    Nordkvelle går ut for Odd, inn kommer Storbæk.
    76'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Andreas Nordvik
    Ut: Ole Hansen
    Heieren Hansen går ut for Sarpsborg 08, inn kommer Nordvik.
    80'
    Sarpsborg 08 har lagt om til en 4-2-3-1-formasjon nå, der Zajic er vertenes spiss.
    82'
    Zajic krangler med seg ballen inn i feltet før han kommer alene med Rossbach fra skrått hold. Han prøver å legge kula inn i det lengste hjørnet, men sisteskansen leverer en god redning.
    83'
    Ruud slår inn i feltet, men Kerr har full kontroll nok en gang.
    84'
    Halvorsen kommer til innlegg fra dødlinja, men nok en gang er Kerr stor i feltet.
    86'
    Inn: Liridon Kalludra
    Ut: Bojan Zajic
    Zajic går ut for Sarpsborg 08 til stor applaus blandt publikum, inn kommer Kalludra.
    86'
    Gjestene jakter en redusering, men Sarpsborg 08 er ekstremt kompakte i forsvar.
    89'
    Nordvik blir liggende nede med smerter i hodet etter en duell med Johnsen. Han kommer seg opp på bena etterhvert.
    89'
    Det er lagt til minimum fem minutter i denne omgangen.
    90'+1
    Storbæk går i bakken etter en duell med Kronberg inne i feltet, men Hobber Nilsen vinker spillet videre.
    90'+2
    Oldrup Jensen finner Storbæk som kan fyre av inne i feltet. Skuddet er hardt, men går langt over mål.
    90'+2
    Tiden er i ferd med å renne ut for gjestene.
    90'+3
    Fagermo er ute på banen for å stoppe kula. Det hele ender med en dropp, som Ruud spiller tilbake til Ernemann.
    90'+5
    Amin Askar
    Askar løper inn i Rossbach som skal sparke ut, dermed får han det gule kortet.
    90'+5
    90'+6
    Det er slutt på Sarpsborg stadion, og Sarpsborg 08 har slått Odd med sifrene 2-0. De vinner til slutt fullt fortjent etter å ha gått til pause på stillingen 2-0. Odd klarer aldri å skape det nødvendige trykket som måtte til for å trenge gjennom et godt og kompakt 08-forsvar, og dermed gjenspeiler sluttresultatet lagenes prestasjoner. Thømt Jensen sendte vertene opp i føringen etter 20 minutters spill, før Askar på iskaldt vis doblet kvarteret senere. Etter hvilen kastet Fagermo inn Johnsen, men ringreven klarte aldri å påvirke kampbildet. Dermed tar Sarpsborg 08 sin første hjemmeseier for sesongen, samtidig som Odd går på sitt første tap.
    Avslutninger totalt: 9-10. Avslutninger på mål: 5-4.
    Jeg takker for følget, og ønsker dere en flott kveld videre.