1 241
1 470

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av Eliteseriekampen mellom Sarpsborg 08 og Odd fra Sarpsborg Stadion!
    Sarp har starta med 0-2 tap hjemme mot Bodø-Glimt og 2-0-seier borte mot Vålerenga!
    Odd er poenget foran etter 0-0 på Nadderud og 2-0-seier hjemme over Brann!
    Sportssjef Thomas Berntsen slutter i Sarp for å ta over samme rolle i den svenske storklubben AIK. Mannen som fant gull i Klondyke som Sigurd Rosted, Kristoffer Zachariassen og Krepin Diatta. De senere årene har han blitt kritisert både for dyre spillerkjøp som ikke har slått til som for eksempel Kyle Lafferty og satsingen på utlendinger foran lokale talenter. Dermed er det nok en ambivalent stemning til Berntsens avgang, selv om høydepunktene er mange med bronse i Eliteserien, cupfinaler og ikke minst Europa League-kveldene i Sarpsborg!
    Sarpsborg har vunnet fire av de fem siste hjemmekampene mot Odd! Den femte endte uavgjort. I 2022 ble det 1-0 til vertene fra Olavs by.
    Banen vannes i solbyen! Nevnte sol glimrer med sitt fravær, men humøret er som alltid på topp hos østfoldingene! Straks kommer lagene på banen, og det er klart for match her i Sarpsborg!
    0'
    Lang ball mot Midtskogen. Blir nok mange hodedueller mellom han og Utvik i dag. Odd vinner innkast.
    0'
    Midtskogen får hodet på den, ender med ny corner!
    0'
    Enda en corner.
    1'
    Klareres.
    1'
    Slås bak dødlinja!
    3'
    Odd klart best i gang første fem. Uten å skape målsjanser.
    6'
    Jørgensen og Jevtovic kombinerer, men pasningen gjennom går helt inn til keeper.
    8'
    Tibbling med skudd på mål. Ser ut som et mislykket innlegg. Enkelt for Wahlstedt!
    10'
    Litt mer trykk fra vertene nå, men innlegget fra Soltvedt lander nærmere Nellys kebab enn målet til Wahlstedt. Femmeter.
    11'
    Ramon-Pascal Lundqvist spilles fri og avslutningen fra 13-14 meter er skummel. Like utenfor Wahlstedts lengste stolpe!
    12'
    Tas kjapt.
    13'
    Victor Torp med skuddet fra distanse. Wahlstedt slår til corner!
    14'
    Ender med en kjempesjanse for Soltvedt! Tas kort. Kobler på tredjemann. Soltvedt sniker seg kjøkkenveien inn i boks og får den på hel volley på femmeteren. Sender ballen ut av stadion og ned til McDonalds klokkegården!
    14'
    Sarp har våknet nå etter en slapp åpning. Hjemmelaget jakter 1-0!
    16'
    Slår den langt.
    16'
    Offside for Odd
    17'
    Så er det Christopher Baah som plutselig får ballen på halvspretten på 12 meter. Skuddet rett på Leopold Wahlstedt!
    19'
    Så stanser dommer en meget lovende Odd-overgang på grunn av hodeskade. Ser riktig ut det, en spiller fra hvert lag ned! Får hjelp ute på banen nå.
    21'
    Det er Wichne og en Odd-spiller. Wichne er på beina igjen. Fysio Anders Braastad jobber med Odd-spilleren. Den tidligere Kjelsås-backen, kjent for sitt hattrick i Harstad i 2011, gir god hjelp til Wallem som er på beina igjen også.
    22'
    Kampen har dabbet av litt igjen etter en fin periode underholdningsmessig mellom 10 og 20 minutter!
    24'
    Tas kort.
    24'
    Ender med ny corner.
    25'
    VAR sjekker for en hands på en Odd-spiller! Mulig straffe til Sarpsborg! Ingen straffe!
    26'
    Klareres.
    27'
    Wahlstedt plukker.
    27'
    Gult kort til Odd
    Diogo Tomas
    Havner på feil side i duellen og må ta et gult kort for å stanse en særpeovergang.
    29'
    Offside for Sarpsborg 08
    30'
    Midtskogen vinner i lufta, og Odd kan etablere angrep.
    31'
    Tas kort av den tidligere Brøndby-spilleren.
    31'
    Jevtovic slipper unna gult etter å ha stanset Baah.
    32'
    Heades ut.
    32'
    Midtskogen spilles fri på venstre, men glimrende skliblokkering av kaptein Utvik stanser skuddet!
    34'
    Nå begynner rommene å åpne seg for Baah! Drar av to mann og legger inn. I klypene på Wahlstedt!
    34'
    Tas kort.
    35'
    God mulighet for Ramon-Pascal Lundqvist etter innlegg, men headingen lander oppå nettaket!
    36'
    Lang sekvens fra Odd. Ballen ut til Jevtovic, men Baah stjeler den!
    38'
    Tas kort.
    39'
    Like utenfor stoplen! Er det Baah som er på den? Via en motspiller og corner!
    39'
    For en redning av Wahlstedt! Skipper header inn foran mål igjen og det er Fardal Opseth som header fra to meter. Men den svenske keeperen leverer en reaksjonsredning i verdensklasse!
    40'
    Midtskogen header ned til Jevtovic som legger inn. Men på bakre bommer Dennis Gjengaar på ballen.
    43'
    Salomon Owusu
    Stanser en positiv angrepsmulighet.
    43'
    Gjennom feltet og ut til femmeter.
    43'
    Tar den kort.
    45'
    Jevtovic bommer på et innlegg. Femmeter.
    45'+1
    45'+3
    Sarpsborg med alle sjansene i første omgang, men gjestene har en levende vegg i mål. Wahlstedt med et par viktige redninger. I banespillet har Odd hengt godt med, men vertene har vært farligere foran mål. Først og fremst dødballene har vært farlige for Sarpsborg. Vi er tilbake med andre omgang om ett kvarter, kanskje det blir mål da!
    45'
    Vertene med avsparket.
    45'
    Ender med innkast til Odd.
    45'
    Slås opp.
    46'
    Baah skyter fra 20 meter. Enkelt for Wahlstedt.
    48'
    Baah spilles nydelig gjennom på høyre, men Odd er på plass i egen boks og får klarert innlegget!
    49'
    Wahlstedt langt opp på Midtskogen har vært suksessopppskriften for Odd. Æjlen fra Tynset på topp hos Odd er ikke enkel å match i lufta.
    50'
    Odd ekstremt lave i 5-4-1.
    52'
    Eirik Wichne bestemmer seg for å gjøre det selv! Setter fart på og fyrer av fra 15 meter. Like utenfor!
    54'
    Odd roper på straffe! Nei, sier dommer, men VAR skal sjekke! Ingen straffe, sier VAR!
    56'
    Tibbling legger inn, men Maigaard får ikke avgårde en skikkelig avslutning!
    58'
    Bra utspill fra Wahlstedt, og Midtskogen tar ned på kassa med Utvik i rygg!
    59'
    Vi passerer timen, og det er hjemmelaget som har vært klart nærmest mål. 0-0 står det likevel så langt!
    59'
    Soltvedt legger inn, og Tomas vinner duellen på bakre. Lander i føttene på Maigaard, som får en astronomisk mulighet. Blåser den utenfor, og ser lettet ut når dommer allerede har blåst frispark til Tomas!
    60'
    Frispark
    60'
    Midtskogen header ned til Ingebrigtsen. Ut til Jevtovic, men avslutningsforsøket fem meter utenfor!
    61'
    Tas kort,
    62'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Peter Reinhardsen
    Ut: Eirik Wichne
    64'
    65'
    Fantastisk innlegg fra Tibbling. Ramon-Pascal Lundqvist med en kjempesjanse på bakre, men skuddet reddes av Wahlstedt, veggen! I etterkant kommer flagget opp!
    67'
    En kjempesjanse for Midtskogen! Jevtovic sitt skudd blokkeres, men andreballen faller for spissen. Volleyen settes over!
    68'
    Hva skjer her da? Ole Erik Midtskogen er aggressiv i presset og sklir ballen inn i mål i det Kristiansen somler. Dommer annullerer imidlertid fordi han mener Midtskogen er innenfor 16-meteren for tidlig, altså før Sarpsborg har satt i gang spillet!
    70'
    Klareres.
    70'
    Nytt innlegg, men Wahlstedt fanger. Keeperen har vært banens beste så langt!
    73'
    Dobbeltsjanse for Ingebrigtsen! Først reddes fint av Kristiansen. Andre i blokka!
    74'
    Så er det Ramon-Pascal Lundqvist som kommer for Sarp på kontra! Skudd over!
    74'
    Inn: Steffen Lie Skålevik
    Ut: Kristian Fardal Opseth
    74'
    Alle sjansers mor for Dennis Gjengaar! Får ballen på femmeteren, men avslutningen rett i en forsvarer!
    76'
    Odd veldig nære ledermål de siste minuttene, etter at Sarpsborg har hatt sjansene i kampens første time!
    78'
    Wahlstedt langt ut. Fanger sikkert.
    80'
    Kjempesjanse for Skogen! Kjemperedning av Kristiansen! Midtskogen starter angrepet selv med å ta ned en langpasning på kassa. To trekk senere er han gjennom fra spiss vinkel. Kristiansen med en beinparade!
    80'
    Farlig. Ny corner.
    81'
    Smart kort variant, men innlegget klareres.
    81'
    82'
    Blåses utover.
    83'
    Slår langt.
    84'
    Upresist fra Sarpsborg. Femmeter.
    85'
    Sarpsborg nok en gang upresise på siste tredel. Femmeter igjen!
    88'
    Sarp scorer, men annulleres for offside! Det er Tibbling som header ballen i mål! VAR-sjekk for offside! Offsiden er korrekt ifølge VAR!