Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til Sarpsborg, der formlaget Sarpsborg 08 tar imot Tromsø. Ingen av lagene har noe å spille for, bortsett fra heder, ære og en best mulig tabellplassering.
    Lagoppstillingene er inne, og avtroppende Sarpsborg-trener Lars Bohinen stiller med følgende ellever: (3-6-1) Kristiansen - Ødegård, Utvik, Dyrestam - Wichne, Halvorsen, Lindseth, Cadija, Maigaard, Thomassen (k) - Kone.
    Tromsø-trener Gaute Helstrup stiller som følger: (3-5-2) Karlstrøm - Jenssen, Psyche, Øyvann - Arnarson, Opsahl, Yttergård Jensen (k), Kitolano, Vesterlund - Mikkelsen, Moses
    Begge lagene er i god form, og både Sarpsborg og Tromsø står med seks kamper uten tap. Sarpsborg har vunnet fem og spilt én uavgjort, mens Tromsø har blitt en av uavgjortspesialistene i årets eliteserie (kun slått av Vålerenga (12)) med elleve uavgjort. «Gutan» har spilt uavgjort i de fire siste, før de vant de to kampene før det.
    – Det har vært ekstremt interessant. Frustrerende til tider, veldig gledelig til tider. Det som er ekstra gledelig er at vi etter hvert har fått ut mye av potensiale, og at spillere har utviklet seg individuelt, sier Lars Bohinen til Discovery før sin nest siste kamp som Sarpsborg-trener.
    – Begge lag er i bra flyt og har selvtillit. Jeg tror de har lyst til å presse høyt og ha mye ballinnehav. Det samme har vi, så det handler om å få kampen inn i sitt spor, sier Tromsø-trener Gaute Helstrup til Discovery.
    Kampen skal dømmes av hoveddommer Kai Erik Steen. Assistentdommere er Tom Harald Grønevik og Silje Elisabeth Thoresen. Fjerdedommer er Ole-Alexander Ekeli Valen.
    Sarpsborg stiller med følgende spillere på benken: Simen Vidtun Nilsen, Mohamed Ofkir, Rashad Muhammed, Guillermo Molins, Amadou Camara, Joachim Soltvedt, Sebastian Jarl, Ben Kantie Karamoko.
    Tromsø har følgende reserver med seg: Simon Edmund Thomas, Jesper Bergset Robertsen, Isak Amundsen, Runar Espejord, Daniel Berntsen og Lasse Nilsen.
    Idet lagenes kapteiner hilser på hverandre, og kaster mynt om hvem som skal velge side; har norske fotballsupportere spådd utfallet av kveldens kamp: 54 prosent tror Sarpsborg vinner, mens 36 prosent tror Tromsø vinner. Ni prosent tror det ender uavgjort.
    Sarpsborg starter, og Tromsøs fremste menn gyver løs i høyt og aggressivt press. Sarpsborg slår langt.
    1'
    Mikkel Maigaard
    Tromsø med sitt første ballinnehav, og hjemmelaget viser seg som enda mer aggressive enn bortelaget. Maigaard snapper til seg ballen rett utenfor 16-meteren, og fyrer av. Rett i en motspiller.
    2'
    Lagene kjemper som å tilrive seg initiativet. Foreløpig har ingen av lagene markert seg.
    4'
    Det er et lett snødrev over Sarpsborg i kveld, men foreløpig er kunstgresset grønt og fint. Ifølge Yr.no er det seks, sju minusgrader. De aller fleste spillerne har tatt på seg ullvotter.
    5'
    Ole Jørgen Halvorsen
    Halvorsen kommer til skudd fra 18 meter, men ballen suser over og utenfor. TIL-keeper Karlstrøm har full kontroll.
    6'
    Sarpsborg fortsetter å stå høyt, og det stresser Tromsø mer nå. Karlstrøm skyter ballen opp på tribunen, og Sarpsborg vinner igjen ballen.
    6'
    Så er det Maigaard som mister ballen, og Yttergård Jensen serverer Moses ute på høyre. Innlegget er truende nok, men Tromsø kommer ikke til skudd.
    7'
    Godt Sarpsboprg-angrep. Lindseth involverer seg dypt i banen, og tar med seg Halvorsen ute på høyre. Innlegget er høyt, og går helt over til motsatt stang, der kaptein Thomassen slår inn på første touch. Treffer ingen medspiller, og Tromsø slipper med skrekken. Kampens beste angrep.
    9'
    Thomassen forsøker en luke på Øyvann, men Øyvann har stengt tunnelen i begge retninger. Får frispark på kjøpet.
    11'
    Moses får tatt ned ballen rett utenfor 16-meteren, men Tromsø-angriperen får aldri lagt ballen til rette for skudd, til tross for flere gode touch. Ender opp med støttepasning, og da ebber muligheten ut med ingenting.
    12'
    Tromsø-keeperen blir liggende nede etter at Kone forsøker å blokkere Karlstrøms pasning. Sistnevnte går i bakken, men kommer seg på beina igjen, og får et klapp på skuldra av Kone. Dommer Steen blåser frispark, men setter i gang spillet igjen uten mer om og men.
    13'
    Sarpsborg får en aldri så liten kontringsmulighet, men Tromsø-spillerne spurter tilbake, og finner sin defensive formasjon. Det hindrer hjemmelaget i å avansere videre. Men Sarpsborg har tilrevet seg et lite overtak nå, i hvert fall mål i ballinnehav.
    15'
    Sarpsborg bryter, og Halvorsen og Wichne setter fart på på høyresiden. Ender med en slapp avslutning fra Lindseth, som Tromsø-keeperen fanger.
    16'
    Strålende pasning fra Opsahl helt over til Vesterlund, men sistnevnte greier ikke å dempe den perfekte pasningen.
    17'
    Kampen venter fortsatt på sin første store sjanse. Nå er det Tromsø som har jobbet seg langt inn på Sarpsborgs banehalvdel, men ballen blir aller mest spilt på tvers, og det er lite som skjer foran noen av målene.
    20'
    Sarpsborg har muligheten til å kontre, og gjør det, men kaptein Thomassen dveler for lenge før han slår innlegget, og da kommer bortelaget seg på riktig side.
    22'
    August Mikkelsen
    Mikkelsen involverer seg lavt i banen og er arkitekten bak et strålende Tromsø-angrep. Får ballen tilbake, og er nærmest alene med keeper. Utvik får en touch på ballen i siste sekund, og hindrer ballen i å gå mot mål.
    23'
    Hjørnespark til Tromsø
    24'
    Igjen stopper Maigaard opp når hjemmelaget kan avansere på venstre kant. Liker ikke det han ser foran seg, stopper opp, og spiller ballen sideveis. Da rekker Tromsø-spillerne tilbake. Dette har gjentagende for kampens første 25 minutter.
    25'
    Flott ball fra Lindseth helt over til høyre kant. Wichne og Halvorsen setter opp et veggspill, men Vesterlund skjermer godt, og hindrer både innlegg og corner imot.
    26'
    Så er Kitolano helt nede ved egen keeper, og slår femmeter. Spesielt. Tromsø forsøker å sette i gang kort, men nok en gang gir bortelaget bort ballen umiddelbart.
    27'
    Særdeles elegant av Psyche. Vender bort én motspiller med en tofotsfinte, før han spiller opp Moses, som befinner seg tjue meter fra mål. Tromsø-spissen forsøker seg på en finte alá Psyche, og lykkes, med skuddet treffer Utvik. Nesten igjen for Tromsø.
    28'
    Frispark til bortelaget i god posisjon. Det er nok en gang Mikkelsen som skaper trøbbel for hjemmelaget. Mikkelsen har en fri rolle for Tromsø, og har vært «overalt» på banen til nå.
    32'
    Mål for Tromsø!
    Sarpsborg 08 0 - 1 Tromsø
    Mål: August Mikkelsen
    Det er Mikkelsen selv som banker til med strak vrist. Skuddet ser ikke veldig bra ut, men ballen går via ryggen til Jonathan Lindseth i Sarpsborg-muren, i bue over keeper Anders Kristiansen, og faller ned i det tomme målet.
    33'
    Det er 21 år gamle Mikkelsens åttende scoring denne sesongen.
    34'
    Kan Sarpsborg svare med en gang? Kone tar med seg borteforsvaret på løpetur ute på venstre kant, men innlegget er for upresist, og lander i armene til TIL-keeper Karlstrøm.
    34'
    Tromsø bryter høyt i banen, og nok en gang er det Mikkelsen som er arkitekten. Treffer ikke like godt med pasningen denne gangen, men det er utvilsomt bortelaget som styrer kampen nå.
    35'
    Kitolano gir vekk ballen håpløst midt inne på egen halvdel. Sarpsborg snapper den løse ballen, og angriper på nytt. Et håpløst pasningsforsøk fra Maigaard, sørger for at Tromsø får tilbake ballen.
    39'
    Det har vært flust av tekniske feil i første omgang. At ballen skifter eier, skyldes mer unødvendige feil av ballfører, enn at laget uten ball jobber godt for å vinne den tilbake.
    40'
    Tromsø-keeper Karlstrøm får god tid til å sikte mot venstre kant. Han treffer Vesterlund, som får ta ned ballen og servere Mikkelsen, som igjen har funnet plass i mellomrommet. Målscoreren forsøker å sette opp et veggspill, men stoppes.
    41'
    Tromsø presser høyt, men Lindseth viser prov både på god pasningsfot og overblikk.
    43'
    Gult kort til Tromsø
    Eric Kitolano
    Dommer Steen stopper spillet idet Sarpsborg er på vei frem, for å gi Kitolano gult kort. Synderen ser ut til å sparke (litt) etter en motspiller etter en duell langt inne på Sarpsborgs halvdel.
    43'
    Godt Sarpsborg-angrep satt opp av Lindseth, som blir med opp i angrep. Hjemmelaget kommer seg til 17 meter, men lenger kommer ikke de blåhvite.
    45'
    Nytt godt angrep fra hjemmelaget, men Psyche får ryddet unna innenfor egen femmeter. Og det er det siste som skjer i det som har vært en relativt tam og innholdsløs første omgang.
    45'+1
    – Det var deilig å få en scoring. Det er litt heldig at den går via og i mål, men mål er mål. Vi er altfor sløve, og mister altfor mye ball altfor enkelt, så vi må opp et hakk i andre omgang, sier målscorer Mikkelsen til Discovery i pausen.
    Ut: August Mikkelsen
    46'
    – Han kjente det litt i låret. Vi tror og håper det ikke er alvorlig, sier Tromsø-trener Gaute Helstrup om årsaken til at målscorer Mikkelsen ble igjen i garderoben etter pausepraten.
    46'
    I sin siste hjemmekamp som Sarpsborg-trener, sier Lars Bohinen at hjemmelagets hovedoppgave i andre omgang, er å komme seg inn i boks.
    47'
    Daniel Berntsen får ballen i god innleggsposisjon ute på venstre, og har folk foran mål. Treffer nærmeste motspiller. Dårlig utnyttet.
    47'
    Kitolano feller Canadjija, og skal være forsiktig. Fikk som kjent gult kort i første omgang.
    48'
    Kitolano snapper nesten ballen fra Dyrestam, men sistnevnte retter opp egen feil med en god takling.
    49'
    Wichne blir liggende nede etter en duell med Vesterlund. Blir tråkket på, dog helt uforskyldt av Tromsø-spilleren.
    50'
    Sarpsborg kan kontre på venstre, men Thomassen får ikke lagt inn. Får ikke corner heller. Sarpsborg-trener Bohinen var tydelig i pausen på at hovedoppgaven i andre omgang, var å komme seg «inn i boksen». De blåhvite har ikke lyktes så langt.
    51'
    Moses forsøker å flikke ballen gjennom til Kitolano, men touchen er ikke følsom nok.
    52'
    Sarpsborg kontrer, og Kone spilles alene med keeper. Assistentdommer har vinket for offside.
    53'
    Yttergård Jensen chipper ballen gjennom til Vesterlund, som forsøker å slå inn. Ender med hjørnespark.
    54'
    55'
    Tromsø bruker lang tid, og det er til slutt Berntsen som setter fart på på venstre kant. Forsøker å snike seg gjennom tre motspillere, men blir stoppet til slutt. Roper på frispark, men får ikke det.
    56'
    Med Bohinens ord i bakhodet, lykkes Sarpsborg-spillerne i å få ballen inn i boksen, men der er Tromsø-forsvaret først på ballen, og rydder unna. Sarpsborg har fortsatt til gode å skape en stor målsjanse i løpet av kampens første 57 minutter.
    57'
    Strålende piruett av Opsahl i en trang situasjon. Tromsø-spillerne virker mer og mer komfortable med situasjonen, og har ingen problemer med å stoppe de spede Sarpsborg-angrepene.
    59'
    Halvorsen kommer seg til dødlinja, og gjør som Bohinen ba om, legger inn foran mål, men igjen er Tromsø-forsvaret først på ballen.
    60'
    Arnarson ligger nede, men kommer seg på beina etter å ha fått et kjapt medisinsk tilsyn.
    61'
    Sarpsborg fortsetter å angripe på høyre kant, og spiller seg til sin første corner i kampen.
    61'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    61'
    Igjen er det Psyche som header unna. Har vært helt sjef i Tromsøs midtforsvar.
    62'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Maigaard får det gule kortet. Er alt for sent inne i duellen med Psyche.
    62'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Rashad Muhammed
    Ut: Ole Jørgen Halvorsen
    62'
    Bra gjort av Kone. Vender bort to spillere, og spiller gjennom innbytter Muhammed, som løper seg alene med keeper Karlstrøm.
    63'
    Rashad Muhammed
    Muhammed fyrer av, og sikter mot nærmeste stang. Keeper Karlstrøm redder. For et innhopp det kunne vært.
    63'
    Inn: Lasse Nilsen
    Ut: Adam Orn Arnarson
    64'
    Kaos i Sarpsborg-forsvaret. Lindseth mister ballen, og Tromsø slår ballen i bakrom. Keeper Kristiansen er på vei ut, men kommunikasjonen med Utvik er fraværende. Det er nesten sånn at ballen faller til Moses for åpent mål.
    64'
    KJEMPESJANSE for Sarpsborg. Ruller opp fra høyre mot venstre, via Muhammed og Kone. Men Maigaard treffer ikke godt nok, og ballen suser en halvmeter utenfor målet.
    66'
    Det er mer fart i Sarpsborg-laget nå, ikke minst etter Muhammeds inntreden. Har tilrevet seg et initiativ nå, og Tromsø sliter med å få tak i ballen.
    67'
    Jonathan Lindseth
    Lindseth banker til på håpefullt vis på halvspretten fra tjue meter. I overkant optimistisk.
    68'
    Så kontrer Tromsø på høyre ved Kitolano. Venter på medspillere, og velger å spille hjemover i stedet for å sikte på Moses, som er den eneste medspilleren på tur fremover.
    68'
    Igjen er Muhammed på farta, men nå vinkes innbytteren av for offside. Ingen tvil om at hjemmelaget spiller mer direkte nå.
    69'
    Muhammad presser høyt, men er i overkant tøff mot Trømsø-keeper Karlstrøm. Sistnevnte går i bakken, og Muhammad får gult kort for en ettersleng.
    70'
    Så skjer det igjen. Karlstrøm blir liggende. Denne gang etter at Kone presser høyt. Det som skjer ved begge hendelsene, er at Karlstrøm slår pasning, og så løper Sarpsborg-spissene inn foten til keeperen. Blir ikke gult kort nå.
    71'
    Inn: Guillermo Molins
    Ut: Mikkel Maigaard
    72'
    Igjen vinner Kone duellen med Psyche, men igjen er Muhammad offside. Sarpsborg-angrepet fremstår uansett som langt mer farlig nå, enn i kampens første seksti minutter.
    72'
    Tromsø får låne ballen noen sekunder, men Sarpsborg presser hardt, og vinner den tilbake.
    75'
    Runar Espejord gjør seg klar til å komme inn for bortelaget.
    75'
    75'
    Inn: Runar Espejord
    Ut: Ebiye Moses
    76'
    Sarpsborg-kaptein Thomassen syns Moses skynder seg for sakte, og gir Tromsø-spissen en aldri så liten puff for å få opp tempoet på byttet. Hjemmelaget har hastverk nå, om de skal forlenge den ubeseirede rekken av kamper, til sju.
    76'
    Daniel Berntsen
    Tromsø-kontring, fem mot fire. Berntsen får ballen midt foran mål, men fra sytten meter treffer han veldig dårlig, og Sarpsborg-keeper Kristiansen redder enkelt.
    77'
    Berntsens skudd var Tromsøs første sjanse i andre omgang. Dermed 3-3 i sjanser kampen sett under ett.
    78'
    Runar Espejord
    Espejord får ballen ute til venstre, ser opp, og sikter på lengste hjørne. Skuddet går en halvmeter utenfor.
    79'
    Hjemmefansen buer idet Tromsø-keeper Karlstrøm tar seg litt ekstra tid for å sette ballen i spill.
    79'
    Psyche blir litt i overkant arrogant nede ved egen dødlinje, når han forsøker en Cruyff-finte mot Muhammad. Medspillerne rydder opp.
    80'
    Kitolano setter fart på, men Kone stjeler ballen. Dommer Steen blåser frispark, noe Kone syns er særdeles strengt.
    81'
    Tromsø-treneren får tilsnakk av fjerdedommeren for å somle med ballen og bevege seg utenfor trenersonen. Helstrup smeller tilbake i kjent nordnorsk stil.
    82'
    Stygg feilpasning fra Lindseth gjør at Tromsø kan kontre, noe Lindseth hindrer ved å lage frispark.
    83'
    Niklas Vesterlund
    Stor Tromsø-mulighet. Berntsen legger inn fra venstre, og det er til slutt Vesterlund som får avsluttet fra fem meter - men over.
    84'
    STOR Sarpsborg-sjanse som starter med Muhammad nesten nede ved eget hjørneflagg. Får ballen tilbake, og vender spillet over til venstre. Kone får med seg Lindseth ute på venstre, og Sarpsborgs toppscorer vender innover, før han skyter fra åtte meter. Veldig tamt fra god posisjon.
    85'
    Igjen er det Lindseth som får muligheten, denne gang på halvspretten fra ti meter. Ballen har god retning, men stopper i en nordnorsk rumpe.
    87'
    Kone utfordrer Psyche, og legger inn. Der er - som alltid - Lindseth. Ballen lander hos Molins, før innlegget slås mot Muhammad. Innbytteren forsøker å hælsparke ballen i mål fra ti meter. Fiffig tanke, men i overkant optimistisk.
    88'
    Dermed går Sarpsborg og Lars Bohinen mot sitt første tap på sju kamper. Tromsø, og Gaute Helstrup, ser ut til å forlenge sin ubeseirede rekke til sju (tre seire, fem uavgjort).
    89'
    Inn: Isak Amundsen
    Ut: Christophe Psyché
    Kampens beste spiller, Christophe Psyché, må ut. Halter av i det Isak Amundsen kommer inn.
    90'
    Igjen skaper Kone og Muhammad trøbbel for Tromsø-forsvaret. Kommer seg ut av trange situasjoner med ballen.
    90'
    Anders Jenssen
    90'+1
    Det skal spilles minium fire tilleggsminutter, ifølge fjerdedommeren.
    90'+1
    Sarpsborg angriper på venstre, men det blir i overkant mye hælspark fra hjemmelaget. Bortelaget får klarert, selv uten forsvarssjef Psyche.
    90'+2
    Muhammad går i bakken innenfor 16-meteren, men det gjør også Lasse Nilsen. Det ser mer ut som en kollisjon enn en felling. Hjemmelaget håper på straffe, men dommer Steen rister på hodet.
    90'+3
    Anders Kristiansen
    Sarpsborg-keeper Kristiansen løper hele veien fra eget mål for å fortelle dommer Steen at han gjorde feil, og får gult kort for innsatsen.
    90'+4
    Muhammad kommer seg etter hvert på beina. Halter litt på sidelinja, men kommer nok innpå igjen.
    90'+4
    Muhammad finter og finter ute på venstre, og får slått inn. Ballen lander på tjue meter, og lempes inn foran mål. Lindseth er bare nesten først på ballen, men Tromsø-keeper Karlstrøm får slått unna ballen.