52'
0-2
57'

Hei og velkommen til Sarpsborg stadion for liveoppdatering av eliteseriekampen mellom Sarpsborg 08 og Vålerenga.
    Eliteserien er godt over halvspilt, og dette er andre gang lagene møtes for å utkjempe den gjeve kampen om tre verdifulle poeng. Forrige gang særpingene møtte ?Enga? til dyst, stakk Oslo-laget av med en 2-0-seier hjemme på Ullevaal. Sarpsborg 08 ligger foreløpig på på 15.-plass, og er altså under nedrykkstreken. Vålerenga er å finne på 9.-plass.
    Det begynner å bli veldig lenge siden Sarpsborg 08 i det hele tatt tok poeng. Forrige gang det skjedde var borte mot Viking, da to Joackim Jørgensen-mål sørget for 2-2 i Stavanger. Forrige gang de blåhvite østfoldingene vant var i mai, da de slo Aalesund 2-0 på eget kunstgress. Sammenlagt har dagens hjemmelag tatt 16 poeng, og har en målforskjell på 24-38.
    Vålerenga kommer fra to 1-1-kamper mot henholdsvis Odd i Skien, og Sogndal i Oslo. Forrige gang gjestene innkasserte en trepoenger var hjemme mot pallplasserte Tromsø. Etter 18 spilte kamper har de kapret 23 poeng, og har en målforskjell på 21-22.
    På skadelisten til Sarpsborg 08 er det stadig aktivitet. Til dagens kamp er Glenn Roberts, Berat Jusufi, Michael Røn ute med skade, det samme er også leiesoldat Mohamed Ahamed. Tobias Henanger er i fremgang, men er heller ikke klar. Gledelig for vertene er det at Øyvind Hoås er tilbake i spill.
    Bortelaget sliter også; Dawda Leigh, Lars Iver Strand og Yssouf Koné er alle ute etter nylige skader. Dos Santons (lyskestrekk), Strandberg (strekk) og Ogude (karantene) er heller ikke tilgjenglige, samtidig er Shelton solgt. På den positive siden er Stoor tilbake.
    Supporterne strømmer til, og en stor horde Vålerenga-supportere har tatt turen fra tigerstaden. Det er flott vær i Sarpsborg for øyeblikket, så gjenstår det å se om fotballen kommer til å stå i stil med den flotte rammen rundt kampen når dommeren blåser klokka 18.00.
    Wiig og Giæver sparker i gang kampen.
    1'
    Hjemmelaget holder ballen i laget. Vålerenga starter med å presse høyt.
    1'
    Breive ser etter Hoås i feltet, innlegget heades unna av Nordvik.
    2'
    Sarpsborg 08 får frispark ute til siden.
    2'
    Eyde ser etter Berge på bakerste stolpe, men frisparket er upresist, og det går ut til utspark for Hirschfeld.
    3'
    Hagen spiller ballen til Gunnarsson, og Ihugba feller islendingen. Frispark til Enga fra langt hold.
    3'
    God Enga-sjanse! Gunnarsson slår frisparket inn i feltet, og hjemmelaget får ikke klarert skikkelig. Ballen triller ut av feltet, og i returrom smeller Singh til på direkten. Skuddet fyker like utenfor.
    4'
    Stoor felles på vei fremover, og Vålerenga får frispark i god posisjon.
    5'
    Gunnarsson klemmer til, men skuddet blir aldri farlig, og flakser langt utenfor.
    6'
    Breive blir lagt i bakken i det han er på vei fremover, og denne gangen er det vertene som får frispark i god posisjon. Breive stiller opp.
    6'
    Breive går for kraft, og skuddet går via Hagen og til corner.
    7'
    Slås inn mot første, klareres.
    7'
    Ihugba snapper opp returen og smeller til fra langt hold, via en Enga-spiller og ut.
    7'
    Nære for hjemmelaget! Heieren Hansen rager høyest på den presise corneren fra Breive, men header like over målet til Hirschfeld.
    7'
    Hoås vender opp og chipper ballen mot en fremadstormende Wiig i boksen. Spissen er nære ved å få hodet på kula, men Hirschfeld får bokset unna.
    9'
    Ihugba gjør det bra da han først bryter ballen foran Hæstad, for han deretter knuser Stoor i løpsduell. Vålerenga vinner dog tilbake ballen.
    11'
    Fellah vipper ballen med seg, før han blir dratt kraftig i armen. Vålerenga får frispark.
    11'
    Fellah tar det selv. Vertene får etter litt om og men ryddet unna.
    12'
    Gjestene har vært flinke til å stresse hjemmelaget når de har ballen i forsvar, og vil tydelig ikke at Sarpsborg skal få i gang pasningsspillet sitt.
    13'
    Jørgensen spiller en dristig tversoverpasning ved midtbanen, og Enga bryter nesten. Det kunne fort blitt en god overgangsmulighet.
    14'
    Nære for Sarpsborg 08! Hoås vender opp ute på høyresiden, og slår et farlig innlegg inn i feltet. I duell med Wiig header Stoor ballen like utenfor eget mål.
    14'
    Stoor klarerer.
    15'
    Nordvik feller Hoås i feltet i det han skal vende opp, og den høyreiste spissen roper på straffespark. Dommeren vinker Hoås opp, og spillet videre.
    16'
    Hoås er aktiv i åpningsminuttene. Spissen vender opp sentralt i banen og forsøker å tre igjennom en fremadstormende Eyde på venstresiden. Vålerenga bryter, og overtar.
    17'
    Nielsen driber på venstre, og skaffer en corner.
    17'
    Går over alt og alle. Utspark for Heier.
    17'
    Fellah er for tøff i duell med Ihugba, og sistnevnte får frispark.
    18'
    Enga slår i bakrom, og Gunnarsson jager Heieren Hansen. Stopperen tar det hele med god ro, og lar kula trille helt inn til Heier.
    19'
    Ihugba dribler dristig, men bra. Kommer seg unna tre Enga-spillere på midten, før han deretter blir lagt i bakken. Midtbanespilleren får dog ikke frispark.
    20'
    Berre skaffer gjestene frispark like ved cornerflagget. Bortelaget flytter opp det de har av skyts.
    20'
    Fellah slår inn på første stolpe, men den påfølgende avslutningen går over og utenfor 08-målet.
    21'
    Der søler du bort en stor mulighet, Morten Giæver! Ihugba, som har startet kampen bra, plukker ut Breive på høyresiden. Sistnevnte ser opp, og finner en umarkert Giæver, som får tid og rom alene inne i feltet. Avslutningen er svak, og går langt utenfor.
    21'
    Går over alt og alle.
    22'
    Vålerenga spiller seg nydelig gjennom Sarpsborg 08, men i det Nielsen skal dra av Heieren Hansen setter stopperen inn en kontant takling, og får ryddet unna.
    23'
    For noen sjanser, Vålerenga! Først header Gunnarsson i tverrliggeren etter et presist Nielsen-innlegg. Etter litt klabb og babb havner ballen hos Fellah, som helt upresset hamrer ballen via en 08-spiller og ut.
    24'
    Avverges.
    25'
    Vålerenga nærmer seg! Etter corneren slår bortelaget inn i feltet på ny, og Muri rager høyest i feltet. Stopperen header ballen like over målet til Heier, som var sjanseløs på hodestøtet til den robuste forsvarspilleren.
    25'
    Vålerenga har tatt helt over kampen. Etter mange trekk utenfor boksen til hjemmelaget, slår Singh inn i feltet. Vertene får på ny ryddet unna.
    27'
    Gunnarsson er nære i å finne Muri som er på vei fremover, men pasningen blir for hard. Utspark for Heier.
    28'
    Lite som skjer for øyeblikket, og spillet består av mye kriging sentralt i banen. Fortsatt er det Vålerenga som har overtaket på kampen.
    30'
    Gult kort til Vålerenga
    Mohammed Fellah
    Fellah legger Ihugba i bakken i det han er på vei fremover, og stopper med det en god kontringsmulighet. Klart gult kort.
    31'
    Hoås spiller ballen til en feilvendt Wiig, som takles hardt av Nordvik bakfra. God frisparkposisjon for hjemmelaget.
    32'
    Breive skyter i muren, og Vålerenga vinner ballen i forsvar.
    33'
    I det Stoor skal klarere stormer Berge inn, og bryter ballen foran backen. Smellet som deretter kommer kan høres utenfor stadiondørene, og Berge blir liggende på bakken. Kapteinen kommer seg etterhvert på beina, men Roar Johansen sender for sikkerhets skyld Wembangomo i oppvarming.
    34'
    Wiig legges på nytt i bakken, og vertene får frispark rundt 30 meter fra mål.
    35'
    Breive klemmer til, og Hirschfeld gir en litt unødvendig retur. Heldigvis for sisteskansen er det et Vålerenga-bein som er først på kula, og gjestene rydder opp.
    36'
    God fotball av hjemmelaget, og hvilken avslutning av Giæver! Breive får tid og rom på høyresiden, da Hagen er helt ute av posisjon. Nordlendingen finner en annen nordlending, nemlig Giæver, like utenfor sekstenmeteren til Enga. Giæver klemmer til med full kraft, og skuddet fyker i stolpen og ut. Nære!
    36'
    Hjemmelaget er mer med i kampen nå, og har skapt et par gode sjanser. Det har vært en morsom kamp i Sarpsborg så langt.
    38'
    Matchen har roet seg litt ned nå, etter en innholdsrik periode. Vålerenga har ballen i den bakre fireren.
    39'
    Gunnarsson felles av Jørgensen ved midten, og gjestene får frispark. Det tar de fort, vrir spillet, og vinner et innkast.
    40'
    Hagen hiver innkastet helt inn til Sarpsborg 08s femmeter, men der står høyreiste Hoås og header unna.
    41'
    Wiig holder seg til hodet etter en duell med Nielsen. Sistnevnte er på beina, mens Wiig ligger på bakken.
    41'
    Spissen stabler seg på beina, og i ekte fair play-ånd gir hjemmelaget ballen tilbake til Vålerenga.
    42'
    Vålerenga kombinerer nydelig langs høyre! Gunnarsson flikker ballen til Berre, som fører den med seg inn i feltet. Deretter spiller han vegg med Fellah, før han prøver å trille kula inn i feltet igjen. Der er Stanley Ihugba, og vertene overtar.
    44'
    Wiig kommer til en heading på bakerste stolpe, men Hirschfeld kontrollerer ballen utenfor.
    44'
    Nielsen slår ballen inn i feltet fra venstre, og ingen Sarpsborg 08-spillere får klarert. Til slutt havner kula hos Berre, som klemmer til på direkten. Skuddet sneier stolpen, men assistentdommeren har allerede vært oppe med flagget.
    45'+1
    Det legges til to minutter.
    45'+1
    Hoås viser fint overblikk da han vrir ballen over hele banen og til Eyde. Venstrebackens påfølgende innlegg er dog upresist, og havner hos Hirschfeld.
    45'+2
    45'+2
    Omgangen ebber ut på stillingen 0-0. En fartsfylt 1.-omgang er over, og begge lag har kommet til gode muligheter. Sarpsborg 08s Morten Giæver burde nok ha gitt hjemmelaget ledelsen etter 21 minutter, og scoret burde også Gunnarsson gjort da han headet kula i tverrliggeren like etter. Det er en åpen kamp i Sarpsborg, der det meste kan skje etter pause.
    45'
    Fellah og Gunnarsson sparker i gang den så langt målløse kampen. Andre omgang er i gang.
    46'
    Singh blir liggende nede etter en stempling, men kommer seg etterhvert på beina igjen.
    47'
    Berge slår mot Wiig i bakrom, men pasningen er for hard, og havner hos Hirschfeld.
    47'
    Hjemmelaget presser høyt og stresser i åpningsminuttene av 2.-omgang, men Vålerenga takler det fint så langt.
    49'
    Vålerenga med flott fotball. Singh vrir herlig ut til Berre, som finner Hæstad. Kapteinen hopper over ballen, og får den nesten igjen, men Eyde får sparket kula unna.
    50'
    Avverges.
    50'
    Enga biter seg fast utenfor hjemmelagets sekstenmeter, men til slutt får unge Ødegaard klarert.
    50'
    Singh med en ny, flott tversoverpasning, og Berre utfordrer Giæver langs høyresiden. Kanten vinner til slutt en corner.
    52'
    Hjørnespark til Vålerenga
    52'
    Mål for Vålerenga!
    Sarpsborg 08 0 - 1 Vålerenga
    Vålerenga går i føringen etter et hjørnespark, og selvsagt er det Muri som stanger inn ledelsen! Gunnarsson slår hjørnesparket presist inn i feltet, og sterke André Muri rager soleklart høyest i boksen. Midtstopperen stanger til, og ballen fyker forbi Heier og inn i nettmaskene. 0-1!
    52'
    Etter mye klabb og babb kommer nesten Singh til en avslutning, men sleiver i det han skal skyte. Hjemmelaget overtar.
    55'
    Vålerenga fører kampen nå. Spillet sitter, og Sarpsborg 08-spillerne blir løpende mye i mellom.
    55'
    Gjestene spiller seg fra venstre og innover i banen, og til slutt får Singh skyte upresset utenfor sekstenmeteren. Avslutningen går langt over.
    56'
    Sarpsborg 08 0 - 2 Vålerenga
    Målgivende: Mohammed Fellah
    Det rakner for Sarpsborg 08, og bortefansen er i ekstase! Fellah utfordrer Ødegaard langs Engas høyreside, før han plukker ut en umarkert Gunnarsson på seksten meter. Islendingen bruker et touch til å legge ballen tilrette, før han hamrer kula ned i Heiers høyre hjørne med venstreslegga. 0-2!
    57'
    Det ser mørkt ut for hjemmelaget nå. Lite stemmer i oppbygningsfasen, og Vålerenga har god kontroll i forsvar.
    60'
    Fellah leker seg på venstresiden. Først slår han kula mellom beina på Berge, og deretter sender han ballen inn i feltet. Hjemmelaget klarerer.
    60'
    Berre chipper ballen inn til Fellah, som trikser seg forbi Heieren Hansen. Deretter detter han noe teatralsk innenfor sekstenmeteren, og Sarspborg 08 overtar.
    62'
    Ødegaard ser at Wiig starter i bakrom, men pasningen fra høyrebacken blir for hard.
    63'
    Gunnarsson triller ballen mot Nielsen, før Joackim Jørgensen setter inn en kontant takling på unggutten.
    64'
    Avverges.
    64'
    Vålerenga har full kontroll på kampen for øyeblikket. Triller mye ball utenfor hjemmelagets sekstenmeter, og Sarpsborg 08 sliter med å vinnne kula.
    66'
    Hoås får tid på høyresiden, og finner Jonvik sentralt i banen. Fra langt hold vender innbytteren opp og tester skuddfoten, men avslutningen går utenfor.
    66'
    Et hardt Vålerenga-skudd fra distanse tvinger Heier til å sende ballen ut til corner.
    68'
    68'
    Hagen legger Ihugba i bakken på høyresiden, og Sarpsborg 08 får frispark.
    70'
    Eyde slår et nydelig innlegg inn fra venstre, og Jørgensen får nesten hodet på ballen. Nordvik header unna.
    70'
    70'
    Ihugba slår nevene i bakken, og banner over at lagkameratene hans ikke gjør jobben sin. Nysigneringen har et godt poeng, for hjemmelaget blir tidvis løpende veldig mye mellom.
    72'
    Ødegaard kommer seg fri på høyresiden, og triller ballen til innbytter Wembangomo. Han forlenger innlegget inn i boksen, men der er Nordvik og beiner ballen unna.
    73'
    Ødegaard kommer seg fri igjen, drar av Nielsen og har god tid til å sikte og skyte. Unggutten blir dessverre litt for stresset, og klinker kula langt over med venstrefoten.
    74'
    Hagen jobber seg forbi Ihugba på venstresiden, og slår et godt innlegg inn i feltet. Der er midtstopper Heieren Hansen, og får headet unna.
    75'
    Jørgensen kommer til skudd utenfor sekstenmeteren, men avslutningen går svakt utenfor målet til Hirschfeld.
    75'
    Dagens tilskuertall lyder 4632.
    76'
    Vålerenga triller ballen fra venstre til høyre, inn i midten og ut til venstre igjen. Oslo-laget har full kontroll på kampen, men den store sjanseproduseringen uteblir. Hjemmelaget jobber hardt med å vinne ballen, dog forgjeves.
    78'
    Bortelaget nekter så å si Sarpsborg 08 i å ha ballen, når de til slutt vinner den er de upresise, og Enga begynner på nytt.
    79'
    Zajic spenner bein på Ihugba, og vertene får frispark på egen halvdel.
    79'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Mohamed Elyounoussi
    Ut: Joakim Eyde
    79'
    Unge Elyounoussi får nesten umiddelbart en god mulighet. Wiig header ned til innbytteren, men touchen er upresis. Spissen gir seg ikke, og sparker ballen via Muri og ut. Merkelig nok peker dommeren på utspark for Hirschfeld.
    81'
    Ihugba har vært meget god i dag, og igjen vinner han ballen ved midtsirkelen. Jørgensen snapper opp kula og forserer fremover, men det blir ikke til noe mer enn det for hjemmelaget, som sliter kraftig med å i det hele tatt komme til sjanser.
    82'
    Stor sjanse for Enga! Innbytter Zajic kombinerer med Fellah, og etter et veggspill befinner han seg helt alene med Heier, litt skrått fra venstre. Spissen bruker innsiden av foten, og forsøker å curle kula ned i det lengste hjørnet, men Heier avverger.
    83'
    Giæver skyter fra langt hold, og kula går via en Enga-spiller og ut.
    85'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Chuma Anene
    Ut: Mohammed Fellah
    86'
    Gigantsjanse for hjemmelaget, og en klasseredning av Hirschfeld! Jonvik skrur corneren mot bakerste stolpe, og Berge får headet ballen mot mål. Hirschfeld bykser frem og varter opp med en redning det oser klasse av. Stor mulighet for vertene.
    86'
    Alle de 22 spillerne på banen er på Vålerengas halvdel nå. Vertene forsøker å etablere et press på tampen av kampen. Gjestene ser på sin side utelukkende ut til å satse på overganger.
    88'
    Tas kort til Jonvik, som deretter slår inn mot bakerste stolpe. Enga avverger.
    89'
    Hjemmelaget får frispark fra langt hold, og Jonvik forsøker seg. Skuddet går langt utenfor.
    90'
    Det legges til tre minutter.
    90'+1
    Nielsen utfordrer Ødegaard på venstresiden, og vinner et hjørnespark.
    90'+1
    Tas kort til Singh. Enga drøyer tiden.
    90'+1
    Anene finner Zajic i midten, men sistnevnte sender kula langt utenfor med et upresist skudd.
    90'+3
    Ødegaard slår langt mot Elyounoussi, men spissen er offsideplassert.
    90'+3
    90'+3
    Der går sluttsignalet, og Vålerenga vinner fortjent 0-2. Etter en jevn, innholdsrik og fartsfylt førsteomgang gikk lagene til pause på stillingen 0-0. Etter hvilen tok Vålerenga helt over banespillet, og etter å ha produsert et par gode muligheter, kom til slutt scoringene for Enga. Sarpsborg 08 sliter med å rydde opp på defensiv dødball, og det var nettopp på en corner bortelaget tok føringen, da Muri headet inn 0-1. Gunnarsson fikk sin første scoring for sin nye klubb, og ble også med det matchvinner. Vålerenga vinner fortjent.