Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei, og velkommen til livedekningen av eliteseriekampen mellom Sarpsborg 08 og Viking!
    Sarpsborg 08 (3-4-3): Anders Kristiansen - Magnar Ødegaard, Bjørn Inge Utvik, Ben Karamoko - Eirik Wichne, Emil Pálsson, Nicolai Næss, Joachim Thomassen - Anton Salétros, Ibrahima Koné, Joachim Soltvedt.
    Viking (4-3-3): Iven Austbø - Sebastian Sebulonsen, Henrik Heggheim, Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl - Fredrik Torsteinbø, Joe Bell, Harald Nilsen Tangen - Sondre Auklend, Veton Berisha, Shayne Pattynama.
    Lars Bohinen gjør én endring på laget som vant 1-0 på Lerkendal søndag. Ben Karamoko kommer inn på en av de tre stopperplassene på bekostning av Mikael Dyrestam.
    Viking gjør tre endringer fra det pinlige 3-0-tapet mot Sandefjord lørdag. Runar Hove, Kevin Kabran og Samuel Fridjonsson er alle ute av laget. Sistnevnte er heller ikke i troppen. Inn kommer Vikstøl, Auklend og Pattynama.
    Sarpsborg 08 har plukket ni poeng på sine sju første kamper denne sesongen, sist med seier over Rosenborg. På hjemmebane har det blitt to poeng på tre kamper, men sarpingene har til gode å score på eget gress i år. Med seier i kveld går de opp på like mange poeng som gjestene fra Stavanger.
    Viking har variert mye i prestasjonene så langt denne sesongen, og står med tolv poeng på åtte kamper. På bortebane har det blitt flere stygge tap, med til sammen tolv innslupne mål mot Rosenborg, Haugesund og Sandefjord. Samtidig har de vist at de kan på fremmed gress, med en 3-1-seier over Lillestrøm på Åråsen.
    Forrige sesong vant Viking begge kampene mot Sarpsborg 08, med 3-0 hjemme og 2-1 borte.
    Dommer Tom Harald Hagen leder lagene ut på tribunen mens publikum trampeklapper. Deilig å se 2000 tilskuere på tribunen.
    Vertene tar avspark i solskinnet!
    1'
    Viking får frispark helt nede ved egen sekstenmeter.
    1'
    Thomassen kaster opp mot Koné, som mister den utover sidelinjen.
    2'
    Hjemmelaget kombinerer fint langs høyre, men Nilsen Tangen er nede og stopper det angrepet.
    3'
    Viking kommer med sitt første angrep i kampen. Berisha får ballen utenfor sekstenmeteren, og går på skudd. Via en Sarpsborg-spiller, og ut til corner.
    6'
    Hjørnesparket blir småfarlig. Ballen stusses i feltet, før den tar ferden mot Vikstøl på bakerste. Den kommer akkurat for raskt på Viking-backen, så han får ikke styrt den mot mål.
    7'
    Frispark på midten til gjestene, som Bell prøver å sende i bakrom mot Berisha. Han header ned, men vertene plukker opp den.
    8'
    Nytt frispark til Viking. Denne gangen på 20-25 meter. Det legges an til skudd.
    8'
    Bell prøver seg på et skudd, men det blir altfor løst til å sette Kristiansen på de store prøvene.
    9'
    Etter at Sarpsborg 08 dominerte mye de første fem minuttene, har Viking tatt mer over siste fem.
    10'
    Kjempesjanse til Koné! Sarpsborg 08-spissen klemmer til fra fint hold, og publikum slipper nesten jubelen fullt ut. Dessverre for hjemmelaget sniker ballen seg over tverrliggeren.
    11'
    Lang ball fra Austbø, som Berisha vinner. Han prøver å stusse gjennom en lagkamerat, men Utvik hindrer den.
    13'
    Sarpsborg-kast høyt i banen. Flytter opp laget.
    14'
    Godt kast av Thomassen, men bortelaget vinner duellene i feltet.
    14'
    Soltvedt får tid til å sikte med innlegget, men sender ballen rett i klypene til Austbø.
    15'
    Hjemmelaget presser høyt, og ender opp med å lage frispark på Nilsen Tangen midt på gjestenes halvdel.
    16'
    Enda et Viking-frispark. Denne gangen 15 meter inn på Sarpsborgs halvdel. Denne skal slås inn i boksen.
    18'
    Ikke spesielt godt slått av Bell. Sarpsborg har kontroll på den.
    19'
    Viking fortsetter å få frispark. Ved midtstreken denne gangen. Tribunen piper.
    19'
    Lang ball på hodet til Thomassen. Han forsøker å heade inn til Koné, men Austbø kommer ut og plukker.
    20'
    Gult kort til Viking
    Sebastian Sebulonsen
    Vikings høyreback feller Thomassen, og får kveldens første gule kort.
    23'
    Berisha får tilsnakk for litt klaging.
    23'
    Frisparket slås godt inn i boksen, hvor Vikstøl holder på å stusse den i eget nett. Den rutinerte backen kan lettet se at den går ut til corner.
    24'
    Etter litt frem og tilbake daler ballen ned i returrommet hvor Thomassen venter. Han klemmer til på volley, men ballen går rett i fanget til Austbø.
    25'
    Frispark til Viking noen meter inn på halvdelen til Sarpsborg igjen. Bell løfter den inn, men headingen går godt til side for mål.
    26'
    Sarpsborg varter opp med et lekkert angrep, helt til den siste pasningen blir stoppet.
    27'
    Koné får ballen i bakrom, og prøver å løpe fra Heggheim. Det klarer han ikke, og stoppertalentet får greit tak i ballen.
    29'
    Vikstøl løfter ballen inn i feltet. Der er det ikke mange Viking-spillere, og Kristiansen får en enkel jobb med å holde den.
    31'
    Næss prøver seg med et langskudd. Godt over målet til Austbø.
    32'
    Koné setter seg ned. Kraftspissen måtte ut med skade mot Rosenborg sist, men ble klar til dagens kamp.
    32'
    Koné kommer seg på beina, og ser klar ut til å fortsette her.
    33'
    Sebulonsen setter fart langs høyresiden, men løper ballen ut av spill.
    34'
    Hjemmelaget vinne et hjørnespark.
    36'
    Koné får hodet på den, men ballen går feil vei.
    36'
    Sarpsborg biter seg fast høyt i banen.
    37'
    Får et kast høyt i banen igjen, Sarpsborg. Flytter opp spillere i boksen.
    38'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Viking
    Mål: Ibrahima Koné
    Målgivende: Benjamin Karamoko
    Det lange innkastet gir suksess! Sarpsborg 08 har scoret sitt første mål på hjemmebane denne sesongen! Det lange kastet fra Thomassen ender på hodet til Koné, som setter den i nettet med pannen.
    38'
    Tribunen koker! Dette har de ventet lenge på!
    40'
    Sarpsborg fortsetter å angripe, og får en corner.
    41'
    Litt tumulter i femmeteren til Viking før hjørnesparket blir slått. Sitter en Viking-spiller nede, og er ellers ganske dårlig stemning. Dommer for roet spillerne.
    41'
    Nok et hjørnespark som ender i returrom. Klinkes langt opp på tribunen fra Soltvedt.
    42'
    Viking klarer å holde ballen i angrep, før hjemmelaget etter hvert får klinket den langt vekk.
    43'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Joachim Soltvedt
    Suser inn i Vevatne altfor sendt. Hagen drar frem kveldens andre gule kort.
    44'
    Berisha får nesten tatt ned en ball i bakrom, men Kristiansen er der og plukker.
    45'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    Et par Viking-innlegg som blir stanget unna.
    45'+1
    I det vi passerer minimum tillagt tid, vinner hjemmelaget en corner.
    45'+2
    Viking rydder unna.
    45'+2
    Lagene går i garderoben, til trampeklapp fra tribunen. Hjemmesupporterne har blitt servert en meget god forestilling så langt, og det er fortjent at Sarpsborg 08 leder 1-0 til pause.
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Kevin Kabran
    Ut: Shayne Pattynama
    46'
    Nilsen Tangen legger inn fra høyre, men blir blokkert.
    47'
    Kabran skyter fra 20 meters hold, men blir for enkelt for Kristiansen som redder og holder.
    48'
    Berisha felles på venstrekanten. Frispark i fin posisjon til Viking.
    51'
    Bell tar frisparket, og det blir farlig inne i feltet, men vertene får til slutt klarert.
    51'
    Kabran på farten, og får med seg ballen inn i feltet. Han legger ut i feltet, men så har ballen vært ute og det dømmes femmeter.
    53'
    Sarpsborg 08 på en liten visitt. Thomassen legger hardt og lavt inn, men blir klarert.
    54'
    Berisha spilles frem inne i feltet, og prøver å nå Torsteinbø inne foran målet. Nesten.
    55'
    Viking er i siget her nå.
    55'
    Heggheim med et godt skuddforsøk fra 18 meter - kepper slår til corner.
    56'
    Mål for Viking!
    Sarpsborg 08 1 - 1 Viking
    Mål: Kevin Kabran
    UTLIGNING! Corneren blir halvklarert, og på 16 meter står innbytteren. Klinker til med venstrebeinet på direkten - ballen stusser i kresset og fyker inn til venstre for Kristiansen.
    56'
    Kabran ligger nede etter å ha fått knottene til Emil Pálsson i låret. Men det får ikke dommeren med seg. Burde vært et kort der.
    59'
    Sebulonsen legger inn - rett i klypene til keeper.
    62'
    STOR SJANSE! Berisha spilles frem av Torsteinbø, men skuddet fra skrått hold reddes til corner av Kristiansen.
    65'
    Flere farligheter fra Viking nå. Først er det et skudd fra Akulend, som Vevatne styrer mot mål med hodet - Kristiansen redder. Ballen havner hos Kabran som får avsluttet, men blir blokkert.
    65'
    Viking fortsetter å presse.
    66'
    Sarpsborg 08 har kommet seg litt bedre med etter en tung periode.
    70'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Steffen Lie Skålevik
    Ut: Joachim Thomassen
    71'
    Inn: Sulayman Bojang
    Ut: Joachim Soltvedt
    71'
    Inn: Sebastian Jarl
    Ut: Benjamin Karamoko
    71'
    Rolf Daniel Vikstøl
    Feller Skåevik, og det gule kortet der er greit.
    73'
    Inn: Herman Johan Haugen
    Ut: Sondre Auklend
    76'
    Nilsen Tangen kommer til en avslutning, men treffer ikke målet.
    76'
    Inn: Rashad Muhammed
    Ut: Emil Pálsson
    78'
    Corner til hjemmelaget.
    78'
    Det blir småfarlig. Corneren ender på hodet til Kone. Headingen er ikke all verden, men så stusser ballen i Sebulonsen og skifter retning. Austbø blir ikke fintet, og holder den.
    79'
    Bojang med innlegg, og Saletros header - utenfor stolpen til venstre for Austbø.
    82'
    Sarpsborg 08 1 - 2 Viking
    Mål: Harald Nilsen Tangen
    Målgivende: Fredrik Torsteinbø
    VIKING TAR LEDELSEN! Det er Torsteinbø som header ned til Nilsen Tangen, og så fyrer han noe overraskende fra hjørnet av 16-meteren. Markkryperen sniker seg inn helt borte ved stolpen.
    84'
    STOR MULIGHET! Muhammed brenner til på volley fra 14 meter - like utenfor.
    86'
    Inn: Runar Hove
    Ut: Harald Nilsen Tangen
    86'
    88'
    Ødegaard løfter inn i feltet, men for langt for Muhammed.
    89'
    Rødt kort til Sarpsborg 08
    Ibrahima Koné
    Kone får rødt kort etter å ha vært oppe i ansiktet med hendene i en krangel med Austbø. Keeperen kaster seg voldsomt. Det er han som dytter først, men Kone har hendene oppe i ansiktet hans.
    90'
    Muhammed slipper unna kort, selv om han ser ut til å skallet til Sebulonsen.
    90'
    Nå er det fryktelig dårlig stemning her.
    90'
    Det er lagt til fem minutter.
    90'+3
    Kabran felles på drøyt 20 meter. Frispark til Viking i fin posisjon, men blir ikke noe farlig ut av det.