1-2
1-3
1 255
2 487

Hei og velkommen til livedekning av den tiende runden i årets Eliteserie. På menyen i dag får vi servert et oppgjør mellom to lag som jager like bak medaljeplassene. Sarpsborg 08 tar imot Viking hjemme på Sarpsborg Stadion.
    Sarpsborg 08 tapte sist helg borte mot Tromsø. 2-1 tapet var deres første nederlag siden seriepremieren. De slo derimot tilbake i midtuken da de feiet over Odd og avanserte til åttedelsfinalen i NM. 3-1 seieren ble sikret etter scoringer av Fardal Opseth, Mikkel Maigaard og Victor Torp. Før kveldens kamp er 08 nummer seks på tabellen, med 15 poeng.
    Viking brukte også midtuken på å ta seg videre i cupen, da på bekosting av Sarpsborg 08s fiender i Fredrikstad. Zlatko Tripic ble matchvinner med et straffespark på overtid, noe som sørget for en 2-1 seier for dagens bortelag. Viking er i øyeblikket nummer syv i Eliteserien, med bare et poeng opp til Sarpsborg 08. Etter to strake serietap mot Bodø/Glimt og Molde er det nok et Viking lag som virkelig ønsker å ta med seg alle tre poengene hjem til Stavanger etter kveldens kamp.
    Lagene er klare og vi ser at Sarpsborg 08 gjør endringer siden sist kamp i Eliteserien. Utvik er ute med suspensjon, og Sigurd Kvile kommer inn i midtforsvaret. Eller er også Tibbling inne for Lundqvist. Viking har også gjort grep etter tapet for Molde sist helg. Bjørshol er suspendert og Herman Haugen tar hans plass. Helt fremme er Salvesen og Svendsen erstattet av Bjarnason og D´ Agostino.
    1'
    Vi er igang!
    1'
    Viking får tildelt et frispark
    Markus Solbakken
    Tas kort.
    1'
    Lang ball opp fra Kristiansen, men Stensness er overlegen i duellen med Victor Torp. Stopperen skjermer ballen inn til egen keeper.
    1'
    Sarpsborg 08 får tildelt et frispark
    Serge-Junior Ngouali
    Baah dribler bort Solbakken og får frispark. Tas kort og raskt.
    2'
    Wichne finner Maigaard med et smart og lavt innlegg, men sistnevnte får ikke nok kraft når han sklir frem for å avslutte. Dermed en enkel redning for Gunnarsson.
    3'
    Haugen dunker ballen hardt inn foran mål, men Kristiansen er raskt nede og får avverget med en beinparade.
    4'
    Brekalo finner D´ Agostino med et fint innlegg, men spissen er under hardt press og får ikke styrt headingen mot mål.
    6'
    Så er hjemmelaget nære ved å finne ballen høyt i banen, etter slurv fra De Lanlay. Viking slipper dog med skrekken.
    7'
    Soltvedt river i trøya på Haugen og pådrar seg frispark på midtbanen.
    7'
    Herman Johan Haugen
    Tas kort.
    7'
    Harald Nilsen Tangen
    Spiller i støtte.
    7'
    Baah og 08 kontrer, men Solbakken stopper ghaneseren. Ender opp med frispark midt i banen til 08.
    8'
    Frisparket tas kort fra Junior til Andersen.
    8'
    Haugen får masse rom ute til høyre, og finner DÁgostino inne foran mål. Spretten blir litt vanskelig for spissen, og dermed får han ikke til noen god avslutning.
    9'
    Kjempemulighet for Wichne! 08 ruller opp et nydelig angrep og Tibbling kommer til innlegg fra venstre. Han slår ballen lavt ut i feltet, der Wichne er fri. Backen dunker til fra 12 meter, men sender ballen over mål.
    10'
    Mål for Viking!
    Sarpsborg 08 0 - 1 Viking
    Mål: Harald Nilsen Tangen
    Nilsen Tangen utnytter en feil bakerst hos Sarpsborg 08! Hjemmelaget forsøker å spille seg ut bakfra, men Kvile ender opp med å sende ballen rett i beina på Nilsen Tangen. Midtbanespilleren forserer noen meter før han lekkert triller ballen ned i det lengste hjørnet fra 16 meter.
    13'
    Tas kort midt i banen.
    15'
    Tibbling utfordrer Haugen og kommer seg til innlegg. Brekalo header unna.
    17'
    David Brekalo
    Brekalo spiller støtte til egen keeper.
    17'
    Junior går hardt til i en duell med Tripic, som blir liggende å vri seg. Dommer vinker spillet videre.
    18'
    Trenger litt medisinsk assistanse her, Vikings kaptein.
    18'
    Jogger inn igjen på banen til en aldri så liten pipekonsert, Tripic. Ser ut til å skulle fortsette her.
    20'
    Nære ved å få en god mulighet etter et innlegg fra høyre, DÁgostino, men spissen når akkurat ikke frem.
    22'
    Andersen spiller opp Maigaard i mellomrommet. Dansken vender opp og fyrer av, men via en Viking spiller og rett i klypene på Gunnarsson.
    23'
    Sarpsborg 08 spiller Viking lave i øyeblikket. Gjestene er dog meget kompakte, og 08 sliter med å bryte gjennom og skape målsjanser.
    25'
    Maigaard forsøker å vri spille fra venstre til høyre, men pasningen mot Wichne blir upresis. Dermed utspill fra Gunnarsson.
    27'
    Torp rundlurer Brekalo og vinner et frispark midt inne på Viking sin halvdel.
    28'
    Joachim Soltvedt
    Tas kort før Torp slår ballen inn foran mål. De Lanlay header unna.
    28'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Zlatko Tripic
    Slås mot første stolpe. 08 får klarert.
    29'
    Haugen leter etter Tripic i bakrom, men pasningen blir alt for lang og går helt inn til Kristiansen.
    31'
    Sarpsborg 08 bygger opp et lengre angrep inne på Viking sin halvdel, men det resulterer kun i et frispark til bortelaget.
    34'
    Gianni Stensness
    Tas kort.
    34'
    Langt fra Tripic mot Haugen. Ballen blir for lang og går ut til kast.
    34'
    Torp finner Wichne med et godt innlegg mot bakre stolpe, og backen forsøker å legge ballen inn foran mål igjen med et akrobatisk spark. Det blir derimot litt for vanskelig og ballen går bak mål.
    37'
    Mot første stolpe. Kvile header unna.
    37'
    Sarpsborg 08 har ikke klart å skape de helt store målsjansene etter Viking sitt ledermål.
    40'
    Så er det Bonsu Baah som blir liggende etter en duell med Tripic. Vi får håpe det går greit med 08 sitt stjerneskudd.
    41'
    Ser ut til å gå bra dette, for Bonsu Baah. Kommer løpende inn på banen igjen etter litt behandling.
    41'
    Nære på for Viking! Tripic kommer seg rundt på kanten ute til venstre, og slår ballen inn mellom keeper og forsvaret til 08. Dessverre for Viking når ikke D'Agostino frem på ballen, og dermed får 08 omsider klarert.
    42'
    Tas kort.
    43'
    To innlegg fra kort tid fra Tibbling. Verken første eller andre gang klarer en 08-spiller å treffe ballen.
    45'
    Haugen kommer seg rundt på kanten og slår et godt innlegg mot D'Agostino. Spissen mottar ballen på drøye syv meter, men får et dårlig touch. Dermed forsøker han å legge den igjen til Nilsen Tangen, men pasningen er upresis. En brukbar mulighet som renner bort i sanden det der.
    45'+1
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Går opp med albuen i en duell med Bjarnason.
    45'+1
    Tripic slår ballen inn foran mål. D'Agostino får tid til å ta ned ballen, men Kvile får til slutt dunket ballen unna.
    45'+2
    45'+3
    Det er pause i solbyen og Viking leder 1-0. Harald Nilsen Tangen er kampens eneste målscorer etter en godt plassert avslutning fra omtrent 16 meter. Sarpsborg 08 hadde én god mulighet, signert Wichne, men backen fikk ikke presset sin avslutning ned og på mål. Ellers har det ikke vært allverdens med målsjanser, og dermed er det bortelaget som leder halvveis.
    45'+1
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Ramon Pascal Lundqvist
    Ut: Sigurd Kvile
    45'+1
    Så får 08 en god mulighet! Soltvedt kommer høyt i banen og svinger ballen inn foran mål. Der har Wichne posisjonert seg godt og Sarpsborgs nummer 32 får heade fritt fra snaue ti meter. Dessverre for hjemmelaget går headingen rett på Gunnarsson.
    45'+1
    Slår ballen inn foran mål. Maigaard får headet ballen ut av feltet.
    47'
    48'
    Sarpsborg 08 0 - 2 Viking
    Mål: David Brekalo
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Tripic slår cornerer strålende inn foran mål og der er Brekalo og header inn 2-0! Stopperen får gå veldig alene opp midt inne foran mål, og da har han få problemer med å styre inn 2-0 med hodet.
    48'
    Patrik Gunnarsson
    Langt opp mot Tripic. Ballen går utover sidelinjen.
    50'
    Bjarnason og Viking kontrer. Islendingen dytter ballen fint videre til De Lanlay, som prøver et tidlig innlegg mot D'Agostino. Skipper avskjærer og vinner ballen.
    52'
    Tripic kommer seg fri med ballen inne i feltet til 08, og prøver seg med en avslutningen mellom beina på Junior. Må nøye seg med innkast.
    53'
    Christopher Bonsu Baah
    Kommer alt for seint inn i en takling på Tripic.
    53'
    Shayne Pattynama
    God innleggsposisjon. Siktes mot Haugen på bakre, som forsøker å få ballen inn foran mål. Kristiansen kommer ut og plukker.
    54'
    Gult kort til Viking
    Småstygg etterslenger på Junior.
    55'
    Anton Skipper
    Tas kort.
    55'
    Tripic med et tidlig innlegg fra venstre. Rett i klypene på Anders Kristiansen.
    57'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Simon Tibbling
    Klareres på første stolpe.
    58'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Patrick Yazbek
    Ut: Harald Nilsen Tangen
    58'
    Inn: Kristian Fardal Opseth
    Ut: Simon Tibbling
    59'
    Stor mulighet for D'Agostino og Viking! Gjestene kontrer og Tripic finner spissen med en strålende crosser. D'Agostino får avsluttet fra en god posisjon, inne i feltet til 08, men han blåser ballen over mål.
    60'
    Victor Torp
    Tas kort. Ballen ender hos Soltvedt som skyter fra distanse. Rett på Gunnarsson.
    62'
    Langt opp fra Stensness og plutselig er D'Agostino alene med keeper! Spissen forsøker å lobbe ballen over Kristiansen, men avslutningen blir litt for høy!
    64'
    Wichne kommer til innlegg fra høyre, og ballen har retning mot Maigaard. Kapteinen bommer derimot på ballen og dermed får Viking klarert.
    66'
    Voldsomt kok nå når et par dueller ikke ender med frispark til noen av lagene. Hjemmepublikumet viser sin misnøye når duell nummer tre ender med Viking-frispark.
    67'
    Langt fra Stensness. D'Agostino lager frispark.
    67'
    Tas kort.
    67'
    Nesten 1-2! Fardal Opseth mottar ballen like innenfor sekstenmeteren og dunker til på halvvolley. Ballen sniker seg like utenfor det lengste hjørnet. Der hadde Gunnarsson vært sjanseløs!
    69'
    Inn: Lars-Jørgen Salvesen
    Ut: Nicholas D'Agostino
    69'
    Inn: Viljar Vevatne
    Ut: Herman Johan Haugen
    70'
    Victor Torp
    Slås mot bakre, og en 08-spiller får hodet på den. Ballen stusses utover dødlinja.
    71'
    Jeppe Andersen
    Tas kort inne på egen halvdel.
    72'
    Torp finner Fardal Opseth med en god stikker, men Stensness står godt i ryggen på spissen og vinner ballen.
    74'
    Salvesen misbruker en god mulighet! Viking får store rom og Tripic trer Salvesen fint igjennom. Alene med keeper setter spissen ballen en liten halvmeter utenfor.
    74'
    Slås mot bakre og hjemmelaget vil ha hands! Dommer dømmer ny corner.
    75'
    Victor Torp
    Hardt inn mot første stolpe. Vevatne header unna.
    76'
    Lang ball opp mot Fardal Opseth. Brekalo vinner duellen og header ballen ut av farlig område.
    78'
    Viljar Vevatne
    Langt opp mot Salvesen. Han stusses mot Tripic, men rett i beina på Wichne.
    78'
    Sarpsborg 08 blir avblåst for offside
    81'
    Gult kort for å drøye tiden.
    81'
    Kristiansen settes i en småekkel posisjon av egen lagkamerat. men keeperen løser situasjonen godt.
    83'
    Baah og Stensness med en herlig duell, men det ender med frispark til førstnevnte. God innleggsposisjon dette.
    85'
    Victor Torp
    Tas kort før innlegget kommer og Maigaard får en kjempesjanse på bakre stolpe. Kapteinen setter ballen i nettveggen fra en drøy meter!
    85'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 2 Viking
    Mål: Mikkel Maigaard
    Målgivende: Joachim Soltvedt
    Så kommer reduseringen! Soltvedt leverer et nydelig innlegg og Mikkel Maigaard løper seg fri inne foran mål. Denne gangen treffer han med pannebrasken og stanger inn 1-2!
    86'
    Inn: Djibril Diop
    Ut: Zlatko Tripic
    87'
    Inn: Sander Svendsen
    Ut: Birkir Bjarnason
    88'
    Så forsøker Sander Svendsen seg med et brassespark! Pattynama kommer til innlegg fra venstre, og Svendsen kaster seg rundt. Ballen går en liten halvmeter utenfor.
    89'
    Så er det utrolig nære 2-2! Maigaard er igjen alene inne foran mål og header mot lengste stolpe. Ballen sniker seg kun centimetere utenfor.
    90'+1
    Tas raskt og kort.
    90'+2
    Sarpsborg 08 1 - 3 Viking
    Mål: Sander Svendsen
    Målgivende: Patrick Yazbek
    Svendsen punkterer kampen! Hjemmelaget sender alle mann frem og da får Viking enorme kontringsrom. Yazbek sender Svendsen helt alene med keeper og innbytteren gjør ingen feil når han setter ballen kontant ned i hjørnet. Game over!
    90'+2
    Slås langt opp. 08 overtar ballen.
    90'+3
    Salvesen er nære ved å legge på til 4-1, men. avslutningen går utenfor fra spiss vinkel.