0-1

I 1947 vedtok Stortinget å gjøre 1.mai til en offentlig høytidsdag og en fridag, men fotballen tar aldri fri, og derfor kan du ønskes velkommen til livedekningen av 1.runde i cupen der Sportsklubben Herd tar imot eliteserielaget Kristiansund Ballklubb.
    Herd hører til daglig hjemme i 3.divisjon, eller Norsk Tipping-ligaen avdeling 1 om du vil. Der ligger de beskjedent plassert på nest siste plass etter tre kamper med to tap og en uavgjort. I forrige runde tok laget årets første poeng i hjemmekampen mot Træff som endte 2-2.
    Herds trener er faktisk vinner av Kniksenprisen for årets trener i Norge i 2002. Den fikk han for sine imponerende resultater som hovedtrener for Lyn. Etter å ha mislyktes med å få et sterkt Giske IL opp fra 6.divisjon i fjor, ble Sture Fladmark likevel hentet til Herd like før sesongstart i år, etter at laget mistet sin hovedtrener Thomas Pedersen til hardtsatsende Brattvåg IL.
    I 2016 slo faktisk Herd ut Kristiansund av cupen etter at det sto 2-2 etter ordinær tid og ekstraomganger. Straffesparkkonkurransen vant Herd 4-2. I neste runde tok laget imot AaFK, og ledet sensasjonelt 3-1 da det gjensto tre minutter av ordinær tid, men Mustafa Abdellaoue sørget for at AaFK karret seg videre etter et hattrick som snudde kampen.
    Kristiansund, eller KBK som de ofte omtales som, ligger på 10.plass i Eliteserien med to seiere, én uavgjort og tre tap. Laget har hatt en varierende sesonginnledning, men har tatt solide trepoengere hjemme mot Vålerenga (2-0) og borte mot Strømsgodset (2-3) i forrige runde.
    – Det er en bonuskamp for oss å skulle møte Kristiansund i cupen. Det er viktig at vi får en god inngang til kampen, at vi ikke slipper inn et tidlig mål. Vi møter knallgod motstand, sier Herd-trener Sture Fladmark til Sunnmørsposten før kveldens kamp.
    Straks klart for avspark på Amfi Moa Stadion! Herd møter et reservepreget Kristiansund på hjemmebane, og de anser sjansene sine som større etter at de har tatt en titt på lagoppstillingen til storebror fra Nordmøre.
    0'
    Vi er i gang!
    1'
    Klareres ut av Herd-forsvaret.
    3'
    KBK har tatt et grep om kampen.
    4'
    Ny corner til bortelaget, som kjører på fremover!
    6'
    Ender i corner på motsatt side.
    6'
    Ender med utspark fra mål.
    7'
    Hjemmelaget Herd forsøker å bygge opp et angrep, men innlegget fra høyre blir blokkert.
    7'
    Herd med pusterom midt på banen. Dommer Torgeir Halsen gir frispark til hjemmelaget.
    10'
    Langt innkast fra hjemmelaget, men Gjesdal klarerer ut for KBK.
    12'
    Hjemmelaget ypper seg litt nå. Satser på å skape trøbbel med sine lange innkast.
    12'
    Meinhard Egilsson Olsen har startet kampen bra for bortelaget. Fosser ned langs venstrekanten gang på gang. Denne gang ender innlegget hans i fanget på keeper Løseth.
    16'
    Pål Erik Ulvestad på KBKs midtbane spiller mot sin barndomsklubb i kveld. Bror Dan Peter gjør det samme, men han sitter på benken fra start.
    17'
    Herd kontrer og slår langt mot Bendik Mathiesen i bakrom, men Sergine Mor Mbaye er ute og klarerer ballen ut til kast.
    19'
    Frispark i god skuddposisjon for KBK.
    20'
    Frisparket går rett i muren.
    21'
    Kristiansund legger inn fra høyre, men ballen går gjennom hele feltet og utover dødlinjen.
    22'
    Halvspilt førsteomgang. KBK har vært best, men ikke skapt store målsjanser. Herd henger bra med hittil, mot et reservepreget KBK.
    23'
    Erlend Sivertsen tar med seg ballen innover og avslutter over mål.
    26'
    Amang avslutter rett på keeper fra spiss vinkel. Kampens største sjanse!
    26'
    Heades ut av Martin Breivik.
    27'
    KBK forsøker seg på ny. Lindquist spiller til Cirak, som legger inn fra høyre. Amang får avsluttet, men forsøket går rett på keeper.
    34'
    Ender i ny corner fra motsatt side.
    34'
    Herd klarerer ut nok en gang!
    34'
    Coly forsøker seg fra distanse. Håpløst langt over mål.
    35'
    Herd har mer enn nok med å forsvare seg, og har knapt hatt ballen i mer enn to trekk siste kvarteret.
    36'
    Mål for Kristiansund!
    SK Herd 0 - 1 Kristiansund
    Mål: Meinhard Olsen
    KBK og Egilsson Olsen utnytter en stygg forsvarstabbe, og sender gjestene i føringen! Et langt oppspill fra kaptein Coly blir forsøkt headet tilbake fra en Herd-forsvarer, men tilbakeheadingen blir for svak og Meinhard Egilsson Olsen får en enkel jobb med å plukke den opp og sette den forbi Herd-keeper Løseth.
    36'
    Kristiansund triller ball i bakre rekke, og styrer kampen som de vil. Herd er fryktelig baktunge.
    44'
    Pål Erik Ulvestad forsøker seg på et offensivt bidrag like før pause, men kløner ballen utover sidelinjen mot gamleklubben.
    45'+2
    45'+2
    Det er 1-0 til KBK til pause, og det er helt fortjent at laget fra Eliteserien har tatt ledelsen. Herd holdt greit følge første halvdelen av omgangen, men rundt halvtimen begynte kreftene å ta slutt. Egilsson Olsen utnytter en grov feil av Herd-forsvaret og satte ballen sikkert i mål bak Sondre Løseth i det 36. minutt. Det er kampens eneste scoring hittil, men bli ikke overrasket om det kommer flere etter pause.
    45'
    Gult kort til SK Herd
    Litt billig gult kort tildeles Herds kaptein etter en takling midt på banen.
    20'
    Vi er i gang med 2.omgang!
    46'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Torgil Gjertsen
    Ut: Thomas Amang
    Christian Michelsen foretar ett bytte i pausen.
    46'
    Kristiansund legger inn fra venstre, men avslutningen fra innbytter Torgil Gjertsen blir blokkert.
    51'
    Rolig start på 2.omgang.
    54'
    Tas kort. Slås etter hvert videre inn i feltet der ballen triller utover sidelinjen og ut til femmeter.
    55'
    Torgil Gjertsen banker ballen i tverrliggeren fra 14 meter etter å ha snubla seg forbi et par Herd-forsvarere! Nære ved å doble ledelsen der.
    57'
    Ballen slås inn i feltet, men Torgeir Halsen blåser frispark til hjemmelaget etter en duell i feltet.
    59'
    Herd med en sjelden mulighet. Frispark godt inne på KBKs halvdel. Flytter opp folk.
    60'
    Frisparket slås på bakre stolpe der ballen stusses et par meter utenfor av Jonas Austnes.
    61'
    Halvtimen igjen på Amfi Moa Stadion. KBK fortsatt med full kontroll, men så lenge det står 1-0 til gjestene er det liv i kampen.
    61'
    Bendik Mathiesen jobber hardt for å rive til seg ballen etter et oppspill, men Henrik Gjesdal blir litt for sterk for den kjappe, men ikke så muskuløse Herd-spissen.
    64'
    Stopper Ødegaard på en overgangsmulighet, og får fortjent gult kort av dommer Halsen.
    65'
    Herd med kampens første skudd på mål, men vinkelen blir for spiss, og keeper har ingen store problem med å stoppe skuddet fra Hagen.
    67'
    Spillerbytte - SK Herd
    Inn: Izantullah Ahmadzai
    Ut: Jorgen Eilertsen Fylling
    68'
    Gult kort til Kristiansund
    Ulvestad pådrar seg gult kort mot gamleklubben etter en duell midt på banen.
    70'
    Herd med godt innlegg fra høyre, men Jonas Austnes er akkurat litt for seint ute med sitt løp inn på bakre stolpe.
    71'
    Ender i ny corner.
    73'
    Corneren heades utenfor mål av dagens KBK-kaptein, Aliou Coly.
    73'
    Herd forsøker å kjempe seg tilbake i kampen, men de har en vanskelig jobb med å bryte ned dette solide Eliteserie-laget.
    75'
    Inn: Vegard Bruland
    Ut: Petter Haddal Worren
    Den rutinerte Herd-spilleren Vegard Bruland, som spilte sammen med AaFK-guttene Andreas og Oddbjørn Lie i sine barne- og ungdomsår her i Herd får det siste kvarteret på banen for hjemmelaget. Har vært skadeplaget siste sesongene, men får seg noen minutter mot Eliteserie-motstand her i kveld.
    76'
    Coly får behandling på sidelinjen etter at han fikk en smell midt på banen for et par minutter siden. Ser ut til å komme seg på beina igjen.
    78'
    Bortelaget får frispark i god innleggsposisjon ute til venstre.
    82'
    KBK får ingenting ut av frisparket.
    83'
    Nå er det Herd med frispark i gunstig skuddposisjon. Hagen står klar ved ballen. Ballen slås inn i feltet der keeper Mbaye bokser ballen ut av feltet.
    83'
    Kort corner. Meinhard Egilsson får til slutt igjen ballen og går på skudd, men avslutningen triller utenfor mål. Ufarlig.
    85'
    Fem minutter igjen av denne relativt tamme cupkampen.
    86'
    Herd ser ut til å ha gitt opp håpet om å detonere en cupbombe her på Amfi Moa Stadion. KBK triller ball og har full kontroll på dette.
    87'
    Heades et par meter til side for mål.
    87'
    90'+3
    Dommer legger til tre minutter, men Herd klarer ikke å utnytte overtidsminuttene heller. Kristiansund avanserer til neste runde uten å imponere voldsomt. Kampens eneste scoring var det Meinhard Egilsson Olsen som sto for, og det kom etter et håpløst forsøk på et tilbakespill til keeper som ble altfor løst. Egilsson Olsen utnyttet det dårlige tilbakespillet og satte ballen kontrollert i mål. Takk for at du fulgte denne livedekningen!