0-1
Konate23' (Str.)
1-1

Hei og hjertelig velkommen til Nordre Åsen kunstgress, hvor vi skal følge kampen mellom Skeid og Strømmen i cupens første runde!
    Første runde i Norgesmesterskapet, eller cupen, er virkelig en festdag. Møtet mellom topp og bredde, David og Goliat, traktekaffe og espressomaskin, denne kampen i mildt format med Skeid og Strømmen – fra henholdsvis 2. og 1. divisjon.
    Om hjemmelaget fra Oslo skulle slå ut gråtrøyene fra Romerike i kveld, vil det være en overraskelse, selv om det historisk sett nok vil være på størrelse med en kinaputt. Kveldens bortelag stod i fjor for et av de største smellene av cupbombene, da de på sensasjonelt vis sendte lokalrival og storebror Lillestrøm på hodet ut av turneringen i tredje runde, etter ekstraomganger på Strømmen Stadion.
    Historie er noe de snakker varmt og stolt om i Skeid. I NM-sammenheng er det kun Odd (12), Fredrikstad (11) og Rosenborg (10) som har vunnet flere kongepokaler enn Skeid (8) siden 1902. Den siste cupseieren kom i 1974, da Viking ble slått 3-1 på Ullevaal Stadion, med spillere som Per Egil Nygård, Stein Thunberg og Tor Egil «Toro» Johansen på laget. Om årets tropp skulle gå helt til topps i år, vil fremtidige generasjoner minnes navn som Idar Lysgård, Ridouan Essaeh og Ørjan Valle med enorm glede.
    Gjestene fra Strømmen har også sine stolteste perioder bak seg. 1. divisjonsklubben var sist oppe i Eliteserien på 80-tallet, men har i det siste etablert seg på det nest øverste nivået i norsk fotball. Klubbens NM-historie er trofeløs, men i 1957 kom de til semifinale, hvor Sandefjord til slutt ble for sterke.
    Fjorårets sesong i cupen for Skeid, endte med tap 1-4 mot Odd i andre runde. Strømmen fikk, som nevnt en kjempeopplevelse da de slo ut Lillestrøm, men det ble bråstopp og tap 1-5 borte mot Stabæk i 4. runde. Ingen av lagene har vært i gjennom kvalifisering før denne kampen.
    Skeid har god tro på at de skal gi Strømmen en jevn kamp i kveld. Trener Ørjan Valle sier at han stiller med toppet lag og at de gleder seg til cupkamp på hjemmebane. Strømmen-trener Espen Olsen innrømmer at han ikke har altfor mye kjennskap til årets Skeid-utgave, men at han fikk med seg serieåpningen deres. Den tidligere Ham-Kam og Sogndal-spissen skryter av kveldens motstandere, og trekker særlig frem backene og midtspissen. Målet er å komme like langti cupen, om mulig lenger enn de gjorde i fjor.
    Hjemmelaget Skeid har kun spilt en kamp i serien så langt, borte mot Oppsal. Kampen endte 0-0 etter at keeper Idar Lysgård reddet straffe på tampen av oppgjøret. I en liga hvor halvparten av lagene rykker ned i år, må Torshov-gutta fortsette å sanke poeng jevnt og trutt, ettersom fjorårets 9. plass i år ikke er godt nok for å overleve. Med solide lag som Alta, Follo og Tromsdalen i samme avdeling, får Skeid tøff konkurranse om de øverste plassene. Strømmen på sin side ligger helt sist i 1. divisjon med ett poeng etter to kamper. Skal de to klubbene ikke bli divisjonskamerater neste sesong, må også romerikingene få fart på poengsankingen.
    Det har vært en fin vårdag i Oslo i dag. Utover ettermiddagen har det skyet til, men det ser ut til å bli flotte spilleforhold i hovedstaden i kveld. Vi ser frem til kampstart og kommer tilbake med lagoppstillinger når de blir delt ut på stadion.
    Vi beklager sen lagoppstilling, grunnet tekniske problemer. Ørjan Valle gjør én endring på laget som spilte 0-0 mot Oppsal i seriepremieren. David Tavakoli kommer inn for Anders Engebretsen på topp. Trener for Strømmen, Espen Olsen, gjør flere endringer på laget som også spilte 0-0 forrige seriekamp, mot FFK. Bolstad får sjansen i mål, Nilsen erstatter Melgalvis på høyreback, Rødsand og Adebahr får prøve seg fra start på midtbanen og på topp starter kvikke Brændsrød og cupspesialist Madiou Konate.
    Dessverre har det oppstått tekniske problemer i forkant og i starten av kampen, men nå er vi oppe igjen og vil referere forhåpentligvis helt til siste fløyteblås fra dommer Ali Iqbal Tahir.
    Brændsrød stormer inn i 16-meteren og felles bakfra. Dommer Tahir peker på krittmerket.
    22'
    Strømmen IF scorer på straffe!
    Skeid 0 - 1 Strømmen IF
    Mål: Madiou Konate
    Strømmen tar ledelsen på straffespark! Madiou Konate er iskald fra 11-meteren og plasserer ballen til venstre for Lysgård, som slenger seg motsatt vei. Noe mot spillets gang at bortelaget leder.
    23'
    Frem til målet har kampen vært jevn, og Skeid har hatt de største mulighetene. Nærmest var spiss Tavakoli, som fra hjørnet av 16-meteren bøyde ballen mot lengste stolpe. Der var keeper Bolstad i full strekk og fikk slått til corner. Ellers har vertene vært truende på dødballer. Høye og sterke Tavakoli er en konstant trussel.
    27'
    Mål for Skeid!
    Skeid 1 - 1 Strømmen IF
    Mål: Mustafa Hassan Ahmad
    Målgivende: David Tavakoli
    Så utligner hjemmelaget etter et deilig angrep! Skeid kontrer og kommer i full fart fremover. Det går på få touch før David Tabakoli på én berøring passer gjennom Mustafa Ahmad som kommer seg mellom stopperne til Strømmen. Vingen avslutter lekkert på direkten til side for Bolstad, med yttersiden av høyrefoten. Fortjent utligning!
    27'
    Skeid får tildelt et hjørnespark
    Jens Rongved
    På bakerste, over alt og alle. Utspill for Bolstad.
    30'
    Skeid fortsetter presset etter utligningen. Strømmen har hendene fulle med håndtere angriperne til hjemmelaget.
    33'
    Stor sjanse for Brændsrød! Konate er sterk med mann i rygg og får vendt opp. Trer så perfekt gjennom til Brændsrød som kommer alene mot keeper. Fra skrått hold sender spissen ballen like til side for mål. Meget nære 1-2!
    34'
    Bergersen er med opp og vinner en corner.
    35'
    Andreas Steinbakk-Olsen
    Bolstad bommer skummelt i feltet, men ingen røde spillere kommer på ballen. Strømmen får til slutt klarert.
    35'
    Brukbart oppmøte på Nordre Åsen kunstgress i kveld. Begge lags supportere holder varmen med å synge og hoppe.
    37'
    Godt press fra hjemmelaget som vinner ballen høyt. Ness feller så Steinbakk-Olsen. Frispark i god innleggsposisjon.
    38'
    Frisparket er nydelig slått av Steinbakk-Olsen og Tavakoli får til en heading. Men det er vinket for offside.
    39'
    Adebahr er sent inne i Amdal og dommer blåser. Blir liggende i noen sekunder, stopperen. Fikk nok en brukbar smell i den duellen.
    40'
    God jobb av Yousef som kriger høyt i banen, men mottar latter fra benk og tribune når han forsøker å filme seg til frispark like utenfor 16-meteren.
    41'
    Sylfrekk variant av keeper Lysgård som bakerste mann. Drar av en stormende Brændsrød som går rett på finta, til hjemmefansen store begeistring.
    42'
    Frispark til Skeid midt på banen. Flytter opp folk.
    43'
    Frisparket blir uten adresse. Strømmen overtar.
    43'
    Bergersen har vært offensiv i denne omgangen. Vinner nok en corner.
    44'
    Får to forsøk, Steinbakk-Olsen. I begge tilfeller er Ness i veien.
    44'
    Vi er straks på overtid i første omgang.
    45'
    Strømmen presser på og vinner et innkast oppe på høyresiden.
    45'+1
    Et innlegg slås mot Brændsrød, men der har Bergersen kontroll.
    45'+2
    45'+2
    En underholdene og jevn første omgang er over på Nordre Åsen kunstrgress, og lagene går til pause på stillingen 1-1. Skeid har vært fullt på høyde med sine gjester fra divisjonen over, og kommet til mange muligheter. Særlig på dødball har vertene vært farlige. Likevel var det Strømmen som fikk uttelling først, på straffespark ved Madiou Konate. Ikke lenge etter utlignet Skeid etter en lekker avslutning fra Mustafa Ahmad, på fremspill fra David Tavakoli.
    Begge lag har alt å spille for i andre omgang, og vi ser frem til en like åpen kamp de siste 45 minuttene. Kanskje blir det også en ekstra lang kveld for de fremmøtte på Nordre Åsen.
    Skeid sparker i gang andre omgang!
    46'
    Hjemmelaget setter inn et høyt press innledningsvis.
    46'
    Rødsand holder Essaeh og får frispark mot seg på høyrekanten.
    48'
    Brændsrød blir spilt gjennom i bakrom. Kommer til skudd skrått til høyre for mål, men unggutten får ikke nok klem i avslutningen. Lysgård holder enkelt ballen.
    49'
    God brytning av Amdal når han sklir ballen ut til innkast foran en jagende Ness.
    50'
    God kontringsmulighet for hjemmelaget, som kommer fire mot fire. Men Buduson nøler og blir brudt av Øby.
    51'
    Så kontrer Strømmen raskt! Det går fort og presist på høyresiden til bortelaget og fra dødlinja får Brændsrød slått hardt inn foran mål. På direkten klemer Ness til, men midtbanespilleren er under press og setter ballen like utenfor. God mulighet.
    51'
    Gueye gjør en fin jobb når han sparker ballen til corner i løpeduell med Brændsrød.
    54'
    Strømmen IF får tildelt et hjørnespark
    Ulrich Ness
    Bergersen header unna.
    54'
    Gult kort til Skeid
    Jonas Bergersen
    Er for sent ute med taklingen på Ness.
    55'
    Konate går ned for telling innenfor Skeids 16-meter. Så ut som om senegaleseren fikk knottene til Gueye i magen, men dommer velger å foreta seg ingenting.
    57'
    Mottar behandling nå, veteranen. Kommer seg til slutt på beina.
    57'
    Pasning i bakrom mot Buduson. Bolstad kommer fint ut og header ballen vekk.
    58'
    Essaeh driver fremover og utfordrer langs midten. Blir tatt hardt, og dommer blåser frispark midt på halvdelen til Strømmen.
    59'
    Gult kort til Strømmen IF
    Viktor Adebahr
    59'
    Rongved svinger ballen inn og høyest i feltet ruver Amdal. Ballen går i mål, men dommer Tahir annulerer scoringen. Assistentdommer hadde allerede vinket for offside. Vanskelig å si om det var riktig avgjørelse.
    60'
    Spillerbytte - Strømmen IF
    Inn: Nasir Dernjani
    Ut: Madiou Konate
    60'
    Inn: Mathias Blårud
    Ut: Viktor Adebahr
    Dobbelbytte hos gjestene.
    60'
    Mål for Strømmen IF!
    Skeid 1 - 2 Strømmen IF
    Mål: Markus Brændsrød
    Klassisk Brændsrød! En lang ball spilles ut fra forsvaret, og Brændsrød jager oppspillet i voldsom fart. Ingen av Skeid-spillerne tør å sette inn taklingen og dermed får spissen tid til å sikte. Fra skrått hold til høyre, plasserer Brændsrød ballen i lengste kryss med en nydelig avslutning. Strømmen er på ny i føringen!
    61'
    Nå har Skeid omtrent en halvtime på å svare.
    64'
    Ulrich Ness med tid og rom i mellomrommet. Fyrer like godt løs og ballen får god fart. skuddet ender en liten meter over målet til Lysgård.
    66'
    Frispark til hjemmelaget i ypperlig innleggsposisjon. Litt til venstre for 16-meteren.
    66'
    Tavakoli er der, men headingen går via en Strømmen-spiller og til corner.
    67'
    Amdal kommer på ballen på første stolpe. Får til en god heading, men ballen går like over mål. God sjanse, det der.
    67'
    Dernjani får kriget seg til en avslutning fra 16 meter. Er under press, og den tidligere Skeid-spilleren skyter over.
    68'
    Rødsand befinner seg alene på lengste stolpe etter en mindre heldig klarering fra Amdal. Headingen er ikke presis nok og Lysgård kan trygt konstatere at ballen går utenfor.
    70'
    Lange felles midt på halvdelen til Skeid. Frispark, og Strømmen flytter opp spillere.
    70'
    Bergersen er høyest i feltet og nikker unna.
    71'
    Strømnes med en viktig takling foran beina til Ahmad som befant seg alene foran mål.
    72'
    Ulrich Ness
    Kort variant som ender i ingenting.
    72'
    Brændsrød er raskere enn alle forsvarsspillerne til Skeid og blir felt av keeper innenfor 16-meteren.
    74'
    Rødt kort til Skeid
    Idar Lysgård
    Feller Brændsrød som bakerste mann rett foran mål.
    74'
    Spillerbytte - Skeid
    Inn: Christopher Tobiassen
    Ut: Mustafa Hassan Ahmad
    Ahmad blir ofret, så Tobiassen kan komme inn.
    75'
    Straffen er hard, men midt på mål. Der er Tobiassen med på notene og får slått ballen unna.
    77'
    For et drømmeinnhopp av Tobiassen! Det første reservekeeperen gjør er å redde et straffespark.
    79'
    Skeid 1 - 3 Strømmen IF
    Målgivende: Thor Lange
    Men så blir det nettsus bak keeper Tobiassen likevel! Lange traver oppover venstresiden og slår presist inn foran mål. På første stolpe flikker Brændsrød inn sitt andre mål for kvelden. Da blir veien lang for ti mann sterke Skeid.
    79'
    Inn: Anders Winther Kogstad
    Ut: Jonas Bergersen
    80'
    Inn: Mustapha Achrifi
    Ut: Markus Brændsrød
    81'
    Inn: Dreni Ademaj
    Ut: Mansour Gueye
    81'
    Brændsrød har spilt en avgjørende rolle i kveld. To straffespark har han laget og scoret to mål selv.
    82'
    Skeid-supporterne forsøker å fyre opp eget lag, men med en mann færre på banen sliter spillerne med å få til mye spill.
    85'
    Hjemmelaget prøver å stå høyt i banen, men Strømmen-forsvaret har brukbar kontroll.
    86'
    Dobbelsjanse for gjestene! Først er det Rødsand som avslutter på bakerste stolpe. På streken står Amdal og får klarert. I returrommet venter Achrifi som fyrer fra drøyt 20 meter. Markkryperen reddes flott av Tobiassen.
    88'
    Yousef vinner ballen gunstig på midten, men er upresis i avleveringen slik at kontringsmuligheten forsvinner.
    90'+1
    90'+1
    Assistentdommer melder til trenerbenken om tre minutter tillegg, men dommer Tahir blåser like så godt av kampen med en gang etter passert 90. Dermed ender det med 3-1 seier og avansement for Strømmen til andre runde i cupen.
    Kampen var jevn i store perioder, og det kunne bikket begge veier hadde Skeid utnyttet sine mange muligheter i første omgang. Etter at lagene hadde gjort hvert sitt mål i første omgang, var det Strømmen som var vassest i siste tredjedelen i andre omgang. Markus Brændsrød var et fyrverkeri på topp og en konstant torn i Skeid-forsvaret. Med to mål og to fremprovoserte straffespark kan vi trygt gi angriperen banens bestemannspris og samtidig gratulere Strømmen med avansement i cupen. Skeid vil komme sterkere tilbake og kan uansett kose seg med synet av de åtte kongepokalene de besitter, gjennom over 100 år som klubb.
    Eivind Tveter takker for følget og ønsker deg en flott kveld videre!