1 483
24 681

Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Slovenia og Norge.
    Norge topper sin gruppe i Nations League etter fire kamper, med tre seirer og én uavgjort (hjemme mot Slovenia) så langt. I kveld har de faktisk muligheten til å sikre seg seieren i gruppen. Med uavgjort i kveld vil de vinne gruppen hvis Sverige slår Serbia senere i kveld, mens Norge vil vinne gruppen med seier så lenge Serbia ikke slår Sverige.
    Hvis ikke gruppeseieren sikres i kveld, kan det bli en meget spennende avslutning på Ullevaal på tirsdag. Da skal Norge spille hjemme mot Serbia.
    Skulle Norge vinne Nations League-gruppen, vil de både rykke opp til A-ligaen og være sikret en ekstrasjanse til å kvalifisere til EM i 2024, om de ikke går rett videre fra EM-kvalifiseringen som starter neste sommer. Gruppeseier vil også sørge for en bedre seeding i EM-kvaliken.
    Martin Ødegaard måtte stå over forrige Arsenal-kamp med skade, men han har vært tilbake i trening de siste dagene. Trolig er han også med fra start i dag. Vi får svaret om noen få minutter.
    Norge (4-3-3): Ørjan H. Nyland - Julian Ryerson, Andreas Hanche-Olsen, Leo Skiri Østigård, Birger Meling - Martin Ødegaard, Sander Berge, Kristian Thorstvedt - Alexander Sørloth, Erling Braut Haaland, Mohamed Elyounoussi.
    Slovenia (4-4-2): Oblak - Karnicnik, Blazic, Bijol, Sikosek - Stojanovic, Gnezda Cerin, Kurtic, Verbic - Sporar, Sesko.
    Viking-stopper David Brekalo starter altså på benken for Slovenia i dag. Lillestrøm var svært nær en overgang for høyreback Karnicnik i sommer, men den strandet i siste liten. Benjamin Verbic på vingen har for øvrig tidligere spilt under Ståle Solbakkens ledelse i FC København.
    Norges benk: Hansen, Grytebust, Thorsby, Ajer, Gregersen, Berg, Brynhildsen, Elabdellaoui, Aursnes, Bjørkan, Møller Dæhli og Strand Larsen.
    Vi tar med en siste kuriositet om det slovenske laget, og det er at Luka Zahovic er sønnen til Zlatko Zahovic. Pappa Zahovic scoret mot Norge i kvalifiseringen til EM i 2000, et mesterskap hvor han for øvrig scoret tre mål i gruppespillet. I samme gruppespill var Norge, og kampen mellom lagene endte 0-0. Begge to røk ut av gruppen. Ståle Solbakken stilte fra start i kampen mot Slovenia, som kaptein, en kamp som skulle vise seg å bli hans siste på landslaget.
    6088 stemmer
    Det nærmer seg kampstart! Her er Martin Ødegaard, Kristian Thorstvedt og Erling Braut Haaland under oppvarmingen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG.
    Lagene kommer inn på banen i Ljubljana.
    Tid for nasjonalsanger nå.
    Da er vi i gang. Norge starter med ballen.
    Haaland med et par involveringer allerede, uten å få så mye ut av det.
    1'
    Sesko utfordrer Østigård til løpsduell og spissen kommer seirende ut av den. Får imidlertid ikke skapt noen sjanse, men han viste frem imponerende fart der.
    2'
    Skudd på mål
    Kampens første skudd! Verbic kommer seg inn i feltet, drar av Thorstvedt og skyter fra ti meter. Strømpetreff, og ballen triller rolig inn til Nyland.
    2'
    Ryerson med et tilbakespill som spretter litt uggent for Nyland. Keeperen bommer mer eller mindre på ballen, og skyter den bakover og ut til corner.
    4'
    Hjørnespark
    Corneren blir ganske farlig, med et innlegg hvor Nyland har dårlig sikt. Men ser ut til at det dømmes for en offside.
    4'
    Lang ball opp mot Sørloth, som viser frem kjempekreftene og tar med seg ballen nydelig. Han har flere lagkamerater med seg og velger en pasning ut mot kant mot Elyounoussi. Den blir litt upresis, men innlegget kommer til slutt inn. Thorstvedt er nær ved å få kontroll på ballen inne i feltet, men mister den til slutt.
    6'
    Thorstvedt felles inne på Slovenias halvdel. Frispark til Norge 40-45 meter fra mål. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG.
    7'
    Ødegaard løfter ballen inn mot feltet. Der kommer det en norsk avslutning, men det er blåst frispark til Slovenia i forkant.
    8'
    Verbic kommer seg til et farlig innlegg fra venstrekanten, men ballen triller gjennom hele feltet og blir ufarlig.
    8'
    Bijol feller Sørloth ute på kanten. Litt heldig som slipper unna et gult kort. Frispark til Norge i god innleggsposisjon.
    10'
    Annullert scoring! Ødegaard slår et fint innlegg og inne i feltet stanger Østigård ballen i mål, men det blåses frispark mot den norske midtstopperen for en dytt i ryggen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
    10'
    Ball i bakrom mot Haaland. Han er først på ballen og prøver seg med et innlegg mot Sørloth, men det kommer ikke frem.
    11'
    Norge holder presset oppe.
    11'
    Ødegaard mister ballen 25 meter fra mål. Han får en mann i ryggen der og går i bakken, men dommeren vinker spillet videre.
    12'
    Slovenia kontrer. Hanche-Olsen får ballen ut til corner.
    12'
    Hjørnespark
    Slås mot nærmeste. Ryerson får den ut til å begynne med. Slovenia får ballen tilbake, men det hele ender til slutt med en skyhøy ball som Nyland har full kontroll på.
    13'
    Elyounoussi kommer seg inn i feltet og prøver å sende ballen mot det lengste hjørnet, hvor Haaland også er på vei og potensielt kan styre ballen videre mot mål. Det sitter imidlertid ikke helt og keeper Oblak redder enkelt.
    14'
    Meling header ballen ut til en ny slovensk corner. Litt dårlig kommunikasjon mellom Nyland og Meling der.
    15'
    Hjørnespark
    Ut til en ny corner.
    15'
    Hjørnespark
    Meling får pirket ballen unna. Norge nær ved å få en stor kontringssjanse, men Ødegaard får ikke ballen med seg.
    16'
    Sporar kommer seg helt fri ute på høyresiden. Han prøver seg med et lavt innlegg, men Østigård får akkurat stoppet ballen med foten.
    17'
    Stojanovic sent inne i en duell med Meling. Klager veldig på at det dømmes frispark, men det var et rimelig soleklart frispark.
    18'
    Oblak klarer akkurat å forhindre en norsk corner etter et innlegg som gikk via et slovensk bein.
    19'
    Norge har ikke helt klart å få etablert noe særlig med spill på midtbanen så langt. Mange tøffe dueller de første 22 minuttene.
    22'
    Sørloth skaffer en corner for Norge.
    23'
    Kjempesjanse! Thorstvedt stusser ballen videre og fra tre meter er Østigård helt alene og stanger ballen mot mål. Dessverre for Norge har Jan Oblak hendene akkurat der og han reder mesterlig. Ut til ny corner. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
    24'
    Blir halvfarlig inne foran mål, men Slovenia får klarert.
    25'
    Berge feller Sporar. Frispark til Slovenia 40 meter fra mål.
    25'
    Meling sender ballen ut til corner, men det dømmes frispark for den norske venstrebacken.
    27'
    Ødegaard finner Thorstvedt med en fin pasning. Thorstvedt prøver å spille videre til Haaland, men pasningen blir upresis. Han stemples og Norge får et frispark.
    28'
    Skal vi si det er rundt 30 meter fra mål? Rundt der. Ødegaard står ved ballen. Ganske sentralt i banen.
    28'
    Tas kort. Ryerson slår inn og Østigård får headet ballen inn foran mål, men igjen blir det blåst frispark mot ham. Ute på klatretur der.
    29'
    Meling og Stojanovic i en ny duell ute på kanten. Meling får ballen ut til kast.
    32'
    Karnicnik kommer seg til skudd fra 20 meter, men han sender ballen godt til side for mål.
    32'
    Haaland har enda ikke vært i nærheten av å ha en sjanse så langt. Sjansen er nok stor for at det vil komme en sjanse eller to i løpet av kampen.
    34'
    Elyounoussi går innover i banen og så kommer det et litt rart skuddvalg. Høyt over fra 30-35 meter.
    35'
    Haaland i nettveggen! Thorstvedt spilles fri i mellomrom og spiller direkte i bakrom mot Haaland. Fra noe skrått hold, 12-13 meter fra mål, klinker han till og sikter på det nærmeste krysset. Et godt treff, men den går i nettveggen på utsiden av målet. Svært nære! Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
    36'
    Gult kort til Norge
    Kristian Thorstvedt
    Får gult kort etter en stempling. Må da stå over neste kamp i Nations League.
    37'
    Sikosek går hardt i ryggen på Sørloth og den norske spissen får et frispark.
    39'
    Norge får en corner.
    40'
    Hjørnespark
    Ballen stusses bakover i feltet av en slovener. Der står Haaland, som prøver å løfte ballen inn igjen. Heades unna.
    41'
    Thorstvedt får ballen i mellomrom og har flere med seg. Han avanserer selv og skyter fra drøyt 20 meter. Via en slovener og ut til corner.
    41'
    Hjørnespark
    Heades unna av Slovenia.
    42'
    Offside
    Ball i bakrom mot Sørloth. Haaland kommer i stor fart inn boksen, men innlegget mot ham kommer ikke frem. Sørloth vinkes også for offside.
    43'
    Norge får et frispark drøyt 30 meter fra mål. Sørloth som felles av Sikosek.
    44'
    Nesten på dødball igjen for Norge! Fint slått inn av Ødegaard og Østigård får en stor sjanse midt inne foran mål, men fra syv-åtte meter header han rett på Oblak, som redder fint. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
    45'
    Det legges ikke noe til i denne omgangen. Norge har hatt flere store sjanser og en annullert scoring, men det er altså 0-0. Leo Skiri Østigård har hatt to store sjanser, i tillegg til at han ble avblåst for en dytt i ryggen da han headet ballen forbi Jan Oblak. Erling Braut Haaland har hatt en god sjanse, men han måtte se at skuddet gikk i nettveggen.
    45'+1
    Det meldes fra Slovenia at Morten Thorsby har hatt litt intensivert oppvarming i pausen.
    Vi er i gang igjen. Slovenia som starter med ballen nå.
    Haaland får tak i ballen ved hjørnet av 16-meteren. Han prøver å finne Elyounoussi inne foran mål, men innlegget blir upresist.
    46'
    Mål for Norge!
    Slovenia 0 - 1 Norge
    Mål: Erling Braut Haaland
    Målgivende: Mohamed Elyounoussi
    Hva skjedde der da? Plutselig scorer Haaland! Oblak spiller kort til Karnicnik, som spiller en pasning rett inn i Elyounoussi. Ballen spretter rett til Haaland, som fra ti meter sender ballen i mål. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
    47'
    Litt merkelig stemning rett etter scoringen, hvor det så ut som om spillerne ikke var helt sikre på om scoringen ville stå. Men det var ingen offside og heller ingen straffbar hands på Elyounoussi, ble konklusjonen på det hele. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG.
    49'
    Haaland skyter fra 20 meter med høyrefoten. Til side for mål.
    50'
    Meling feller Stojanovic. Frispark til Slovenia 30 meter fra mål.
    51'
    Norge får stanget unna.
    52'
    Litt panikk bak i Norges forsvar. Verbic får til slutt avsluttet fra 18 meter, men til side for mål.
    54'
    Ødegaard med en fin pasning i bakrom mot Elyounoussi, men Oblak kommer fint ut og er først på ballen.
    55'
    Hva har Slovenia å komme med nå? Hvis de etter hvert sender flere frem for å jakte en utligning, så kan jo også kontringsrommene bli større for Norge.
    57'
    Men først er det et hjørnespark til Slovenia.
    58'
    Hjørnespark
    Norge får stusset ballen ut av feltet. Slovenia får tilbake ballen og slår lavt inn. Bijol skyter over fra ti meter.
    58'
    Haaland slår lavt inn mot Thorstvedt, men ballen kommer ikke frem.
    59'
    Ødegaard får frispark noen meter inn på Slovenias halvdel.
    59'
    Thorsby og Strand Larsen skal inn for Norge.
    59'
    Men det blir først ved neste stopp i spillet, tidligst.
    60'
    Slovenia får nok en corner.
    60'
    Ser ut som om Norge avventer byttene til etter hjørnesparket i hvert fall.
    60'
    Hjørnespark
    Meling header unna.
    60'
    Østigård header ballen ut til kast.
    61'
    Spillerbytte - Norge
    Inn: Morten Thorsby
    Ut: Kristian Thorstvedt
    62'
    Inn: Jørgen Strand Larsen
    Ut: Alexander Sørloth
    62'
    Ødegaard driver fremover og prøver å finne Haaland, men ballen når ikke frem til spissen.
    63'
    Oi, oi, oi, der er Slovenia nære! Stojanovic er på vei inn i feltet og de norske spillerne kaster seg etter ham for å stoppe. Stojanovic mister kontroll og da går ballen inn til Nyland. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
    64'
    Slovenerne raser og pådrar seg et par gule kort for munnbruk.
    65'
    Gult kort til Slovenia
    Petar Stojanovic
    65'
    Andraz Sporar
    65'
    Elyounoussi prøver en tidlig pasning i bakrom mot Haaland, men Haaland sklir.
    67'
    Meling skjermer ballen fint ut av spill. 5-meter for Norge.
    67'
    Aursnes og Møller Dæhli ser begge ut til å gjøre seg klare på benken.
    68'
    Mål for Slovenia!
    Slovenia 1 - 1 Norge
    Mål: Andraz Sporar
    Målgivende: Benjamin Sesko
    Utligning! Lang ball opp i bakrom mot Sesko, som slår enkelt lavt inn foran mål. Der får Sporar lurt ballen i mål, i duell mot Meling. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG.
    69'
    Inn: Fredrik Aursnes
    Ut: Martin Ødegaard
    Norges kaptein går ut. Akkurat tilbake fra skade, så Solbakken ønsker nok å matche ham litt forsiktig.
    71'
    Inn: Mats Møller Dæhli
    Ut: Mohamed Elyounoussi
    71'
    Spillerbytte - Slovenia
    Inn: Sandi Lovric
    Ut: Benjamin Verbic
    71'
    Morten Thorsby
    Får gult kort i en hodeduell, hvor dommer mener han bruker litt for mye kraft og armer.
    73'
    Jasmin Kurtic
    Feller Strand Larsen.
    74'
    Norge spiller nå tilsynelatende en 4-2-3-1-formasjon, med Berge ute til høyre, Møller Dæhli til venstre, Strand Larsen bak Haaland og Thorsby og Aursnes sentralt i banen.
    74'
    Sesko kommer seg fri ute på venstresiden igjen. Han kommer seg inn i feltet og får avsluttet, men rett på Nyland, som holder ballen trygt!
    75'
    Liten kanonade fra Norge! Berge kommer rundt på høyrekanten og slår inn. Det heades ut i feltet, hvor Thorsby kommer og skyter. Oblak redder, men slår ballen rett ut i feltet. Strand Larsen header ned til Møller Dæhli, som tar ballen ned på brystet og skyter over fra åtte-ni meter.
    78'
    Strand Larsen med et lavt innlegg mot Oblak, men ikke nok kraft i ballen og Oblak er først på ballen.
    79'
    Lovric skyter fra 25 meter og treffer godt, men heldigvis for Norges del en halvmeter over tverrliggeren.
    79'
    Lekkert spill fra Norge! De bruker tid og kommer seg fri ute på høyresiden. Aursnes kommer inn i feltet og spiller videre til Møller Dæhli, men igjen en avslutning som ikke treffer mål.
    80'
    Slovenia 2 - 1 Norge
    Mål: Benjamin Sesko
    Slovenia tar ledelsen! Lang ball opp. Hanche-Olsen header ballen ut, men rett til Sesko. Han tar ballen fint ned og skyter fra 25 meter. Ballen går inn helt nede ved stolpen, men den triller jo i en liten evighet. Den burde vel Nyland tatt? Foto: NTB
    81'
    Møller Dæhli får frispark ute på venstresiden. Fin innleggsposisjon.
    83'
    Aursnes svinger ballen inn. Oblak kommer og kolliderer med flere spillere og får frispark.
    83'
    Hanche-Olsen får en smell der, men kommer seg opp igjen.
    84'
    Norge jakter nå. Kan de komme tilbake?
    85'
    85'
    Hjørnespark
    Slovenia header unna.
    86'
    Berge kommer frem på høyresiden og skaffer en ny corner.
    86'
    Hjørnespark
    Blir ikke farlig.
    87'
    Norge kommer seg til nok en corner.
    87'
    Der sitter den nesten for Norge! Igjen er det Østigård som får sjansen, men han sender ballen like utenfor stolpen! Berge også nær ved å styre ballen i mål.
    88'
    Inn: Domen Crnigoj
    Ut: Andraz Sporar
    Ut med mannen som scoret Slovenias første.
    89'
    Meling header tilbake til Nyland. Norge starter igjen.
    90'
    Norge får et kast høyt i banen.
    90'
    Kommer et farlig innlegg inn i boks, men Slovenia får headet unna.
    90'
    Det er lagt til fire minutter.
    90'+1
    Stans i spillet etter en kollisjon inne i Slovenias 16-meter.
    90'+1
    Det er Møller Dæhli som hopper inn i Karnicnik.
    90'+1
    Inn: David Brekalo
    Ut: Zan Karnicnik
    90'+3
    Inn: Jon Gorenc-Stankovic
    Ut: Adam Gnezda Cerin
    90'+3
    Da er vi snart i gang igjen. Blir spennende å se hvor lenge vi skal spille.
    90'+3
    Spillet er i gang igjen.
    90'+4
    Gikk rundt to og et halvt minutt av overtiden der.
    90'+4
    Hjemmepublikumet roper på hands og straffe, men det vinkes videre.
    90'+4
    Lang ball opp på Østigård, som header ned mot Haaland. Han får ikke kontroll på ballen og avblåses for armbruk.
    90'+4
    Passert fire minutter nå.
    90'+5
    Stopp i spillet etter at Blazic ligger nede.
    90'+5
    Blazic ligger fremdeles nede.
    90'+6
    En del blod i ansiktet til Blazic, som nå er ute på sidelinjen.
    90'+7
    Der er vi i gang igjen.
    90'+7
    Er vel kanskje fremdeles rundt ett minutt igjen.
    90'+7
    Lang ball opp mot Strand Larsen. Slovenia klarerer.
    90'+8
    Norge roper på straffe når Thorsby går ned i feltet!
    90'+8
    Det vinkes videre, men det er stanset.
    90'+8
    Det er vel heller aldri noe straffespark.
    90'+8
    Spillet i gang igjen. Østigård header over mål.
    90'+9
    Kampen er slutt! Norge fikk en drømmestart på den andre omgangen, men så snudde Slovenia kampen og vant 2-1. Trøsten for Norge er at de fremdeles har alt i egne hender med tanke på gruppeseieren i Nations League, hvor uavgjort eller seier hjemme mot Serbia vil sikre gruppeseier og opprykk til nivå A.