Sogndal (3-4-3): Mathias Dyngeland - Ulrik Fredriksen, Kjetil Wæhler, Per-M. Steiring - Taijo Teniste, Eirik Birkelund, Chidiebere Nwakali, Lars Chr. Kjemhus - Gilbert Koomson, Martin Ramsland, Eirik Schulze.
    Aalesund (4-4-2): Andreas Lie - Adam Arnarson, Kaj Ramsteijn, Oddbjørn Lie, Mikkel Kirkeskov - Edwin Gyasi, Daniel Gretarsson, Fredrik Carlsen, Aron Thrandarson - Mustafa Abdellaoue, Lars Veldwijk.
    Sogndal tar avspark, og kampen er i gang.
    1'
    Mål for Sogndal!
    Sogndal 1 - 0 Aalesund
    Mål: Chidiebere Nwakali
    Det blir Chidiebere Nwakali som skyter på frisparket - i keeperhjørnet til Andreas Lie. Svakt av keeperen som ikke slår den unna. 84 sekunder spilt!
    2'
    Mos Abdellaoue vinkes av for offside.
    4'
    Nwakali skyter fra distanse igjen - like utenfor stolpen til venstre for Lie.
    8'
    Koomson skaffer Sogndal en corner.
    10'
    Corneren havner på hodet til Wæhler, men han er presset og header utenfor fra fem meter.
    10'
    Nwakali prøver seg igjen. Finter inne i feltet og skyter - Lie holder.
    11'
    Ny corner til hjemmelaget, men den blir det ikke noe farlig ut av.
    14'
    Bra innlegg fra Arnason, men Sogndal får klarert til corner.
    19'
    Den blir farlig, og Dyngeland varter opp med en solid redning.
    19'
    Frispark til Aalesund. Ballen trilles til Mos som skyter - treffer muren.
    21'
    Mos går over ende i en duell med Wæhler og Steiring, men dommeren vinker spillet videre. Ser vel ut som en grei avgjørelse.
    25'
    Carlsen prøver et innlegg, men ballen seiler over alle inne i feltet.
    26'
    Corner til AaFK. Kirkeskov tar den, men blir for langt.
    28'
    Kjemhus vinner ballen på venstrekanten og setter fart. Innlegget blir ikke like lekkert - rett i klypene til keeper.
    30'
    Veldwijk kommer til avslutning etter litt slurvete forsvarsspill av vertene. Men skuddet er langt utenfor.
    32'
    Gretarsson skyter godt fra 18-20 meter - Dyngeland kaster seg mot høyre og slår til corner.
    34'
    Corner fra Carlsen - ender med en ny corner.
    34'
    Steiring får seg en smell i møtet med stolpen, men er klar etter en liten pause. Klart for den nye corneren nå.
    35'
    Kirkeskov tar denne, men Nwakali står ved første stolpe og klarerer til nok en corner.
    35'
    Denne gangen får Sogndal klarert.
    36'
    Ramsland kommer til skudd inne i feltet, blir blokkert og returen blåser Fredriksen over.
    37'
    Der skal Koomson sette inn 2-0. Spilles igjennom av Schulze, og forsøker å vippe den over keeper. Det klarer han, men ballen går også utenfor målet.
    37'
    Elendig frisparkvariant av Sogndal. Prøver noe som kan tyde på at det er "innøvd", men utførelsen viser at det ikke er øvd nok. Gir rett og slett ballen bort til AaFK.
    39'
    Thrandarson gjør det meste riktig før han skyter fra 20 meter. Elendig forsøk, og ballen triller utenfor.
    43'
    Kjemhus med godt innlegg fra venstre, men Ramsland får ikke avsluttet.
    42'
    Kjemhus feller Gyasi, og får tilsnakk av dommeren.
    45'
    45'
    46'
    Shulze skyter fra skrå vinkel - Lie får reddet og slått unna.
    46'
    Teniste har pådratt seg det som ser ut til å være en strekkskade i høyre lår. Signaliserer at han må ut.
    50'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Johan Hove
    Ut: Taijo Teniste
    51'
    Gretarsson gjør mye riktig, og kommer til skudd fra 16 meter. Ballen seiler utenfor, men fint forsøk.
    52'
    Hove prøver seg med en avslutning fra 20 meter. 16-åringen treffer ikke veldig godt, og ballen går utenfor.
    53'
    Corner til Aalesund.
    54'
    Ender med utspark til Sogndal etter en svak heading fra kloss hold. Kunne fått langt mer ut av den, gjestene.
    54'
    Koomson lager frispark.
    55'
    Gult kort til Sogndal
    Gilbert Koomson
    Koomson reagerer voldsomt, og får det gule kortet.
    55'
    Kjempesjanse for Sogndal! Vertene kommer rundt og kommer til innlegg, 45 grader ut, der er målscorere Nwakali som banker ballen himmelhøyt over! Sklir i avslutningsøyeblikket.
    57'
    Frispark mot Ramsland.
    59'
    Nytt frispark, også denne gang er det Ramsland som synder.
    59'
    Ramsteijn prøver seg med et skudd fra distanse. Det ender med corner.
    60'
    Carlsen svinger den inn, og Sogndal får frispark.
    60'
    Mye pipeblåsing på matta nå.
    61'
    Sogndal vinner et hjørnespark i den andre enden.
    61'
    Svinges inn, men Mos får klarert.
    61'
    Sogndal beholder ballen på Aalesunds banehalvdel.
    62'
    For en sjanse for Schulze! Ramsland svinger inn, Schulze er helt ledig men avslutningen fanges av Lie.
    62'
    Hands på Koomson.
    67'
    Wæhler har tatt telling. Holder seg til ryggen.
    68'
    Oppe på beina igjen, men ser ut som han har det fryktelig vondt.
    68'
    Aalesund vinner et hjørnespark.
    69'
    Klareres.
    70'
    Ballen spilles ut. Koomson har tatt telling nå.
    70'
    Koomson går haltende av banen. Ser ut som han skal fortsette.
    72'
    Merkelig episode som setter noen sinn i kok. Fet går i press etter fair play-tilbakespill.
    72'
    Stadig 1-0 på Fosshaugane. 15 minutter gjenstår.
    75'
    Frispark til Sogndal.
    77'
    Koomson svinger inn, klareres til corner.
    77'
    Corneren tas kort.
    78'
    Kommer til en avslutning, vertene, men det blir ufarlig.
    78'
    For en blokkering av Sogndal! Ballen lander hos Mos som banker til, men Fredriksen kaster seg inn med alt han har og får blokkert!
    78'
    Frispark til gjestene.
    79'
    Nwakali tester Lie med et skudd fra distanse, og Aafk-målvakten er parat.
    80'
    Gjestene får en corner, som de ikke får noe ut av.
    81'
    Begynner å haste for bortelaget nå. Trenger en sluttspurt.
    81'
    Rødt kort til Sogndal
    Chidiebere Nwakali
    Oi da! Nwakali får direkte rødt!
    83'
    Målscoreren får en dårlig touch, albuer Hoff i ansiktet og takler Carlsen med knottene først. To fæle involveringer.
    84'
    Aalesund legger press på 10-mann sterke Sogndal nå.
    88'
    Seks minutter legges til.
    90'+1
    Aalesund biter seg fast på hjemmelagets banehalvdel, men kommer ingen vei.
    90'+4
    Wæhler vinner et frispark og Sogndal kan puste ut og bruke tid.
    90'+5
    Tiden er i ferd med å renne ut for sunnmøringene...
    90'+5
    Odbjørn Lie blør fra hodet etter duellen hvor Wæhler fikk frispark. Bandasjeres inn.
    90'+5
    Ballen går over dødlinja til utspill og det går mot tre Sogndal-poeng.
    90'+6
    Frispark til hjemmelaget inne i egen 16-meter.
    90'+7
    Dommeren blåser for siste gang, og alle poengene blir værende i saftbygda. Sogndal vinner med ti mann!