0-1
67'
1-1
2-1

Då vil vi få ynska velkomne til den 8. runden i Tippeligaen og kampen mellom Sogndal og Start.
    Sogndal ligg nederst på tabellen, mens Start ligg på 11.plass. Det skil derimot berre 4 poeng mellom laga så dette kan vel absolutt kallast ein 6-poengskamp i botnstriden.
    Begge desse laga tok seg på onsdag vidare i cupen, sjølv om dei begge måte slite. Sogndal slo Åsane 2-0, mens Start scora på overtid og vann 2-1 etter lenge å ha lege under mot Jerv frå Grimstad.
    I fylgje laga sine heimesider så blir Mons Ivar Mjelde kvalm av skadesituasjonen i klubben, mens Jonas Olsson no kan velje på øverste hylle frå ein fullstendig skadefri tropp.
    Dei spelarane som Mjelde saknar er Jesper Mathisen, Bismarck Acosta og Matthias Vilhjalmsson. Børufsen, Sarr, Sandnes og Castro har alle slete med skadar, men er tilbake og med i troppen til dagens kamp.
    På vår statistikk som går tilbake til 1982 så har laga møttes 13 gonger i Sogndal. Det har enda i 5 heimesigrar, 5 uavgjort og 3 bortesigrar. I fjor enda det 1-1 mellom desse laga i Sogndal, mens Start vann 2-0 på Sør Arena.
    Vi ynskjer alle velkomne tilbake ca. 1 time før kampstart då lagoppstillingane vil vera klare.
    Då har vi laga klare og det er vel ingen store overaskelsar sjølv om begge laga gjer ein del endringar frå sist serierunde. Sogndal skal være styrka med Karadas og Patronen tilbake, men vi får sjå om skadane har sett dei litt tilbake.
    For Start er det ein del endringar frå kampen mot Brann. Castro, Sarr og Andersen ut, mens Paniagua og Asante er benka. Bismark Acosta som sagt ute med skade.
    Laga er no ute og varmar opp og begge spelar 2-touch 5 mot 5. Så får vi sjå om det blir noko tiki-taka om 20 minutt frå Fosshaugane Campus.
    Sjefen i Start, Mons Ivar Mjelde, har ei tidlegare karriere i Sogndal. I 2001 netta ostringen 2 mål på 7 kampar i saftbygda. Det er ikkje mange tidlegare lagkamperatar att i bygda, men Rune Bolseth spelte faktisk saman med Mjelde dette året.
    Ikkje så mykje fotball endå, men sogningane brukar ikkje å møtte opp før dommaren bles i fløyta så det er håp om å få inn litt fleire her. Vi kan telje ca. 8 sørlendingar bak mål. Lang tur dette så eigentleg er det ganske imponerande.
    Då er laga på veg inn på bana og om nokre minutt er vi gang med denne viktige kampen i botnen av Tippeligaen.
    Sogndal med avspark.
    1'
    Lang ball opp og innkast til Start.
    1'
    Kristjanson spelar høgrekant og Espen Hoff spelar på topp saman med Castro for Start.
    2'
    Sogndal står høgt og nektar Opdal å setje i gang langs bakken.
    2'
    Begge laga vil nok prøve å tvinge det andre til å stå langt for begge forsvara er hovudsterke, mens spissane er nok best langs bakken.
    3'
    Karadas med karatespark, men Sogndal får frispark. Var nok for ein tidlegare duell.
    4'
    Sogndal får tildelt et hjørnespark
    Går over alle og ut til utspark for Opdal.
    4'
    Feilpasning av Bolseth og Start kjem på ein farlig overgang.
    6'
    Men ein dårlig pasning frå Castro gjer at Sogndal overtek. Offside var det vist og.
    6'
    Petter Strand
    God sjanse for Sogndal då Valsvik er høgast, men domaren har blåst for ein dytt og Start får frispark.
    7'
    Jamnt i starten her. Sogndal kanskje med eit lite overtak, men Start er flinke til å halde i ballen og byggjer opp angrepa med tålmod.
    9'
    Innkast til Sogndal no. Teniste skal kaste langt og det er som ein corner å rekne.
    9'
    Start får klarert.
    10'
    Heilt klart to vidt forskjellige spelestilar som møtes her. Start likar å byggje opp angrepa sine, mens Sogndal er mykje meir direkte i stilen.
    11'
    Vikestøl med skot frå 20 meter, men den går rett i ein sogndalspelar. Trøkk i det skotet.
    12'
    12'
    Fine kombinasjonar av Sogndal på kant, men ingen er på innlegget til Valgardsson.
    14'
    Vi har spelt i 15 minutt og endå kan vi vel ikkje skriva heim om nokon store sjansar.
    15'
    God sjanse for Sogndal. Kampens første. Bolseth kjem rundt på kant og legg knallhardt inn langs bakken. Ingen klarar å komme på den før ballen dett ut på 16 meter til Petter Strand som fyrer av nokre centimeter over.
    16'
    Elendig corner av Valgardsson. Langs bakken og i nettveggen. Den forrige gjekk over alle.
    17'
    'Vi må jobbe hardare' ropar Mons på sidelinja. Det trur eg og Start må gjere for det er Sogndal som styrer no.
    19'
    Fin sjanse for Start. Spelar seg lett gjennom forsvaret til Sogndal og Kristjansson får lagt inn, men Dahlin snappar den forran Castro. Patronen og lovleg sein når han sklir inn i Kristjansson, men ingen ropar på straffe.
    21'
    Innlegg frå Teniste og Otoo prøver seg på ein volley, men den går rett på Opdal.
    22'
    Sogndal pressar Start veldig høgt og dette er ikkje sørlendingae komfortable med. Slår mykje langt.
    22'
    Ikkje så veldig underhaldande sålangt sjølv om det heller ikkje har vore kjedelig. Men mykje feilpasningar og individuelle feil stykkjer opp spelet.
    24'
    Denne gongen er det ein god corner frå islendingen og Opdal fistar til ny corner.
    24'
    Endar i åpent spel før Karadas skyt over.
    24'
    Start prøver og prøver, men slit kraftig med pasningane.
    26'
    Innkast til Sogndal ved Teniste.
    27'
    Fyrtårna kjem opp.
    27'
    Sarr stangar ut.
    27'
    Start på kontring.
    28'
    Fin sjanse for Start, men innlegget til Hoff går rett i klypene på Dahlin.
    28'
    28'
    Dårlig corner frå Valgardsson, men etter klabb og babb får Valsvik ballen på sju meter. Skotet vert blokkert.
    30'
    Bolseth skyt via Berger til corner.
    30'
    På bakerste til Karadas, men han set heading over mål.
    30'
    Stor sjanse til Sogndal. Opdal sklir då han skal skyte ut. Otoo snappar opp ballen på 30 meter og set fart, men Berger klarer å presse han såpass at avslutninga går utafor. Opdal kan puste letta ut.
    31'
    Enorm sjanse til Sogndal. Sogndal bryt Start og Otoo flikkar til Bolseth som spelar igjennom Strand. Han avsluttar stolpen.
    33'
    Sogndal styrer det meste her no, men klarer ikkje å setje ballen i mål. Ganske typisk eit botnlag altså.
    34'
    Start rotar veldig mykje her no. Denne gongen er det Sarr som spelar ein katastrofal pasning i bakre rekker. Endar i kast til Sogndal, men det kunne gått så mykje verre for sørlendingane.
    35'
    Blir nok tordentale frå Mons Ivar i pausen. Dette er han nok ikkje nøgd med.
    36'
    Sogndal styrer framleis veldig mykje og no har Start lagt seg lågt og satsar på kontringar. Vil nok berre komme seg til pause for å få omtsrukturert litt.
    38'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Zlatko Tripic
    Går over alle og ut til 5-meter.
    39'
    Ny fin sogndalsjanse, men utanom då han glei så har Opdal vore solid i startburet.
    40'
    Sjansar i begge endar her no. Kanskje størst når Hoff skyt og Dahlin gjev ein retur. Men Valsvik får klarert framfor Castro.
    42'
    God sjanse for Start på ei kontring, men pasninga frå Castro som kunne sendt to mann gjennom vert stoppa av Karadas.
    44'
    Kristjansson trekkjer seg fri i feltet, men med Karadas i skulder mot skulder etterpå flyg han 2 meter ut over sidelinja. Startfansen bak mål ropar på straffe men islendingen skjønte nok at her vart han for liten.
    45'
    Sogndalspelarane er nok litt slitne og no er det Start som trillar ball utan at så mykje skjer.
    45'+1
    Vikstøl med innlegg over alle, men på bakerste lurar Hoff. Dessverre for sørlendingane bommar han på ballen i forsøket sitt.
    45'+2
    45'+2
    Sogndal klart best i denne omgangen. Spesielt frå det 25. til det 40. minutt var det eit under at det ikkje vart mål til heimelaget. Men det står 0-0 og for Start sin del så får vi håpe dei har litt meir å by på i 2.omgang. Svært lite dei har fått til, men Sogndal har sprunge mykje og når sogningane byrjar å bli slitne så kan det verta lettare for Start å få til pasningsspelet sitt.
    Startspelarane joggar inn på bana og no ventar vi berre på Sogndal før vi sprarkar i gang 2.omgangen frå Fosshaugane Campus.
    Då er vi klar. Start med avspark.
    45'
    Lang ball opp grunna Sogndal sitt høge press og Hoff vinn eit innkast.
    46'
    Nouri skal kaste langt.
    46'
    Frispark til Start på 17 meter.
    46'
    Meget god posisjon.
    47'
    Blir Tripic. Han skyt i keeperhjørna til Dahlin som gir til corner.
    47'
    Stor sjanse. Ser ikkje kven som headar men der er via ein sogndalspelar og ut til ny corner.
    47'
    Både ein sogndalspelar og ein startspelar ligg nede.
    48'
    Patronen er på beina igjen for Sogndal og no kom Andersen seg opp og.
    49'
    Kort corner. Går ut til ny corner.
    49'
    Går gjennom heile feltet og endar i åpent spel.
    50'
    Sogndal vinn ballen og slår langt opp, men der er det ingen og Start tek over.
    50'
    Tripic prøver seg frå 30 meter, men skotet går 2 til 3 meter over.
    51'
    Jamnt i innleiinga av denne omgangen med eit lite overtak til Start kanskje. Mons Ivar har i allefall fått tent gutta i pausen.
    52'
    Langt kast frå Teniste.
    53'
    Sarr er konge i lufta og stangar ut.
    53'
    Frispark til Sogndal like ved hjørneflagget.
    53'
    Glimrande slått av Petter Strand. Knallhard innoversvingar som Opdal er heilt nede ved stolperota og reddar.
    54'
    God overgangsmoglegheit for Start, men Hoff går i offside.
    56'
    Sogndal med powerplay utan å skape det store. Innlegget frå Teniste går inn til Opdal. Men Andersen er vel ivrig i drakta til Flo som skrik på straffe. Trur og Andersen skal være glad domaren ikkje hadde same posisjon som tilskodarane på hovudtribuna.
    59'
    Innkast frå Teniste igjen.
    59'
    Stuss frå Valsvik, men Sarr får igjen heada ballen ut.
    60'
    Otoo får skyte frå 17 meter. Via ein startspelar og til corner. God sjanse for Sogndal.
    60'
    Ut til kast for Sogndal.
    60'
    Ballen ut på 20 meter til Valgardsson som skyt ca. 25 meter utafor.
    61'
    Dei siste fem minutta har det berre vore eit lag på bana. Heimelaget.
    62'
    Etter fleire gode sjansar får Sogndal corner.
    64'
    Sarr headar ut. Konge i lufta i dag og veldig viktig for Start på dødball.
    64'
    God angrep av Start som endar i corner til kraftige protestar frå Sogndal.
    65'
    65'
    Mål for Start!
    Sogndal 0 - 1 Start
    Mål: Glenn Andersen
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Så scorar Start. Andersen ruvar i lufta og stangar inn 1-0. Store protestar i forkant av corneren og stor pipekonsert retta mot dommar Lundby på Fosshaugane no.
    65'
    Mål for Sogndal!
    Sogndal 1 - 1 Start
    Målgivende: Taijo Teniste
    Petter Strand leikar seg med Start sitt forsvar. Slår ut til Teniste som legg inn på pannebrasken til Otoo. To mål på eit minutt!
    67'
    Det vert sagt at det var ein hands i forkant av corneren til Start som Sogndal sine spelarar reagerte på.
    69'
    Framleis SOgndal som styrer kampen når vi no går inn i dei 20 siste minutta.
    70'
    Skiskyttar Johannes Thingnes Bø er på plass på Fosshaugane for fylge Sogn og FJordane sitt flaggskip på fotballbana. Er du imponert Bø?
    72'
    72'
    Start satsar no berre på å få ballen opp i bakrom på Hoff.
    73'
    Klabb og babb før Start får seg eit etterlengta frispark.
    73'
    Start med ballen i laget no.
    75'
    Endar i ein pasning som går ut over kortlinja. Innleiinga var god for sørlendingane, men utover har det vore berre Sogndal.
    76'
    Innlegg frå Patronen til Flo og stryningen heng fint i lufta. Dessverre for Sogndal kjem det ein svær odding ut og snappar ballen. God dag mellom stengene for Opdal dette.
    77'
    Karadas i duell med Tripic denne gong og igjen er det eidaren so mer klart sterkast. Får seg og eit frispark midt på bana.
    79'
    Vart ingenting ut av frisparket til Sogndal. Flo gjekk i offside.
    79'
    Lite som skjer akkurat no. Start har fått stabilisert laget og Sogndal klarer ikkje å trykkje dei så hardt.
    81'
    Nilsen og Brochmann skal inn for Sogndal.
    82'
    Innkast til Start like ved hjørneflagget. Brukar god til no sørlendingane.
    83'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Tonny Brochmann
    Ut: Rune Bolseth
    84'
    Gult kort til Sogndal
    Feller Asante på veg framover.
    85'
    2524 tilskodarar.
    86'
    Tempoet har falt kraftig dei siste 10 minutta og dette drar seg nok mot uavgjort.
    87'
    Innkast som landar rett i klypene til Opdal. Start kan kontre.
    88'
    Renn ut i sanden og Asante går i offside.
    88'
    Sogndal 2 - 1 Start
    Mål: Gustav Valsvik
    Så sit den for Sogndal. Igjen er det Strand som brillierar. Opnar opp heile Start sitt forsvar ved ei pasning ut til Valgardsson. Han slår inn og til slutt er det Vaslvik som stuper ballen i mål.
    89'
    Tim Nilsen
    For sein.
    90'+1
    Lagt til 4 minutt.
    90'+1
    No må Start kaste alle mann i angrep.
    90'+2
    Start vinn eit innkast høgt i bana.
    90'+2
    Endar i armane til Dahlin.
    90'+2
    Stor stemning på Fosshaugane no.
    90'+3
    Start i angrep.
    90'+3
    Vinn eit innkast.
    90'+3
    Frispark til Sogndal.
    90'+3
    Strand gir til Flo som prøver å curle ballen i vinkelen. Det går ikkje.
    90'+5
    90'+5
    Ein vel fortent siger til Sogndal. I kveld var det rett og slett klasseforskjell på laga. Start spelar fint, men fullstendig utan trøkk og då går det ikkje når Sogndal er på høgget nesten heile kampen. Til tider så spelar og Sogndal bra fotball sjølv om det i periodar vert ein del langt utan meining. Scoringa på slutten var livsviktg for Sogndal som no klatrar opp på kvalikk og har heng på laga forran. Banens beste var utan tvil Petter Strand. Konstruktør bak begge måla og til tider så herjar han i rein Myggen-stil på midtbana til Sogndal.