Velkommen til Sogndal - Viking frå Fosshaugane Campus, og til siste kamp i 6.serierunde!
    Tabelljumbo Sogndal står med 0-1-4 etter årets første fem kampar. Gjestene frå Stavanger er ikkje mykje betre. Åge Hareide sine menn har 1-1-3 i si sesongopning, og har berre dagens motstandar og Haugesund bak seg på tabellen.
    Sogndal sin nøkkelspelar og kaptein Even Hovland må sone dagens kamp, etter rødt kort mot Aalesund sist helg.
    Sogndal-duoen Joe Bendik og Per Egil Flo har vore usikre til dagens kamp, etter motorsykkelulykke forrige fredag. Begge er no friske og raske - klar til kamp!
    Hos Viking er Tomasz Sokolowski (lår) og Patrik Ingelsten (kne) ute til denne kampen.
    Ken Henry Johnsen er dagens hovuddommar. Med seg på linjene har han Kim Thomas Haglund og Kim André Johnsen. Fjerdedommar er Sogn og Fjordane sin beste dommar gjennom mange år, Tommy Skjerven.
    Hos Sogndal er Eirik Bakke (legg) og Eivind Daniel Røed (sjuk) ute for heimelaget.
    Laga er i full gang med oppvarming. Sol og flotte forhold på Fosshaugane i kveld!
    No får Øyvind Strømmen Kjerpeset (Friidrett, Florø), Eivind Daniel Røed (Fotball, Sogndal) og Johannes Thingnes Bø (Skiskyting, Markane) pris frå Sparebanken Vest i Firda si kåring av dei største idrettstalenta i Sogn og Fjordane.
    Spelarane på veg ut på bana og publikum reiser seg. Nærmar seg kampstart!
    Kapteinane Per Egil Flo og Erik Nevland helsar på kvarandre. Dei blir einige om at laga byter side, og at heimelaget skal starte med ballen.
    Sogndal tek avspark.
    1'
    Viking stormar rett i angrep. De Lanley legg inn og Bjarnason skyt på direkten. Like over!
    2'
    Ulrik Flo kjem seg fri på høgrekanten og slår inn. Inne i feltet sklir Cato Hansen, og Viking får kontroll.
    3'
    Berisha prøver seg, men pasningen vidare blir for upresis.
    5'
    Sogndal vinn ballen på midten og Flo får frispark.
    6'
    Fin sjanse for Sogndal! Cato Hansen får innlegg frå høgre og klinkar til på heil volley på direkten. Rett på Jarstein!
    7'
    Gult kort til Sogndal
    Henrik Furebotn
    Furebotn får frispark imot seg og fortvilar. Sabotasje mot spelet, i det han hindrar gjestene å ta frisparket. Unødvendig.
    8'
    Halvorsen utfordrar langs høgrekanten, men innlegget er bak mål..
    10'
    Lang ball mot Flo og Sigurdsson skjermar ballen inn til Jarstein, som avklarar svakt.
    11'
    Elvis legg Berisha i bakken. Frispark i fin posisjon for gjestene, som flyttar opp sterke midtstopparar.
    12'
    Knarvik står ved ballen. Han slår inn, men Sogndal får avklart.
    12'
    Halvorsen slår inn, men Hansen når ikkje opp i duellen mot Bjørdal. Viking overtek.
    14'
    Lang ball frå Kader i retning Flo, men Jarstein er best i luftrommet. Keepermat.
    15'
    Frispark til gjestene. Knarvik står ved ballen.
    17'
    Han slår frisparket inn i feltet, og Skogseid prøver å nikke tilbake i feltet. Udjus plukkar enkelt.
    18'
    Lang fin ball frå Valsvik. Halvorsen kjem seg fri og skyt med venstrefoten. Rett på Jarstein!
    19'
    Sogndal vil ha straffe, etter at ballen treff Bertelsen. Dommaren vinkar spelet vidare.
    21'
    Sogndalsrussen syng: 'Inn med Hopen, Inn med Hopen'. Kanskje litt tidleg etter 20 minutt, men kanskje vi ser Hopen-show i andre omgang?
    22'
    Halvorsen med sitt tredje skotforsøk i løpet av kampen. Også denne gongen har Jarstein kontroll.
    23'
    Furebotn går hardt inn i taklingane sjølv med gult kort. Taklar Berisha, og Viking får innkast på midten.
    24'
    Valsvik med herleg pasning mot Kader, men ivorianaren får ikkje lagt inn. Berre nesten for Sogndal.
    24'
    Heimelaget har opna oppgjeret best, og styrer kampen.
    25'
    Valsvik prøver nok ein gong med langpasning. Denne gongen mot Solheim, men Bertelsen har kontroll. Utspark frå Jarstein.
    29'
    Fram og tilbake i feltet og Berisha skyt frå 18 meter. Utanfor!
    30'
    Sogndal får tildelt et hjørnespark
    Per Egil Flo
    Valsvik vinn duellen, men avslutninga blir for svak.
    31'
    Scheel rotar det til i Sogndal-forsvaret, og Flo må slå ein svak pasning. Viking overtek.
    34'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Yann-Erik de Lanlay
    Flo avklarar.
    34'
    Sogndal-trenar Harald Aabrekk har vore langt meir ivrig på sidelinja enn trenar-kollega Åge Hareide til no i kampen.
    36'
    Ingen stor fotballkamp på Fosshaugane. Heilt ope og det er tydeleg at det er to botnlag som møtest.
    38'
    Tidlegare Sogndal-spelar Tommy Knarvik har fått seg ein smell. Stans i spelet.
    39'
    Spelet er i gang igjen, medan Knarvik får hjelp på sidelinja.
    39'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: André Danielsen
    Ut: Tommy Knarvik
    Knarvik må ut og får applaus av sitt gamle heimepublikum.
    40'
    Hansen på eit fint tilbakeløp og taklar Danielsen godt. Men Sogndal er lite ivrige til å angripe, og gjestene kjem seg på rett side.
    43'
    Halvorsen i løpsduell mot Sigurdsson, og islendingen gir høgrekanten ei tøff skulder. Halvorsen går overende, men både dommar og linjemann signaliserer utpark frå mål. Publikum er ueinige!
    45'
    Det er lagt til eit minutt.
    45'
    45'+1
    Laga går til pause på stillinga 0-0. Ingen av laga har produsert dei heilt store sjansane og det er lett å sjå at desse laga berre har scora tilsaman fem mål til no i årets Tippeliga. Men no er Bengt Sæternes i oppvaming. Kanskje det er han som skal avgjere denne kampen?
    45'
    Inn: Bengt Saeternes
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    46'
    Viking tek avspark.
    46'
    Lang ball mot Flo, men Jarstein les spelet godt og avklarar.
    48'
    Kader skyt hardt frå 20 meter. Like utanfor!
    48'
    Frispark til Sogndal. Flo slår inn, men rett i klypene til keeper Jarstein.
    50'
    Fint Viking-angrep, men Scheel har kontroll og avklarar til innkast.
    53'
    Berisha får seg ein smell i hovudet i duell mot Kader, men Viking-spelaren reiser seg.
    55'
    André Danielsen
    Udjus boksar ut.
    56'
    Viking får frispark i god posisjon, 20 meter frå mål. Både Sigurdsson og Danielsen står ved ballen.
    57'
    Danielsen skyt, via muren og til corner!
    57'
    Lang corner, men gjestene får likevel innkast.
    58'
    Sogndal får kontroll.
    59'
    Viking legg press på heimelaget no, og har litt meir tempo i spelet sitt.
    60'
    Aabrekk er rasande på spelarane sine, og vil ha meir trøkk i angrepet.
    63'
    Danielsen skyt, via eit Sogndal-bein til corner.
    63'
    Udjus boksar ut. Nevland får ballen i neste trekk, men skyt utanfor.
    63'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Ørjan Hopen
    Ut: Ulrik Flo
    65'
    Sogndalsrussen er godt nøgde, når tredjeklassingen på vidaregåande Ørjan Hopen entrar bana. Skal han avgjere kampen?
    66'
    Elvis prøver å finne Halvorsen, men pasningen blir for lang. Utspark frå mål.
    69'
    Sæternes klinkar til frå 20 meter. Like utanfor krysset!
    69'
    2304 tilskodarar ser kampen, frå tribuneplass.
    70'
    Flo kjem rundt på høgrekanten. Halvorsen får ballen og skyt hardt - rett på keeper!
    71'
    Hansen utfordrar langs venstrekanten. Han skyt, men ballen trillar inn til Jarstein.. Svakt av Sogndal-spissen!
    72'
    Kjempesjanse for Sogndal! Kader skyt frå 20 meter, og Jarstein må gi retur. Den tek Halvorsen seg av, men set den rett på Jarstein som leverer ei kjemperedning!
    74'
    Ørjan Hopen
    Lang corner, bak mål.
    74'
    Heimepublikumet har vakna til liv, etter nokre fine Sogndal-sjansar. Dei prøver å hjelpe laget til tre poeng no!
    76'
    Inn: Vidar Nisja
    Ut: Valon Berisha
    77'
    Keepermat.
    77'
    Danielsen slår inn frå venstre, og Sæternes er best i luftrommet. Avslutninga går over!
    79'
    Viking får innkast.
    79'
    Sæternes prøver å styre eit innlegg i mål, men ballen går like over frå åtte meter. Nære 0-1 der!
    81'
    Viking i angrep, og får innkast ved hjørneflagget. Bjørdal vinn duellen i feltet, men avsluttar langt utanfor.
    83'
    Sogndal avklarar.
    84'
    Hopen viser teknikk og blir lagt i bakken av Gyan. Frispark!
    85'
    Gult kort til Viking
    Etter taklinga på Hopen.
    85'
    Det går mot 0-0 på Fosshaugane.
    87'
    Danielsen slår eit frispark opp i feltet, men Valsvik avklarar.
    88'
    Halvorsen får frispark på midten. Valsvik blir flytta opp i feltet.
    88'
    Viking-frispark etter tette duellar inne i feltet.
    89'
    Gjestene får frispark i fin posisjon. Bertelsen gjere seg klar.
    90'
    Han slår inn i feltet, men linjemann er oppe med flagget. Offside.
    90'
    Det er lagt til minimum to minutt.
    90'
    Fjerdedommar Tommy Skjerven må gi tilsnakk til ein engasjert Harald Aabrekk. Sogndal-trenaren er ikkje like samd i alle dommaravgjerdslene.
    90'+1
    Publikum reiser frå Fosshaugane.
    90'+2
    90'+2
    Kampen enda 0-0. Oppgjeret tok seg opp etter pause, og begge lag hadde sine sjansar til å score det avgjerande målet. Men det greidde dei ikkje, og dei to laga slit framleis med å finne vegen til nettmaskene. Poengdeling er greitt utifrå spel og sjansar.
    Sogndal spelte med fem mann i forsvar gjennom heile kampen. Heller ikkje på slutten av kampen ville trenar Harald Aabrekk å flytte fleire folk i angrep - på heimebane mot svake Viking. Kanskje Sogndal-trenaren bør ofre meir framover om det skal bli nok poeng til å overleve i Tippeligaen?