0-1
1-1
1-2
1-3

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av cup-kampen mellom Sotra og Haugesund fra Straume Idrettspark!
    I cupens første runde vant dagens hjemmelag 4-2 mot Lysekloster. Haugesund på sin side vant enkelt 4-0 mot Åkra på Karmøy.
    Det blir spennende å se hvilke elleve Haugesund-trener Jostein Grindhaug velger ut i dag. Det er mange spillere som banker på døren om mer spilletid i Eliteserien, og håper på å få vist seg frem i dag. Da tenker jeg spesielt på Kristoffer Velde, Bruno Leite, Ibrahima Koné og Niklas Sandberg. Sistnevnte er akkurat tilbake fra skade, og kan fort bli viktig for et Haugesund-lag som har slitt med å skape sjanser de siste kampene, spesielt på eget gress mot etablert forsvar. Dette så vi senest mot Kristiansund i helgen.
    På 16. mai spilte Haugesund en fantastisk kamp på Lerkendal, og vant 2-0 mot den regjerende seriemesteren som dog har slitt voldsomt den siste tiden. Sotra på sin side spilte ikke på fotballens festdag, men vant 1-0 hjemme mot Asker 18. mai.
    Haugesund er naturligvis store favoritter før kveldens kamp. Men om Sotra har en bra dag, og et reservepreget Haugesund-lag har det motsatte, har det skjedd større mirakler enn at Sotra skulle avansere i kveld!
    Vi er tilbake med siste nytt og lagoppstillinger rundt en time før kampstart. Vel møtt!
    Lagene er klare, og Eliteserielaget stiller overraskende sterkt på Sotra i kveld. Ibrahima Wadji og Martin Samuelsen er å finne lengst fremme i banen, mens det kun er en forandring i forsvar, der Bergqvist erstatter Pallesen Knudsen. Ellers er Niklas Sandberg tilbake fra skade, og tar plass på høyresiden på midtbanen. Sotra på sin side kommer i sin 3-4-3-formasjon, der åkrabu Kristoffer Stava, som tidligere har trent med Haugesund, starter.
    Grått på Sotra i skrivende stund, men ingen nedbør, enn så lenge.
    To minutter til kampstart og lagene er fortsatt ikke å se. Blir nok litt forsinket her. Uvisst hvorfor.
    Der entrer lagene banen, vi gjør oss klar for 2. runde i cupen!
    0'
    Hjemmelaget sparker i gang oppgjøret!
    1'
    Frisk start fra hjemmelaget, som tydelig ikke er redde for utfordringen.
    2'
    Kampens første innkast tildeles Haugesund. Nede ved eget hjørneflagg.
    2'
    Stava drar seg fint forbi Stølås og legger inn. Bergqvist beiner unna.
    3'
    Tydelig beskjed allerede etter to og et halvt minutt fra Grindhaug til Stølås: Bruk bakrommet! Wadji ligger alltid å lurer der.
    3'
    Stølås legger inn fra venstre. Heades unna, før Desler plukker opp. Han vinner et frispark nede ved hjørneflagget.
    5'
    Stølås slår frisparket rett i muren som består av en mann. Corner.
    5'
    Slås på bakerste mot Bergqvist. Sotra får ryddet unna.
    5'
    Sotra presser høyt, men både Bruno Leite og Hansen drar iskaldt av to spillere og roer ned presset.
    7'
    Sandberg legges i bakken av Flo. Klart frispark til bortelaget. Tas raskt.
    9'
    Så roper Haugesund på straffe! Samuelsen går i bakken, men dommeren vinker spillet videre, til store protester fra bortebenken.
    9'
    Sandberg ser etter Wadji i bakrom, men for en gang skyld har ikke spissen startet.
    10'
    Haugesund har tatt mer over her nå. Triller ball og ser etter åpninger.
    12'
    Bergqvist slår i bakrom mot Wadji, men denne gangen er senegaleseren i offside.
    13'
    Fine kombinasjoner fra Sotra før de spiller seg fri på venstresiden. Edvardsen legger legger inn, men ballen havner bak mål.
    14'
    Ingen store målsjanser å melde om enda. Det mest nevneverdige som har hendt hittil er at Samuelsen og Haugesund muligens ble snytt for et straffespark.
    17'
    Sandberg legger inn fra høyre, men Grasmo er høyt oppe og holder. Bra keeperspill.
    18'
    Wadji starter, og det ser Kallevåg. Dessverre for Haugesund er avleveringen for upresis.
    19'
    Sandberg klinker til fra langt hold, en liten meter til side for målet til Grasmo.
    20'
    Gult kort til Sotra
    Gult kort for å felle Samuelsen på vei fremover.
    21'
    Norges beste venstrefot for øyeblikket står klar på 25 meter. Alexander Stølås, selvfølgelig.
    22'
    Stølås klinker til, rett i muren.
    22'
    Samuelsen finner Sandberg i boks, men et dårlig touch fra sistnevnte ødelegger.
    23'
    Sotra på en sjelden visitt. Kalve legger inn fra venstre, men det ender i ingenting.
    25'
    Sandberg sikter på Wadji inne i sekstenmeteren, men finner bare klypene til Grasmo i Sotra-buret.
    25'
    Stølås legger hardt inn på Wadji, som prøver å kopiere Bale sin brassescoring i Champions League-finalen mot Liverpool. Ikke i nærheten!
    28'
    Etter litt klabb og babb får Sandberg avsluttet fra 10-11 meter. Ballen går en meter til side for målet. Den skal Sandberg få på mål!
    29'
    God sjanse for hjemmelaget! Etter fine kombinasjoner får Stava avsluttet fra 17 meter. Skuddet er godt, og Gostomski må ut i full strekk! Der er åkrabuen nære!
    30'
    Ender i ny corner.
    31'
    Ender til slutt tilbake hos Stava som avslutter, langt over.
    31'
    Frispark til Sotra på 40 meter. Stava skal lempe inn.
    33'
    Dårlig slått av Stava, men hjemmelaget vinner likevel et innkast og kan holde trøkket ope.
    33'
    Wadji spilles nesten fri i bakrom, men Grasmo aner faren og er ute og klarerer.
    34'
    Mål for FK Haugesund!
    Sotra 0 - 1 FK Haugesund
    Mål: Ibrahima Wadji
    Målgivende: Niklas Sandberg
    Wadji straffer Sotra! Hjemmelaget mister ballen unødvendig på venstresiden, og Sandberg får tak i den. Han bruker den presise foten sin til å finne Wadji i boks. Senegaleseren er sikker og setter ballen fint i lengste hjørnelaget. 1-0 til bortelaget!
    36'
    Haugesund fortsetter å trille ball. Beroligende den scoringen, ettersom Sotra har vært farlig frempå.
    38'
    Wadji forsøker å finne Samuelsen, men avleveringen blir for upresis.
    39'
    Wadji får ballen inne i sekstenmeteren og forsøker å legge ballen de berømte 45 gradene ut til Samuelsen, men Sotra får ryddet unna.
    40'
    Rollene er byttet om, og denne gangen er det Samuelsen som forsøker å finne Wadji. Nok en gang blir det litt for upresist.
    42'
    Mye Samuelsen og Wadji så langt, uten om at linken de to i mellom har vært strålende.
    42'
    Frispark til Sotra i fin innleggsposisjon.
    42'
    Godt slått frispark, men Hansen header unna.
    43'
    Nok en gang roper Haugesund på straffespark, men det vinkes videre!
    44'
    Edvardsen får ballen på venstre. Trekker inn i sekstenmeteren og skyter, via Desler og ut.
    45'
    Haugesund får ballen unna.
    45'
    45'+1
    Det er pause på Straume Stadion, og Haugesund leder 1-0. Haugesund har hatt alt av spill, men har slitt litt med å skape store sjanser. Sotra og Stava var farlig frempå etter halvtimen, men Gostomski reddet bortelaget. Fem minutter senere var Wadji sikker da muligheten bød seg, og sendte eliteserielaget i ledelsen. Her er det fortsatt muligheter for Sotra, som har spilt en mer enn godkjent omgang. Heng med!
    45'
    Kampens eneste målscorer så langt sparker i gang akt to!
    46'
    Desler legger inn fra høyre, men Samuelsen bruker hånda og får frispark mot seg.
    47'
    Stølås legger inn fra venstre. Wadji får en fot på ballen, men Sotra får klarert.
    49'
    Mål for Sotra!
    Sotra 1 - 1 FK Haugesund
    Mål: Kristoffer Stava
    Målgivende: Øyvind Nilsen
    Selvfølgelig er det Kristoffer Stava som gjør det! Sotra ruller fint opp på høyresiden, og Nilsen slår en perfekt innlegg på åkrabuen. Spilleren som tidligere har trent med Haugesund setter ballen i mål fra kort hold!
    49'
    Kalddusj for Haugesund, og drømmestart for Sotra på 2. omgang!
    51'
    Stølås kaster langt inn, Sotra får klarert.
    53'
    Samuelsen legges i bakken tre meter fra hjørne av sekstenmeteren. Stølås skal slå inn.
    55'
    Frisparket er godt slått, men Sotra får klarert. Dog ikke lenger enn til Sandberg som klinker til, rett i en Sotra-spiller.
    56'
    Samuelsen forsøker å tre gjennom Wadji, men spissen er i offside.
    57'
    Haugesund roper på straffe for tredje gang, men nok en gang vinkes spillet videre!
    59'
    Felling like utenfor sekstenmeteren.
    60'
    Gult kort til FK Haugesund
    For protester.
    60'
    Frispark i fin posisjon for Haugesund nå. Stølås-time?
    60'
    Stølås tar faktisk ikke frisparket. Han hopper over og Sandberg forsøker seg i keeperhjørne. Grasmo har full kontroll.
    61'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Kristoffer Velde
    Ut: Niklas Sandberg
    62'
    Inn: Kevin Krygård
    Ut: Ibrahima Wadji
    62'
    Friske bein inn for Haugesund. Va kan de lokale ungguttene utrette her?
    63'
    Sotra 1 - 2 FK Haugesund
    Mål: Kevin Krygård
    Målgivende: Torbjørn Kallevåg
    For et bytte! Krygård har vært på banen i et minutt da han spilles fri av Kallevåg. 19-åringen setter så ballen knallhardt i lengste hjørne. Haugesund tilbake i føringen!
    63'
    Kan Sotra komme tilbake igjen?
    65'
    Frispark til Haugesund ved sidelinja. Stølås slår inn, men hjemmelaget får enkelt klarert.
    67'
    Velde forsøker seg med en piruett inne i sekstenmeteren, men Ree stopper innbytteren.
    68'
    Spillerbytte - Sotra
    Inn: Jone Rugland
    Ut: Kjetil Kalve
    69'
    Rugland med sin første involvering. Forsøker å snu spillet, men ender kun i innkast for Haugesund.
    71'
    Stor mulighet for Haugesund! Plutselig er bortelaget med Leite i front tre mot to. Mannen fra Kapp Verde tar med seg ballen, og Sotra-forsvaret rygger og rygger. Leite forsøker seg selv istedenfor å spille til Velde eller Krygård. Det er slettes ikke et dårlig forsøk, men Grasmo redder fint!
    72'
    God mulighet for Sotra! Falck kommer seg fri inne i sekstenmeteren og forsøker å legge ballen tilbake, men Haugesund får ballen unna med et nødskrik!
    74'
    Sotra 1 - 3 FK Haugesund
    Innbytteren ser ut til å sende Haugesund videre i cupen! Kallevåg får ballen til venstre inne i sekstenmeteren. Han serverer så Krygård, som setter ballen enkelt i åpent mål!
    74'
    Samuelsen klinker til fra 25 meter, over.
    76'
    Inn: Ibrahima Koné
    Ut: Martin Samuelsen
    78'
    Inn: Kristoffer Bidne
    Ut: Nicholas Marthinussen
    78'
    Inn: Knut Haga
    Ut: Øyvind Nilsen
    78'
    Lite som skjer nå. Haugesund har full kontroll, og Sotra har nok innsett at dette blir veldig vanskelig nå.
    80'
    Kallevåg forsøker seg fra 16 meter, langt over.
    80'
    God mulighet for Sotra! Stava herjer på høyre før han snur spillet. Haga slår deretter inn, men Bergqvist får ballen unna med en strålende blokkering!
    83'
    Heades unna.
    83'
    Tas kort til Kallevåg. Ender i ingenting.
    87'
    Haugesund kontrollerer dette inn nå.
    89'
    Edvardsen forsøker seg fra 17 meter, utenfor.
    90'
    Det legges til tre minutter.
    90'+1
    Stor sjanse for Koné som blir spilt fri inne i sekstenmeteren, men Grasmo redder med foten!
    90'+1
    Hjørnespark til Sotra
    90'+3
    90'+3
    Haugesund er videre i cupen! Eliteserielaget slet lenge mot et hardtkjempende Sotra, men da Kevin Martin Krygård entret banen var det ikke lenger tvil.19-åringen scoret etter et minutt på banen, og satte spikeren i kista med nok en scoring et kvarter før slutt. Med det takker jeg for følget, og ønsker den en nydelig kveld videre!