5 264

Ble dekket av Jostein Magnussen

Slik starter Southampton: McCarthy - Valery, Bednarek, Stephens, Vokins - Armstrong, Diallo, Ward-Prowse, Walcott - Adams, Ings.
    Og dette er Arsenals utvalgte: Leno - Bellerin, Holding, Luiz, Cedric - Partey, Xhaka, Pepe, Smith-Rowe, Saka - Lacazette.
    Lagene møttes på lørdag i FA-cupen. Da vant Southampton 1-0 med et toppet lag, mens Arsenal hvilte flere spillere.
    Southampton gjør tre endringer fra lørdag. Yan Valery, Jake Vokins og Alex McCarthy erstatter Ryan Bertrand (ute med kort), Kyle Walker-Peters (skadet) og Fraser Forster (på benken).
    Pierre-Emerick Aubameyang er fortsatt ute for Arsenal av familiære årsaker.
    Luiz, Partey, Smith-Rowe, Saka og Lacazette er de fem endringene fra lørdag.
    Ingen Martin Ødegaard, eller Odegaard om du vil, her. Men han skal ha bestått den obligatoriske legesjekken i London.
    Regner godt på sørkysten i kveld.
    1'
    Rot i Southampton-forsvaret, plutselig er Lacazette alene med keeper. McCarthy med strålende redning!
    2'
    Danny Ings kommer til en heading. Den går via Holding og til hjørnespark for Sotton.
    3'
    Mål for Southampton!
    Southampton 1 - 0 Arsenal
    Mål: Stuart Armstrong
    Målgivende: James Ward Prowse
    Det tok ikke mange minuttene. Stuart Armstrong blir servert den corneren og setter ballen kontant i mål fra straffemerket. Han er helt alene. Leno får noen fingre på ballen, men det holder ikke.
    4'
    Mål for Arsenal!
    Southampton 1 - 1 Arsenal
    Mål: Nicolas Pepe
    Målgivende: Granit Xhaka
    Dette lover godt! Pepe utligner for Arsenal. Nicolas Pepe spilles lekkert gjennom av Xhaka og scorer fra kort hold.
    8'
    Soares treffer godt på en volley, men ballen skrur utover og sneier stolpen. 29-åringen har som kjent spilt flere sesonger for Southampton.
    15'
    Walcott spilles fri, men får ingen dreis på avslutningen. Skuddet går utenfor.
    18'
    Gult kort til Arsenal
    Hector Bellerin
    Får gult kort for fellingen av Armstrong. Strengt.
    19'
    Kjempesjanse for Sotton! Det er Adams som header fra 7-8 meter, men Leno varter opp med en reaksjonsredning før Arsenal får ryddet unna.
    25'
    Southampton tar vel mye risiko når de spiller seg ut bakfra. Det har de blitt straffet for allerede, og det kan skje igjen mot et Arsenal-lag som presser høyt.
    27'
    Apropos å stå høyt. Det er samme taktikken til Southampton når Arsenal skal spille seg ut.
    29'
    Arsenal nær ved å lykkes på en kontring. Lacazette er gjennom på kant, men blir for upresis når han skal sette den siste pasningen.
    35'
    Armstrong har vært god for Southampton til nå.
    37'
    Luiz slurver og gir bort ballen. Heldigvis for han så er det Walcott som får ballen. Han slår ballen alt for langt og ødelegger en kjempemulighet for Southampton.
    39'
    Southampton 1 - 2 Arsenal
    Mål: Bukayo Saka
    Målgivende: Alexandre Lacazette
    Så er Arsenal i ledelsen! Det er Lacazette som spiller ballen videre på en touch til Saka. Saka runder en utrusende keeper og setter ballen i det tomme målet. Så kan man jo lure hva keeperen gjør utenfor 16-meteren ... Bærtur i januar.
    39'
    Lacazette går i gresset innenfor 16-meteren, vil ha straffe. Dommer Friend vinker spillet videre.
    42'
    Reprisen gir dommeren rett, mener jeg - og ja, jeg har dommerkurset! Lacazette faller litt for enkelt.
    44'
    Det er lagt til to minutter.
    45'+1
    Soares ned på dødlinjen. Innlegget blir blokkert. Arsenal får en siste corner før hvilen.
    45'+2
    Ingen bytter og intet værskifte i pausen.
    48'
    Langt roligere start på denne omgangen.
    49'
    Der ser vi Walcott, omsider. Kommer til avslutning, men skuddet går rett på Leno.
    50'
    Arsenal får frispark og kan sende opp stopperne.
    52'
    Nesten for Arsenal! Smith-Rowe kommer gjennom på kant, keeper kommer ut. Innlegget blir imidlertid stoppet av en Sotton-forsvarer.
    54'
    Luiz har småtrøbbel. Er oppe igjen.
    58'
    Småkaotisk i Southampton-forsvaret når Soares kommer seg ned til dødlinjen og får slått inn. Forsvaret får ryddet opp etter litt om og men.
    60'
    Timen er passert.
    61'
    Det høye presset til Arsenal er historie. Nå blir de spilt lave og Lacazette er ganske alene om å "presse".
    62'
    Southampton må jo høyere opp i banen og det gir kontringsmuligheter for Arsenal. Sånn blir nok kampbildet utover.
    63'
    Southampton presser Arsenal ganske grundig nå.
    65'
    Arsenal-spillerne gidder/orker/klarer ikke å komme seg opp i press.
    66'
    Spillerbytte - Southampton
    Inn: Nathan Redmond
    Ut: Jake Vokins
    69'
    Smith-Rowe ligger nede og må ha behandling. Da gjør vel Arsenal om på byttet. Pepé var på vei ut, men er tilbake på banen.
    71'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Willian
    Ut: Emile Smith-Rowe
    71'
    Nicolas Pepe
    Pepé får altså gult kort for å ha somlet med å gå av banen. Nå vet vi grunnen...
    72'
    Southampton 1 - 3 Arsenal
    Mål: Alexandre Lacazette
    Målgivende: Bukayo Saka
    Lacazette er på bakerste og ingen følger han. Setter inn 3-1-målet. Blir servert av Saka etter at Cedric Soares har levert en krempasning ut på kanten.