Southamptons startoppstilling: Forster - Walker-Peters, Valery, Lyanco, Bednarek, Perraud - Romeu, Ward-Prowse, S. Amstrong, Elyounoussi - Broja.
    Arsenals startoppstilling: Ramsdale - Cedric, White, Gabriel, Tavares - Xhaka, Ødegaard, Lokonga - Saka, Nketiah, Martinelli.
    Lacazette er ute av Arsenal-laget etter å ha testet positivt for Corona.
    Det er godt og varmt på sørkysten av England i dag, og sola kommer til å skinne ned på Martin Ødegaard når han debuterer som kaptein fra start.
    Tottenham er i ferd med å tape hjemme mot Brighton, og det er meget gode nyheter for Arsenal i forhold til kampen om fjerdeplasssen. Dersom det resultatet holder seg har Arsenal fire poeng opp til Tottenham på fjerdeplass - med to kamper mindre spilt.
    Brighton har slått Tottenham 1-0 på bortebane, så med seier for Arsenal i Southampton er de bare ett poeng bak og med én kamp til gode.
    Ødegaard og lagkameratene avbildet under oppvarmingen på St. Mary's.
    Da er det straks avspark i Southampton.
    Hjemmelaget tar avspark.
    1'
    Relativt rolig åpning i solskinnet.
    2'
    Ender Arsenal på "topp fire" denne sesongen?
    Ja
    61%
    Nei
    39%
    2979 stemmer
    Nketiah legger inn fra venstre, men Bednarek header til corner.
    3'
    Hjørnespark
    En kort cornervariant og Lokonga skyter - blokkeres. Småfarlig!
    4'
    Arsenal har ballen klart mest nå. Er i ferd med p ta grep om kampen.
    5'
    Enormt raid av Borjoa, som krangler seg frem inne i feltet, og skyter fra skrått hold - blir blokkert.
    6'
    Hjørnespark
    Corner til hjemmelaget. Arsenal får headet unna, og så blåser Perraud den høyt over og utenfor.
    7'
    Skudd på mål
    Cedric drar seg inn fra kanten, og så skyter han - Forster varter opp med en fin redning. Returen ryddes unna, men det er ikke helt trygt i Soton-forsvaret.
    9'
    Hjemmelaget er rimelig blottet for selvtillit. Tapte med 0-6 hjemme mot Chelsea sist, og har bare tatt ett poeng i ligaen på siste seks kamper.
    13'
    Perraud skyter fra distanse - via en Arsenal-spiller og til corner. Vil ha hands på den, men får ikke det. Var uansett utenfor 16-meteren.
    14'
    Hjørnespark
    Ward-Prowse tar corneren - til Perraud, som skyter. Blir ny corner.
    15'
    Hjørnespark
    Det blir ikke noe ut av corner nummer to.
    15'
    Stygg miss av Valery i Soton-forsvaret. Nketiah finner Martinelli, som legger inn i feltet. Saka skyter fra syv meter og Forster varter opp med en enorm redning - slår til corner.
    17'
    Hjørnespark
    Corneren blir klarert.
    19'
    Martinelli slår hardt inn i feltet, men Forster holder uten store problemer.
    21'
    Ødegaard prøver en pasning inn i feltet - via hodet til Romeu og i nevene til Forster.
    23'
    Hjemmelaget er litt bedre med her nå.
    25'
    Langt innkast fra Bednarek, og så lander ballen hos Armstrong inne i feltet. Han skyter lavt, men Ramsdale er nede og holder den.
    26'
    Martinelli ligger nede med en skade. Får en smell i en duell med Bednarek og Perraud. Ser ut som det går ut over ankelen.
    27'
    Martin Ødegaard har foreløpig ikke satt et voldsomt preg på kampen. Her er han i en duell med Stuart Armstrong.
    Arsenal triller ball nå. Ser etter åpninger, og det er det definitivt i dette Southampton-forsvaret.
    30'
    Arstrong prøver en gjennombruddspasning til Broja, men Ramsdale er fint ute og klarerer.
    32'
    Gabriel har fått seg en smell nå, men fortsetter uten behandling.
    34'
    Nketiah setter fart på kanten, og blir dyttet av Lyanco. Frispark på Arsenals venstrekant. Ødegaard og Cedric står ved ballen.
    34'
    Cedric tar frisparket, og slår den ballen ut av banen. Til jubel fra hjemmefansen. Cedric spilte flere sesonger i Southampton før han ble hentet til Arsenal.
    35'
    Valery feller Tavares like utenfor 16-meteren nede ved kortlinjen. Soleklart frispark i farlig posisjon. Cedric skal ta det igjen ser det ut til.
    37'
    Nytt sjokkerende forsøk fra Cedric - håpløst over ... To brukbare muligheter bare surret bort. Merkelig.
    38'
    Hjørnespark
    Corner til hjemmelaget. Cedric er sist på den. Ward-Prowse tar den mot første stolpe - heades unna.
    40'
    Bednarek ligger nede med en skade nå. Får en smell inne i feltet på den corneren.
    41'
    Småfint spill av Southampton. Ender med innlegg fra Walker-Peters, men Ramsdale plukker den.
    42'
    Nesten så Saka spilles igjennom der, men Perraud snapper ballen i siste liten.
    43'
    Elyounoussi sitter nede på gresset nå, men ser ikke ut til å være alvorlig. Har fått frispark på venstrekanten.
    43'
    Ward-Prowse tar frisparket - nesten på hodet til Broja, men blir corner.
    44'
    Mål for Southampton!
    Southampton 1 - 0 Arsenal
    Mål: Jan Bednarek
    Målgivende: Mohamed Elyounoussi
    DER SITTER DEN FOR SOTON! En corner halvklareres før Perraud brassesparker inn i feltet der Moi Elyounoussi er på plass. Han får lagt inn fra kortlinjen, og fra skrå vinkel banker Jan Bednarek inn ledermålet for vertene. Ramsdale får en hånd på ballen, men slår den opp i nettaket.
    45'
    Det er lagt til to minutter.
    45'+1
    Da er det altså Southampton som leder til pause. Det er ikke fortjent, men heller ikke et ran - dessuten er det en hel omgang igjen. Saka misbrukte Arsenals største sjanse etter 17 minutter.
    Arsenal tar avspark.
    46'
    Som i første omgang, så tar Arsenal kommandoen.
    47'
    Cedric legger inn fra høyre. Det blir litt kaos inne i feltet, men Forster får kontroll.
    48'
    Tavares prøver et skudd - via Walker-Peters og utenfor til corner.
    49'
    Herlig nedtak og vending av Moi før han stormer oppover på venstrekanten, men så stoppes han av Cedric.
    50'
    Valery får seg en skikkelig smell i "nøtteposen". Får likevel måket ballen unna, og er klar til å fortsette etter en liten timeout.
    50'
    Tavares med nytt skuddforsøk - høøøøyt over.
    51'
    Så er det farlig i Arsenal-feltet. Perraud skyter, men blokkeres til corner.
    53'
    Hjørnespark
    Ramsdale plukker corneren fra Ward-Prowse.
    53'
    Offside
    Broja spilles frem på kanten, men er offside.
    54'
    Cedric løfter inn i feltet - Forster kommer ut og plukker.
    55'
    Gult kort til Southampton
    Armando Broja
    Kommer for sent inn i en duell med White, og Broja får gult der. Kanskje litt strengt, og det kan se ut som om White gjør mye ut av den. Men Broja kommer for sent, og kan sånn sett takke seg selv.
    56'
    Nketiah hælsparket et innlegg fra Cedric - like utenfor!
    58'
    Valery roter voldsomt igjen. Ender med at Martinelli blåser til på volley fra 20 meter - høyt over.
    59'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Emile Smith-Rowe
    Ut: Cedric Soares
    59'
    Farlig innlegg fra Tavares, men over alle inne i feltet.
    61'
    Smith-Rowe skyter inne i feltet, men treffer Martinelli. Arsenal presser voldsomt nå.
    61'
    Ødegaard prøver et skudd - ufarlig utenfor. Mener han skal ha corner der, men det får han ikke.
    62'
    Ødegaard finner Saka, som skjærer inn fra kanten og går langs 16-meteren før han skyter like utenfor.
    64'
    Arsenal får frispark på høyre kant. Kombinerer med Smith-Rowe, før sistnevnte legger inn bak målet.
    65'
    Tavares legger inn, men Forster er sikker i feltet.
    68'
    Inn: Nicolas Pepe
    Ut: Nuno Tavares
    70'
    Hjemmelaget ligger veldig lavt. Spørs hvor lenge dette holder nå.
    70'
    Hjørnespark
    Martinelli skaffer corner. Den blir klarert ved første stolpe av Stuart Armstrong.
    71'
    Pepe prøver en akrobatisk avslutning, men en halvmeter utenfor - Forster ser ut til å ha grei kontroll.
    72'
    Forster med ny kjemperedning. Ballen lander foran bena til Smith-Rowe inne i feltet. Avslutningen er ikke ren, men får en ekkel sprett og den redningen er god!
    73'
    Spillerbytte - Southampton
    Inn: Shane Long
    Ut: Armando Broja
    74'
    En liten drikkepause her nå.
    77'
    Spillet er i gang igjen.
    78'
    Ødegaard skaffer Arsenal en corner.
    79'
    Hjørnespark
    MArtinelli tar den - Lyanco header til ny corner fra motsatt side.
    79'
    Hjørnespark
    Det blir ikke noe ut av den heller. Ender hos Ødegaard som på volley dundrer ballen feil vei - til jubel fra hjemmefansen.
    80'
    Ti minutter pluss tillegg å gjøre det på for Arsenal nå.
    81'
    Herlig stikker fra Ødegaard til SAka. Han avslutter fra skrått hold - Forster redder!
    81'
    Ødegaard drar seg fri inne i feltet - skyter like utenfor fra 15 meter.
    81'
    Inn: Nathan Redmond
    Ut: Stuart Armstrong
    82'
    Southampton kontrer og Moi prøver å finne Romeu. Når ikke frem inne i feltet den pasningen.
    84'
    Xhaka skyter fra 19 meter - Forster tar den også. Corner!
    85'
    Corneren halvklareres og Ødegaard demper før han skyter fra 17 meter - ufarlig over.
    85'
    Arsenal presser og presser, men de finner ikke helt åpningene.
    87'
    Romeu snapper opp ballen og Southampton får et pusterom.
    88'
    Long prøver å skaffe et frispark, men spillet vinkes videre.
    88'
    Saka legger inn i boksen. Bednarek header unna.
    88'
    Long jakter igjen etter et frispark, og denne gangen får han også dommeren med på at det er et frispark. Er vel det som ofte kalles "rutinert", men som jo langt på vei er å konstruere frispark.
    89'
    Det er lagt til fem minutter.
    90'
    Elyounoussi utfordrer White og blir felt like utenfor hjørnet av 16-meteren. Nordmannen blir stemplet ganske stygt der.
    90'+1
    Gult kort til Arsenal
    Ben White
    White får også det gule kortet.
    90'+1
    Inn: Valentino Livramento
    Ut: Mohamed Elyounoussi
    Det blir også det siste Elyounoussi gjør i dagens kamp. Han rusler enkelt ut av banen, så ingen antydning til skade etter stemplingen.
    90'+2
    Ward-Prowse går for skuddet. Ramsdale redder ganske enkelt.
    90'+2
    Martinelli skyter fra 20 meter, men må se at ballen går over mål.
    90'+4
    Shane Long
    90'+5
    Kampen er slutt! Southampton vinner 1-0 hjemme mot Arsenal. Både Tottenham og Arsenal har tapt i dag, som dermed inviterer Manchester United og West Ham inn i kampen om en topp fire-plassering i Premier League.
    God kamp fra Mohamed Elyounoussi, som hadde den målgivende pasningen på Southamptons scoring.