1-1
1-2
1-3

Ble dekket av Mats Arntzen

God kveld! Southampton og Liverpool starter Premier League-runden allerede fredag kveld.
    Liverpools lag (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Keita, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mané
    Benken: Mignolet, Lovren, Milner, Henderson, Moreno, Shaqiri, Origi
    Southamptons lag (5-3-2): Gunn – Valery, Yoshida, Bednarek, Vestergaard, Bertrand – Ward-Prowse, Romeu, Hojberg – Long, Redmond
    Benken: McCarthy, Stephens, Austin, Gallagher, Targett, Sims, Armstrong
    Adam Lallana er ikke med i troppen for Liverpool i dag. Det skyldes angivelig «et lite, muskulært problem» ifølge engelske journalister.
    Det ble bestemt at Liverpool skulle spille fredag kveld allerede før klubben kvalifiserte seg til åttedelsfinalen i Champions League. Jurgen Klopp er nok imidlertid neppe misfornøyd med å spille fredag, med tanke på Champions League-møtet med Porto på tirsdag.
    Da lagene møttes i september vant Liverpool 3-0 etter scoringer av Joël Matip og Mohamed Salah, samt et selvmål av Wesley Hoedt.
    Heller ikke Daniel Sturridge, Joe Gomez eller Alex Oxlade-Chamberlain er med for Liverpool.
    Mohamed Elyounoussi virker å være helt ute i kulden hos Ralph Hasenhüttl. Danny Ings er ikke med fordi han er lånt ut fra nettopp Liverpool.
    Kampen er i gang. Liverpool i lilla drakter for anledningen.
    1'
    Massiv pipekonsert for hjemmefansen når Virgil van Dijk er tilbake på St. Mary's Stadium.
    2'
    Et forventningens brus når Nathan Redmond mottar ballen rettvendt i mellomrom for Southampton. Gjestenes spillere er imidlertid som en bisverm rundt ham, og vinner ballen når Redmond har svært begrensede pasningsalternativer fremover i banen.
    3'
    Southampton blir snytt for corner når Matip stusser ballen over linjen. Minuttet senere får de imidlertid hjørnespark når Van Dijk header vekk innlegget fra Bertrand.
    5'
    Ward-Prowse slår inn fra venstre. Den heades unna. Frisk start for hjemmelaget.
    6'
    Det meste av spillet har faktisk foregått på Liverpools banehalvdel de første åtte minuttene.
    8'
    Mål for Southampton!
    Southampton 1 - 0 Liverpool
    Mål: Shane Long
    Målgivende: Pierre Højbjerg
    SHANESASJON! Southampton sjokkerer titteljagende Liverpool! Ryan Bertrand slår inn fra venstre. Den stusses videre av Højbjerg, og der er Liverpool-forsvaret «Long gone». Får stå helt vidåpent og sette inn sitt andre ligamål for sesongen der, Shane Long.
    9'
    Det er ikke ufortjent at Southampton tar ledelsen, og gjestene virker også litt rystet nå. Har knapt vært over på vertenes banehalvdel så langt, Liverpool.
    12'
    Lang ball mot Long. Matip faller av tidsnok og har kontroll.
    14'
    Liverpool løfter en lang ball opp i feltet til Southampton. Angus Gunn stiger til værs og plukker ned ballen.
    14'
    Redmond på farten igjen. Vinner et hjørnespark fra venstre i duell med Trent Alexander-Arnold.
    14'
    Liverpool får avklart igjen.
    15'
    KJEMPESJANSE FOR LIVERPOOL! Det begynner med at den lange kroppen til Matip danser seg fremover på karakteristisk vis. Salah snurrer rundt på høyresiden og løfter inn. Mané får headet, men den går rett på Angus Gunn. Heller ikke returen får gjestene satt på mål. Der burde det kanskje stått 1-1!
    16'
    Liverpool farlig frempå igjen. Southampton får kontroll og setter i gang en kontring, men gjestene rydder opp. James Ward Prowse kaster seg inn for å takle Van Dijk, som vipper ballen ut til kast.
    18'
    SHANE LONG DA! Nok en gang er det Ryan Bertrand som serverer på sølvfat fra venstre. Shane Long bommer rett og slett på ballen når han står like ledig som i sted. Ballen kommer litt overraskende på Van Dijk, som nesten setter de i eget mål. Corner til Soton.
    19'
    Liverpool får den vekk.
    20'
    Højberg løfter mot bakre stolpe. Den heades tilbake fra Valery, men han klarer ikke å heade den tilbake til Long foran mål.
    21'
    Veldig overraskende å se Liverpool slik de har sett ut første halvdel av denne omgangen. Gjestene har gitt vekk masse rom i de bakre rekker.
    22'
    Valery tar ingen sjanser og gir Liverpool et hjørnespark. Den skal slås inn fra venstre av Trent Alexander-Arnold.
    23'
    Salah forsøker å snu seg og skyte. Southampton står imot.
    23'
    Nå begynner kampbildet å se mer ut som forventet. Liverpool presser Southampton bakover, og laget fra sørkysten har mer enn nok med å få ballen vekk fra farlig område.
    23'
    Southampton er ikke ufarlige når de kommer, heller. Det er ikke langt unna Højbjerg, Redmond og Ward-Prowse skaper en farlighet på en overgang.
    25'
    Ward-Prowse slår inn fra høyre. Rett i nettveggen. Han mener den er borti Andrew Robertson, men får ikke gehør hos dommer Paul Tierney.
    26'
    Når Liverpool får kontroll i ballen og satt i gang angrep senker Southampton seg dypt. Vertene ligger i en dyp 5-4-1-formasjon nå.
    28'
    Lydnivået stiger på St. Mary's når vertene setter fart fremover med tre-fire spillere. De har fått publikum i ryggen umiddelbart her, Southampton!
    29'
    Nærmer oss en halvtime i Southampton nå. Liverpool har vært nære en gang, men hjemmelaget hadde også en god mulighet til å øke til 2-0. Ser litt betenkt ut på sidelinjen, Klopp.
    30'
    Southampton er i fremragende form, og står med tre seirer på de fire siste ligakampene. De vant blant annet 2-1 hjemme mot Tottenham, og var uheldige som ikke fikk med seg poeng fra Old Trafford (2-3-tap).
    32'
    Nathan Redmond slår en meget risikabel pasning inn i midten, og er heldig som ikke blir straffet. Det er hårreisende å gjøre mot et av verdens aller beste kontringslag!
    34'
    Salah vinkes av for offside.
    34'
    Ser tendenser til at Southampton bruker litt lenger tid på innkast og faste situasjoner nå.
    36'
    Veldig overraskende at Salah ikke får frispark når han går i bakken. Så klar ut, men vi får vente på reprisen. Liverpool hadde en god mulighet til å kontre.
    36'
    Mål for Liverpool!
    Southampton 1 - 1 Liverpool
    Mål: Naby Keita
    Målgivende: Trent Alexander-Arnold
    BALANSE I REGNSKAPET! Først slås ballen gjennom til en offsideplassert Mohamed Salah. Innlegget hans går over hele feltet, før ballen svinges inn mot egypteren. Salah går i bakken i duell med Bertrand, men får ingenting. På tredje innlegget svinges ballen inn av Alexander-Arnold fra høyre, og da stiger Keita til værs og scorer sitt første ligamål for Liverpool!
    36'
    Southampton-fansen har grunn til å føle seg litt snytt. Offsiden på Salah i forkant av scoringen var tydelig.
    39'
    Løftes inn mot Mané! Han klarer akkurat ikke å nå opp på den!
    39'
    Nå er det Liverpool-fansen som dominerer i Southampton! Drømmen om ligagull lever!
    41'
    Mané og Salah misforstår hverandre litt, men Liverpool beholder ballen.
    44'
    Legges til ett minutt.
    45'
    Kommer til å stå 1-1 til pause her.
    45'+1
    Da er vi i gang med 45 meget viktige minutter her!
    46'
    Farlig innlegg fra Valery på høyrekanten. Redmond ruser frem. Alisson trekker seg men det gjør Redmond også. Derfor går ballen forbi feltet. Egentlig stor sjanse.
    49'
    Gult kort til Southampton
    Jan Bednarek
    49'
    Robertson med innlegg av absolutt dårlig kvalitet i forhold til det han pleier å levere. Utspill fra mål nå.
    50'
    Southampton frisk fra start i 2. omgang. Redmond skaper et nytt hjørnespark for hjemmelaget.
    51'
    Redmond i duell med Matip i 16-meteren. Fotrapp fremrusing. Avslutter rett ved fem meteren fra spiss vinkel men blir corner.
    53'
    Southampton har trykket i 2. omgang så langt. Viktig i tittelracet å snu trenden for Liverpool nå. Med 1-1 vil de ha like mange poeng som Manchester City som har en kamp mindre spilt.
    56'
    Stor mulighet for Keita. Det ropes på straffe her! Liverpool ser ut som de er snytt for straffespark etter at Yoshida feller Keita når han er på vei gjennom.
    58'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Jordan Henderson
    Ut: Trent Alexander-Arnold
    59'
    Inn: James Milner
    Ut: Georginio Wijnaldum
    59'
    Mer fart i Liverpool nå. Keita-innlegget inn i feltet blir klarert ut til Fabinho som klinker til. Ser ut som den er borti en spiller. Blir ikke noe.
    60'
    Nå er kampbildet snudd her de siste minuttene. Liverpool friske og det må de være om de skal ha det lille overtaket i tittelkamp.
    61'
    Spillerbytte - Southampton
    Inn: Josh Sims
    Ut: Shane Long
    61'
    Nå er det fyr på Liverpool her. Firminho kommer til skuddmulighet med en nærmest kjipp på brystet og legger til rette. Yoshida kaster seg inn og avverger. Flere tøffe dueller i kampen her: Foto: AFP
    65'
    Må ha scoring her Liverpool! Noe annet er kritisk i kampen om ligatroféet.
    69'
    Litt mer stillingskrig her nå på midtbanen. Velger solide klarreringer.
    74'
    Klopp tar seg til hodet da innlegget går høyt over Salah.
    75'
    Ryan Bertrand
    75'
    Ja der kom det gule kortet for Bertrand som har drøyd tiden ved flere anledninger ved innkast.
    76'
    Southampton ruser frem men blir avblåst for en hodeskade ser det ut som. Mange irriterte nå. Men ser ut som han etter lang betenkningstid gir frispark for Liverpool.
    76'
    Farlig innlegg til Firmino men Valery er der. Nære igjen for Liverpool. Intenst her nå
    77'
    Corner til Liverpool. Liverpool etablerer press men med to mann nede for telling fra Southampton blåses det frispark.
    78'
    Corner til Southampton nå. Lagets sjette corner i denne kampen.
    79'
    Ny corner etter godt slått corner. Firmino header ballen ut.
    80'
    Ward-Prowse med ny corner. Igjen trefffer Bednarek ikke.
    80'
    Southampton 1 - 2 Liverpool
    Mål: Mohamed Salah
    Målgivende: Jordan Henderson
    80'
    Ville tilstander på tribunen da Salah setter inn ledermålet. Salah får ballen fra Henderson da Liverpool kontrer. Salah trykker inn gassen og holder på ballen med flere Southampton-spillere rundt seg på vei fremover og ved 16-meteren klemmer han til til venstre for keeper og i mål. Nydelig kontringsspill av Liverpool.Sterkt av Salah som ikke har samme målrike sesong i år.
    82'
    Gult kort til Liverpool
    Mohamed Salah
    River av seg trøya.
    83'
    Inn: Stuart Armstrong
    Ut: Oriol Romeu
    84'
    Inn: Charlie Austin
    Ut: Jannik Vestergaard
    84'
    Southampton 1 - 3 Liverpool
    Mål: Jordan Henderson
    Målgivende: Roberto Firmino
    Kapteinen slår til. Langpasning til Firmino som elegant lurer Bednarek i 16-meteren. Slår inn fra spiss vinkel til Henderson som ruser fremover som banker ballen i nettet.
    86'
    86'
    Inn: Dejan Lovren
    Ut: Naby Keita
    88'
    Andy Robertson
    89'
    Southampton med skummelt frispark fra høyre kant av 16-meteren. Blir ryddet unna.
    90'
    Jordan Henderson
    90'+2
    Det synges heftig på tribunen nå. Nå har Liverpool lagt press på City igjen som spiller FA-cup semifinale denne helgen.
    90'+2
    For et nervedrama også denne kampen har blitt. Men her viser Liverpool styrke etter at Southampton hadde initiativet i en periode av 2. omgang.Roer ned spillet nå.
    90'+3
    Et minutt igjen av tilleggstiden nå.
    90'+4
    Sadio Mané
    90'+4
    Southampton med frispark godt inne på Liverpools halvdel. Det er vel det siste som skjer i kampen.