Ble dekket av Johannes Nyborg

Hei og velkommen til livedekningen av Ueafa Conference League-kvalifiseringen mellom St. Mirren fra Skotland og Brann!
    St Mirren (4-3-3): Balcome - Fraser, Rooney, Taylor, Brown - Smyth, Gogic, Boyd-Munce - Mandron, Ayunga, Idowu
    Brann (4-3-3): Dyngeland - Pederse, Pallesen Knudsen, Kristiansen, Soltvedt - Kartum, Kornvig, Myhre - Blomberg, Finne, Castro
    Brann stiller med helt identisk lag som mot Strømsgodset på søndag. Da vant de 3-2.
    St Mirren gjør flere endringer på laget som slo ut Valur i andre kavlifiseringsrunde. På midtbanen kommer Smyth og Boyd-Munce inn for Adeniran og O'Hara. O'Hara er forøvrig kaptein for laget og blant klubbens aller viktigste spillere. Han er ute med en skade. Mens Mandron kommer inn for Olusanya i angrep.
    St Mirren kom på femte plass i den skotske ligaen i fjor. De har nettopp starter ny sesong og vant deres første kamp 3-0 mot Hibernian.
    St Mirren spiller europeisk fotball for første gang på 37 år. Den gangen slo de ut Tromsø på veien mot cupvinnercupen. De røk derimot i neste runde mot belgiske Mechelen.
    Brann spilte også kvalifisering til Uefa Conference League i fjor. Da røk de i play-off mot AZ Alkmaar. Sist de kvalifiserte seg til gruppespill i en Europa-turnering var i 2007/08-sesongen. Da spilte de i Uefa-cupen (det som nå kalles Europa League). Den gangen kom de helt til sekstendelsfinale der de røk mot Everton.
    Minner om at man kan se denne kampen med VG+ Sport!
    Dette er første kamp i trede kvalifiseringsrunde. Ingen lag ryker ut etter denne kampen, men for Brann handler det om å skaffe seg et godt resultat før returoppgjøret i Bergen.
    Spillerne beveger seg utpå matta. Straks klart for avspark!
    Vi er i gang i Skottland!
    1'
    Brann triller ballen i eget lag nå første minuttene.
    2'
    St Mirren har litt ball.
    3'
    Blomberg bryter! Tar med ballen høyt i banen. Men Brann må starte på nytt og spiller bak igjen til keeper.
    3'
    Brann fortsetter å trille lavt i banen.
    4'
    Felix Horn Myhre forserer så oppover i banen. Vinner et kast ved midtbanen.
    5'
    St Mirren med ball igjen nå. Litt stillingskrig utpå banen nå.
    5'
    Tøff takling av Kartum der på Taylor. Frispark til St Mirren midt på banen.
    6'
    Brann vinner ballen igjen.
    7'
    Gult kort til St Mirren FC
    Marcus Fraser
    Gult kort til St Mirren-kapteinen der. Meier ned Horn Myhre.
    7'
    St Mirren bryter, men får ikke til en kontring.
    9'
    Så bryter Brann! Men de roer ned spillet igjen.
    10'
    Finne bryter igjen. Stikker gjennom til Blomberg, han er litt for røff i duellen mot Fraser og får frispark i mot.
    11'
    Lang ball opp fra St Mirren. Brann vinner nedfallsfrukten.
    12'
    Nesten for Finne! Bård Finne blir spilt flott gjennom. Forsøker seg på en lobb, men den har keeper Balcombe full kontroll på.
    13'
    Så kommer St Mirren med en farlighet. Ny lang ball opp mot Ayunga. Han kommer nesten til en avslutning, men Brann slipper med skrekken.
    13'
    Brann fortsetter å kontrollere spillet. Triller sikkert rundt med ball.
    14'
    Horn Myhre kommer nesten til et innleggsforsøk, men blir stoppet i siste liten.
    15'
    Brann med mer spill rundt sekstenmeteren til St Mirren. Vinner et kast rett ved corner-flagget!
    15'
    Brann igjen rundt sekstenmeteren til St Mirren. Sliter med å spille seg gjennomm, og ballen går til slutt ut il femmeter.
    16'
    Men Brann vinner ballen igjen umiddelbart. Virker å ha god kontroll på spillet foreløpig.
    17'
    St Mirren forsøker å presse Brann lave, og får det noenlunde til.
    18'
    - Brann har hatt en veldig god start på denne kampen, mangler egentlig bare scoringen, sier ekspert Henning Berg på VGTV-sendingen. Den kan du se med VG+ Sport!
    19'
    Kartum fører ballen oppover nå!
    20'
    Castro får ballen utpå venstrekanten. Forsøker å finne Bård Finne med et innlegg, men det er litt for høyt for Branns nummer elleve.
    21'
    Brann fortsetter å trille ball, har enormt mye ballinnehav i denne kampen.
    21'
    Så får Brann nok en mulighet! Kartum spilles gjennom av Finne. Han forsøker å legge ballen til side for keeper fra 15 meter. Men keeper henger med på den.
    22'
    Enda en god sjanse! Blomberg og Horn Myhre får nesten tåa på et godt innlegg, men St Mirren får klarert.
    22'
    Brann igjen med ballen.
    23'
    St Mirren med litt ball nå. De forsøker å slå langt og Brann vinner igjen.
    25'
    Brann må sies å ha full kontroll utpå banen nå.
    25'
    Ny kjempe-sjanse for Brann! Bergenserne spiller seg fint fram.Kartum spiller inn til Horn Myhre som fra elleve meter ikke klarer å sette ballen forbi keeper.
    27'
    Balcombe i St Mirren-målet spiller foreløpig en veldig god kamp. Han. holder St Mirren i kampen slik det ser ut nå.
    27'
    St Mirren med langt kast. Klareres av Brann, men St Mirren vinner ball tilbake.
    28'
    Denne gangen forsøker Brann og Pedersen å slå en lang ball. Den går rett i Balcombes hender.
    29'
    Han igjen sender en ny lang ball opp som Brann vinner.
    30'
    Brann bryter, prøver seg på en kontring nå!
    30'
    Men St Mirren forsvaret kommer kjapt hjem. Brann likevel med ball høyt oppe i banen.
    31'
    Blomberg forsøker å spille fri Finne. Den avverges akkurat av St Mirren.
    32'
    Brann vinner ballen igjen og fortsetter å spille rundt St Mirren-forsvaret.
    32'
    Skottene ligger dypt i banen nå.
    33'
    Pedersen blir fellt midt på banen. Vinner et frispark.
    33'
    Soltvedt prøver lykken rett ved hjørnet av sekstenmeteren. Skuddet stryker stolpen og ut til fem-meter.
    34'
    Så setter Balcombe seg ned. Medisinsk personell ute og hjelper St Mirren-keeperen.
    34'
    Liten pause i spillet nå.
    35'
    Mikael Mandron
    Går hardt i duellen mot Pallesen Knudsen der St Mirren-spissen. Får dagens andre gule kort. Hjemmepublikummet buer, tydelig ikke enig i avgjørelsen.
    36'
    Dyngeland lever farlig der! Blir presset av Mandron, slipper med skrekken.
    37'
    St Mirren presser litt høyere nå. Vinner et innkast midt på banen til full jubel fra hjemmepublikummet.
    37'
    Så vinner St Mirren et frispark midt på Branns halvdel. Trolig her de kan skape noe.
    38'
    Men det frisparket går rett i hendene til Dyngeland som setter i gang hurtig.
    38'
    Hjørnespark
    Så slår Dyngeland langt mot Blomberg. Får et godt førstetouch, men ikke til avslutning. Corner til Brann!
    39'
    Klareres ut i førsteomgang.
    39'
    Brann beholder ballen, men Horn Myhre mister ut til fem-meter.
    40'
    St Mirren slår igjen langt, og beholder ballen denne gangen.
    40'
    Kommer til innlegg, men Pallesen Knudsen er solid og header unna
    41'
    St Mirren vinner tilbake ballen igjen og Blomberg lager frispark midt på egen banehalvdel. Nytt farlig frispark til skottene.
    41'
    De sender mange folk opp.
    41'
    Dagens største sjanse! Kjempegodt slått innlegg. Det går rett på hodet til Mandron. Han header hardt og godt, men rett til side for Dyngelands mål.
    42'
    St Mirren mer med i spillet nå.
    42'
    Men Brann med ball igjen!
    43'
    Spiller seg fint oppover.
    44'
    Castro skyter fra hjørnet av sekstenmeteren. Det står fem motspillere mellom han og St Mirren-målet og da går ikke ballen i mål.
    44'
    God sjanse for Brann! Soltvedt, venstrebacken, slår inn 45 fra dødlinjen. Finne på volley skyter rett i en St Mirren-spiller.
    45'
    Legges til ett minutt
    45'
    Nå har Brann vært veldig nære ved flere anledninger.
    45'
    Hjørnespark
    Så vinner Bård Finne og Brann en corner!
    45'+1
    Det tas kort
    45'+2
    Enda en kjempe-redning fra Balcombe. Etter mye småspill får kartum ballen like innenfor sekstenmeteren. Han prøver å skru ballen rudnt St Mirren-keeperen og i mål. Den henger Balcombe med på og redder.
    45'+2
    Pause i Skottland. Brann helt klart best, men St Mirren også nære et mål. Likevel, det står 0-0 til pause.
    Spillerne entrer matta igjen og vi er straks klare for andre omgang!
    Vi er i gang igjen!
    46'
    St Mirren med ball fra start av, men Brann bryter!
    46'
    VG Live svarer
    VG Live Bruker
    Hva med bytter?!
    Det gjøres ingen bytter fra noen av lagene.
    Ellery Balcombe
    Tredje gule kortet til St Mirren. River ned Finne ved dødlinjen.
    49'
    Frisparket slås inn av Castro, nevnte Balcombe bokser ballen unna.
    49'
    St Mirren kommer opp i banen, men Tore Pedersen vinner ballen!
    49'
    Brann angriper nå.
    50'
    Enda en god redning fra Balcombe! kartum skyter fra 20. Det er godt, hardt og lavt. Men keeper er godt nede og bokser ut til corner.
    50'
    Den tas kort og ebber til slutt ut til fem-meter.
    50'
    St Mirren med ball på Branns banehalvdel nå.
    52'
    Tore Pedersen bryter og vinner et frispark.
    53'
    Brann med ball igjen nå.
    53'
    St Mirren vinner innkast høyt oppe på banen nå.
    53'
    Tas kort, Brann vinner ball igjen.
    53'
    Palle på banen?
    Palle på banen!
    Spiller rundt St Mirren-sekstenmeteren igjen nå.
    54'
    Klarer ikke spille seg gjennom og fem-meter til skottene.
    55'
    Brann vinner ballen dypt på egen banehalvdel.
    55'
    Kommer Brann til å klare å score et mål?
    Brann triller ball igjen.
    58'
    Men St Mirren vinner ballen når Castro prøve rå utfordre på venstrekanten.
    59'
    Spill rundt sekstenmeteren til skottene igjen. Klarer ikke helt å finne en vei gjennom forsvaret her, Brann.
    60'
    Dødball fra St Mirren nå. Slås langt, men Brann vinner ballen.
    61'
    Brann med ball lavt i banen.
    63'
    Spillerbytte - St Mirren FC
    Inn: Toyosi Olusanya
    Ut: Roland Gbolahan Idowu
    64'
    Inn: Scott Tanser
    Ut: Jaden Brown
    64'
    Inn: Dennis Adeniran
    Ut: Mikael Mandron
    64'
    Gjør to bytter her St Mirren.
    65'
    Brann med nesten-sjanse. Castro kommer til innlegg, det treffer ingen Brann-spillere og St Mirren rydder unna.
    65'
    Richard Taylor
    65'
    Også St Mirrens trener Robinson får gult kort.
    66'
    Brann fortsetter å trille ball.
    67'
    Så slår Ruben Kristiansen den ut til St Mirren-kast midt på banen.
    67'
    Vinner et kast høyt i banen nå, St Mirren. Skal kastes langt.
    68'
    Det er mye klabb og babb i feltet før dommeren blåser for at ballen har vært ute av banen.
    69'
    Inn: Alex Iacovitti
    Ut: Richard Taylor
    69'
    Inn: James Scott
    Ut: Jonah Ayunga
    70'
    Dobbelbytte fra St Mirren
    70'
    St Mirren med litt ball nå.
    73'
    God redning av Dyngeland! Adeniran skyter fra drøye 20 meter. Skuddet får en ekkel dupp og Dyngeland må klarere til corner.
    73'
    Dyngeland bokser ut corneren. Ballen dømmes uansett ute og til fem-meter til Brann.
    74'
    Dobbelsjanse for Brann! Først spilles Blomberg flott gjennom av en langpasning, hans skudd redddes. Det gjør også Finnes sitt og ut til corner.
    74'
    Mål for Brann!
    St Mirren FC 0 - 1 Brann
    Mål: Felix Horn Myhre
    Målgivende: Bård Finne
    Så scorer Brann! De tar corneren kort. Til slutt havner ballen hos Hordn Myhre. På hel-volley setter han den hardt nede i hjørnet. Selv ikke Balcombe klarer å redde den.
    75'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Mads Sande
    Ut: Niklas Fernando Castro
    75'
    St Mirren slår langt på et frispark.
    77'
    Beholder ballen utenfor Branns sekstenmeter. Slår til slutt et innlegg som Soltvedt klarer ut til corner.
    78'
    Inn: Aune Heggebø
    Ut: Bård Finne
    79'
    Spissbytte fra Brann.
    79'
    Innbytterne Sande og Heggebø kombinerer på venstrekanten, før ballen spilles tilbake til Dyngeland.
    80'
    Brann vinner frispark midt på banen.
    82'
    Brann frempå nå. Spiller ball på den skotske halvdelen.
    84'
    Dyngeland med en kjempeinvolvering, men blir liggende. Har vondt der, ser det ut som. En albue i ribbeina.
    85'
    Toyosi Olusanya
    Får gult for albuen i Dyngeland.
    85'
    Sinte på tribunen nå, St. Mirren-supporterne. Buer på Dyngeland.
    86'
    St. Mirren får med seg ballen fremover, men får ikke helt fart på sakene. Innkast langt fremme i banen.
    87'
    Blomberg sitter nede. Liten krampe ser det ut til.
    88'
    Ulrik Mathiesen kommer inn. Det gjør også Sakarias Opsahl.
    89'
    Fryktelig klarering av Kristiansen der. Treffer motspiller. Corner.
    90'
    Mål for St Mirren FC!
    St Mirren FC 1 - 1 Brann
    Mål: Toyosi Olusanya
    Så glipper det! Det eksploderer på tribunen i Skottland. Brann klarerer, men så treffer den en motspiller. Mye plass i bakrom, og det blir en grei jobb for Olusanya å sette den mellom stengene.
    90'
    Fem minutter lagt til. Tre gjenstående.
    90'+2
    Soltvedt legger inn, men den går for høyt for Ulrik Mathisen. Ikke et type innlegg Brann har råd til nå.
    90'+3
    Heggebø får ballen i gunstig posisjon, men blir overmannet. Corner Brann.
    90'+4
    Blir ingenting ut av den corneren. Tikker mot uavgjort dette.
    90'+5
    Og det ender akkurat slik. 1-1 er utgangspunktet før returoppgjøret på Brann Stadion neste uke etter scoring fra Felix Horn Myhre og en sen utligning fra Toyosi Olusanya.
    Takk for følget! Vi ses neste torsdag for returoppgjøret.