1-0
183
190

Hei, og hjertelig velkommen til 5. serierunde av Toppserien og livedekningen av oppgjøret mellom Stabæk og Åsane her på Nadderud!
    Stabæk ligger på 6.-plass med fire poeng etter de fire første rundene. Bærum-kvinnene gikk på et 0-3-tap i serieåpningen mot serieleder Rosenborg. Deretter ble det ett poeng i en målløs affære mot LSK kvinner, før Stabæk tok sin første trepoenger i 2-0-seieren over Lyn. I midtuka ledet Stabæk til pause mot Vålerenga, men tapte til slutt 4-1 på bortebane.
    Åsane rykket opp forrige sesong etter at de tok nok poeng i sluttspillet. Denne sesongen åpnet med et tøft 0-4-tap mot Røa. Deretter ble det et knepent 2-3-tap mot Brann, før Åsane vant lokaloppgjøret mot Arna-Bjørnar 2-0. I forrige runde ble det imidlertid nok et tap i møte med Rosenborg. Dermed ligger Bergenslaget på 9.-plass med tre poeng så langt.
    Det er strålende forhold for kamp her på Nadderud i dag. Det er skyfritt på himmelen, temperaturen ligger på rundt 20 grader og gressmatta blir stadig grønnere!
    Lagene er ute i oppvarming. Karoline Marie Jensen fra Furuflaten Idrettslag er dagens hoveddommer. Hun har med seg Silje Elisabeth Thoresen (Bækkelagets SK) og Liv Boberg Kristiansen (Skedsmo) som assistentdommere. Stine Margrete Jensen (Reine IL) er fjerdedommer.
    Melissa Bjånesøy er tilbake i lagoppstillingen til Stabæk etter at hun ikke var på banen mot VIF i midtuka. Stabæk-kapteinen har scoret to av blåtrøyenes tre scoringer denne sesongen. Åsane på sin side har funnet veien til nettmaskene fire ganger så langt i sesongen. Målene har kommet fra fire forskjellige spillere.
    Lagene er på vei ut på stadion og det er få minutter igjen til kampstart!
    1'
    Hjemmelaget sparker i gang oppgjøret!
    1'
    Stabæk triller inne på Åsane sin halvdel.
    2'
    Gjestene bryter en pasning og spiller opp på Sunde, men spissen klarer ikke å ta med seg ballen inn i 16-meteren. Stabæk får klarert til innkast.
    2'
    Åsane med et innleggsforsøk i feltet som Skoglund tar i fast grep. Godt keeperspill!
    3'
    Stabæk blir avblåst for offside
    Anja Rasmussen
    Stabæk ruller opp et angrep som stoppes av en offside.
    3'
    Abrahamsen driver framover i banen og spiller ut til Loennecken. Sistnevnte slår inn langs gresset. Bjånesøy hopper over ballen og lar den rulle videre inn i feltet, men ingen andre Stabæk-spillere kommer nær kula.
    4'
    Åsane slår inn i 16-meteren ute til høyre, men Skoglund er nede og plukker innlegget. Sunde var på et godt løp mot bakerste stolpe.
    6'
    Åsane prøver en lang ball oppover i banen som ikke har en skikkelig adresse.
    9'
    Abrahamsen spiller til Bjånesøy som får tid og rom til å fyre av et skudd ved 16-meteren. Sistnevnte får ikke skikkelig kraft på skuddet, som triller utenfor mål.
    9'
    Kielland trer en god pasning inn på Jönsson i feltet, men en strålende takling stopper Stabæk-spissen! Det kunne blitt en stor mulighet for hjemmelaget.
    10'
    Sunde kommer seg helt ned til dødlinja og får spilt inn en pasning foran mål. Lagvenninnen får tak i ballen, men Stabæk får imidlertid ryddet opp uten særlig problemer.
    13'
    Åsane får tildelt et frispark
    Savanna Duffy
    Får et frispark rett på utsiden av egen 16-meter.
    15'
    Rasmussen slår opp på en feilvendt Bjånesøy som flikker ballen videre inn i feltet. Jönsson klarer ikke å nå ballen før Duffy får kontroll.
    17'
    Litt få avslutninger så langt i oppgjøret, men begge lag ruller stadig opp noen brukbare angrep. Det mangler bare litt på siste tredel!
    19'
    Abrahamsen med et skuddforsøk som blir blokkert med engang. Deretter prøver Vallotto et nytt skudd fra utsiden av 16-meteren som ikke blir det helt store.
    20'
    Et lite stopp i spillet etter at Sunde lå nede på bakken.
    20'
    Åsane scorer selvmål!
    Stabæk 1 - 0 Åsane
    Mål: Savanna Duffy
    Stabæk opp i ledelsen på Nadderud! Stabæk ruller opp et fint angrep og får slått inn et lavt innlegg i feltet. Der står en umarkert Abrahamsen som får lagt igjen til Kielland. Sistnevnte får tid til å plassere ballen helt nede ved stolperota. Ballen går i stolpen, før den går via Duffy og inn i mål.
    20'
    Karlsen med en kjempemulighet alene med keeper, men Skoglund varter opp med en strålende rening!
    22'
    Stabæk med et godt innlegg inn i feltet, men den blir litt for høy og går over til innkast på motsatt side.
    27'
    Helgesen med et langt innkast inn i feltet, som Åsane har god kontroll på.
    29'
    Åsane spiller ballen fra side til side i eget forsvar, men Stabæk ligger fint i ramma inne på egen halvdel og gir gjestene lite rom til å spille seg oppover i banen.
    31'
    Åsane kommer til et nytt godt innlegg inn mot 5-meteren, men Karlsen får ikke avsluttet på mål.
    33'
    Stabæk slår en pasning opp mot Jönsson i 16-meteren til Åsane, men gjestene får klarert ut til innkast.
    36'
    Stabæk legger litt press i og rundt 16-meteren til Åsane nå. Det har blitt ett mål til nå, men det har ikke vært all verdens til sjanser så langt.
    38'
    Stabæk får tildelt et frispark
    Emilie Bølviken
    Slår høyt opp i banen.
    40'
    En del spill på midtbanen for øyeblikket.
    40'
    Helgesen kaster langt inn mot Bjånesøy i feltet. Stabæk-kapteinen får et dårlig touch og Åsane får klarert.
    42'
    Synne Bjørnebøle
    Åsane med et frispark ute til høyre som Bjørnebøle svinger inn i feltet. Helgesen får imidlertid stanget unna frisparket.
    42'
    Åsane med press i og rundt 16-meteren til Stabæk etter frisparket. Vertene står godt imot innleggene.
    43'
    Rasmussen med et innlegg som klareres inne i feltet.
    45'+1
    45'+2
    Dommeren blåser av til pause og Stabæk leder 1-0 mot Åsane! Vertene gikk opp i ledelsen etter et selvmål fra Duffy etter snaut tjue minutter spilt. Kielland sin avslutning gikk i stolpen, via Duffy og inn i mål. Karlsen fikk en kjempemulighet kort tid etter scoringen til å utligne, men en strålende redning av Skoglund stoppet forsøket. Vi tar 15 minutter pause!
    45'+1
    Gjestene sparker i gang oppgjøret igjen!
    45'+1
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Malin Rovelstad
    Ut: Smilla Vallotto
    45'+1
    Inn: Maren Thoresen
    Ut: Silje Bjørneboe
    45'+1
    Åsane trer seg raskt oppover høyresiden og får slått opp i 16-meteren. Der står imidlertid Helgesen i veien og sender ballen ut over sidelinjen.
    47'
    Langt innkast fra Evensen som blir stusset inn i 5-meteren. Der blir det litt skummelt, før vertene får ballen unna.
    50'
    Åsane presser på rundt 16-meteren til Stabæk for øyeblikket.
    51'
    Gjestene med mest ball innledningsvis på andreomgangen.
    52'
    Åsane får tildelt et hjørnespark
    Det kommer en avslutning bak i feltet, men Stabæk har kontroll.
    54'
    Meryll Abrahamsen
    Slår et frispark opp i feltet som blir klarert med engang.
    55'
    Evensen med et tidlig innlegg som Skoglund tar i fast grep.
    57'
    Maren Thoresen
    Thoresen med et frispark i tverrliggeren! Stabæk får frispark et stykke på utsiden av 16-meteren og innbytteren tester skuddfoten. Thoresen hamrer ballen i tverrliggeren og ut igjen i feltet.
    57'
    Stabæk mer med i banespillet nå.
    61'
    Karlsen slår inn et svakt innlegg i feltet, men Stabæk får klarert unna.
    62'
    Åsane slår i bakrommet, hvor Skoglund er utenfor 16-meteren og måker kula ut over sidelinjen.
    64'
    Kielland med en fantastisk pasning opp til Abrahamsen på høyresiden som stormer oppover høyresiden. Vistnes kommer akkurat til utsetning på innlegget inn i feltet og får avverget muligheten til hjemmelaget.
    66'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Sunde stusser ut til ny corner på motsatt side.
    66'
    Justine Kielland
    Evensen header unna.
    66'
    Inn: Iris Omarsdottir
    Ut: Melissa Bjånesøy
    68'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Mathilde Sangolt
    Ut: Kaja Karlsen
    68'
    Inn: Anette Snørteland Jensen
    Ut: Milena Kokosz
    69'
    Begge lag foretar seg noen offensive bytter med drøyt tjue minutter igjen.
    70'
    Mye dueller på midten.
    73'
    Åsane prøver seg på en rask overgang, men blir stoppet rett på utsiden av 16-meteren.
    75'
    De store sjansene har uteblitt på en god stund nå.
    75'
    Sunde prøver et skudd fra langt hold, men forsøket går utenfor.
    76'
    Tøff hodeduell ute ved sidelinjen mellom Anglevik og Abrahamsen. Begge blir liggende og dommer vinker på medisinsk ansvarlig hos begge lag.
    79'
    Stabæk samles i en ring ute på banen, mens spillerne får behandling.
    80'
    Inn: Andrea Anderdal
    Ut: Meryll Abrahamsen
    81'
    Inn: Nina Vestbøstad
    Ut: Andrine Mo
    80'
    Bjørnebøle svinger inn et innlegg og Sunde kommer seg til en avslutning som blokkeres.
    83'
    Innbytter Anderdal driver innover i 16-meteren med ballen og skyter fra litt skrått hold. Avslutningen er ganske kraftløs og går rett på Duffy.
    85'
    Inn: Signe Strømnes
    Ut: Zara Jönsson
    86'
    Sunde prøver seg på en avslutning ved 16-meteren, men avslutningen skrus på utsiden av lengste stolpe.
    86'
    Åsane har spilt Stabæk ganske lave inne på egen halvdel nå. Vertene gjør alt for å klarere ballen unna 16-meteren.
    89'
    Bølviken med en god bakromspasning opp mot Strømnes, men sistnevnte rekker ikke ballen før den ruller over dødlinja.
    90'
    En kjempemulighet for Stabæk til å punktere kampen! Strømnes blir spilt alene med keeper inne i feltet, men Duffy er ute og forstyrrer såpass at avslutningen går til side for mål. Det var en gedigen mulighet for innbytteren!
    90'+1
    Åsane har noen minutter igjen, men Stabæk har stått godt imot enn så lenge. Gjestene sliter litt med å få momentum i angrepene nå.
    90'+3
    Bjørnebøle med et innlegg i feltet, som ender med corner.
    90'+5
    Skoglund er sterk i luftrommet og plukker hjørnesparket.
    90'+5
    90'+6
    Dommeren blåser av kampen og Stabæk vinner 1-0 mot Åsane på Nadderud! Det ble en knepen seier, men hjemmelagets scoring etter drøyt tjue minutter ble avgjørende. Kielland fyrte av et skudd ved 16-meteren, som gikk i stolpen, før den gikk i mål via en uheldig Åsane-keeper Duffy. Stabæk tar sin andre seier for sesongen. Jeg takker for følget og ønsker en god dag videre!