248
279

Hei, og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Stabæk og Åsane fra Nadderud Stadion!
    Det er kun tre runder igjen av årets sesong, og Stabæk har så godt som sikret seg 5. plassen. Bæringene har tatt 31 poeng på 24 kamper, og det er for langt opp til Brann på 4. plass. Likeså må omtrent alt gå galt for at de skal bli tatt igjen av Røa, Lyn eller Åsane. På de fem siste har dagens hjemmelag vunnet to, tapt to og spilt én uavgjort, og forrige runde gjestet de naborival Røa på Nadderud stadion. To ganger tok bortelaget ledelsen, men begge gangene kjempet Stabæk seg inn i kampen igjen etter et selvmål fra Hildegunn Sævik og mål fra innbytter Monica Nedgård Isaksen. Like før slutt dukket også banens beste, Iris Omarsdottir, opp og satte det avgjørende målet med en herlig avslutning. Deretter fikk Thea Loennecken æren av å punktere oppgjøret noen minutter senere.
    Åsane har alt å kjempe for i november. Bergenserne ligger på 8. plass med 22 poeng og har gode muligheter for å sikre seg Toppserie-spill for andre året på rad. Det er fem poeng ned til Avaldsnes på kvalik, og lite tilsier at karmøybuene kommer til å hente inn poengforskjellen. Likevel vil nok Åsane passe på at skjebnen deres forblir i egne hender, og bergenserne kan realistisk sett ende så høyt som 6. plass dersom de plukker nok poeng i årets siste høstmåned. På de fem siste har bergenserne vunnet én, tapt to og spilt to uavgjort, og sist runde reiste de til Lillestrøm for å spille mot LSK Kvinner. Hjemmelaget var som forventet overlegne og vant til slutt 2-0 etter mål fra Miljana Ivanovic og Signe Holt Andersen.
    Sist lagene spilte mot hverandre var i starten av juli på Åsane Arena. Et selvmål av Anette Snørteland Jensen sikret at gjestene ledet til pause, men Åsane slo tilbake og utliknet i det 52. minutt takket være Dina Fosso Dale. Stabæk var imidlertid det førende laget, og to kjappe fra Meryll Abrahamsen og Emilie Bølviken omtrent ti minutter senere førte til at bortelaget stakk av med alle tre poengene. Da lagene møttes på Nadderud Stadion i april vant også bæringene, men den gangen ble et selvmål av Savanna Duffy tungen på vektskålen.
    1'
    Vertene sparker i gang kampen.
    1'
    Helgesen med et innkast langt inn i feltet, men Åsane-forsvaret stanger unna. Nytt innkast til Stabæk, men det ebber ut i ingenting.
    2'
    Nære på for hjemmelaget! Omarsdottir får kranglet ballen videre til Lång som smeller til mot lengste, men Duffy er ute i full strekk og slår unna. Heldigvis for bortelaget er Vistnes først på returen og banker ballen ut til innkast.
    3'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Åsane
    Mål: Iris Omarsdottir
    Målgivende: Thea Loennecken
    Loennecken hiver til Isaksen som setter opp lagvenninnen nede ved hjørneflagget. Deretter slår hjemmelagets nummer 4 lavt inn, og Omarsdottir har løpt seg fri fra Dale ved første. Fra kloss hold har hun få problemer med å overliste Duffy i Åsane-målet. Drømmeåpning for Stabæk på Nadderud!
    3'
    Åsane vrir spillet fra venstre til høyre, men en svak berøring fra Dale fører til at Bjånesøy stjeler ballen. Hun prøver deretter å sette fart ute på kanten, men det ender med innkast til bortelaget.
    6'
    Lång kommer seg ned til dødlinjen og slår inn foran mål, men det er ingen medspillere som når ballen, og svensken må istedenfor se den trille ut til innkast
    8'
    Stabæks svenske venstreback prøver seg med høyrefoten fra distanse, men Lång får ikke ordentlig kraft bak skuddet som detter ned i fanget til Duffy.
    9'
    Åsane har knapt vært ute av egen banehalvdel idet vi runder ti minutter spilt i Bærum. Stabæk har hatt full kontroll på dette oppgjøret innledningsvis.
    11'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Thea Loennecken
    Lavt mot Bølviken som møter ved nærmeste. Midtstopperen prøver deretter å flikke den videre, men sender ballen ut over dødlinjen.
    12'
    Stabæk blir avblåst for offside
    Melissa Bjånesøy
    13'
    Bølviken løfter opp mot Isaksen som utfordrer Vistnes ute til venstre, men det ender kun med et innkast til vertene.
    15'
    Åsane prøver å kontre etter et Stabæk-innkast, men Skjeldal når ikke den lange ballen i bakrom og må istedenfor se ballen trille inn til Skoglund i målet.
    16'
    Åsane får tildelt et frispark
    Savanna Duffy
    Lempes opp.
    17'
    Stabæk får tildelt et frispark
    Fanny Lång
    17'
    Stabæk 2 - 0 Åsane
    Mål: Lena Soleng Hansen
    Målgivende: Fanny Lång
    Stabæk øker til 2-0 etter en innøvd frisparkvariant! Lång med frispark ute til venstre, men hun spiller videre til Bølviken nede ved hjørneflagget istedenfor å slå inn. Midtstopperen sentrer deretter tilbake til Lång som ved hjørnet av sekstenmeteren, og svensken pisker inn et lekkert innlegg. Inne i feltet er det Soleng Hansen som er først på ballen og bredsider den i mål!
    18'
    Fullt fortjent at vertene leder 2-0 idet vi nærmer oss en halvspilt første omgang. Hjemmelaget har vært klart bedre enn gjestene fra Bergen og samtidig vist hvorfor de hører hjemme på øvre halvdel av tabellen.
    20'
    Duffy slår inn fra midtstreken, men ballen flyr over hele feltet og ut over dødlinjen. Svakt slått av Åsanes målvakt.
    22'
    Jensen med fint fotarbeid idet hun stormer nedover venstrekanten og drar seg fint forbi Kruse. Backen løper helt ned til dødlinjen og slår inn, men innlegget lander i fanget til Skoglund.
    23'
    Åsane får tildelt et hjørnespark
    Anette Snørteland Jensen
    Skoglund får armene rundt den.
    25'
    Fanny Lång
    Bølviken rager høyest i luften og header mot mål, men avslutningen går like over tverrliggeren!
    26'
    Omarsdottir øker nesten til 3-0! Stabæk har bitt seg fast inne på gjestenes halvdel, og Isaksen spilles fri ute til venstre, før hun løper ned til hjørneflagget og slår inn. Stabæks nummer 51 har løpt seg fri fra markeringen og prøver å plassere ballen i lengste, men skuddet fra Omarsdottir går like til side for mål!
    29'
    Åsane har fått kjenne litt mer på ballen de siste minuttene, men uten å true Skoglund i Stabæk-målet.
    32'
    Omarsdottir trer gjennom Kruse som kommer i løpsduell mot Dale. Midtbanespilleren prøver å løpe forbi Åsane-forsvareren og inn i boksen, men det ender med at hun tar en dårlig berøring og mister ballen.
    33'
    Lena Soleng Hansen
    Tas hurtig mot Helgesen.
    33'
    Skjeldal kommer seg ned til hjørneflagget og legger igjen til Dale. Midtstopperen slår deretter et fint innlegg inn fra høyrekanten, men Skoglund har stålkontroll inne i egen boks idet hun kommer ut og plukker.
    35'
    Jensen er skikkelig aggressiv idet hun er frempå og vinner ballen høyt i banen. Ballen havner deretter hos Veivåg som har flere pasningsalternativer foran seg, men den tidligere Arna-Bjørnar-spilleren velger å gå for skuddet. Det var derimot en dårlig avgjørelse, og ballen går noen meter til side for mål.
    36'
    Monica Isaksen
    36'
    Ser ut som Loennecken har fått seg en smell i hodet og må få behandling ute på gressmatten.
    37'
    Stabæks nummer 4 kommer seg på beina igjen, og kampen fortsetter.
    38'
    Dale med et nytt innlegg fra høyrekanten, og Vestbøstad går i bakken inne i Stabæk-boksen. Gjestene roper på straffe, men må nøye seg med corner.
    39'
    Klareres. Returen havner hos Dale sm skyter fra distanse, men Skoglund har god kontroll.
    39'
    Fanny Lång
    Stanges unna av Dale.
    41'
    Lång går i bakken ute til venstre. Frispark i omtrent samme posisjon som førte til Soleng Hansens 2-0-scoring.
    42'
    Fanny Lång
    Lång løfter inn, men Åsane-forsvaret klarerer. Returen havner imidlertid hos Kruse som skyter knallhardt fra 20 meter. Skuddet er godt plassert, men Duffy er raskt nede og bokser unna til corner.
    42'
    Fanny Lång
    Klareres.
    43'
    Nytt stopp i spillet etter at en Åsane-spiller blir liggende nede. Ser ut som det er Jensen som har fått seg en smell.
    44'
    Bankes opp i banen.
    45'+1
    Fanny Lång
    Spilles mot Bjånesøy som kommer til skudd inne i feltet, men Stabæk-kapteinen klarer ikke å true Duffy som redder greit.
    45'+2
    Åsane blir avblåst for offside
    Norun Skjeldal
    45'+2
    Fanny Lång
    Løftes inn i feltet, men Gloppen stanger unna.
    45'+3
    Fanny Lång
    Går over alt og alle.
    45'+4
    45'+4
    Dommer Frøyland markerer for pause i Bærum - Stabæk dominerte i første halvdel av omgangen og scoret to mål signert henholdsvis Omarsdottir og Soleng Hansen. Åsane løftet seg litt utover i omgangen, men uten å true et Stabæk-lag som fortsetter å skape målsjanser. Dermed ligger det an til hjemmeseier på Nadderud, og bortelaget må løfte seg betraktelig i andre omgang dersom de ønsker å ta med poeng hjem til Bergen.
    45'+1
    Åsane sparker i gang de siste 45.
    45'+1
    Bankes fremover i banen.
    47'
    Vestbøstad brenner tidenes mulighet! Ballen løftes inn fra høyre, og Skoglund går i bakken idet hun prøver å fange kula. Dermed ender den i beina til Vestbøstad, og den relativt upressede kapteinen har åpent mål å skyte på, men hun klarer å skyte over! Der skal du score, Vestbøstad!
    48'
    Lång kriger seg forbi to motspillere ute til venstre og slår inn foran mål. Der står Isaksen og får satt hodet på ballen, men spissen avblåses for offside.
    51'
    Jensen løfter inn, men ballen går på mystisk vis gjennom hele feltet og ut til utspark.
    52'
    Stabæk vinner på midten, og Omarsdottir setter fart. Hun prøver etter hvert å tre gjennom spisskollega Isaksen, men Gloppen leser forsøket og blokkerer.
    54'
    Redning på strek! Vanskelig å se hvem som avslutter eller redder, men det ender med nytt hjørnespark til bergenserne!
    55'
    Klareres.
    55'
    Like over fra Vestbøstad! Dale med sterkt forarbeid idet hun kriger seg forbi en motspiller ute til høyre og slår inn foran mål. Der har Vestbøstad løpt seg fri fra markeringen og får foten på ballen, men avslutningen går like over målet til Skoglund!
    56'
    Gult kort til Åsane
    Helene Gloppen
    Legger en motspiller i bakken og stopper en kontring.
    57'
    Emilie Bølviken
    Bølviken løfter inn, men Åsane klarerer.
    57'
    Stabæk 3 - 0 Åsane
    Mål: Meryll Abrahamsen
    Målgivende: Emilie Bølviken
    Abrahamsen setter 3-0 fra kloss hold! Bølviken spiller vegg med Lång, og førstnevnte kommer seg ned til dødlinjen og slår inn med venstrefoten. Stabæks nummer 9 kommer deretter snikende bak ryggen til to Åsane-forsvarere og har få problemer med å banke ballen i mål!
    58'
    Kalddusj for Åsane som virkelig har løftet seg etter hvilen! Nå spørs det om ikke hjemmelaget stikker av med seieren i ettermiddag.
    59'
    Fanny Lång
    Rett i klypene til Duffy.
    59'
    Løftes inn i feltet, og Bjånesøy får hodet på ballen, men headingen fanges av Duffy.
    61'
    Lång kommer seg rundt på kanten og slår inn foran mål. Ballen havner hos Loennecken på bakerste, men hun mister ballen før hun klarer å komme til avslutning.
    64'
    Vistnes er frempå og får lagt inn fra kant, men det er ingen medspillere som har tatt løpet inn i boksen. Dermed havner innlegget i fanget til Skoglund.
    65'
    Tempoet har sunket seg litt etter målet til Abrahamsen. Virker som begge lag har begynt å bli litt slitne, samtidig som de trolig vet hvordan dette ender.
    68'
    Isaksen tar ned ballen foran mål og spiller videre til Loennecken som skyter fra kloss hold! Dessverre for Stabæk-backen går skuddet rett i blokka.
    70'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Mathilde Sangolt
    Ut: Katarina Dybvik Sunde
    70'
    Inn: Kaja Karlsen
    Ut: Norun Skjeldal
    71'
    Inn: Maria Østervold
    Ut: Nina Vestbøstad
    71'
    Bølviken spiller mot Bjånesøy inne i feltet, men Åsane får klarert.
    71'
    Loennecken prøver å tre gjennom Kruse med en lur pasning, men forsøket blir litt for hardt for midtbanespilleren som må se ballen trille ut til innkast.
    74'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Anja Rasmussen
    Ut: Lena Soleng Hansen
    74'
    Inn: Mathea Berg-Solemdal
    Ut: Meryll Abrahamsen
    74'
    Nesten for Veivåg! Åsane med fint pasningsspill som fører til at Veivåg får testet skuddfoten fra 17 meter. Midtbanespilleren treffer knallhardt, men Skoglund redder til corner!
    77'
    Tas kort mot Mo. Ender etter hvert med frispark til hjemmelaget.
    77'
    Sunniva Skoglund
    Lempes opp.
    77'
    Kruse slår inn fra høyre, men Vistnes er først frempå og banker unna. Åsane kjører deretter kontring, og Karlsen skjærer inn i boksen og skyter. Skuddet går imidlertid noen meter til side for mål.
    80'
    Åsane triller ball utenfor vertene sin boks, og til slutt er det Jensen som kommer til avslutning fra 17 meter. Avslutningen er derimot ufarlig og reddes greit av Skoglund.
    82'
    Inn: Anastasia Høgevold
    Ut: Mathilde Kruse
    82'
    Inn: Andrea Anderdal
    Ut: Monica Isaksen
    82'
    Skoglund ligger for øyeblikket nede og motta behandling. Ikke enkelt å si hva som skjedde med Stabæk-målvakten, kanskje det er snakk om en strekk.
    83'
    Skoglund kommer seg på beina igjen, og kampen fortsetter.
    84'
    Stabæk triller ball, før ballen løftes i bakrom mot Omarsdottir. Spissen taper imidlertid løpsduellen mot Gloppen som skjermer inn til keeper.
    87'
    Ballen spretter Bjånesøy sin vei inne i feltet, og kapteinen kommer til to avslutninger. Den første blokkeres, mens den andre er ufarlig og fanges av Duffy.
    88'
    Jensen løfter inn, men Stabæk-forsvaret klarerer.
    89'
    Gult kort til Stabæk
    Feller Jensen som er på vei fremover. Frispark til Åsane drøyt 30 meter fra mål.
    89'
    Stabæk med fint angrepsspill, og Rasmussen kommer inn i boksen og slår inn foran mål. Det er en Åsane-spiller som er først på innlegget, men returen havner hos Bjånesøy som smeller til. Rett i blokka.
    90'+2
    Spilles lavt mot Bjånesøy inne i boksen, men kapteinen sin avslutning blokkeres.
    90'+2
    Dina Fosso Dale
    90'+3
    Bokses unna av Skoglund.
    90'+5
    90'+5
    Da er det over på Nadderud - Stabæk vinner fullt fortjent 3-0 etter mål fra henholdsvis Omarsdottir, Soleng Hansen og Abrahamsen. Gjestene løftet seg etter pause og kom til noen gode målsjanser, men etter 3-0-scoringen til Abrahamsen var kampen i realiteten over. Dermed er det sikkert at Stabæk ender på 5. plass i Toppserien 2023, for det er ti poeng til både 4. og 6. plassen med to kamper igjen å spille. Åsane blir på sin side værende på 8. plass, men nå kun fire poeng foran Avaldsnes som tok poeng i Trondheim tidligere i dag. Neste runde møter de imidlertid Arna-Bjørnar på Åsane Arena og da med alle tiders mulighet til å signere ny Toppserie-kontrakt. Takk for meg, og god helg videre!