21'
2-0
62'
3-0

Hei og velkommen til den 20. serierunden, og livedekning av kampen mellom Stabæk og Aalesund på Telenor Arena!
    Hjemmelaget Stabæk ligger før dagens runde på 6. plass i Tippeligaen. De har 28 poeng(7-7-5), og målforskjellen 31-21. Stabæk har vist en god form i Tippeligaen den siste tiden. De har tatt 8 poeng(2-2-1) på de siste fem kampene. De kommer forøvrig fra et 3-1-tap, borte i Parken mot FC København, på onsdag. De to siste tippeligakampene har endt seier 2-0 hjemme over Viking i 18. serierunde, og 2-2 borte mot Start i 19. serierunde.
    Gjestene Aalesund innehar i skrivende stund en 10. plass i Tippeligaen. De har 23 poeng(6-5-8), og målforskjellen 21-29. Aalesund har tatt 5 poeng(1-2-2) på like mange kamper i Tippeligaen. De siste to kampene har endt med henholdsvis 1-1 borte mot Lillestrøm, og 1-1 hjemme mot Fredrikstad.
    For hjemmelaget er Høiland og Olsen uaktuelle med skader. Ellers har en småskadet Stenvoll tatt plass på benken. Andersson sitter også på benken etter et langt skadefravær, han har enda ikke spilt i Tippeligaen i år, grunnet skade, men gjorde et ok innhopp mot FC København sist onsdag. Ellers er det verdt å merke at Kobayashi hviles fra start, til fordel for Hoff.
    For Aalesund er Carlsen ute med skade, mens lagets formspiller Peter Kopteff ute i kjølvannet av en operasjon. Ellers var Arneng usikker før dags kamp, men har rukket å bli friskmeldt. Fyrtårnet Aarøy er henvist til benken, mens Silva starter.
    Disse to lagene møtes forøvrig til kvartfinale i NM, allerede lørdag 8. august. Denne kampen spilles også i Telenor Arena. Det blir spennende å se spesielt hvordan hjemmelaget, med en meget tett kampprogram omdagen, klarer å mobilisere. De skal i mellomtiden ut i Champions League-kvalik.
    Ken Henry Johnsen er dagens dommer.
    Aalesund sparker igang kampen.
    1'
    Aalesund får tildelt et hjørnespark
    Ballen klareres ut i returrommet, hvor Mathisen avslutter harmløst på Knudsen.
    2'
    Stabæk triller ball på et ultradefensivt Aalesund som ankommer i 5-4-1-formasjon.
    3'
    Skjer lite på Telenor foreløpig. Aalesund presser Stabæk, først inne på egen halvdel.
    5'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Aalesund
    Nannskog chipper ballen inn bak Aalesund-forsvaret. Hoff header ballen på tvers i feltet inn til Berglund, som setter ballen i mål fra kloss hold. Vakkert angrep av hjemmelaget.
    5'
    Innlegg fra Demar Phillips hos Aalesund, ballen går over hele feltet og til kast.
    8'
    Hoff har startet frisk så langt idag. Nydelig enkaltprestasjon hvor han drar av en mann, og spiller mot Nannskog på blindsida av forsvaret. Pasningen er dog litt uadressert.
    9'
    Nannskog er nesten alene igjennom, men keeper Lie hos Aalesund er våkent med og avverger.
    9'
    Aalesund har hevet seg etter en tam åpning. Parr slår inn, men Stabæk får klarert.
    10'
    Gode tendenser fra Aalesund. Demar Phillips kommer seg ned til dødlinja, og slår 45 grader ut. Stabæk klarerer. Parr er på returen, men skyter utenfor.
    12'
    Berglund slår inn kirurgisk. Både Hoff og Nannskog er nære, men det gis corner.
    14'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Klareres.
    14'
    Stabæk triller ball, mens Aalesund tålmodig venter på overgangs-muligheter.
    15'
    Lang ball mot Silva på Aalesund. Rogne er god i lufta, og rydder unna. Stabæk fortsetter å trille ball på en motstander som bare ligger og venter.
    17'
    Skjer skremmende lite i Telenor Arena nå. Aalesund ligger veldig lavt, og venter, men er på ingen måte giftige på overganger så langt.
    19'
    Stabæk 2 - 0 Aalesund
    Nok engang stille før stormen i Telenor Arena. Farnerud finner Hoff, som slår en nydelig tunellpasning på Jalasto. Pasningen finner Farnerud, som kommer på et glimrende løp inn bak forsvaret. Fra kloss hold slår Farnerud tut-tut på keeper Lie, og i mål. Vakkert angrep fra hjemmelaget!
    21'
    Aalesund står med lua i hånda så langt, og er langt fra å gjøre det de har kommet hit for. Til deres forsvar skal det sies at Stabæk har vært veldig effektive, og scoret på sine to første sjanser.
    26'
    Demar Phillips slår inn til Silva, som bommer på ballen i scoringsposisjon. Brukbar mulighet for Aalesund.
    27'
    Aalesund ypper seg, men Rogne rydder nok engang opp.
    29'
    Gult kort til Aalesund
    Jonatan Tollås Nation
    Holder igjen Nannskog som er på vei igjennom.
    29'
    Frispark fra 20 meter i god posisjon for Stabæk. Hoff skyter via muren, og til corner.
    30'
    Klareres i første omgang, før Hoff får ballen tilbake. Han slår inn på nytt. Ballen treffer Berglund, som header over fra meget god posisjon. Ser ut som om kommunikasjonssvikt mellom Berglund og Palamason spiller svensken et puss i avslutningøyeblikket.
    30'
    Parr fosser framover for Aalesund. Han slår 45 grader ut, men pasningen treffer ingen medspillere.
    33'
    Veldig dødt i øyeblikket.
    37'
    Frekt forsøk av Silva, som prøver å chippe ballen i lengste fra skrå vinkel. Avslutningen går til side for mål.
    39'
    Stor sjanse for Stabæk! Hedenstad finner Nannskog etter mange trekk i laget. Nannskog header inn til Palmason, som avslutter like utenfor første stolpe. Palmason er presset i avslutningsøyeblikket.
    40'
    Frispark til Stabæk inne på Aalesund sin halvdel. En kort variant, og lite skjer.
    43'
    Farnerud er god idag. Veldig nære å spille Nannskog alene igjennom, men pasningen blir litt for lang.
    44'
    Stabæk triller ball, mens Aalesund ligger og venter. Hjemmelaget dominerer denne kampen.
    45'
    Frispark til Aalesund ute på høyresiden. Demar-Phillips slår frisparket over hele feltet, og til utspark fra Knudsen.
    45'+1
    45'+1
    Stabæk var klart best i denne omgangen. Aalesund lå veldig langt bakpå, og slo lange baller mot Silva. Hjemmelaget hadde ingen problemer defensivt, og mye rom til å spille offensivt. Samtidig har de vært effektive og scoret to vakre mål, mot relativt etablert forsvar. 2-0 gir et riktig bilde av kampen så langt.
    45'
    Stabæk sparker igang omgangen!
    46'
    Det eneste som skjer her nå er at Stabæk Support synger: 'Dansker hater kunstgress!'
    46'
    Demar Phillips kjører noen dragninger, før han skyter ufarlig utenfor fra 25 meter.
    47'
    Jalasto skyter utenfor fra 40 meter. Ikke i nærheten engang.
    53'
    Denne kampen er i realiteten avgjort. Kan ikke skjønne hvordan et så tamt Aalesund-lag skal snu dette.
    53'
    Palmason presenterer seg fra 25 meter for Stabæk. Han skyter like over, men Lie i Aalesund-målet har kontroll.
    55'
    Nannskog er nede på midtbanen og henter ball, slår støtte, og jogger tilbake.
    57'
    Frispark til Stabæk inne på Aalesund sin halvdel. Kobayashi tar det, men Aalesund klarerer,før de gir bort et nytt frispark.
    57'
    Frispark til Aalesund, 30 meter fra mål, i god posisjon.
    60'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Glenn Roberts
    Ut: Ville Jalasto
    60'
    Demar Phillips sender frisparket utenfor.
    61'
    Kampen er så godt som avgjort, og bærer preg av dette. Aalesund har løftet presset sitt, men sliter fortsatt.
    62'
    Stabæk 3 - 0 Aalesund
    Nannskog får ballen i mellomrommet, og spiller ut til Hoff på venstresiden, som curler ballen opp i lengste hjørnet. Herlig scoring, og Hoff sitt første så langt i Tippeligaen.
    62'
    Nannskog hælflikker til Kobayashi, som skyter mot lengste hjørnet. Lie er ute i horisontalen og får avverget.
    66'
    Farnerud kombinerer med Skjønsberg, og er nære ved å tråkle seg helt igjennom. Farnrud har vært meget god idag!
    67'
    Mikkel 'Mix' Diskerud markerer seg umiddelbart med et herlig gjennomspill til Nannskog, som slår inn fra dødlinja. Aalesund får ryddet unna.
    72'
    Frispark til Aalesund 20 meter fra mål. Veldig god posisjon! Stephensom skyter som en hest sparker i keeperhjørnet. Knudsen slår til corner.
    72'
    Klareres.
    73'
    Aarøy effekten har gjort til at Aalesund har hevet seg et hakk. Men de har fortsatt mye å gå på.
    74'
    Nannskog og Hoff kombinerer, og plutselig er Nannskog alene igjennom, men han mister i mottaket. God mulighet for Stabæk!
    75'
    8430 tilskuere trakterer Telenor Arena idag.
    76'
    Parr slår et meget godt innlegg. Glenn Roberts flikker innlegget utenfor. Det var noe av det nærmeste Aalesund har vært idag.
    77'
    Stor mulighet for Hoff og Stabæk. Diskerud tar ned en ball i Aalesund sin boks. Ballen havner hos Hoff, som skyter over fra god posisjon.
    78'
    Frispark til Aalesund ute på venstresiden. Demar Phillips slår inn til Skiri, som header utenfor. Brukbar mulighet.
    79'
    Nannskog slår inn rett på keeper. Svensken tar umiddelbart selvkritikk i kjølvannet.
    80'
    Ståle Solbakken blir i skrivende stund observert i lokalet. Det er jo duket for en meget viktig kamp på onsdag, da Stabæk møter nettopp Solbakkens FC København i CL-kvalik.
    83'
    Stabæk dominerer fullstendig nå!
    84'
    Stabæk spiller ball i hatt med Aalesund. Veldig mange trekk nå!
    85'
    Nære 4-0 for Stabæk. Diskerud disker opp med en meget god avslutning fra 25 meter, som barberer utsiden av lengste stolpe.
    86'
    Demar Phillips skaffer corner for Aalesund.
    86'
    Aarøy stiger opp i feltet, og header på keeper.
    86'
    Stabæk har full kontroll på Aalesund, som ikke er i nærheten idag.
    90'
    Blir spennende å se om Aalesund klarer å heve seg til 8. august, da de to lagene møtes til kvartfinale i NM.
    90'
    Frispark til Aalesund på hjørnet av 16-meteren. Stephenson skyter rett på Knudsen.
    90'+1
    Minimum tre minutter er lagt til.
    90'+1
    Demar Phillips hos Aalesund slår inn fra venstre. Rett inn til keeper Knudsen.
    90'+3
    Aalesund ypper seg på tampen. Glenn Roberts drar seg fri, og Mathisen avslutter, men avslutningen går rett på Knudsen.
    90'+4
    90'+4
    En bunnsolid kamp av Stabæk mot et svak Aalesund-lag. Stabæk leverte over hele linja, og trillet rundt Aalesund i 2 ganger 45 minutter. Tre nydelige scoringer, og glimrende defensiv organisering av hjemmelaget. Aalesund var ikke i nærheten av noe som helst, og må heve seg mange hakk om de har intensjoner om avansement i NM om en uke. Da er det duket for kvartfinale mellom nettopp Stabæk og Aalesund, dog i Aalesund.