214
207

Hei og hjertelig velkommen til liverapportering fra kampen mellom Stabæk og Arna-Bjørnar i Toppserien.
    Toppserien ruller og går, og vi har allerede nådd den åttende runden av sesongen. Det vil altså også si at det ikke er lenge før alle lag har møttes én gang, og man snur bunken, og begynner å møte lag på ny, for første av to ganger i 2023. Ettersom en tredjedel av sesongen nærmer seg ferdigspilt begynner tabellen å sette seg for alvor, og mens Arna-Bjørnar kjemper helt nederst på tabellen, flyter Stabæk midt på tabellen, med luker både til toppen og bunnen.
    Stabæk har hatt en noe svakere sesongstart enn hva man kunne forvente før sesongen, og ettersom LSK har funnet formen ser topp 4, der de endte i fjor, vanskeligere ut i år. I stedet ligger de plassert nede på 6.-plass, der de kjemper med Røa og Avaldsnes rett foran og bak seg. I forrige runde kjempet de til seg ett poeng borte mot nettopp Røa, og Kielland utlignet til 1-1 direkte fra corner like før slutt. I dag kommer tabelljumbo på besøk, til en kamp Stabæk virkelig bør vinne for å få fart på sesongen.
    Fart på sesongen trenger også Arna-Bjørnar, og etter syv kamper spilt står de med fattige tre poeng. Med tap i de første seks kampene så det virkelig mørkt ut, og sammen med Åsane har de fått en luke opp til lagene over seg. I forrige runde kom de første etterlengtede poengene, da de meget overaskende vant lokaloppgjøret mot Brann 2-1, og det på bortebane! Klarer de å bygge videre på den seieren er det gode muligheter for flere poeng, kanskje allerede i Bærum i dag!
    Kampene i fjor var det Stabæk som gikk seirende ut av, og de vant 2-1 både hjemme og borte. Før det var det derimot Arna-Bjørnar som styrte disse oppgjørene, og de gikk hele ni kamper på råd uten tap mot Stabæk. Før 2022 måtte man tilbake til 2016 for å finne sist gang Stabæk vant en kamp mot Vestlands-laget.
    Arna-Bjørnar og Stabæk er blant lagene som har scoret færrest mål denne sesongen, med fem og seks mål hver. Til gjengjeld har lagene, spesielt Arna-Bjørnar, sluppet inn mange mål, så får vi se om det er svakt forsvar eller få sjanser som preger dagens kamp. La oss håpe på mange mål, og gøy og spennende fotball!
    Jeg er tilbake med lagene når det nærmer seg, vi leses!
    Stabæk er tvunget til å gjøre en endring i bakre rekker med en skadet Pettersen. Vallotto kommer inn, og det samme gjør Thoresen på bekostning av Loennecken. I tillegg kommer Omarsdottir inn for Jönsson på topp.
    Arna-Bjørnar endrer midtbanen sin der Andresen og Nøss kommer inn for Dalsgård og Hjelmhaug.
    Lagene står klare på matta.
    0'
    Arna-Bjørnar starter med ballen.
    0'
    Offside for Arna-Bjørnar
    1'
    Soleng Hansen slår ut et innlegg fra Thoresen.
    2'
    Tas ut til Svendheim.
    2'
    Bjånesøy sender en ball i retning Omarsdottir foran mål, men pasningen er upresis.
    4'
    Tas kort.
    5'
    Lempes langt.
    5'
    Abrahamsen får et frispark midt på banen.
    8'
    Tas kort.
    8'
    Vallotto jakter en lang ball fra Abrahamsen, men Svendheim får ballen unna.
    9'
    Kielland legger inn, men ballen heades ut av Stenersen.
    9'
    Bjånesøy vinner et frispark i innleggsposisjon.
    10'
    Kielland legger inn mot bakre stolpe, og der dukker Omarsdottir opp. Hun får en fot på ballen, men skuddet triller inn til keeper.
    11'
    Ivanovic kommer til e godt skudd fra 14 meter. Ballen er på vei mot lengste, men Skoglund kommer seg ut tidsnok og redder forsøket!
    12'
    Er i offside på returen.
    12'
    Ivanovic går på skudd fra langt hold. På halvspretten treffer hun godt, men ballen forsvinner til side for mål.
    13'
    Helgesen kaster langt, og ballen treffer Abrahamsen i feltet. Hun får stå fritt å heade, men ballen går en halvmeter til side for mål!
    15'
    16'
    Stabæk angriper godt, og etter et pasningsforsøk som klareres havner ballen ute hos Vallotto på 20 meter. Hun fyrer til, og treffer rett i krysstanga! Hjemmelaget nærmer seg nå!
    17'
    Kielland viser frem teknikk når hun dribler seg innover i banen. Hun går på skudd, men treffer rett i Omarsdottir som hindrer skuddet til lagkameraten.
    20'
    Arna-Bjørnar kontrer. Aas får ballen ute til høyre, og hun prøver å finne Ivanovic fornan mål. Pasningen er svak, og Stabæk overtar.
    21'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Arna-Bjørnar
    Mål: Iris Omarsdottir
    Målgivende: Andrea Anderdal
    Omarsdottir hamrer ballen i krysset fra spiss vinkel! Anderdal får ballen i mellomrommet og tar den med seg noen skritt før hun slipper gjennom til Omarsdottir til høyre i feltet. Omarsdottir tar et touch før hun hamrer ballen opp i lengste hjørne med en hard og god avslutning!
    21'
    Stabæk kjører på nå, og vinner ballen stadig høyt. Det ble nettopp 1-0, men fortsetter kampen i dette sporet blir det snart flere!
    23'
    Omarsdottir er uhyre nærme mål nummer to! Hun tres gjennom av Bjånesøy, men alene med keeper varter Norstrøm opp med en strålende redning, og ballen triller like utenfor stanga!
    24'
    Bjånesøy vinner i lufta, men header over mål.
    24'
    24'
    Kielland styrer alt som skjer utpå her nå. Hun finner lagkamerater med gode pasninger, og vinner ballen tilbake med gode defensive løp.
    27'
    Thoresen kommer til avslutning på hel volley bak i feltet. Hun treffer reint på ballen, men den går midt på Norstrøm som holder.
    29'
    Vallotto får ballen bak i feltet etter et vedvarende trykk. Hun sender ballen 45 grader ut i feltet, men der er det ingen i blått.
    30'
    Tas på tvers til Svendheim.
    30'
    Nesten for Arna-Bjørnar! Svendheim blir spilt gjennom til venstre, og hun har mye rom å løpe i. Hun kommer seg helt til 16-meteren før hun legger inn mot Aas og Ivanovic, men ingen av dem når frem på ballen.
    31'
    Bjånesøy er marginer unna nettkjenning! Omarsdottir kommer ute til høyre, omtrent der hun scoret fra. Denne gangen finner hun Bjånesøy foran mål som har løpt seg fri, men hun bommer på skuddforsøket fra ti meter!
    32'
    Stabæk 2 - 0 Arna-Bjørnar
    De gjør det igjen, Omarsdottir og Anderdal! Omarsdottir får ballen feilvendt, og legger igjen til Anderdal. Anderdal vender av Stenersen før hun stikker gjennom Omarsdottir som har løpt inn i feltet. På samme måte som ved forrige mål er hun sikker, og banker ballen forbi en sjanseløs Norstrøm og i mål!
    34'
    Stabæk har skapt sjanse etter sjanse, og får betalt! Hvordan skal Arna-Bjørnar komme tilbake her?
    36'
    Bjånesøy får en ball i bakrom, men vinkes av for offside.
    37'
    Vallotto legger inn til Bjånesøy bak i feltet. Hun banker til på hel volley, men skuddet går over mål.
    38'
    Anderdal har vist bedre pasningsfot enn skuddfot i dag. Hun får ballen fra Vallotto på 16 meter, men treffer ikke reint på ballen som dabber inn til keeper.
    39'
    Tas kort.
    39'
    Tas fort.
    40'
    Ivanovic får ballen i feltet. Hun prøver et innlegg, men det blokkeres.
    41'
    Offside for Stabæk
    41'
    Svendheim er på farten til venstre, men løpes opp av Vallotto.
    42'
    Anderdal setter fart i mellomrommet. Hun går og går før hun skyter fra 17 meter, rett i blokka.
    42'
    Abrahmsen får hodet på ballen bak i feltet, men også denne gang sniker ballen seg på feil side av stolpen.
    43'
    Anderdal spiller ut til Vallotto til høyre. Hun legger inn, og i et forsøk på å klarere sender Stenersen ballen mot eget nett og tvinger Norstrøm ut i full strekk!
    45'
    Hjørnespark til Stabæk
    45'
    45'
    Det er pause på Nadderud, og det som har vært en sjanserik omgang ender 2-0! Stabæk har vært det beste laget, og skaper sjanse på sjanse. Mål har det også blitt, og de har virkelig funnet sitt angrepsvåpen. Anderdal, i mellomrommet, stikker gjennom til Omarsdottir til høyre i feltet som banker ballen i mål! Det har skjedd to ganger, og sammen med flere store muligheter har Stabæk vartet opp med herlig angrepsspill i dag! Arna-Bjørnar sliter defensivt, og utenom et par gode kontringer har de ikke mye å komme med offensivt heller. Skal de komme tilbake her er vi nødt til å se mye mer energi fra bortelaget! Straks tilbake med de siste 45!
    45'
    Bjånesøy triller igang de siste 45!
    45'
    Sælen prøver å finne Svendheim i feltet, men Skoglund kommer ut og plukker ballen.
    46'
    Sælen kommer seg rundt på utsiden av Rasmussen. Hun legger inn, men rett foran Ivanovic får Bølviken ballen unna.
    49'
    Tas kort.
    49'
    Det er et bedre Arna-Bjørnar lag vi ser i denne omgang, og de har kommet ut i full fart her.
    50'
    Task kort.
    50'
    Tas kort.
    51'
    Hovland slår en ball langt mot Svendheim, men pasningen er for lang.
    52'
    Stabæk finner ikke frem til det samme gode spillet denne omgangen, og de sjokkeres litt av energien til Arna-Bjørnar.
    53'
    Slås langt.
    53'
    Sælen tar med seg ballen fremover før hun prøver en pasning på tvers mot Ivanovic. Det er et godt forsøk, men en lang fot fra Rasmussen hindrer Ivanovic fra å få ballen.
    56'
    Tas kort.
    57'
    Frispark til Stabæk midt på banen.
    58'
    Thoresen lemper ballen inn i feltet, men den går hele veien inn til Norstrøm i mål.
    58'
    Nesten for Bjånesøy! Vallotto tar ned ballen i feltet før hun legger den igjen til Bjånesøy. Hun får unna et godt skudd, men med en strålende redning får Norstrøm ballen ut til corner!
    59'
    Ballen går gjennom feltet.
    59'
    Loennecken gjør seg klar til å komme inn.
    61'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Thea Loennecken
    Ut: Meryll Abrahamsen
    Abrahamsen ser ut til å slite litt med en skade, og erstattes nå av Loennecken.
    62'
    Stabæk 3 - 0 Arna-Bjørnar
    Mål: Melissa Bjånesøy
    Stabæk kontrer inn nummer tre! Det kommer en lang ball opp som Omarsdottir header ned til Anderdal. Som så mange ganger før i dag setter hun fart i mellomrommet før hun denne gang slipper ut til Bjånesøy til venstre i feltet. Igjen er pasningen utsøkt, og Bjånesøy får en enkel jobb med å sende ballen i nettet!
    63'
    Stabæk 4 - 0 Arna-Bjørnar
    Målgivende: Smilla Vallotto
    Omarsdottir med hattricket! Kielland spiller opp til Vallotto som vender raskt opp. Omarsdottir er, som alltid, på løp, og det ser Vallotto som trer en fin pasning til henne i feltet. Hun skyter på direkten, og sender ballen forbi Norstrøm med nok en god avslutning!
    65'
    Stabæk 5 - 0 Arna-Bjørnar
    Mål: Anja Rasmussen
    Målgivende: Justine Kielland
    Det renner inn på Nadderud! Kielland slår inn en corner rett på hodet til Rasmussen som header i mål! Nydelig slått corner, og dermed står det 5-0!
    67'
    67'
    Nesten for Omarsdottir igjen!
    67'
    Inn: Anastasia Høgevold
    Ut: Smilla Vallotto
    68'
    Inn: Silje Bjørneboe
    Ut: Maren Thoresen
    68'
    69'
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Kaja Hjelmhaug
    Ut: Nora Nøss
    70'
    Inn: Alva Skåla
    Ut: Helle Stenersen
    70'
    Inn: Malin Dalsgård
    Ut: Marie Andresen
    71'
    Ballen klareres.
    71'
    Anderdal får frispark på 17 meter! Hun stiller seg opp selv.
    72'
    Anderdal skyter lavt og hardt, men ballen går via en Arna-Bjørnar-fot og inn til Norstrøm.
    72'
    Soleng Hansen header ut et frispark fra Kielland.
    73'
    Sælen kontrer, men forstyrres nok av Kielland til at Skoglund rekker ut for å klarere.
    74'
    75'
    Gult kort til Stabæk
    Thea Loennecken
    Stopper en overgang.
    75'
    Ivanovic slår inn, med der header Helgsen ut.
    75'
    Johannsdottir prøver å tre gjennom Aas i feltet, men pasningen er for lang.
    77'
    Inn: Sofie Bjørnsen
    Ut: Miljana Ivanovic
    Ivanovic har ikke fått til stort i dag, og erstattes nå av Bjørnsen.
    77'
    Bjørneboe følger Svendheim tett og takler balen ut til corner.
    78'
    Bjånesøy header ut.
    78'
    Arna-Bjørnar får frispark til høyre for feltet.
    79'
    Frispark
    79'
    Mål for Arna-Bjørnar!
    Stabæk 5 - 1 Arna-Bjørnar
    Mål: Linnea Sælen
    Målgivende: Sofie Bjørnsen
    Sælen banker inn reduseringen! Svendheim får ballen i returrommet og gir den inn til Bjørnsen i feltet. Hun sender den ut til venstre til Sælen, som banker til med strak rist forbi Skoglund! Strålende skudd, og dermed står det 5-1!
    79'
    Inn: Mathea Berg-Solemdal
    Ut: Iris Omarsdottir
    81'
    Inn: Signe Strømnes
    Ut: Melissa Bjånesøy
    82'
    For en kamp vi blir servert på Nadderud her! Herlig angrepsfotball, og mange mål! Hva mer kan vi be om i solskinnet?