0-1
0-2
1 856
4 372

Fire lag gjenstår i NM for menn i fotball og i løpet av kvelden får vi avklart hvem av Stabæk, Brann, Lillestrøm og Bodø/Glimt som skal møtes til den store finalen på Ullevål Stadion! I denne tråden vil vi følge utviklingen på Nadderud og oppgjøret mellom Stabæk og Brann.
    Stabæk har hatt en interessant vei mot denne semifinalen. Bærums-laget måtte virkelig slite seg videre fra de to første rundene. Først ble det 3-2-seier over Lyn, før de faktisk måtte ha ekstraomganger for å overliste Notodden på sin ferd mot Ullevål. Deretter ble det 7-0 mot Gjøvik-Lyn og 5-0 mot Bryne, før de slo Molde etter straffesparkkonkurranse i kvartfinalen!
    Rent resultatmessig har dagens motstander virket mye mer solid på sin vei mot semifinalen. 7-0 mot Voss, 6-1 mot Os, 6-0 mot Fredrikstad og 3-1 mot Haugesund ble fulgt opp med 3-0-seier over Sandefjord i kvartfinalen. Det er jo et lag som har vært, og fortsatt er, i flytsonen, så det er ingen enkel oppgave for Stabæk i dagens kamp!
    Selv om det er semifinale og mange supportere som gleder seg til kamp er det faktisk gressmatten på Nadderud som har blitt viet mest oppmerksomhet de seneste ukene. Banen har blitt totalslaktet i etterkant av de to første hjemmekampene i serien og med snøfallet dagen før kamp blir det veldig interessant å se hvordan den utvikler seg. Bedre blir den hvert fall ikke!
    Vi kan se litt på starten av sesongen i Eliteserien for de to kamphanene. Brann er tippet høyt på tabellen av mange i år, selv om de er nyopprykket. De har også innfridd i starten med to av tre seiere. Tapet kom mot Odd på bortebane, mens det har blitt seiere mot Vålerenga og Haugesund. Dagens motstander var også i OBOS-ligaen i fjor og Lars Bohinen har fått en fin start på sesongen i Eliteserien. Uavgjort mot Odd, tap mot Bodø/Glimt og seier mot Haugesund er fasit etter tre kamper.
    Brann melder på sine hjemmesider at Niklas Castro, Thore Pedersen og Ulrik Mathisen alle sliter med skader og er usikre til dagens batalje.
    Det blir en fest i Bærum i dag. Det er nærmest utsolgt og opp mot 5000 ivrige supportere vil fylle stadion. Brann må nok anses som favoritter, men gressmatten kan gjøre at deres glitrende offensive fotball får seg en liten knekk. Skal Stabæk krige seg videre til Ullevål? Det er bare å glede seg!
    Lagene har entret matten for sin oppvarming og fansen ruller inn på stadion. Det siste kvarteret har det vekslet mellom regn, sludd, snø og sol. Det ligger til rette for en fin batalje. Kampstart om drøye 30 minutter!
    Tett og jevnt i åpningen.
    0'
    Skudd over fra Finne.
    0'
    Vi ser at Bård Finne fortsatt er foretrukket inne sentralt selv med Aune Heggebø på banen. Sistnevnte har lagt seg ute til venstre.
    5'
    Det er gjestene som har tatt kontroll over oppgjøret i starten her. Triller ball og spiller hjemmelaget lave.
    6'
    Frispark
    6'
    Småskummelt når Nicolai Næss banker inn et innlegg i boksen. Kasper Høgh kommer seg på ballen, men får aldri kontroll!
    8'
    Nå er det cupstemning på Nadderud! Solskinn, semifinale og en fullsatt stadion som lager bra med liv!
    8'
    Kasper Pedersen jakter en ball i bakrom, men Mathias Dyngeland er fint ute å plukker.
    10'
    Heades unna.
    11'
    Prøver seg på en tidlig ball i bakrom, men treffer særdeles dårlig!
    12'
    Ballen humper og spretter ute på gressmatten her og spillerne må konsentrere seg for hvert eneste enkle mottak. Kan by på noen utfordringer det!
    13'
    Felix Horn Myhre med dagens første avslutning. Et forsøk fra Bård Finne blir blokkert og ballen daler ned ved 16-meteren. Den tidligere Vålerenga- og Ullern-spilleren legger ballen til rette og fyrer mot mål, men Isak Pettersson har få problemer med å redde forsøket.
    14'
    Brann med initiativet her nå. Rasmussen og Finne kombinerer seg inn i 16-meteren, men ingen kommer seg til den forløsende avslutningen.
    15'
    Innkast høyt i banen for Stabæk. Tas kort. Spesielt når de først flytter opp alle sterke hodespillere i boksen.
    17'
    Mål for Brann!
    Stabæk 0 - 1 Brann
    Mål: Aune Heggebø
    Målgivende: Mathias Rasmussen
    Aune Heggebø lurer på bakre stolpe og ekspederer et innlegg fra Rasmussen i mål! Innlegget er godt og i den første duellen kommer nesten Felix Horn Myhre på ballen. Når han først bommer er det ingen som har plukket opp løpet til Heggebø på bakre stolpe og spissen har få problemer med å strekke ut foten og sette ballen i mål fra kort hold. Fortjent ledelse!
    19'
    Dyngeland bokser unna i boksen.
    21'
    Hvordan svarer Stabæk på dette da? Har blitt mange lange baller mot Kasper Høgh og Kevin Kabran så langt, uten at det har gitt altfor mye trøbbel for Brann-forsvaret.
    22'
    Brann fortsetter å styre oppgjøret etter 1-0-scoringen.
    23'
    Store muligheter for Brann! Gjestene spiller meget god fotball og vrir ballen raskt fra venstre til høyre. Ole Didrik Blomberg legger ballen til rette innenfor 16-meteren og klemmer til, men markkryperen reddes godt av Isak Pettersson! Rett etter spiller gjestene seg fint inn i 16-meteren igjen, men innlegget har ingen adresse. Nære 2-0!
    24'
    24'
    Offside for Brann
    26'
    Frispark
    27'
    Sturla Ottesen er omtrent gjennom, men det dømmes frispark mot Kasper Høgh i duellen før. Til store protester!
    29'
    Aune Heggebø jakter en ball i bakrom, men Sturla Ottesen gjør en god defensiv jobb og det ender med utspark til Isak Pettersson.
    30'
    Bård Finne setter på turboen, men blir holdt litt igjen. Dommer lar spillet gå!
    32'
    Stabæk med en god scoringsmulighet! Kaotisk i Brann-boksen når ballen daler ned i beina på Fredrik Krogstad. Kapteinen får kontroll på ballen og Mathias Dyngeland er helt ute av posisjon, men avslutningen går aldri på mål. Stabæk har våknet litt de siste minuttene!
    32'
    Over alt og alle.
    33'
    Innlegg i Stabæk-boksen. Isak Pettersson er ute for å plukke ballen, men slipper. Heldigvis for hjemmelaget reagerer sisteskansen raskt og redder seg inn.
    35'
    Mange tøffe dueller på banen her nå, men Saggi har lagt listen ganske høyt. Underholdende dette!
    36'
    Fredrik Krogstad med en strålende defensiv jobb langs venstresiden. Kapteinen går foran til stor jubel fra hjemmefansen!
    37'
    Interessant situasjon! Fredrik Krogstad surrer det til på midtbanen og sender Bård Finne med en hel banehalvdel å løpe på. Han spiller gjennom Ole Didrik Blomberg i boksen, men kanten faller i duell med Nicolai Næss. Sogghi vinker spillet videre og det så umiddelbart helt riktig ut!
    39'
    Aleksander Andresen ligger nede med smerter. Vanskelig å se hva som skjedde, men det ser ut til å gå greit med backen.
    40'
    Roligere periode her nå. Begge lag er nok greit fornøyd med at det står seg slik ut til pause.
    42'
    Tas kort.
    42'
    Avslutning utenfor fra Ole Didrik Blomberg! Fint angrep igjen, men kanten får ikke plassert ballen mellom stengene.
    43'
    Nære på for Brann! Det går litt for fort for Stabæk når Brann-offensiven setter fart. Felix Horn Myhre fører på seg press i 16-meteren og slipper ut til Ruben Kristiansen. Backen feier ballen inn foran mål, langs gresset, men styringen foran mål går utenfor. På bakre stolpe er Ole Didrik Blomberg nære på å sette inn returen!
    45'
    Sivert Heltne Nilsen rager høyest, men header en halvmeter utenfor!
    45'
    45'+2
    Frispark
    74'
    Det er pause på Nadderud og Brann leder fortjent 1-0! Det ble snakket mye om at Brann skulle få det vanskelig med å spille sin gode offensive fotball på en utfordrende Nadderud-matte, men Bergens-laget har vist at de evner. Gjestene har vartet opp med flere strålende angrep og skapt flest scoringsmuligheter. Scoring fikk de også da Aune Heggebø lurte på bakre stolpe og ekspederte et Rasmussen-innlegg i mål. Stabæk har tidvis hatt nok med å forsvare seg, men har vist glimt av at de kan skape trøbbel for Brann-forsvaret. Lange baller pumpes opp mot Kevin Kabran og Kasper Høgh, men ingen har klart å komme til det helt store. Vi gleder oss til nye 45 minutter etter en liten pust i bakken!
    45'
    Stabæk med avsparket!
    45'
    Frispark i gunstig innleggsposisjon for vertene. Krogstad gjør seg klar. Småkaotisk i boksen, men Brann får klarert!
    46'
    Skudd utenfor fra Bård Finne! Det er skrått hold, men den formen spissen er i blir det jo alltids farlig. Skuddet går dog noen meter til side for mål.
    48'
    Stabæk virker å sette presset litt høyere i denne omgangen. Ønsker nok å stresse gjestene mer i oppbygningen av angrepene.
    49'
    Det fungerer i starten her når Mathias Dyngeland banker ballen utover sidelinjen etter et press fra Kevin Kabran.
    49'
    Stabæk med en positiv åpning på denne omgangen.
    51'
    Tas kort.
    51'
    Brann kombinerer seg fint gjennom i 16-meteren, men innlegget fra Bård Finne, nede ved dødlinjen, treffer ingen lagkamerater.
    53'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Fredrik Haugen
    Ut: Aleksander Andresen
    54'
    Inn: Mushaga Bakenga
    Ut: Curtis Edwards
    54'
    Fin innleggsposisjon. Kasper Pedersen vinner duellen og header ned i feltet, men Brann får kontroll på den løse ballen.
    54'
    Dobbelbytte fra Lars Bohinen altså. Liten tvil om at det var et offensivt et også!
    56'
    Mushaga Bakenga ligger nede etter få sekunder på banen. Spissen får behandling. Blir det et bytte med en gang igjen da? Vi får håpe det går greit med den målfarlige Stabæk-spilleren.
    56'
    Ole Didrik Blomberg og Svenn Crone dobler på kanten, men innlegget fra sistnevnte går rett i Stabæk-blokka. Skjer mye på høyresiden til Brann i denne omgangen.
    58'
    Stabæk 0 - 2 Brann
    Mål: Bård Finne
    Målgivende: Svenn Crone
    Selvfølgelig scorer formspilleren! Det er nok et meget fint Brann-angrep og det går mange trekk i laget før Finne setter ballen i nettet. Ballen vris fra venstre til høyre og Svenn Crone mottar ballen nede ved dødlinjen. Backen spiller ut 45 grader der Finne har posisjonert seg. Han er sikker når han setter ballen i mål fra kort hold og Brann er oppe i en tomålsledelse!
    58'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: David Møller Wolfe
    Ut: Ruben Kristiansen
    60'
    Nå blir det tøft for hjemmelaget. Fint å se at Mushaga Bakenga er tilbake på banen igjen etter smellen for noen minutter siden.
    61'
    Slås langt.
    62'
    Brann kontrer med mange spillere, men Stabæk jobber iherdig hjem og hinder den store målsjansen!
    64'
    Nok en gang kontrer Brann, men en dårlig berøring fra Aune Heggebø ødelegger muligheten. Hjemmelaget lever farlig.
    65'
    Slås langt.
    66'
    Japhet Sery Larsen og Fredrik Pallesen Knudsen har hatt god kontroll på Kasper Høgh så langt i oppgjøret. Mange tøffe dueller!
    67'
    Inn: Frederik Borsting
    Ut: Ole Didrik Blomberg
    67'
    Inn: Niklas Wassberg
    Ut: Bård Finne
    67'
    Både Ole Didrik Blomberg og Bård Finne har vært livlige og har hatt en god match. Sistnevnte med scoring også. Wassberg og Børsting kommer inn.
    68'
    Vanskelig å se at Stabæk skal komme tilbake her, men enn så lenge det bare står 2-0 blir det fort kok om de får seg en redusering.
    69'
    Fredrik Haugen kommer seg til innlegg fra høyre, men ballen daler ned i klypene på Mathias Dyngeland.
    70'
    Tas kort.
    71'
    Stabæk fortsette å prøve seg på raskeste vei til mål med lange baller i bakrom mot Kasper Høgh og Mushaga Bakenga. Har ikke lyktes så godt med det så langt i oppgjøret.
    73'
    Kvarteret igjen av ordinær tid. Haster for hjemmelaget!
    74'
    Aune Heggebø får tatt med seg ballen ned mot dødlinjen og slår inn foran mål. Flere Brann-spillere er i boksen, men ballen sklir gjennom alt og alle. Nære på!
    76'
    David Wolfe med en smell. Kommer seg på beina igjen og spillet gjenopptas.
    77'
    Tas kort.
    78'
    Mushaga Bakenga bommer alene med keeper! Sogghi ser an en duell, men lar spillet gå. Ballen spilles i bakrommet og for første gang i kveld sover Brann-stopperne litt. Bakenga får god tid foran mål når han kommer i drømmeposisjon alene med Mathias Dyngeland. Spissen forsøker å plassere ballen i hjørnet, men Branns sisteskanse varter opp med en meget god inngripen og hindrer scoring!
    79'
    Der kom muligheten for Stabæk altså. Hadde blitt meget interessante sluttminutter om den hadde blitt omsatt til scoring!
    81'
    Gult kort til Stabæk
    Herman Geelmuyden
    81'
    Tumulter på Nadderud!
    82'
    Kasper Høgh
    Kaster seg inn bakfra i en duell med Felix Horn Myhre. Dagens klareste!
    83'
    Gult kort til Brann
    Japhet Sery Larsen
    Får gult kort etter tumultene i etterkant av den stygge taklingen fra Kasper Høgh.
    83'
    Ryddes unna.
    84'
    Fredrik Krogstad
    Dagens nest klareste når han river ned en Brann-spiller på vei fremover.
    85'
    Tas kort.
    85'
    Aune Heggebø tar med seg ballen med mot hjørneflagget. Skal ri dette inn nå.
    87'
    Frederik Børsting hamrer ballen i tverrliggeren! Brann kontrer og Børsting får føre ballen mot 16-meteren. Angrepsspilleren prøver lykken og treffer godt, men metallet er i veien. Nære spikeren i kista!
    88'
    Haugen kommer til en god skuddmulighet, men forsøket går via en Brann-spiller og ut!
    89'
    Stanges unna.
    90'
    Stabæk-spillerne ser resignerte ut her nå.
    90'+3
    90'+4
    Brann skal spille cupfinale! Stor jubel på Nadderud fra bortefansen og det er lite å si på at gjestene går seirende ut av denne semifinalen. Selv på en utskjelt gressmatte klarte bergenserne å spille sin gode offensive fotball og vartet opp med flere gode angrep. Det var lite å si på at de gikk til pause med 1-0-ledelse etter scoring fra Aune Heggebø. I den andre omgangen startet vertene friskt, men gjestene tok raskt over igjen. Så vet vi jo at det er sjeldent at Finne går av banen uten scoring om dagen, så det lå litt i korta at spissen skulle sette inn 2-0-scoringen. Det nærmeste Stabæk kom var da Mushaga Bakenga bommet alene med keeper, men seieren til Brann var aldri truet. Nå er det bare å nyte Lillestrøm mot Bodø/Glimt for å se hvem som blir deres motstander i cupfinalen 20. mai!