Slutt

0-1

0-1
Supporterfordeling på VG
216
952
Author avatar

Ble dekket av NTB

    God lørdag, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Stabæk og Brann i den femte runden av Toppserien 2024!
    Lagene ligger plassert helt inntil hverandre, midt på tabellen før avspark. Det skal likevel sies at Stabæk står med to kamper mer spilt enn Brann, så det er vanskelig å si hvor stor forskjellen er mellom dagens duellanter ut ifra tabellsituasjonen. Vi kan likevel bruke fjorårets resultater, og da endte to av kampene med seier til rødtrøyene, mens ett av oppgjørene endte med poengdeling. Stabæk har faktisk ikke slått Brann siden 2018. Det betyr på ingen måte at gjestene fra Bergen burde ta lett på motstanden i dag, fordi vertene har spilt noen svært jevne kamper mot topplagene i løpet av sine fem første kamper.
    Stabæk har fått en brukbar start på årets sesong. Med to seire og tre tap, står dagens hjemmelag med seks poeng på fem kamper. Det ble en tøff serieåpning mot Vålerenga, men i returoppgjøret mot samme lag og mot Rosenborg, ble det to jevnspilte kamper som kunne bikket begge veier. I tillegg kapret de sine trepoengere mot Arna-Bjørnar og Kolbotn. Det viser gode takter fra Stabæks side, og det kan bli spennende å se om laget klarer å ta alle tre poengene på eget gress i dag. Etter forrige serierunde mot Vålerenga, sa kaptein Bjånesøy at hun tror laget kan hevde seg i toppen av tabellen dersom de klarer å gjenskape prestasjonene de leverte i den kampen. Da er nok Omarsdottir en spiller Stabæk virkelig trenger at fortsetter i samme spor som hun har gjort i sesongens første kamper. Kantspilleren har satt fire baller i nettet på fem kamper, og hun blir nok en uvurderlig spiller for de mørkeblå i år.
    Brann kommer fra en solid borteseier i lokaloppgjøret mot Åsane. Laget står med seks poeng på sine tre første kamper, og de ligger for øyeblikket på femteplass. De rødkledde henger én kamp bak på grunn av et utsatt oppgjør tidligere i sesongen. Etter en tøff åpning mot LSK Kvinner i serieåpningen, virker det som Martin Ho sitt lag har funnet flyten noe bedre i de neste kampene. Det har ført til seier over både Lyn og Åsane. Nå gjenstår det bare å fortsette seiersrekka på Nadderud stadion senere i dag. Selvtilliten fra vinteren og spillet i Champions League er nok noe Brann ønsker å ta med seg videre inn i sesongen.
    Stabæks hovedtrener Jan Jönsson ble utvist i sluttminuttene av forrige seriekamp mot Vålerenga. Han har fått to kampers karantene, og dagens oppgjør blir det første han må stå over. Jönsson må også stå over bortekampen mot Lyn neste helg. I dag er det sportsjef Kim André Pedersen som tar hovedansvaret på trenerbenken.
    Klokken 14:00 blåses oppgjøret i gang av hoveddommer Emilie Rodahl Torkelsen. Med seg langs sidelinjene har hun André Fjeldheim og Jennifer Wie Andersen som assistentdommere. Når det hele settes i gang er det Hakan Catalgøl som skal bevare kontrollen mellom trenerbenkene som dagens fjerdedommer.
    Ingen endringer i vertenes lag fra forrige seriekamp mot Vålerenga. Stabæks venstrekant kan som vanlig ende opp med å by på problemer for motstanderen. Det gjenstår å se om Omarsdottir fortsetter den gode trenden. De mørkeblå åpner oppgjøret i en 4-3-3-formasjon.
    Martin Ho gjør heller ingen endringer i startelleveren som slo Åsane. Med to scoringer i lokaloppgjøret, er det vel ingen overraskelse at Renmark beholder plassen på topp. Dagens rødkledde åpner kampen i en 3-4-2-1-formasjon.
    Sola skinner i Bærum idet spillerne entrer kunstgressmatta på Nadderud!
    Kampen har startet
    0'
    Kielland sparker i gang det hele!
    0'
    Kvamme finner Svendheim inne i boksen. Hun prøver å spille videre til Gaupset, men ballen triller ut over dødlinja.
    0'
    Midtstopperen tar frisparket kort på egen halvdel.
    0'
    Brann prøver å spille opp på Renmark. Pasningen blir for upresis, men Stabæk sparker ut til kast.
    2'
    Kvamme setter i gang oppover langs høyrekanten. Hun prøver å finne Eikeland, men pasningen plukkes opp av Østerås.
    3'
    Rødtrøyene prøver å spille seg inn i 16-meteren på venstre side. Pasningen gjennom til Svendheim er ikke presis nok, og Stabæk vinner en femmeter.
    4'
    Kvamme legger inn fra høyre side. I beinet på Lång og ut til corner.
    4'
    Hjørnesparket tas kort til Kvamme som legger inn. Ballen sendes videre til Svendheim som skyter, men i blokka.
    4'
    Renmark plukker opp ballen etter en heading fra Bjånesøy. Skuddet blokkeres nok en gang.
    5'
    Stabæk header innlegget unna. Brann beholder ballen på vertenes halvdel.
    6'
    Gjestene har mye ball i åpningen. Stabæk sliter med å få kontroll på kula.
    8'
    Lång med en lang ball på tvers til Isaksen. Hun treffer ikke sin medspiller, og Brann vinner et kast på venstre side.
    8'
    Hjemmelaget prøver å spille Isaksen fri langs venstre side. Tynnilä er god og skjermer kula ut over dødlinja.
    9'
    Kruse snapper plutselig opp ballen på Branns halvdel. Hun fyrer av et langskudd, men den ender et stykke til side for mål.
    10'
    Nok en gang mislykkes Brann med å spille seg ut bakfra. Mikalsen spiller opp til Svendheim, men ut over sidelinja.
    11'
    Innlegget slås rett i klypene på Mikalsen.
    11'
    Eikeland fyrer av etter en fin pasning fra Kvamme. En mørkeblå slenger seg inn og blokkerer til hjørnespark.
    14'
    I tverrliggeren! Ballen slås vakkert inn mot bakre stolpe. Der står Stenevik alene og får heade mot mål. Det er et godt forsøk, men hun stanger kula i metallet. Vanskelig å si om Skoglund hadde kontroll på den!
    14'
    tynnilä får ballen i returrom og skyter. Avslutningen ender utenfor.
    15'
    En helt nydelig pasning fra Gaupset til Renmark. Sistnevnte får til slutt slått inn, men det blokkeres til corner.
    18'
    Nok en gang mot Stenevik på bakre stolpe. Denne gangen header hun mer nedover, men en mørkeblå står i veien for avslutningen.
    18'
    Det er Brann som virkelig har tatt grep om dette oppgjøret. Stabæk prøver å stå høyt, men Brann har enn så lenge spilt rundt dem.
    19'
    Frisparket tas kort i bakre rekker.
    20'
    Kvamme får ballen nede ved dødlinja. Hun prøver å slå tilbake til Stenevik utenfor 16-meteren, men det er en klønete pasning. Stenevik får ikke kontroll, og Stabæk klarerer.
    21'
    Renmark prøver å dra seg inn i boksen, men hun får ikke ballen med seg. Skoglund plukker kula opp inne i egen 16-meter.
    22'
    Stabæk står høyt idet Brann prøver å spille seg ut bakfra. Det ender til slutt med et balltap fra gjestene, og de mørkeblå vinner kula.
    24'
    Fin ball mot Kvamme på høyre side, men en enda bedre takling av Lång. Hun vinner på vakkert vis ballen tilbake i laget.
    25'
    Svendheim med innlegg fra venstre side, men det blokkeres til corner.
    25'
    Hjørnesparket tas kort, og Brann spiller seg mot midten. Tynnilä får kula foran mål, men fra god distanse. Hun skyter, men et par meter over.
    25'
    Gaupset mottar ballen inne i boksen. Skuddet er hardt, men til side for mål.
    27'
    Der burde scoringen sitte! Stabæk kløner det ordentlig til i bakre rekker. De rødkledde vinner ballen i Stabæks boks, og Eikeland får ballen rett foran mål. Avslutningen er virkelig ikke presis, og det virker som hun bommer på ballen. Skoglund redder enkelt!
    27'
    Innlegget heades unna, men sparkes tilbake i feltet. Isaksen setter til slutt ballen i nettet, men stod i offside.
    28'
    Isaksen setter ballen i nettet, men var allerede avblåst for offside.
    28'
    Knallhardt, men rett på Skoglund! Gaupset drar seg fint innover i banen. Fra 15 meter prøver hun seg på et hardt skudd mot mål, men avslutningen går rett på Skoglund. God mulighet!
    29'
    Kvamme slår inn høyt fra høyre side, men i klypene på Skoglund.
    30'
    Kruse prøver å finne Omarsdottir på et løp inn i feltet. Pasningen er upresis, og Mikalsen stanser ballen.
    33'
    Mikalsen presses av et høyt Stabæklag. Hun prøver å slå langt, men kula ender ut over sidelinja.
    34'
    Godt innlegg fra Renmark. Det blir en heftig duell foran mål, men dommer Torkelsen dømmer corner. Skoglund blir liggende og trenger behandling. Skoglund er oppe på beina igjen, og spillet kan settes i gang!
    36'
    Smart variant til Tynnilä. Hun får en lav pasning mot seg og skyter, men Stabæk blokkerer.
    36'
    Brann fortsetter å presse og sender en vakker ball inn i boksen. De mørkeblå får så vidt kula unna.
    38'
    Gaupset finner Renmark inne i 16-meteren. Det er trangt rundt henne, men avslutningen kommer. Skoglund rekker ned i tide for å stanse det lave skuddet.
    39'
    Isaksen stod i offsideposisjon idet pasningen mot henne ble slått.
    39'
    Renmark stormer framover langs høyrekanten. Svendheim har masse rom på motsatt side, og Renmark prøver seg på en pasning. Det blir noe upresist, og Stabæk får kula unna.
    40'
    Lang ball opp mot Kvamme, men der er Omarsdottir og header ut over sidelinja. Hun får bremset opp Branns angrep.
    41'
    Godt innlegg av Gaupset. Tre Brannspillere står inne i boksen, men ingen får strukket pannebrasken fram på ballen. Innlegget triller ut på motsatt side.
    42'
    Eikeland prøver å finne Kvamme ute på høyre side. Pasningen sitter ikke, og Stabæk vinner et kast.
    44'
    Eikeland får ballen mot seg nede ved dødlinja, men blir avblåst for offside.
    44'
    Ballen svinges inn i feltet, og Bjånesøy vinner. Hun blir avblåst for offside.
    45'
    Bjånesøy vinner hodeduellen, men avblåses for offside.
    45'
    Pause
    45'+1
    Ingen mål i første halvdel, men Brann har styrt det meste! Gjestene fra Bergen får trille mye ball på Stabæks halvdel, og vertene sliter med å få kontroll på dette oppgjøret. Stabæk er derimot bedre når Brann prøver å spille seg ut bakfra. Da står hjemmelaget høyt, og det har ført til flere feilpasninger fra rødtrøyene. Brann står likevel med de største mulighetene. Etter et kvarter fikk Stenevik muligheten til å heade på bakre stolpe, men ballen ble stanset av tverrliggeren. Eikeland har også fått muligheten i drømmeposisjon foran mål, men det virket som hun bommet på ballen. Det betyr altså at denne kampen fortsatt er helt åpen, men de mørkeblå må nok gjøre noe for å unngå å slippe inn mål til slutt. Vi er straks tilbake med mer fotball fra Nadderud stadion!
    2. omgang
    45'
    Bjånesøy setter i gang andre halvdel!
    45'
    Rolig åpning på denne andreomgangen. Lagene vinner flere kast rundt midtbanen.
    46'
    Fin pasning mot Svendheim. Bjørneboe sklir inn for å avskjære pasningen, men hun bommer. Svendheim ser ut til å bli overrasket over at Stabækspilleren bommer, og hun får heller ikke tak i pasningen.
    47'
    Omarsdottir kommer nesten alene gjennom, men hun er nok litt voldsom i duellen mot Østenstad. Frisparket tas kort.
    48'
    Gult kort til Stabæk
    Iris Omarsdottir
    Det virker som Omarsdottir snakker på seg et gult kort i den situasjonen.
    48'
    Gaupset er centimeter unna! Kvamme slår ballen fint inn mot Gaupset foran mål. Hun prøver seg med pannebrasken, men hun bommer akkurat på mål. Kula triller ut like til side for stanga. Nok en stor mulighet for Gaupset!
    50'
    Frisparket tas kort i bakre rekker.
    51'
    Brann kommer med flere spillere framover. Renmark prøver å finne Eikeland, men pasningen sitter virkelig ikke. Rett til en mørkeblå.
    53'
    Det klargjøres et bytte på Brannbenken. Det er Aahjem som gjør seg klar.
    54'
    Svendheim svinger ballen høyt inn i feltet. Der er Skoglund og plukker innlegget.
    55'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Anna Aahjem
    Ut: Johanna Renmark
    55'
    Kielland fyrer av fra langt hold! Midtbanespilleren får ballen noen meter utenfor 16-meteren, noe til høyre. Hun lader høyreslegga og prøver seg. Skoglund må ut i full strekk, men er heldig når ballen ender like til side for mål. Det er et godt forsøk!
    56'
    Toppseriens toppscorer på løp, men hun vinkes av for offside.
    57'
    Omarsdottir legges i bakken og vinner et frispark ved midtbanestreken.
    59'
    Frisparket tas kort.
    59'
    Godt innlegg inn i Stabæks 16-meter, men vertene får ballen unna i tide.
    60'
    Mål for Brann!
    Stabæk 0 - 1 Brann
    Mål: Anna Aahjem
    Målgivende: Cecilie Kvamme
    Helt åpent på bakre stolpe! Brann spiller seg fint rundt Stabæks 16-meter, fra venstre side og helt over på høyre side. Haugland spiller ballen til Kvamme på et løp inn i feltet. Fra høyre side svinger hun kula høyt inn på bakre stolpe. Ballen suser over Skoglund, men der kommer Aahjem stormende framover. Hun får en enkel jobb med å sette kula i nettmaskene. Aahjem skyter fra tre meter, og den kan vel kalles ferdigscoret!
    60'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Nora Eide Lie
    Ut: Karoline Haugland
    61'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Rakel Engesvik
    Ut: Cecilie Kvamme
    61'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Marit Bratberg Lund
    Ut: Tomine Svendheim
    61'
    Frisparket tas kort.
    62'
    Mot første stolpe, men der klareres det unna.
    63'
    Igjen er Gaupset nære! Hun får ballen med seg inn i boksen og drar av en motspiller, før hun prøver seg fra spiss vinkel. Fra venstre side, sikter Gaupset mot høyre hjørnet, men avslutningen ender noen centimeter utenfor. Brann er nære å doble!
    65'
    Kiellands avslutning reddes av Skoglund! Bratberg Lund slår ballen lavt inn foran mål fra venstre side. Engesvik prøver seg, men det blokkeres. Kielland får ballen rett i beina og fyrer av fra noen få meter. Skoglund er lynraskt nede og redder. Skoglund er god der!
    67'
    Ballen svinges inn, men Brann får headet unna. Etter kort tid får rødtrøyene også kontroll på kula.
    69'
    Frisparket tas kort i forsvarsrekka.
    70'
    Gaupset slår inn fra venstre side. Ingen får tak i kula, men Brann biter seg fast i angrep.
    72'
    Eide Lie smeller ballen i tverrliggeren! Kielland sender kula til Eide Lie på midtbanen. Hun stormer framover og har masse rom. Fra 30 meter prøver hun seg på et langskudd, og avslutningen er god. Nok en gang stanses derimot Brann av tverrliggeren, og ballen spretter ut til femmeter. Det er et imponerende skudd av innbytteren!
    73'
    Gaupset med nok en farlig pasning inn foran mål, men vertene får ballen unna.
    74'
    Aahjemg brenner en kjempesjanse! Bratberg Lund legger nok en gang ballen fint inn foran mål. Først er det Eikeland som prøver seg, men det blir ikke noe særlig avslutning ut av det. Ballen lander derimot i beina på Aahjem, rett foran mål. På en eller annen måte klarer hun å avslutte langt over tverrliggeren. Den burde hun få på mål!
    76'
    Gult kort til Brann
    Justine Kielland
    Gult kort etter å ha stanset Kruse på ulovlig vis.
    76'
    Frisparket tas kort.
    76'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Silje Helgesen
    Ut: Fanny Lång
    77'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Meryll Abrahamsen
    Ut: Iris Omarsdottir
    77'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Andrea Anderdal
    Ut: Mathilde Kruse
    78'
    Anderdal får skutt inne i boksen, men i blokka.
    78'
    Målvakten slår ballen langt.
    79'
    Bjørneboe svinger kula inn fra høyre side. Innlegget er for nærme Mikalsen, og målvakten redder.
    80'
    Engesvik er på tur ute langs høyrekanten, men flagget heves.
    80'
    Gult kort til Brann
    Ingrid Stenevik
    Stenevik er altfor sent ute i taklingen og får det gule.
    81'
    Abrahamsen slår inn fra venstre side, men den går over alt og alle.
    81'
    Ballen svinges på nytt inn foran Branns mål. Bjånesøy prøver seg med hodet, men rett i blokka.
    82'
    Soleng Hansen slår et nytt innlegg inn fra høyre side. Nok en gang til Bjånesøy, men denne gangen skyter hun over.
    83'
    Nok en gang skal det slås inn mot mål. Godt innlegg, men ingen får kontroll etter første hodeduell. Østenstad klarerer andreballen unna.
    83'
    Brann vinner et kast høyt i banen. Bratberg Lund får til slutt sendt ballen lavt inn i boksen, men ingen rødkledde kommer til avslutning. God pasning inn i 16-meteren fra innbytteren.
    84'
    Abrahamsen finner Anderdal på 16 meter. Hun prøver seg på direkten, men avslutningen ender til side for buret til Mikalsen.
    86'
    Isaksen skyter fra langt hold, men Mikalsen har full kontroll. Det mangler kraft i det skuddet.
    88'
    Engesvik prøver seg på et lavt skudd fra kanten av 16-meteren. Skuddet er ikke presist nok og blir aldri farlig.
    89'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Natasha Anasi
    Ut: Ingrid Stenevik
    89'
    Engesvik er nære fra skrått hold! Engesvik får ballen og beveger seg inn i boksen. Hun prøver seg fra 15 meter, og skuddet ser lovende ut. Skoglund ser ikke ut til å ha full kontroll, men avslutningen settes utenfor. Skoglund kan puste lettet ut etter det der!
    90'
    I tverrliggeren for tredje gang fra Brann! Bratberg Lund plukker opp et innlegg bakerst i feltet. Fra venstre side fyrer hun av mot krysset, men ballen spretter i tverrliggeren. Kula går videre ut over dødlinja, og Stabæk vinner en femmeter. Igjen smeller kula i metallet!
    90'
    Tas kort, og Brann jobber for å beholde ballen ved hjørneflagget. Stabæk vinner raskt kula.
    90'+1
    Bratberg Lund skyter, men rett i hendene på Skoglund. Det så mer ut som en innleggsposisjon.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her