231
111

Hei, og velkommen til livedekning av Toppserie-oppgjøret mellom Stabæk og Kolbotn! Mitt navn er Daniel Netland, og jeg skal ta dere gjennom dagens kamp fra Nadderud stadion.
    Det er klart for 2. runde i Toppserien, som blir den siste før en landslagspause venter. Verken Stabæk eller Kolbotn vant i serieåpningen, så det blir spennende å se hvem som potensielt kan ta sin første seier for året i dag.
    Både Kolbotn og Stabæk fikk faktisk sine kamper i serieåpningen utsatt forrige helg (på grunn av snø), og flyttet henholdsvis én og to dager frem. Nyopprykkede Kolbotn tapte 2-4 hjemme mot Røa, mens Stabæk tapte 1-3 borte mot sterke Vålerenga.
    Til dagens kamp er begge lag helt uendret, til tross for tap for begge. Heng med fra kl. 15.00 for avspark på Nadderud!
    0'
    Kolbotn med avspark!
    0'
    God mulighet for Kolbotn umiddelbart, etter et godt angrep. Inne i 16-meteren slås den til slutt hardt inn rett foran mål, men Kolbotn får ikke avsluttet.
    0'
    Det er de nyopprykkede gjestene som har tatt tidlig kommando her. Stabæk er lave.
    3'
    Lavt og heades ut på første stolpe.
    5'
    Lång får den igjen og legger inn nok en gang. Bjånesøy får hodet på den, men hun er langt fra mål og feilvendt.
    6'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Kolbotn
    Mål: Melissa Bjånesøy
    Målgivende: Emilie Østerås
    Stabæk straffer Kolbotn! Gjestenes høyreback Osnes-Ringen slår en dårlig tversoverpasning som brytes av Østerås, som videre gir til Bjånesøy alene med keeper. Hun gjør ingen feil, og dermed står det 1-0 til hjemmelaget.
    8'
    Kolbotn holder på å rote det til igjen! Etter at det legges igjen, får vi et skudd når keeper nesten er ute på 16-meteren, men Panengstuen stopper den.
    9'
    Stabæk presser Kolbotn til feil på feil her, men Omarsdottir er i offside når hun får ballen rett utenfor 16-meteren.
    12'
    Lång med en fin ball opp i mellomrommet til Loennecken, som skyter rett på Panengstuen.
    15'
    Panengstuen lever farlig når hun langt ute bruker litt for lang tid. Hun treffer en Stabæk-spiller, får den igjen, før hun spiller den ut til kast.
    17'
    Hjemmelaget ser etter Bjånesøy i det lille bakrommet som er, men for unøyaktig og det blir femmeter. Bjånesøy er dessuten i offside uansett.
    19'
    Frispark
    20'
    Etter noen gode åpningsminutter av Kolbotn, har det bare vært Stabæk her. Men de aller største sjansene utenom scoringen har ventet på seg.
    21'
    Så kommer en stor Stabæk-sjanse! Fra venstre spilles det kort inn i 16-meteren, men det påfølgende skuddet reddes av Panengstuens høyrefot.
    22'
    Like utenfor fra Preus, som prøver å bøye den i det lengste hjørnet fra rett innenfor 16-meteren! Det blir en corner etter at den er borti en Stabæk-forsvarer.
    23'
    Så vinkes det for en offside, og det blir ikke corner til Kolbotn. Ekstremt rart, da det må være Larsen, som befinner seg i og rundt der det skytes mot, som det blåses en offside mot - men hun påvirker absolutt ikke situasjonen.
    23'
    I motsatt ende vender Stabæk fort fra venstre til høyre utenfor boksen. Vi får et skudd, men lavt, svakt og rett på Panengstuen.
    25'
    Kruse hamrer den i stanga! Nå skjer det en del her! Fra 16 meter klabber hun til, men metallet er i veien.
    25'
    Innlegg bak i boks til Stabæks Omarsdottir, som header den i en bue over mål og i nettaket.
    27'
    Offside for Stabæk
    28'
    Flere Stabæk-spillere med gode muligheter til å skyte i god posisjon, men avslutningen kommer aldri. Og det ender til slutt bare med at vi får et innlegg fra høyre med snø på.
    33'
    Fridlund inn til Larsen, som ikke får skutt skikkelig inne i boksen.
    34'
    Frispark
    34'
    Hardt innlegg fra Kolbotns venstreside, men Skoglund, som har hatt en rolig dag på jobben, går ned og fanger den.
    36'
    Nesten igjen for Bjånesøy på et innlegg, men hun er akkurat litt for langt foran første stolpe til å kunne stange den i det nærmeste hjørnet.
    38'
    Alfredsen fyrer til fra langt, langt hold, og ballen går også langt over Stabæk-målet.
    41'
    45'
    Dommer legger ikke til noe, og lagene går dermed i garderoben på stillingen 1-0 til Stabæk. Alt i alt fullt fortjent, i en omgang Stabæk har kontrollert og kunne scoret flere i. Kolbotn startet bra i de helt innledende minuttene, men har truet Stabæk-målet lite - og må gjøre noe i 2. omgang for å få poeng på Nadderud.
    45'
    Der er vi i gang med 2. omgang. Ingen bytter på noen av lagene.
    45'
    Tidlig inn fra Kolbotns Mikkelsen, men over alle i feltet.
    46'
    46'
    Kolbotn med ball her i begynnelsen av 2. omgang, akkurat som i starten av kampen. Så får vi se om de kan opprettholde det i en hel omgang denne gang.
    49'
    Frispark
    50'
    Innlegg bak mål fra Kolbotns Osnes-Ringen, som hadde mye av skylden for baklengsmålet i 1. omgang. Men god start av Kolbotn!
    52'
    Frispark
    54'
    Fridlund med sin første avslutning for dagen når hun skyter rett utenfor 16-meteren, men hun treffer ikke mellom stengene.
    55'
    Offside for Kolbotn
    59'
    Spillerbytte - Kolbotn
    Inn: Liliana Malloul
    Ut: Carina Alfredsen
    59'
    Stabæk har slitt med å etablere noe spill så langt i 2. omgang. Kolbotn står høyt og prøver å presse hjemmelaget.
    59'
    Haaland header ut.
    59'
    Flere innlegg på rappen inn mot Kolbotn-boksen, men de får det unna. Til slutt sleiver en bortelagsspiller når hun skal klarere, men det gjør også den avsluttende Stabæk-spilleren.
    61'
    Panengstuen får kontroll på den til slutt, og får litt vondt i samme slengen.
    61'
    Når vi er halvspilt i 2. omgang her, har lite skjedd på Nadderud. Men det er en mye jevnere kamp enn før hvilen, så dette er ikke avgjort.
    66'
    Ser ut som Panengstuen kanskje(?) får bokset den unna.
    67'
    Vi hadde en rar offside i 1. omgang, men denne er jo enda mer absurd. Absolutt ingen som skjønner noe når Lång tar seg ned mot dødlinja og går i bakken etter en duell.
    69'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Meryll Abrahamsen
    Ut: Iris Omarsdottir
    69'
    Isaksen tupper ballen mot mål fra skrå vinkel, men hun overlister ikke Panengstuen.
    71'
    To ganger på rappen bommer Stabæk litt med avslutningene inne i boks. Stadig 1-0 til hjemmelaget.
    73'
    Godt skuddforsøk av Stabæks Loennecken, som tar en tunnel og skyter, og ballen treffer nettaket.
    74'
    Inn: Sigrid Gamst
    Ut: Marie Moen Preus
    77'
    Fridlund får ballen av Brunes ute til venstre, og går og går innover i banen rundt 16-meteren. Fra god posisjon skyter hun, men utenfor. De må utnyttes bedre! Har fortsatt ingen avslutninger på mål, gjestene.
    79'
    Corneren fra Lång går over feltet og til Kruse. Hun får tatt seg ned til dødlinja og slått, men også den går over gjengen i boks. Bak der igjen befinner imidlertid samme Lång seg, og hun banker til på mål, men overlister ikke Panengstuen.
    79'
    Frispark
    81'
    Godt forsøk av Kruse! Fra 25 meter prøver hun å bøye ballen i det venstre hjørnet, men den går meteren utenfor.
    82'
    Mye Stabæk nå. Skal de drepe kampen her, da? Lukter ikke mål av Kolbotn for øyeblikket, men alt kan fortsatt skje på 1-0.
    83'
    Kruse går ned rett innenfor 16-meteren når hun går inn i sterke Haaland, men ingen straffe.
    84'
    Innbytter Abrahamsen kommer nesten alene med keeper etter at Mikkelsen feilberegner ballen fra Lång, men Panengstuen er våkent ute og får ballen ut til kast.
    86'
    Stabæk 2 - 0 Kolbotn
    Mål: Monica Isaksen
    Målgivende: Melissa Bjånesøy
    Der dreper Stabæk kampen! Et innlegg fra Lång ute til venstre heades inn på tvers og mot det lengste hjørnet av Bjånesøy. Panengstuen får seg kommet seg over, men slår bare ballen i Isaksen og i mål.
    86'
    Inn: Mille Helland Flø
    Ut: Tuva Henriksen
    87'
    Kolbotn har virkelig fått kjørt seg de siste 15-20 minuttene. Fullt fortjent at 2-0 til slutt kom.
    89'
    Feilvendt etter et kast får Loennecken etter hvert vendt opp og på herlig vis tatt seg forbi to Kolbotn-spillere. Hun går videre inn i 16-meteren og skyter, og Panengstuen må redde til corner.
    90'
    Heades vekk ut i returrommet, hvor vi får et blokkert Stabæk-skudd.
    90'
    Inn: Elida Kolbjørnsen
    Ut: Mathilde Kruse
    90'+1
    Inn: Mathea Berg-Solemdal
    Ut: Monica Isaksen
    90'+1
    Panenstuen fanger og dommer blåser deretter av kampen, som ender med en fullt fortjent 2-0-seier til Stabæk.
    90'+2
    90'+3
    Stabæk tar sine første Toppserie-poeng og ikke minst seier for året! Og det er en fullt fortjent seier av Jan Jonssons jenter, som imidlertid ikke klarte å drepe kampen før i det 87. minutt. Etter scoring av Melissa Bjånesøy i 1. omgang, løftet Kolbotn seg mer etter hvilen. Lenge var kampen jevn uten sjanser begge veier, men utover i 2. omgang viste favorittene seg som det beste laget. I en periode på slutten hadde de massivt press på Kolbotn, og til slutt kom spikeren i kista ved Monica Isaksen. Dermed 2-0 til Stabæk, som kan juble for seier i den siste kampen før den kommende landslagspausen. Daniel Netland takker for følget!