Velkommen til Nadderud stadion hvor Stabæk tar imot LSK Kvinner.
    Et oppgjør mellom de to beste klubbene i Toppserien de siste årene. Stabæk ble seriemestere i 2010 og 2013. LSK Kvinner seriemestere i 2012 og 2014.
    I utgangspunktet burde dette være en toppkamp, men per dags dato ligger Stabæk hele 18 poeng bak LSK Kvinner med to kamper mindre spilt. Stabæk er derfor i dag presset til å vinne for å henge med medaljekampen.
    LSK Kvinner på sin side har aldri vunnet på Nadderud. På fem forsøk i Toppserien har Kanarifuglene tapt tre ganger og kun prestert to uavgjorte kamper som best. I tillegg har LSK Kvinner tapt to ganger her på Nadderud i cupen. Klarer LSK Kvinner å bryte denne barrieren og ta en historisk seier på Nadderud i dag?
    Stabæk og hovedtrener Øyvind Eide må klare seg uten Ingvild Stensland, Ingvild Landvik Isaksen og Toril Hetland Akerhaugen som alle er satt på skadelista.
    LSK Kvinner har også sentrale spillere ute på grunn av skader. Verken Isabell Herlovsen eller Mimmi Löfwenius spiller dagens kamp. Derimot er rekrutt-spillerne Ingunn Svestad og Sophie Haug tatt opp i LSKs A-stall. Begge to starter på benken i dag, klare til innhopp
    Tilsvarende oppgjør i fjor endte 1-1 etter mål av Elise Thorsnes, Stabæk, og Anna Westerlund, LSK. Dagens dommer Henrikke Nervik dømte også fjorårets oppgjør.
    Begge lag spilte cupkamp på tirsdag. Stabæk måtte ut i ekstraomganger og vant 3-2 mot Vålerenga hvor Cathrine Dekkerhus ble matchvinner i en forrykende kamp som nesten inneholdt alt.
    LSK Kvinner fikk en langt lettere vei og gikk videre etter å ha slått ut Amazon Grimstad komfortabelt med 4-0.
    Spennende å se hvordan det tette kampprogrammet vil påvirke lagene i dette oppgjøret mellom to av Toppseriens giganter.
    Vi har grafikkproblemer i dag. Så lagoppstillingene kommer i kommentarfeltet.
    Stabæk: (4-3-3): Ingrid Hjelmseth - Siri Grønli, Stine Reinås, Line Hauge, Cecilie Dekkerhus - Cathrine Dekkerhus, Ingrid Schjeldrup, Gunnhildur Jonsdottir - Ida Elise Enget, Pernille Velta, Melissa Bjånesøy.
    LSK Kvinner (4-2-3-1): Gudbjörg Gunnarsdottir - Ingrid Moe Wold, Marita Skammelsrud Lund, Anna Westerlund, Marit Sandvei - Isabell Bachor, Sherida Spitse - Anja Sønstevold, Lene Mykjåland, Emilie Haavi - Marte Berget.
    Lite folk på tribunene i dag. Vanglivis er dette to publikumslag med god støtte i sine lokale supportergrupper. For fint vær?
    Innmarsj. Det nærmer seg kampstart.
    LSK Kvinner stiller for anledningen i sine hel hvite bortedrakter.
    LSK Kvinner tar avspark.
    1'
    Stabæk forsøker å finne Bjånesøy i bakrommet, men Gunnarsdottir ser faren, rykker ut og fanger ballen.
    2'
    Haavi trekker seg ned til dødlinja. Innlegget for svakt og Stabæk klarerer til innkast.
    3'
    Cecilie Dekkerhus gjør en meget god defensiv jobb og stopper Sønstevold på vei framover. Ballen ruller ut og til innspark.
    5'
    LSK Kvinner har tatt kommandoen i kampen. Stabæk ligger lavt og forsvarer seg.
    6'
    Ikke ufarlig, men Cathrine Dekkerhus for ikke avsluttet skikkelig. Ballen triller over linja og til utspark for Gunnarsdottir.
    8'
    Havvi og Sandvei kombinerer fint på venstrekanten. Haavis skudd blokkeres.
    10'
    Ida Elise Enget får stå umarkert på 16-meteren, men ballen sklir av foten når hun skal trykke til.Angrepet ender i ingenting.
    12'
    LSK Kvinner med et mønsterangrep. Bare så synd at innlegget til Moe Wold havner bak mål.
    14'
    Den siste og avgjørende pasningen sitter ikke for noen av lagene ennå. Blir bare nesten.
    15'
    Cecilie Dekkerhus kommer til avslutning, setter ballen 2-3 meter til side for mål.
    16'
    LSK Kvinner triller ball, men finner ingen vei i gjennom Stabæks kompakte forsvar.
    20'
    Spitse med et skudd som går godt til side Hjelmseths høyre stolpe.
    21'
    To lag som kjenner hverandre ut og inn, og forløpig har begge lag klart å nøytralisere motstanderen.
    23'
    Velta på vei i gjennom. Spitse kommer i mellom og får skjøvet balllen ut til corner.
    24'
    Blir avklarert av LSK-forsvaret.
    24'
    Stabæk har de siste minuttene tatt over initiativet i kampen.
    26'
    Westerlund gjør det vanskelig for seg selv, må gi bort et innkast høyt oppe på banen som Stabæk ikke får utnyttet.
    29'
    Nytt dårlig utspill fra Gunnarsdottir. Stabæk får ikke kontroll. Der var LSK heldige.
    30'
    Marte Berget jager ball og får presset fram en corner.
    30'
    Stabæk får etter hvert avklart sitiasjonen,men LSK står og vinner ballen tilbake. Innlegget fra Sandvei går rett i klypene på Hjelmseth.
    30'
    Schjelderup med et skuddforsøk fra 30 meter, Gunnarsdottir fanger.
    33'
    Mykjåland prøver å finne Berget med en stikker langs bakken. Hjelmseth ute og avskjærer.
    34'
    Bachor bryter på midtbanen, finner Haavi som slår inn til Berget, men Reinås leser situasjonen godt og sparker ballen ut til innkast.
    36'
    LSK Kvinner vinner et frispark langt inne på Stabæks halvdel.
    36'
    Sandvei slår inn, men kun blå spillere til å ta imot.
    37'
    LSKs beste sjanse til nå. Mykjåland setter opp Haavi. Haavi skyter. Hjelmseth redder og fanger også sin egen retur.
    38'
    Godt angrep. Godt keeperspill.
    39'
    Stabæk står høyt. Cecilie Dekkerhus slår ballen tilbake inn i feltet, men hennes søster Cathrine får ikke kontroll og ballen triller over dødlinja.
    40'
    Mykjåland bryter, tar med seg ballen framover, men den avgjørende pasningen til Haavi blir for lang og ender i utspill fra mål.
    43'
    To minutter igjen til pause.
    44'
    Innlegg fra Moe Wold som Berget bare er centimetere fra å få foten på.
    45'
    Tilleggstid første omgang: 1 minutt.
    45'+1
    Bjånesøy med en fin stikker i bakrommet. Gunnarsdottir kommer ut og fanger ballen. Godt lest av LSKs islandske keeper.
    45'+2
    45'+2
    Pause på Nadderud. Ikke all verden av en fotballkamp. To lag som har vært flinke til å nøytralisere hverandre. LSK Kvinner har hatt ballen mest, mens Stabæk har hatt omgangens beste sjanser.
    Lagene på vei ut på banen igjen.
    45'
    Lagene stiller uforandret. Ingen bytter i pausa.
    46'
    Haavi drar av sin back. Skyter, men Hjelmseth med en meget god redning som ender i corner.
    47'
    Stabæk avklarerer.
    47'
    LSK Kvinner står høyt og er gode i gjenvinningsfasen.
    49'
    LSK med inititiativet i kampen, men som i første omgang kommer ikke Kanarifulgene i gjennom Stabæks forsvar.
    53'
    Cecile Dekkerhus med kampens største sjanse. Prøver å plassere ballen i hjørnet, men Gunnarsdottir redder med et tigersprang.
    57'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Marie Dølvik Markussen
    Ut: Pernille Velta
    Kampens første spillebytte. Velta går ut, inn kommer Markussen. Stabæk legger Bjånesøy på topp, mens Markussen overtar plassen på venstresida.
    59'
    Sønstevold finner Berget, men Dekkerhus kommer i mellom og får slått til corner.
    61'
    Blir resultatløs.
    62'
    Haavi med et godt skudd. Stryker tverrliggeren, men Hjelmseth ser ut til å ha kontroll.
    63'
    LSK Kvinner triller ball. Prøver å finne en åpning i Stabæks forsvar, men lykkes ikke. Ligner kampbildet i første omgang.
    66'
    Bjånesøy treffer tverrliggeren med et godt skuddforsøk. Ballen ruller over og ut.
    67'
    Markussen med en frekkis langs dødlinja, blir stoppet etter mye om og men.
    69'
    Haavi med nytt skuddforsøk fra 20 meter. Til side for mål. Burde ha sluppet ballen videre til Sønstevold på kanten.
    71'
    Dagens tilskuertall: 313
    74'
    Virker som om LSK har kjørt seg tomme. Stabæk fører kampen.
    77'
    Svak corner fra Enget. Schjeldrup får et bein på ballen, men den fyker over dødlinja.
    78'
    Inn: Melissa Wiik
    Ut: Melissa Bjånesøy
    Rent spissbytte for Stabæk. Wiik tar plassen til Bjånesøy.
    80'
    Sønstevold spiller nå sentralt, mens Bachor ligger ut til høyre.
    84'
    Spitse slår ballen bak mål.
    84'
    Innlegg fra Enget, Schjeldrup hopper over ballen. Dekkerhus skyter, men blir blokkert til corner.
    86'
    Ender med skudd godt over tverrliggeren.
    86'
    Markussen på vei i gjennom. Moe Wold strekker seg så lang hun er og får en tå på ballen. Redder LSK.
    88'
    Stabæk står høyt og presser LSK tilbake.
    88'
    En lokal jury har kåret Cathrine Dekkerhus til Stabæks beste spiller.
    90'
    Tilleggstid andre omgang: 1 minutt.
    90'+1
    90'+2
    Det ender uavgjort 0-0 i oppgjøret på Nadderud. Egentlig ingenting å si på resultatet. LSK Kvinner hadde ballen mest, men gikk tomme mot slutten av hver omgang. Noe som ga Stabæk muligheter foran Gunnarsdottir. Både Bjånesøy og Markussen hadde sjansen til å avgjøre i andre omgang, men det ville seg ikke for hjemmelaget.
    LSKs bortekompleks er fortsatt til stede her på Nadderud, men vi tror trener Monica Knudsen er delvis fornøyd med å få med seg ett poeng fra denne vanskelige bortekmapen.
    Stabæk skal i ilden i igjen allerede førstkommende tirsdag her på Nadderud, da kommer Kolbotn på besøk. LSK Kvinner på sin side tar i mot Amazon Grimstad neste lørdag i LSK-hallen.
    Vi takker for følget og ønsker alle en riktig god lørdagskveld.