2-1
127
152

Hei og velkommen til dagens livedekning av Toppserien fra Nadderud stadion!
    Dette er et ekstremt viktig oppgjør i kampen for Toppseriespill 2022. Stabæk ligger sist i serien med fem poeng på de første 12 kampene. Lyn ligger på den siste sikre plassen med 12 poeng. Dersom Lyn vinner i dag vil de være ti poeng foran Stabæk.
    I 2019 vant lagene hver sin hjemmekamp i de innbyrdes oppgjørene. Tidligere i år ble det 2-2 på Kringsjå da lagene møttes i juni. Bjørndalen ga Stabæk ledelsen før Tunes snudde kampen med to mål. Jönsson utlignet for gjestene på overtid.
    Denne og neste kamp blir ekstremt viktig for Stabæk da de møter de to lagene som er nærmest dem på tabellen. Klepp kommer på besøk om en uke.
    Anna Aahjem, Runa Lillegård og Sofie Tunes deler toppscorertittelen for Lyn. Alle står med tre mål så langt. Melissa Bjånesøy er Stabæks toppscorer. Også hun har scoret tre mål denne sesongen. Lyn har scoret 15 mål denne sesongen mens Stabæk kun har funnet veien til nettmaskene åtte ganger.
    Stabæk har ikke tatt poeng på hjemmebane enda. På de fem tapene på hjemmebane har de kun fått ballen over streken tre ganger. Lyn har tatt fire poeng på bortebane i år på seks kamper.
    Det er en fin høstdag i Bærum i dag. Det er sol og blå himmel. Til kampen kan det bli noen skyer, men det er meldt mellom 15 og 20 grader.
    Lagene er på vei ut på gresset i solsteiken på Nadderud. En skikkelig varm dag. Kanskje siste rest av sommer for i år. Straks avspark!
    0'
    Bjånesøy tar avspark for hjemmelaget i første omgang.
    1'
    Lyn spiller ut kort fra 5-meter og mister ballen på egen halvdel. De er i balanse og Stabæk lar sine forsvarere kjenne litt på ballen.
    2'
    Kielland feller Tunes som får frispark.
    2'
    Godø stopper Loennecken på vei inn i 16-meteren. Taklingen er god og spretter tilbake i Stabæk-spilleren slik at Lyn får 5-meter.
    4'
    Tunes er nesten gjennom etter en lang ball, men Søndenå er våken og får den ut til kast.
    4'
    Hagfors Thoresen ruller opp ballen på venstre, men ballen fra Bjørneboe er for upresis og går helt inn til keeper.
    5'
    Hagfors Thoresen prøver et skudd fra drøye 25 meter, men treffer ikke skikkelig og skuddet ender til side for mål.
    7'
    Søndenå tar ned ballen på langt utspill fra Odden. Keeperen slår langt, men Søndenå får kontroll. Hvis ikke hadde Lyn kommet alene med keeper.
    8'
    Loennecken kommer seg forbi en på venstrekanten, men hun blir taklet i det hun prøver å legge inn.
    9'
    Lyn står høyt og stresser Stabæk. Skoglund spiller upresist mot Bjørneboe og Lyn får kast på hjemmelagets halvdel.
    10'
    Tunes og Closs jobber hardt i presset og bryter nesten, men Stabæk slipper med skrekken.
    11'
    Lyn tar innkast, men det blir dømt feilkast.
    13'
    Closs går hardt i kroppen på Reinås i en duell. Frispark til Stabæk.
    14'
    Stabæk avslutter fra langt hold igjen. Rett på keeper.
    18'
    Kielland drar av en spiller og setter fart. Kontringen er spennende, men pasningen ut mot Thoresen er svak og blir snappet opp.
    19'
    Huseby felles av Closs! Straffe til hjemmelaget.
    19'
    Odden stopper Bjånesøy! Stabæk-kapteinen forsøker å sette den til sin høyre side, men straffen er i keeperhøyde og Odden får dyttet ut til corner!
    19'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Justine Kielland
    Stabæk får avsluttet, men til side for mål.
    20'
    Hjemmelaget fikk litt mer energi inn i spillet sitt etter straffebommen.
    22'
    Omarsdottir får ballen i mål, men dommer har allerede blåst. Scoringen blir ikke stående.
    22'
    Lyn kontrer hurtig og Palm fosser frem på høyresiden. Innlegget er svakt. Stabæk får kontroll.
    25'
    Bjånesøy blokkerer når Nordahl prøver å slå langt. Hun kaster seg inn og viser innsats. Ballen går ut til kast.
    27'
    Godø feller Kielland og Stabæk får frispark i brukbar posisjon.
    27'
    Kielland tar frisparket selv. Den går like over luggen på Bjånesøy. Odden får hendene på den, men mister ballen før hun selv raskt fanger den igjen.
    28'
    Nordahl er sterk når hun vinner ballen. Hun får også sendt den fremover i banen.
    29'
    Huseby og Grønli kombinerer flere ganger, men innlegget fra sistnevnte er for høyt og går over alle. Ballen blir lagt inn igjen fra venstre, men hjemmelaget får ikke avsluttet.
    30'
    Closs bryter foran Grønli. Viktig inngripen når Stabæk angriper igjen.
    31'
    Bjørneboe fyrer fra langt hold. Keeper redder.
    32'
    Tandberg avslutter etter innlegg fra høyre. Ballen får en merkelig bue og spretter på tverrliggeren! Stor mulighet! Og Lyns første avslutning i kampen.
    34'
    Bjånesøy kaster seg inn og blokkerer når Nordahl skal slå langt igjen.
    35'
    Huseby klemmer til fra 18 meter. Skuddet blokkeres.
    35'
    Gult kort til Stabæk
    Ingrid Katrine Søndenå
    Søndenå tar ballen med hånda alene i løpsduell med Tandberg.
    36'
    Grønli legger inn til Bjånesøy som får hodet på den. Lyn klarerer til hjørnespark.
    39'
    Den går gjennom hele feltet.
    39'
    Tandberg avslutter fra 20 meter. Til side for mål.
    40'
    Bækkelund setter inn en viktig takling og får ballen ut til kast. Hadde hun bommet der ville Omarsdottir vært alene gjennom.
    42'
    Maren Thoresen
    Bjånesøy kommer tilbake ut i feltet og styrer headingen mot lengste hjørne. Utenfor stolpen.
    42'
    Mål for Lyn Fotball!
    Stabæk 0 - 1 Lyn Fotball
    Mål: Sofie Tunes
    Målgivende: Laura Gashi
    Tunes sendes gjennom og avslutter i keeper! Ballen får en fin sprett for Lyn og går i mål. Utrolig viktig scoring like før pause.
    45'+1
    45'+1
    Lyn leder etter at Stabæk har vært det beste laget i første omgang. Men hjemmelaget har kun scoret tre mål på fem hjemmekamper før i dag og klarte ikke å få ballen i mål selv fra 11-metersmerket. Begge lagene har skapt to sjanser i første omgang. I skrivende stund er Lyn ti poeng foran Stabæk og kan puste lettet ut med tanke på nedrykksstriden.
    45'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Maria Sundlöv
    Ut: Ingrid Katrine Søndenå
    46'
    Omarsdottir går i duell, men ender med å lage frispark på Lyns 16-meter.
    46'
    Lyn legger seg litt lavere i starten av den andre omgangen.
    47'
    Tandberg rapper til fra 30 meter. Et stykke over mål.
    49'
    49'
    Tunes vinner et kast høyt i banen og tar det hurtig. Lyn får lagt inn, men ikke avsluttet.
    50'
    Godø klemmer til fra 25 meter. Hardt skudd, men et stykke utenfor.
    51'
    Grønli legger inn tidlig. Lyn prøver å klarere, men avslutter mot eget mål! Keeper redder til hjørnespark.
    53'
    Den klareres.
    53'
    Lyn kontrer etter hjørnesparket, men Huseby får presset Gashi og sinker tempoet i overgangen.
    54'
    Huseby vinner ballen på Lyns halvdel og blir tatt. Stabæk får frispark, men spillerne er fly forbanna fordi det ikke deles ut kort.
    54'
    Kielland slår frisparket langs bakken til Bjånesøy som får avsluttet! Odden kommer ut fra streken og redder mesterlig!
    55'
    Jorde bryter på Stabæks halvdel og hjemmelaget må sprinte hjem for å avverge en farlig situasjon.
    57'
    Tandberg er for tøff i ryggen på Sundlöv og forsvareren får frispark.
    58'
    Gult kort til Lyn Fotball
    Julie Jorde
    Takler Reinås hardt.
    58'
    Sundlöv header fra 17 meter. Enkelt for keeper.
    59'
    Inn: Zara Jönsson
    Ut: Maren Thoresen
    60'
    Nordahl stopper pasningen fra Loennecken mot Jönsson. Den var viktig.
    61'
    Tunes dytter Omarsdottir og lager frispark.
    61'
    Bjånesøy header fra 17 meter. Odden har full kontroll.
    62'
    Godø følger Omarsdottir og stopper henne kontant.
    62'
    Omarsdottirs avslutning blokkeres.
    63'
    Bjånesøy vipper over Nordahl og setter fart! Men på den siste berøringen får hun ballen litt langt foran seg og den triller ut over kortlinja like før hun rekker den igjen.
    64'
    Loennecken stopper Godø og Lyn vil at dommer skal ta opp det gule, men hun lar det ligge i lommen.
    65'
    Tandberg med en ettersleng på Reinås og forsvareren er forbanna.
    67'
    Loennecken setter i gang Omarsdottir på venstre, men Palm setter inn en god takling.
    67'
    Spillerbytte - Lyn Fotball
    Inn: Monica Isaksen
    Ut: Cathinka Tandberg
    68'
    Bjånesøy legger inn. Nordahl klarerer.
    69'
    Kielland fyrer av fra nærmere 30 meter. Langt over.
    70'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 1 Lyn Fotball
    Mål: Stine Reinas
    Målgivende: Justine Kielland
    Fra over 40 meter klemmer stopperen til! Og den går inn! Wow, for en scoring! Hun kliner til og ballen glir over gresset helt til den går inn nede i høyre hjørne. Ekstremt viktig for hjemmelaget.
    73'
    Inn: Kamilla Melgård
    Ut: Sofie Tunes
    75'
    Lyn Fotball får tildelt et hjørnespark
    Klareres.
    76'
    Kjemperedning av Skoglund! Corner til gjestene.
    76'
    Frispark til hjemmelaget.
    76'
    Odden kommer ut av 16-meteren og klarer foran Jönsson.
    78'
    Inn: Smilla Vallotto
    Ut: Iris Omarsdottir
    78'
    Stabæk 2 - 1 Lyn Fotball
    Mål: Zara Jönsson
    Målgivende: Linn Huseby
    Huseby trer gjennom Jönsson som setter den fra skrå vinkel og kampen er snudd! Hun spilles gjennom til høyre for mål og setter den ned i det venstre hjørnet.
    78'
    Reinås takler Closs.
    80'
    Godø kommer forbi på høyresiden, men innlegget er for dårlig og klareres.
    81'
    Jönsson fører for Stabæk før hun slår mot Bjånesøy. Ikke langt nok og gjestene tar over.
    83'
    Skoglund signaliserer at innlegget er hennes, men hun holder på å glippe ballen. Hun fanger den raskt.
    85'
    Odden er igjen ute av 16-meteren og snapper ballen foran Jönsson. Keeperen har stått en meget god kamp. Selv om det kan stilles spørsmålstegn på Reinås sin scoring.
    86'
    Den løftes inn. Bjånesøy stiger til værs, men headingen går til side for mål.
    87'
    Inn: Anna Aahjem
    Ut: Anna Palm
    87'
    Inn: Cornelia Fladberg
    Ut: Justine Kielland
    88'
    Huseby spiller flott ut på Loennecken, men Melgård gjør en god jobb defensivt.
    90'
    Aahjem med et spennende innlegg, men ingen Lyn-spillere kommer på den.
    90'+1
    Det legges til fire minutter og Lyn avslutter fra distanse. Skuddet går til side for mål.
    90'+1
    Bjånesøy bryter, vender opp og skyter! Skuddet blir for dårlig.
    90'+3
    Cornelia Fladberg
    Den tas kort til Bjånesøy som skjermer ballen. Stabæk får kast.
    90'+3
    Her skal der brukes tid. Stabæk låser av når Lyn får kast.
    90'+4
    90'+5
    Stabæk tar tre ekstremt viktige poeng og nesten alle spillerne går i bakken når dommer blåser sluttsignalet. Lyn tok ledelsen i første omgang da Stabæk brant et straffespark. I andre omgang snudde hjemmelaget kampen. Gledestårene triller ute på gresset for hjemmelagets spillere som tar sine første poeng på hjemmebane i år.